Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3201 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:

Zar nije Pozoriste U Kuci bio prvi sitcom na ovim prostorima ?
Nisam siguran, zato sam i stavio ono u zagradi :)
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3202 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Domaci izdajnik »

Raigor Stonehoof wrote:ne kontam bilo koga kome su domace humoristicke serije smijesne
Prve epizode Lud Zbunjen Normalan i prve epizode Večernje škole - Povratak upisanih su bile extra :thumbup:
avetinja

#3203 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Prvo je bilo Pozorište u kući, a zatim Punom parom. Prva hrvatska postratna humoristična serija je Naši i vaši. Nakon toga Naša mala klinika i sa njom niz serija koje su nastale u približnom vremenskom razmaku : Bitange i Princeze, Bumerang, Luda kuća, Odmori se zaslužio si, Bibin Svijet... Meni odgovara humor iz domaćih serija. Više volim pogledati domaću seriju, nego stranu, ali sve je ipak stvar ukusa.
Raigor Stonehoof

#3204 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

http://www.imdb.com/title/tt2520418/

ova je poslijeratna, iz sarajeva, i prije je "nasi i vasi".
dječak sa šibicama

#3205 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

_BataZiv_0809 wrote:Da bismo razumjeli , treba stvari staviti u vremenski okvir.

NMK je prva (ili medju prvim) sitcom serija na ovim prostorima i kad se pojavila rusila je rekorde gledanosti. Kasnije su to svi krenuli kopirati, reciklirati (cak se u Srbiji snimale identicne epizode NMK sa drugim glumcima, izuzev Renea). Sad mi vise nije smijesna. U to vrijeme sam padao od šege. Slicna stvar je i sa Vizom.
Grijesis, naime Djuro je prvo snimio slovenacku verziju. Koja je tamo bila hit, glumci slovenci, portir je bio neki Veso ili tako nesto, kao "juznjak" koji radi u Sloveniji, i tako dalje.

Onda je Djuro odlucio snimiti verziju za hrvatsko/bosansko trziste, a na kraju je snimao i srbijansku verziju. Sve tri su se snimale u istom studiju u Ljubljani, samo su glumci putovali tamo i snimali epizode. Kako bosanski, hrvatski tako i srbijanski.

Srbijansku verziju je ja mislim OBN emitirao kod nas.
palestinka

#3206 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

animals wrote:
Raigor Stonehoof wrote:meni su u nasoj maloj klinici najduhovitiji oni koji su uspjeli izdrzat gledajuci citavu epizodu nase male klinike :D
U pravu si, ja sam pogledao par epizoda, i pokusao sam da nadjem humor, i odustao sam..
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3207 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote:
Grijesis, naime Djuro je prvo snimio slovenacku verziju. Koja je tamo bila hit, glumci slovenci, portir je bio neki Veso ili tako nesto, kao "juznjak" koji radi u Sloveniji, i tako dalje.

Onda je Djuro odlucio snimiti verziju za hrvatsko/bosansko trziste, a na kraju je snimao i srbijansku verziju. Sve tri su se snimale u istom studiju u Ljubljani, samo su glumci putovali tamo i snimali epizode. Kako bosanski, hrvatski tako i srbijanski.

Srbijansku verziju je ja mislim OBN emitirao kod nas.
Dobro, u cemu grijesim :D
dječak sa šibicama

#3208 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Pa nije srbijanska verzija kopija, vec treca verzija po Branku Djuricu :D
palestinka

#3209 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

Ne razumijem jednodnevni odlazak na more da bi sat 'udisao borovinu i pio kafu', a 12 sati sjedio u autu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3210 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Čejf nije skup.
rumenige_brajtner

#3211 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by rumenige_brajtner »

palestinka wrote:Ne razumijem jednodnevni odlazak na more da bi sat 'udisao borovinu i pio kafu', a 12 sati sjedio u autu.
vole ljudi, ne nužno ovim redom, sjedit u autu, borovinu i kafu. ja ovo radio sa 19-20 godina hiljadu puta. željan auta i vožnje, raju i/ili curu u auto i udri. sad mi mrsko prić autu :/
elem, pametnije 16 puta nego cuclat one falusoidne plastične završetke što ih neki zovu šiša :D
dječak sa šibicama

#3212 Re: Popularne stvari koje ne kontam

I meni je to uvijek bio merak, mada rijetko praktikujem zadnjih par godina.

Spremit se i otici dan dva na more, sto da ne. Cak i zimi, nadises se joda, svjez morski zrak, malo se provozas a volim se vozikati i putovati.

Ja recimo ne kontam raju kojoj je merak, gusht, sjediti u zadimljenim kafanama i kaficima, srkati kafu satima i blejati okolo, uglavnom bez ikakve teme za razgovor vrte mobitele po rukama, sazivaju konobara za wi fi sifru, i tako to.
insomnia78

#3213 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Za voznju sam uvijek
palestinka

#3214 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

rumenige_brajtner wrote:
palestinka wrote:Ne razumijem jednodnevni odlazak na more da bi sat 'udisao borovinu i pio kafu', a 12 sati sjedio u autu.
vole ljudi, ne nužno ovim redom, sjedit u autu, borovinu i kafu. ja ovo radio sa 19-20 godina hiljadu puta. željan auta i vožnje, raj i/ili curu u auto i udri. sad mi mrsko prić autu :/
elem, pametnije 16 puta nego cuclat one falusoidne plastične završetke što ih neki zovu šiša :D
To da, tačno...nekad mi se čini da ljudi odu jedan na more zbog fotke na fc, da je to svrha. Kome napuni baterije stvarno i odmori, što da ne. Ali otići na more, a ne okupati se...ima borovine i na Karauli:-)
uglavnomja

