Dok je bilo te "diktatorske tvorevine" bio je mir i red u državi. I imali smo DRŽAVUrelativno84 wrote:http://hr.wikipedia.org/wiki/Politi%C4% ... _Goli_otok mrsko mi izdvajati, ali drago mi je da vas ima jos koji opravdavaju tu diktatorsku tvorevinumadner wrote:
Koliko?
BAKIRE ODLAZI
- petunija
#3201 Re: BAKIRE ODLAZI
- relativno84
#3202 Re: BAKIRE ODLAZI
Kad vam bravar vaskrsne pitajte ga, mada tesko da i on zna, bitno je bilo zatvoriti usta koja govoremadner wrote:Hoces da kazes da ne znas koliko je nevinih bilo pa bi trebao sada to izvuci?relativno84 wrote:http://hr.wikipedia.org/wiki/Politi%C4% ... _Goli_otok mrsko mi izdvajati, ali drago mi je da vas ima jos koji opravdavaju tu diktatorsku tvorevinumadner wrote:
Koliko?
To je malo neozbiljno, nastupio si kao da znas.
Uzalud vam trud sviraci, Bake ide dalje a vama ostaje samo ta kiselina sto zeludac muci
- madner
#3203 Re: BAKIRE ODLAZI
Nevjerovatno, sada si priznao da si lagao prije 3 posta. 
-
kike-tike
#3204 Re: BAKIRE ODLAZI
@wolf07 Druže pričaš o donacijama za obnovu, stari most i most u konjicu su donacije koje su u saradnji sa tikom bile, takvih donacija imaš recimo i od Grčke ( škola na Skenderiji, Parlament i Zgrada ZS) ali to nisu investicije druže. Činjenica je da Turskog KAPITALA ima jako malo u BiH (Natron Hayat i jos par) u poređenju sa EU, Američkim i Ruskim.
- Dozer
#3205 Re: BAKIRE ODLAZI
Sad je demokratija, visestranacki sistem, a sta mi to tacno imamo...?
Drzavu? Da, samo na karti, ali to nije ni priblizno ono sto cini jednu drzavu...
Vladavinu prava? Yeah, right...
Manje kriminala/ca nego onda? Kako da ne... onda smo imali, blago karikiram, jednog kriminalca na 1 kvadratni km, a sad 1 na 1 kvadratni m.
Bolji obrazovni sistem? Mozda u glavama nekih, a cinjenice su da nas nigdje ne priznaju bez nostrifikacije, dok su nas onda prihvatali na rijec.
Manje droge? Moguce... na dnu Jablanickog jezera, mozda...
Itd. itd. itd.
Drzavu? Da, samo na karti, ali to nije ni priblizno ono sto cini jednu drzavu...
Vladavinu prava? Yeah, right...
Manje kriminala/ca nego onda? Kako da ne... onda smo imali, blago karikiram, jednog kriminalca na 1 kvadratni km, a sad 1 na 1 kvadratni m.
Bolji obrazovni sistem? Mozda u glavama nekih, a cinjenice su da nas nigdje ne priznaju bez nostrifikacije, dok su nas onda prihvatali na rijec.
Manje droge? Moguce... na dnu Jablanickog jezera, mozda...
Itd. itd. itd.
Last edited by Dozer on 13/10/2014 15:59, edited 1 time in total.
- relativno84
#3206 Re: BAKIRE ODLAZI
Smaras, al to ti je svojstveno na vecini tema. Koliko vidim nisam nigdje rekao tacan broj prema tome sta je laz? Laz je da je bilo nevinih na Golom otoku? Laz je da su ubijani nevini? Laz je da je to bio logor u kojem su ubijani neistomisljenici komunista?madner wrote:Nevjerovatno, sada si priznao da si lagao prije 3 posta.
Stvarno vam tesko pada ali crvena boja je odavno van mode
- Paranoid
#3207 Re: BAKIRE ODLAZI
Kata bi se takodje trebala ocitovati povodom velike pobjede B.I....ili mozda otvoriti novu temu..
