a sta je konkretno tvoj problem? reci! mozda ti mozemo pomoci.area51 wrote: Hafise,dokle se stiglo, daj mi ukratko matere ti opiši stanje na bojšnici/crti/liniji...?
Kako ko stoji,ko je u ofanzivi a ko u kontraofanzivi,je li počelo drugo poluvrijeme ili se možda igra sudijska nadoknada?
Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
-
155_mm
#3201 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
-
Represija
#3202 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa čovek kaže "teorijski"....jer urušavanje RS je u domenu naučne fantastike.155_mm wrote:velis "to ti ga je tako", a imas li neki jaci argument osim ovog. ili se ovdje pak radi samo o vlaznim snovima mucenicke duse sa zapadne obale.Hafis wrote: Realno: teorijski veće šanse postoje za nastajanje ''trećeg'', nego za urušavanje RS-a. To ti ga je tako.
- exliberal-ex
#3203 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Vidis ja sam ta dijaspora koja salje pare dole, doduse moja familija je starija pa neide po kaficama I nevozika se golfovima ....a sto se tice toga sto pratis...fala bogu da imas djedovinu...samo vidis razlika izmedju mene I tebe je ta sto ti imas djedovinu u genocidnoj., tvoja je....meni I mojoj familij su oteli zadnji dio te djedovine...rjesenje licno potpisao najpopularniji politicar...jedan I jedini gospodin koji sjedi u predsjednistvu 8 godina I hvali se da ima kredit...Paranoid wrote:Sarajevo, kanisteri, zid i nadrealisti...to je perspektiva gledanja rata koju primjećujem kod tebe, zato sam se i našalio. BiH je imala i ima borce, i ratovalo se šitom BiH i da nije ovo tvoje "help bosnia", ali za šumsku, bilo uslišeno danas bi ti bio daleko više razočaran nego što pokazuješ..exliberal-ex wrote:
sta to znaci sarajevski ratnice sa kanisterom u ruci...ajde objasni mi to...
genocidna se gasi...hm..pa prema vama pocela se gasit od potpisa u dejtonu al ja jos uvijek cekam taj prekidac da se okrene...a sto se tice para...e moj paranoid nevidis drvo od sume...dok u sarajevu gase ulicnu rasvjetu, redukcije vode ko da je 94, gras se raspada, penzioneri gladjuju, nezaposlenost skoro 50 % ti gledas kako je u genocidnoj...za to vrijeme hrvati ponovo zvone za treci ali sad nema stranaca da ih zaustave...ajde ratnice pred ogledalo pa skini te maskirne sa lica ...
Što se tiče para i "rasvjete" koju si već nekoliko puta spomenuo da ti objasnim. Para ima, šalje se iz dijaspore..nikad nije kasnila tranša. Podaci govore da 2 mld stigne, a ima i ulične rasvjete, grijanja, vode ..ma svega. Nezaposlenost škodi više budzetlijama nego samom narodu, a Dayton je spakovao takav Ustav da će ubrzo doći do raspakivanja i njega a i genocidne, u paketu..
Da.. Što se tiče genocidne, naravno da pratim zbivanja jer imam djedovinu, a znaš šta, nisam jedini...nisam prodao kao ovi tvoji po Sarajevu pa sad ne znaju šta bi..para nestalo, a nema se...
Treći i mokre snove saveznika genocidne ne želim da komentarišem..imaš Hafisa, pa ga priupitaj imal šta od "trećeg"
A sto se tice treceg...ko sto rece hercegovac pravi..."samo ih ima 25 000" ali bez njih nemozete nista
- Havatar
#3204 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Urusavanje RS se vec dogadja tako da proces koji je u toku sigurno ne moze da bude naucna fantastikaRepresija wrote:Pa čovek kaže "teorijski"....jer urušavanje RS je u domenu naučne fantastike.155_mm wrote:velis "to ti ga je tako", a imas li neki jaci argument osim ovog. ili se ovdje pak radi samo o vlaznim snovima mucenicke duse sa zapadne obale.Hafis wrote: Realno: teorijski veće šanse postoje za nastajanje ''trećeg'', nego za urušavanje RS-a. To ti ga je tako.