#3215 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

a odakle to 12 sati do mora?

od sarajeva do najblizeg graca max 4 sata kad je guzva (ako nije bas belaj na granici). moje komsije idu uredno, spreme se u 6-7 ujutro, tamo su 10-11, budu do 6-7 popodne i kuci su 10-11 navece. za jedan dan pocrne kao ja za 20 :run:

ja svakako ne kontam ljude koji dodju zorom na plazu i ostanu do zalaska sunca, cvare se, izlezavaju, jedu, presvlace, spavaju, ... dovuku arsenal peskira, suncobrana, lezaljki, stolica, serpi i ne mrdaju se sa sunca :skoljka:
palestinka

#3216 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

dječak sa šibicama wrote:I meni je to uvijek bio merak, mada rijetko praktikujem zadnjih par godina.

Spremit se i otici dan dva na more, sto da ne. Cak i zimi, nadises se joda, svjez morski zrak, malo se provozas a volim se vozikati i putovati.

Ja recimo ne kontam raju kojoj je merak, gusht, sjediti u zadimljenim kafanama i kaficima, srkati kafu satima i blejati okolo, uglavnom bez ikakve teme za razgovor vrte mobitele po rukama, sazivaju konobara za wi fi sifru, i tako to.
ne kontam ni ja - slažem se sve kafići satima, prazno vrijeme potpuno...samo naravno to nije jedina alternativa za slobodno vrijeme:-) ko ne ide na more, ne visi nužno po kafíćima;-)
palestinka

#3217 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

Nije 12 sati, pretjerala. O čejfovima se ne raspravlja i kad ih ne kontamo :mrgreen: :run:
dječak sa šibicama

#3218 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ne mislim da je alternativa, to ja nevezano za more, spomenuh zadimljene kafice.

Ne volim ono nase blejanje okolo, sjednu u kafic i glava ko radar radi, okrece se na sve strane. Ko je usao, ko je izasao, ko je dosao, kako se obukao. Znam ih bruku, posebno zena, i djevojki, koje odu na utakmicu ako je neka "fensi utakmica" (recimo prije sedam osam godina na RK Bosna ili na "Povratak otpisanih" KK Bosna kad je igrala ABA ligu. Odu na utakmicu, pojma nemaju ni ko igra, nego samo da budu vidjene, i da vide ko ce doci. Niti zna pravila igre, niti prati utakmicu.

Do mora se ne ide 12 sati, 4 sata maksimalno, posebno sad kad mozes presjeci preko Bijace, autocestom do Zagvozda pa kroz Biokovo tunelom u Basku Vodu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3219 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ja na tim dnevnim kafama, ako i odem, ostanem maksimalno sat vremena. Nemam snage za vise, nit kontam sta se ima toliko sjediti. Kad je alkoholijada i barenje koka u pitanju, onda kontam :evil:
rumenige_brajtner

#3220 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by rumenige_brajtner »

_BataZiv_0809 wrote:Ja na tim dnevnim kafama, ako i odem, ostanem maksimalno sat vremena. Nemam snage za vise, nit kontam sta se ima toliko sjediti. Kad je alkoholijada i barenje koka u pitanju, onda kontam :evil:
što sam stariji, vrijeme provedeno na kafi se rapidno skraćuje. sad mi je 45 min do sat maksimum.
trebe ne barim odavno, što sam bario, bario, ostaje samo taj alkohol. i ka'e neko "ne pijem". pakakobogte? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3221 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

A jednodnevne odlaske na more itekako kontam. To mi je bas pravo super. Sto se tice 12 sati u automobilu, tu zalim sve one koji ne voze talijanska auta :P
palestinka

#3222 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

_BataZiv_0809 wrote:A jednodnevne odlaske na more itekako kontam. To mi je bas pravo super. Sto se tice 12 sati u automobilu, tu zalim sve one koji ne voze talijanska auta :P
Izvini, nisam te odmah prepoznala :skoljka: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3223 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

palestinka wrote:
_BataZiv_0809 wrote:A jednodnevne odlaske na more itekako kontam. To mi je bas pravo super. Sto se tice 12 sati u automobilu, tu zalim sve one koji ne voze talijanska auta :P
Mozemo probati zajedno, mozda ti se svidi :postar:
Raigor Stonehoof

#3224 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

uglavnomja wrote:

ja svakako ne kontam ljude koji dodju zorom na plazu i ostanu do zalaska sunca, cvare se, izlezavaju, jedu, presvlace, spavaju, ... dovuku arsenal peskira, suncobrana, lezaljki, stolica, serpi i ne mrdaju se sa sunca :skoljka:
joj ovo ni ja ne kontam. na plazi sam najmanje na suncu. kupanje, kafa u basti u hladu, i setnje sto vise. tek predvece oko pola 6 izmigoljim malo na sunce :D
palestinka

#3225 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

_BataZiv_0809 wrote:
palestinka wrote:
Mozemo probati zajedno, mozda ti se svidi :postar:
Ljubazno zahvaljujem, ali svako ima svoje čejfove;-)
Post Reply