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#3208 Re: BAKIRE ODLAZI
Prijatelju, rat je stao prije 18 i po godina, o kakve ti 23 godine pričaš? Od tih 18 i pol godina SDA nije bila na vlasti kao vecinska stranka barem 6 godina. Nadji stelu, uhljebi djecu, mani se laprdanja po forumu.Dozer wrote:Vidi nesto...ja sam svjestan da si ti SDA fan i glasac, medjutim porazne su cinjenice da SDA glasac ne zna zasto uopste glasa za SDA... Bez uvrede.wolf07 wrote:@Dozer
Vidi, ja stvarno nemam pojma kako, da znam kako ja bih se kandidovao pa to obecavao. To je sad njegov problem. Samo kazem da necu ni sekunde dvojiti oko toga da ga treba otjerati govnjivom motkom ako slaze. Ja licno mislim da te kolicine radnih mjesta ovdje nema bez stranog kapitala a strani kapital, svidjalo se to kome ili ne, u ovu zemlju su kako-tako jedino u mogucnosti donijeti Haris Silajdzic i Bakir Izetbegovic. Mislim, da kad je Bakir u pitanju, treba racunati na jos znacajniji priliv turskih sredstava osim ako se dole kod njih skroz ne zakuha, a moguce je da nesto dodje i od Arapa jer kad moze Vucic ne vidim zasto ne bi Bakir. Pored toga, na ruku mu ide i cinjenica da ima znacajan komad kolaca u parlamentima F BiH i drzavnom parlamentu. Prethodni mandat on je ipak bio skoro pusto ostrvo, sad je to druga prica. Jedino sta bi moglo da ga zajebe u ovoj matematici je koalicija HDZ-DF-SBB. U tom slucaju bi definitivno propala svaka investicija u ovu zemlju samo da Bakir i SDA budu povaljeni. Medjutim ako se takvo sta desi onda stvarno sa Hrvatima skroz treba okrenuti plocu. Na sljedecim izborima treba Bakira i SDA pustiti niz vodu ali u tom slucaju naci nekog Mehmeda ili Hasana iz DF-a npr. koji se kao bajagi izjasnjava kao Hrvat i hladno im izabrati clana Predsjednistva BiH sa jos nekim drugim Mehmedom ili Hasanom koji su naravno Bosnjaci! Pa neka onda kmece o majorizaciji.
Prije nego si izasao na glasanje trebalo je da razmisljas na sljedeci nacin:
Da vidimo da li SDA i Bakir uopste zasluzuju moj glas... pa onda:
- Sta su tacno uradili za proteklih 23 godine...? (evo, pokusaj sad dati odgovor na ovo)
- Da li ova izjava o 100.000 radnih mjesta moze biti ostvarena, a onda i da vidim taj program i plan na koji nacin ce biti ostvarena... (toga, znamo i ti i ja, nema nigdje)
- Da li je ta stranka na bilo koji nacin doprinijela boljem zivotu mene, ali i mog naroda, i na koji nacin...? (pokusaj sad dati odgovor i na ovo)
- Da li je realno i ostvarivo ocekivati bilo kakav turski kapital u BiH, i za sta tacno...? (opet, pokusaj i sada dati odgovor)
- Na kraju - da li je BHS matrica zaista nesto u cemu mi treba da zivimo u BiH i po cemu treba da se vodimo u svakom segmentu zivota?
- Sta je Bakir I., ali i SDA, do sada konkretno uradio na ekonomskom planu, i na koji nacin je to mjerljivo?
Ovo bi trebalo da bude neki prirodni i normalni proces razmisljanja svakog biraca i gradjanina, bez obzira na politicko opredjeljenje. Nazalost, vecina BH gradjana je jos uvijek par svjetlosnih godina daleko od ovakvog mentalnog sklopa...
Odgovornost za propast države dijele svi a ne samo SDA. Vidi se da si ispran ko Fahrin avaz, popij kakav Xanax, sjebo te rat, jebiga razumijem vas borce, ako je iko izvisio to su mladici koji su proveli rat u rovu, i poslije su pali kurcu za uši. Ali to je već drugi problem, boriš se da opstaneš i preživiš, a ne za Bakira, a o veteranima je prica poznata i repetitivna, njih niko ne jebe kad rat prođe.
