Koalicija zauzela Hanish stratesko ostrvo.
Drago mi je sto su se i u Jemenu okupili ovi psi rata sa svih strana svijeta, drago mi je da tu ostavljaju kosti kerovi koji su spremni na sve za saku dolara.
Vjerovatno ce biti onih kojima je mrsko otvarati link, pa da postavim mapu i ovdje direktnoMlohavi wrote:http://www.almasdarnews.com/article/sau ... ni-island/
Koalicija zauzela Hanish stratesko ostrvo.
Drago mi je sto su se i u Jemenu okupili ovi psi rata sa svih strana svijeta, drago mi je da tu ostavljaju kosti kerovi koji su spremni na sve za saku dolara.

To su srpski idoli.U tom svom ''hajduckom '' zanosu su jednostavno zaboravili na bratske Kozake.Drinski wrote:A ko su vam ti Huti?
Drvenija87 wrote:To su srpski idoli.U tom svom ''hajduckom '' zanosu su jednostavno zaboravili na bratske Kozake.Drinski wrote:A ko su vam ti Huti?
Uostalom ,lako je gotiviti Hute,pri tome ne gledajuci sebe u ogledalce i konacno priopciti da je vrijeme za ustanak, da se oslobodi nase napaceno Kosovo jednom za svagda.
Bi oni kukavni ,ali kada bi im Putin i doticni Huti bili na prvoj borbenoj liniji protiv Apacha i Abramsa. .
AleksoMKD wrote:Navodno prekosutra 14.12.2015 pocinje primirje u Jemenu.
Sorry, zaboravio sam link.Ironmen wrote:AleksoMKD wrote:Navodno prekosutra 14.12.2015 pocinje primirje u Jemenu.
Info ???
Nije valjda KSA izgubila sve placenike iz Sudana i ostalih dijelova Afrike ??
Preduhitrio si me za pola minuta, uz napomenu da moj izvor govori o smrti mase zapadnih (Blackwater, aka Academi) plaćenikaAleksoMKD wrote:http://uk.reuters.com/article/uk-yemen- ... FN20151214
http://www.moroccoworldnews.com/2015/12 ... -in-yemen/
http://www.ibtimes.com/saudi-coalition- ... re-2223830
Ako je tocno onda toliko od primirja.
Navodno su Huti lansirali raketu zemlja-zemlja Sovjetske proizvodnje (Tocka) i pogodili vojnu bazu koalicije ubivsi (po Hutima) oko 150 koalicionih trupa medju kojima dva oficira (Saudijac i Emiracanin). U napadu je poginulo 7 Marokanaca, 7 Emiracana, 16 Sudanaca i 23 Saudijaca.
Ako je ovo tocno Huti su jedina grupa u svetu koja koristi Sovjetske balisticke projektile vrlo precizno, u Septembru su pogotkom u jednu bazu ubili 60-ak vojnika koalicije.
Jedino je sigurno da je poginuo (mozda jucer) komandant Saudiskih specijalnih snaga u Yemenu https://twitter.com/Waleed7arthi/status ... 8246428672
I jos nepotvrdjeno ali navodno je unisteno/osteceno 3 helikoptera i nesto kamiona u bazi.Challenger__ wrote:
Preduhitrio si me za pola minuta, uz napomenu da moj izvor govori o smrti mase zapadnih (Blackwater, aka Academi) plaćenikaLINK
Baš pokolj, masakr plaćenika.
AleksoMKD wrote:
Ako je ovo tocno Huti su jedina grupa u svetu koja koristi Sovjetske balisticke projektile vrlo precizno, u Septembru su pogotkom u jednu bazu ubili 60-ak vojnika koalicije.

Prema mojim izvorima, kako su im Rusi u Sanu dostavili "humanitarnu pomoć"...AleksoMKD wrote:Negde sam procitao da Huti imaju jos 12 - 15 ovakvih raketa.

sunceKOtepsija wrote:
[/quote]Nisam bas siguran, mislim da je ova isporuka dobro proverena a na snimcima se vidi da Huti koriste 99% Sovjetsko oruzje, cak su i navodjene protivoklopne rakete proizvedena 80ih u najboljem slucaju.Challenger__ wrote:
Prema mojim izvorima, kako su im Rusi u Sanu dostavili "humanitarnu pomoć"...
...broj visokopreciznog oružja se sam od sebe umnožio, a Houthi su krenuli u ofanzivu.
Mislim,.
I to sam pročitao:AleksoMKD wrote:I jos nepotvrdjeno ali navodno je unisteno/osteceno 3 helikoptera i nesto kamiona u bazi.Challenger__ wrote:
Preduhitrio si me za pola minuta, uz napomenu da moj izvor govori o smrti mase zapadnih (Blackwater, aka Academi) plaćenikaLINK
Baš pokolj, masakr plaćenika.
Naravno, treba sačekati potvrdu iz više izvora. Ali, sasvim je izvjesno, Houthi/Salleh nisu sami, a oni koji stoje iza njih su, izvjesno, impresivniji od ovog prosaudijskog jada.The ballistic missile also destroyed two Patriot missile systems, three Apache helicopters, more than 50 military vehicles, all belonging to the US Blackwater Worldwide security services company
Pa da je avion bio krcat oruzjem,a sigurno nije,20 tona je nista a kamoli dovoljno za ofanzivu.Challenger__ wrote:Prema mojim izvorima, kako su im Rusi u Sanu dostavili "humanitarnu pomoć"...AleksoMKD wrote:Negde sam procitao da Huti imaju jos 12 - 15 ovakvih raketa.
...broj visokopreciznog oružja se sam od sebe umnožio, a Houthi su krenuli u ofanzivu.
Mislim,.
ma saudijci su ti ko cetnici, za njih su ti porazi=pobjediOpetja033 wrote:Cudna mi je to neka ofanziva u kojoj u zadnjih par mjeseci konstantno gubis teritorij.
To nesto k'o pobjeda na Kosovu birvaktile.
Trolu, je li imas neke konkretne informacije o napredovanju Huta u Jemenu? Neku vijest, bilo sta? Ili jos jednom pokazujes da si jedino sposoban za jeftino i suho trolanje?sunceKOtepsija wrote:ma saudijci su ti ko cetnici, za njih su ti porazi=pobjediOpetja033 wrote:Cudna mi je to neka ofanziva u kojoj u zadnjih par mjeseci konstantno gubis teritorij.
dakleOpetja033 wrote:Trolu, je li imas neke konkretne informacije o napredovanju Huta u Jemenu? Neku vijest, bilo sta? Ili jos jednom pokazujes da si jedino sposoban za jeftino i suho trolanje?sunceKOtepsija wrote:ma saudijci su ti ko cetnici, za njih su ti porazi=pobjediOpetja033 wrote:Cudna mi je to neka ofanziva u kojoj u zadnjih par mjeseci konstantno gubis teritorij.
Jer zadnjih 10-15 vijesti na ovoj temi po pitanju stanja na terenu govore samo o napredovanju legitimne jemenske vlade i njihovih arapskih saveznika.
Dakle?