nevezano ili mozda ne
Negdje sam procit'o, nema goreg insana od nezhenje oko 40-45 godina, ne kazem da je istina, nego da sam negdje procit'o.
E pa hvala ti druze!Saian wrote: nevezano ili mozda ne:
Negdje sam procit'o, nema goreg insana od nezhenje oko 40-45 godina, ne kazem da je istina, nego da sam negdje procit'o.
Saian wrote:Mislim da zene koje ulaze u takvo sto (posto pricamo o zhenama koje su slobodne i muskarcima koji nisu) su obichno stava "ne moRe se obatalit nesto sto je vec obataljeno", tako se moralno na pochetku skine ta neka dilema s dnevnog reda. Svedes brak na binarni koncept dobar/losh, strahovito pojednostavljenje u kojem se dosta gubi, no dobija moralno izuzeche. Sto se tiche mushke motivacije ona je prilichno jasna, rijetko te stvari zavrse nekim razvodom nakon kojeg se muskarac onda ozeni prilezhnicom. Ono sto mi nije jasno je kako mogu zivjeti tako na pola, jer ti valja leci sa svojom zenom i zivjeti taj brak neki jel. Mozda "olakotna" okolnost je da taj dzuvegija i ne zna kako je voljeti nekog vishe od sebe (ili je zaboravio i uvjerio sebe da mu se onomad to samo ucinilo, da bi mu bilo lakse kroz zivot
) pa onda i ne zna da brak moRe i drugacije izgledat' nego njegov, ergo mu i ne fali, jer ne vidi uopce sta stavlja na kocku. Da zna mnijem da bi malo koji sve to popish'o zbog snoshaja, koliko god smo mi muskarci plitki
. Nemojte me krivo razumjeti, sex je jaaaako bitna i zabavna potreba i neizmjerno mi je drago da smo obdareni njenim postojanjem, no u nekoj zivotnoj hijerarhiji ima potreba koje su bitnije za zadovoljiti. Zapravo je sve do neke zrelosti, jer nismo babuni da ne mozemo iskontrolirati svoje fizichke porive, jer kad ti prigusti ne obavis to tamo gdje te zatekne, nego ti je sfingter evoluirao uslijed eona upiranja prsta i vikanja "aaaaaaaa usr'o se!" i sad ga mozes stegnuti
. Dakle percepirani ulog je velik, dostojanstvo tvoje neko jel. Eh, ne bi bilo lose i u sluchaju onog gore o tome analogno razmisljati. Ovo sve vrijedi samo pod pretpostavkom da si u braku iz razloga jer nisi mogao zamisliti ostatak zivota bez te osobe, a ne jer ti je treb'o neko ko ce ti rodit djecu il' skuhat ruchak, il' neuzubilahi, jer ti je bio vakat
![]()
nevezano ili mozda ne:
Spavam. Što sam više pod stresom to više spavam da ne mislim. Nije neka taktika, ali bar vazda izgledam svježe i odmornomanekenka u penziji wrote:Ima li sta drugo da se pise???
Svi dijelimo isto mišljenje, hajmo dalje...
U zadnje vrijeme sam primjetila da mnogi imaju pozamasne kućne apoteke. U njima se nalazi jako puno lijekova, a najviše se zacudim kad vidim bromazepane i sl.
Htjedoh pitati, kako se nosite sa stresnim situacijama? Posezete li za tableticama ili stojicki podnosite sve nedaće.
P.S.Mešćini ovdje ima i muškinja
alkalna_baterija wrote:Ne volim bobe, pa tako sjedem i otplačem turu, sva podbuhnem, budem ko da su me ose, pčele, stršljeni i bumbari istovremeno ujedaliglava me spiči, pa onda moram popiti panadol, i to je u biti jedino što popijem. Nakon prospavane noći, što neko reče, ionako bude bolje
Ako sam sama kući, onda je manje - više ok. Zapravo, osobe koje gotivim drago mi je ako dođu, u suprotnom se vadim da me nervira jer se nije najavio/la.cLo wrote:Kako reagujete na nenajavljene, nenadano-iznenadne posjete? Je li vam ok da vam neko bahne sa Saturna ravno u dnevni boravak? Ili najavi se u 6, a dođe u 8, bez izvinjenja, ono kao budite sretni što sam uopšte došao/la...Moram priznati da sam poprilično opuštena, ali ta nonšalancija prema tuđem vremenu me izbija iz cipela...Kad ljudima otvoreno kažeš da to tako ne ide, oni se uvrijede
...A ne mogu istrpit da ne kažem, udari mi na dostojanstvo, pa jarane nije mene mama rodila da tebi budem na raspolaganju, fuck you!
I reci da nije bilo neugodno?Big Ang wrote:Bože jeste vi zajebane
Meni bane ko hoće i ode i sit i napit, ma kad da je došo![]()
jučer nam je ujutro banuo jedan par, usisivač na sred stana, vikleri na glavi....![]()
Ma što je najtužnije simpatije koje gajim prema nekome ništa ne mijenjaju osim mog mišljenja o tim ljudima, ne znam, možda je do mene, ali taman i da blejim i baš simpatišem tu osobu, jednostavno mi ne sjedne. Kod nas se haustor zaključava, pa mi prvo zazvoni telefon: e de otključaj, ugl. me uhvate na prepadalkalna_baterija wrote:
Ako sam sama kući, onda je manje - više ok. Zapravo, osobe koje gotivim drago mi je ako dođu, u suprotnom se vadim da me nervira jer se nije najavio/la.
Ako je i muž tu, ključ je okrenut i nikad ne otvaram niti me interesuje koliko god da neko zvoni i kuca, pa makar to bili i roditelji, ako se nisu najavili. A svi znaju kada i u koliko je kući.
Jednostavno, imamo malo zajedničkog vremena i ne dozvoljavam da nam naš mir tek tako neko narušava.
Pa i ja ozbiljno razmišljam o tome da me nemalua wrote:To nenajavljeno dolaženje organski ne podnosim. Kašnjenje do pola sata tolerišem, kasniš više od pola sata zateći me nećeš, na telefon se javiti neću.