Zato, štela-> posao -> zena, djeca miran život... Bakir je dobio 250 000 glasova u jakoj konkurenciji, kraj priče.
Last edited by UltrasNaBaterije on 13/10/2014 16:01, edited 1 time in total.
- madner
#3209 Re: BAKIRE ODLAZI
Rekao si da kada bi znala koliko je nevinih ubijeno da bi promjenila misljenje. Sto implicira da baratas tim podatkom, da je procent nevinih znacajan te da imas dokaz za te tvrdnje.relativno84 wrote:Smaras, al to ti je svojstveno na vecini tema. Koliko vidim nisam nigdje rekao tacan broj prema tome sta je laz? Laz je da je bilo nevinih na Golom otoku? Laz je da su ubijani nevini? Laz je da je to bio logor u kojem su ubijani neistomisljenici komunista?madner wrote:Nevjerovatno, sada si priznao da si lagao prije 3 posta.
Nevinih ima u svakom zatvoru.
To jeste laz.
I to je laz.
No nema potrebe da sirimo diskusiju, fino je da si priznao da pojma nemas o Golom Otoku i da bi morao citati sa wikipedije o istom. Nije fino sto si se prvo pravio da znas.
- kamen spoticanja
#3210 Re: BAKIRE ODLAZI
madneru sdp dobio df u zenici...dakle kod gojka kad god ti odgovara 
- madner
#3211 Re: BAKIRE ODLAZI
'ajde, nek je negdje dobio.
Za koliko?
Za koliko?
- relativno84
#3212 Re: BAKIRE ODLAZI
Halali sto sam te doveo u zabludu svojim postom, mozda sam trebao napisati ubijeno je previse nevinih da bi se neko pozivao na isti, drugi put ti nacrtam nije problem.madner wrote:Rekao si da kada bi znala koliko je nevinih ubijeno da bi promjenila misljenje. Sto implicira da baratas tim podatkom, da je procent nevinih znacajan te da imas dokaz za te tvrdnje.relativno84 wrote:Smaras, al to ti je svojstveno na vecini tema. Koliko vidim nisam nigdje rekao tacan broj prema tome sta je laz? Laz je da je bilo nevinih na Golom otoku? Laz je da su ubijani nevini? Laz je da je to bio logor u kojem su ubijani neistomisljenici komunista?madner wrote:Nevjerovatno, sada si priznao da si lagao prije 3 posta.
Nevinih ima u svakom zatvoru.
To jeste laz.
I to je laz.
No nema potrebe da sirimo diskusiju, fino je da si priznao da pojma nemas o Golom Otoku i da bi morao citati sa wikipedije o istom. Nije fino sto si se prvo pravio da znas.
Za sta sluzi wikipedija nego da se informises o necemu iz vremena kad nisi ni bio ziv, drugo su pojedinci poput tebe koji su u tom periodu bili pioniri a danas filozofi, koji sire mudrost kako je nekad bilo lijepo dok je Tito bio ziv
E nema vise bravara odavno, al znas ti to i sam, tu je Bakir i ostaje jos dugo, sve drugo su samo frustracije losim prognozama.
- kamen spoticanja
#3213 Re: BAKIRE ODLAZI
nije neka razlika par hiljada mislimmadner wrote:'ajde, nek je negdje dobio.![]()
Za koliko?
samo su usrali motku...cijeli dan obe centrale zvale vojsku da glasaju za fahru...u zbiru suljagic i mali bakir imali manje od 10 hiljada u zenici
- Dozer
#3214 Re: BAKIRE ODLAZI
Prijatelju, da, rat je stao prije 18 godina, tacno.UltrasNaBaterije wrote: Prijatelju, rat je stao prije 18 i po godina, o kakve ti 23 godine pričaš? Od tih 18 i pol godina SDA nije bila na vlasti kao vecinska stranka barem 6 godina. Nadji stelu, uhljebi djecu, mani se laprdanja po forumu.
Odgovornost za propast države dijele svi a ne samo SDA. Vidi se da si ispran ko Fahrin avaz, popij kakav Xanax, sjebo te rat, jebiga razumijem vas borce, ako je iko izvisio to su mladici koji su proveli rat u rovu, i poslije su pali kurcu za uši. Ali to je već drugi problem, boriš se da opstaneš i preživiš, a ne za Bakira, a o veteranima je prica poznata i repetitivna, njih niko ne jebe kad rat prođe.
Zato, štela-> posao -> zena, djeca miran život... Bakir je dobio 250 000 glasova u jakoj konkurenciji, kraj priče.
A kad je ono SDA dosla na vlast, koje ono tacno godine?
Koliko tacno godina SDA nije bila dio vlasti i/ili nije donosila illi opstruirala odluke?
Odgovornost za propast drzave dijele SDA, HDZ i SDS, a zadnjih 15-ak godina SNSD.
Rat mene bas i nije sjeb'o, ali mi jeste i te kako otvorio oci.
Stela mi ne treba. Posao imam. Djecu imam. Miran zivot imam.
Jedini problem u svemu je - hocu i normalnu i funkcionalnu drzavu u kojoj ce i moja djeca ostati, zivjeti i imati svoje porodice. Trenutno, ugledacu se na nase velike "vodje" i djecu poslati na skolovanje vani, a po mogucnosti i nastavka zivota. Objasnicu im da BHS matricu prepuste maloumnicima, a oni neka zive normalnim i neopterecenim zivotima, daleko odavde.
Last edited by Dozer on 13/10/2014 16:14, edited 1 time in total.
- madner
#3215 Re: BAKIRE ODLAZI
Opet stvaras dojam da znas nesto o tematici, mada si priznao da pojma nemas.
Wikipedia nije validan izvor, za takvu tematiku se koriste knjige. Knjige se medjutim moraju procitat ne samo gledat.
Dakle, kako bi rekao da je bilo previse nevinih, moras opet znati koliko je nevinih. Sto ne znas, nego predpostavljas. Klasika za osobu bez znanja, barata poluinformacijama i nada se da ga niko nece prozvati za iste.
Wikipedia nije validan izvor, za takvu tematiku se koriste knjige. Knjige se medjutim moraju procitat ne samo gledat.
Dakle, kako bi rekao da je bilo previse nevinih, moras opet znati koliko je nevinih. Sto ne znas, nego predpostavljas. Klasika za osobu bez znanja, barata poluinformacijama i nada se da ga niko nece prozvati za iste.
- madner
#3216 Re: BAKIRE ODLAZI
Da ne bude blize mojoj prognozi nego tvojoj?kamen spoticanja wrote:nije neka razlika par hiljada mislimmadner wrote:'ajde, nek je negdje dobio.![]()
Za koliko?
samo su usrali motku...cijeli dan obe centrale zvale vojsku da glasaju za fahru...u zbiru suljagic i mali bakir imali manje od 10 hiljada u zenici
- kamen spoticanja
#3217 Re: BAKIRE ODLAZI
pa kazem ti kazi kad kod gojkamadner wrote:Da ne bude blize mojoj prognozi nego tvojoj?kamen spoticanja wrote:nije neka razlika par hiljada mislimmadner wrote:'ajde, nek je negdje dobio.![]()
Za koliko?
- relativno84
#3218 Re: BAKIRE ODLAZI
Bitno je da ti znas da za tvog zivotnog vijeka ex komunisti nece biti sto su bili, i vjerujem da je bolnomadner wrote:Opet stvaras dojam da znas nesto o tematici, mada si priznao da pojma nemas.
Cuj citati knjige, ko ima vremena za to osim penzionera naravno
Vjerujem da ti nije lako, duga neprospavana noc iza tebe, al ne budi tuzan sad ce za 2godine opet izbori mozda se popavite.
- UltrasNaBaterije
#3219 Re: BAKIRE ODLAZI
@Dozer
Razumijem tvoju ogorčenost, evo sada si odgovornost sa SDA prebacio na nacionalističke stranke SDA-SDS-HDZ.
Evo krenuću redom samo da lijepo vidis da to nije 23 godine:
1992-1996
Suvišno je pričati o vlasti u toku rata i ko je vladao. Nije niko vladao već sto se krhali granatama i tu definitivno SDA nije kriva za tvoje stanje. Npr. Grbavica, Ilidža Ilijaš Vogošća reintegrisana u martu i aprilu 1996, kakvu vlast uspostaviti, trebamo zahvaliti sposobnim ljudima i donacijama koji su uspostavili kakav takav život i mogućnost života.
1996-1998-2000
Nije ni bilo vlasti na nivou države ako cemo iskreno. To je bio period žešće govnarije kada su nam u državnom aparatu sjedili zločinci tima Prlić, Jelavić, Krajišnik, a Šešelj slobodno emancipirao Istočnim Sarajevom. Jel i za to kriva SDA, koja je na sve načine pokušavala da osnaži Institucije države i da se poštuje taj DEJTON ako je već potpisan. Dobili smo Zastavu, Grb i Himnu, obilježja države, kreno je povratak Jeste li očekivali zapadnu Njemačku do 2000te jeboga.
Mrsko mi je više i objašnjavati...
Ali kasnije su se samo smjenjivale stranke,(SzBiH, SDP i SDA uz buraniju) SDA uopce nije bila jedina opcija na vlasti. Tako da kriviti samo SDA za stanje može prosjecni citalac Avaza, a ne čovjek koji hoda medju ljudima svaki dan.
Razumijem tvoju ogorčenost, evo sada si odgovornost sa SDA prebacio na nacionalističke stranke SDA-SDS-HDZ.
1992-1996
Suvišno je pričati o vlasti u toku rata i ko je vladao. Nije niko vladao već sto se krhali granatama i tu definitivno SDA nije kriva za tvoje stanje. Npr. Grbavica, Ilidža Ilijaš Vogošća reintegrisana u martu i aprilu 1996, kakvu vlast uspostaviti, trebamo zahvaliti sposobnim ljudima i donacijama koji su uspostavili kakav takav život i mogućnost života.
1996-1998-2000
Nije ni bilo vlasti na nivou države ako cemo iskreno. To je bio period žešće govnarije kada su nam u državnom aparatu sjedili zločinci tima Prlić, Jelavić, Krajišnik, a Šešelj slobodno emancipirao Istočnim Sarajevom. Jel i za to kriva SDA, koja je na sve načine pokušavala da osnaži Institucije države i da se poštuje taj DEJTON ako je već potpisan. Dobili smo Zastavu, Grb i Himnu, obilježja države, kreno je povratak Jeste li očekivali zapadnu Njemačku do 2000te jeboga.
Ali kasnije su se samo smjenjivale stranke,(SzBiH, SDP i SDA uz buraniju) SDA uopce nije bila jedina opcija na vlasti. Tako da kriviti samo SDA za stanje može prosjecni citalac Avaza, a ne čovjek koji hoda medju ljudima svaki dan.
- madner
#3220 Re: BAKIRE ODLAZI
Jao, tebe bas krenulo sa ovim sukovima.relativno84 wrote:Bitno je da ti znas da za tvog zivotnog vijeka ex komunisti nece biti sto su bili, i vjerujem da je bolnomadner wrote:Opet stvaras dojam da znas nesto o tematici, mada si priznao da pojma nemas.
Dakle, kako bi rekao da je bilo previse nevinih, moras opet znati koliko je nevinih. Sto ne znas, nego predpostavljas. Klasika za osobu bez znanja, barata poluinformacijama i nada se da ga niko nece prozvati za iste.![]()
Cuj citati knjige, ko ima vremena za to osim penzionera naravno![]()
Vjerujem da ti nije lako, duga neprospavana noc iza tebe, al ne budi tuzan sad ce za 2godine opet izbori mozda se popavite.
Samo jos da ne sukas sebi.
- madner
#3221 Re: BAKIRE ODLAZI
Cek sekundu, to hvalis SDA za ono sto je OHR uradio?UltrasNaBaterije wrote:@Dozer
1992-1996
1996-1998-2000
Dok ih apsolviras krivice za ono sto su uradili kao dio vladajucih koalicija?
SDA je u federalnoj vladi od 2003. Drzavna vlada od 2002 do 2012.
Kriviti samo SDA ok, ali zasto ne i SDA kriviti? Narocito kada su najveca stranka?
- Sarkazam
#3222 Re: BAKIRE ODLAZI
"Ja vam obecavam 100 000 radnih mjesta..."
- UltrasNaBaterije
#3223 Re: BAKIRE ODLAZI
madner wrote:Cek sekundu, to hvalis SDA za ono sto je OHR uradio?UltrasNaBaterije wrote:@Dozer
1992-1996
1996-1998-2000
Dok ih apsolviras krivice za ono sto su uradili kao dio vladajucih koalicija?
SDA je u federalnoj vladi od 2003. Drzavna vlada od 2002 do 2012.
Kriviti samo SDA ok, ali zasto ne i SDA kriviti? Narocito kada su najveca stranka?
Ali za šta da ih krivim, to mi nije jasno?!... Možda da ih krivim što se ne zadužujemo pa pravimo Željave, kasarne i druge beskorisne objekte?
Imamo nezaposlenost ko Hrvatska koja je EU, pa ljudi u Hr sastavljaju jedna kraj sa krajem ko i ovde, idu preko granice da se podmire, a Bugarska ima nizu prosjecnu platu uz veći standard. Ovdje se živi ko u Džennetu koliko se radi, pogledaj samo naprđivanje po forumima i tržne centre i korza. Ionako živimo od MMFa i imamo kakav takav standard, a ako je neko očekivao neku high-tech silikonsku industriju ili da postanemo poljoprivredni gigant u regionu, taj je lud.
Postići nešto u državi sa 1 Zajedničkim institucijama, 2 entiteta, 10 Kantona i Distriktom Brčko je naučna fantastika. Mi smo eksperiment žešći ljudi se smiju, onaj Inzcko lik je komičar žešći dok naprđuje po sastancima u Briselu.
Al Bakir je kriv, on mora otić i biće bolje
100 %
- Dozer
#3224 Re: BAKIRE ODLAZI
UltrasNaBaterije wrote:@Dozer
1992-1996
1996-1998-2000
Koje godine su bili prvi visestranacki izbori? SDA nije tada postala dio vlasti u BIH...? OK...moguce da sam nesto prespavao tada...
Zanemaricemo ratni period u smislu vlasti na mirnodopski nacin, ali je cinjenica da je SDA i tada predstavljala i tu vlast.
1996-2000... Da li je SDA i tada sjedila u vlasti, pa ma kakva da je ista bila? Naravno da jeste.
Ako je tebi mrsko, meni nije.
2000-2014 - SDA je kontinuirano u vlasti, na ovaj ili onaj nacin, i na svim niovima. Btw, u istom tom periodu BiH je stekla zavidan renome u svijetu kao drzava s najvecom korupcijom, drzava u kojoj donacije mjerene milijardama nestaju bez traga, drzava u kojoj su ljudska prava na nivou najgroe africke drzave, drzava u kojoj je obrazovni sistem dno dna, drzavu koja ima nezaposlenost od skoro 50%, itd. itd.itd.
A, SDA je, svidjalo se tebi ili nekome to ili ne, cijelo to vrijeme bila sastavni dio te vlasti, i samim tim je - odgovorna.
Da li je SDA IKADA priznala bilo sta od ovoga? Nije, naravno. Cak sta vise, oni sve ovo licemjerno nabrajaju kao nedostatke i obecavaju da ce se boriti protiv toga i za bolje, i uporno kriju da su upravo oni ravopravni krivci za sve to "protiv cega se bore". Fuj da veci FUJ ne moze...
Last edited by Dozer on 13/10/2014 16:41, edited 1 time in total.
-
NeenaSa
#3225 Re: BAKIRE ODLAZI
Shto nam uradi Katarina ?
Ma koliko se neslazhem(o) , ne otvaraj vishe ovakve teme.
Vi'sh, shto si ucinila.
P.S.
Tje
da vidimo nova radna mjesta i ne sumnjam da ce biti - "Sve po zakonu!" 
Ma koliko se neslazhem(o) , ne otvaraj vishe ovakve teme.
Vi'sh, shto si ucinila.
P.S.
Tje