-
Bodkin
#3205 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
ja sam ti vec rekao da se ne slazem sa tim ali ako ce samo to biti povod onda se ne brinemSkijaš wrote:Rat je opcija samo u slučaju pokušaja secesije, a šanse za to su svakim danom sve slabije.Bodkin wrote:pocinje sutra. kaze ovaj da je signal jer je neko odradio skladiste u BL ( jer inace ga ne mogu legalno "skloniti", "prodati", donijeti iz srbije ili sta vec)area51 wrote: Hafise,dokle se stiglo, daj mi ukratko matere ti opiši stanje na bojšnici/crti/liniji...?
Kako ko stoji,ko je u ofanzivi a ko u kontraofanzivi,je li počelo drugo poluvrijeme ili se možda igra sudijska nadoknada?
-
Bodkin
#3206 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
dogadja vec od 2005Havatar wrote: Urusavanje RS se vec dogadja tako da proces koji je u toku sigurno ne moze da bude naucna fantastika
- madner
#3207 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Tenkovi i haubice, to je jedini argument koji je validan.
-
Hafis
-
Hafis
#3209 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Paranoid wrote:Hafis wrote: što bi rekli ovdje u nas ''k'o Hum''.

- Sezam
#3210 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ti si garant onaj glavati sto je napisao "Top je bio vreo".exliberal-ex wrote:Vidis ja sam ta dijaspora koja salje pare dole, doduse moja familija je starija pa neide po kaficama I nevozika se golfovima ....a sto se tice toga sto pratis...fala bogu da imas djedovinu...samo vidis razlika izmedju mene I tebe je ta sto ti imas djedovinu u genocidnoj., tvoja je....meni I mojoj familij su oteli zadnji dio te djedovine...rjesenje licno potpisao najpopularniji politicar...jedan I jedini gospodin koji sjedi u predsjednistvu 8 godina I hvali se da ima kredit...Paranoid wrote:Sarajevo, kanisteri, zid i nadrealisti...to je perspektiva gledanja rata koju primjećujem kod tebe, zato sam se i našalio. BiH je imala i ima borce, i ratovalo se šitom BiH i da nije ovo tvoje "help bosnia", ali za šumsku, bilo uslišeno danas bi ti bio daleko više razočaran nego što pokazuješ..exliberal-ex wrote:
sta to znaci sarajevski ratnice sa kanisterom u ruci...ajde objasni mi to...
genocidna se gasi...hm..pa prema vama pocela se gasit od potpisa u dejtonu al ja jos uvijek cekam taj prekidac da se okrene...a sto se tice para...e moj paranoid nevidis drvo od sume...dok u sarajevu gase ulicnu rasvjetu, redukcije vode ko da je 94, gras se raspada, penzioneri gladjuju, nezaposlenost skoro 50 % ti gledas kako je u genocidnoj...za to vrijeme hrvati ponovo zvone za treci ali sad nema stranaca da ih zaustave...ajde ratnice pred ogledalo pa skini te maskirne sa lica ...
Što se tiče para i "rasvjete" koju si već nekoliko puta spomenuo da ti objasnim. Para ima, šalje se iz dijaspore..nikad nije kasnila tranša. Podaci govore da 2 mld stigne, a ima i ulične rasvjete, grijanja, vode ..ma svega. Nezaposlenost škodi više budzetlijama nego samom narodu, a Dayton je spakovao takav Ustav da će ubrzo doći do raspakivanja i njega a i genocidne, u paketu..
Da.. Što se tiče genocidne, naravno da pratim zbivanja jer imam djedovinu, a znaš šta, nisam jedini...nisam prodao kao ovi tvoji po Sarajevu pa sad ne znaju šta bi..para nestalo, a nema se...
Treći i mokre snove saveznika genocidne ne želim da komentarišem..imaš Hafisa, pa ga priupitaj imal šta od "trećeg"...medjutim sve je palo na sudu, dokazali smo da su nam oduzeli mimo svih zakona, sta vise da su dokumenti krivotvoreni...... tek ce pocet gasit rasvjetu kad dodje vrijeme naplate
A sto se tice treceg...ko sto rece hercegovac pravi..."samo ih ima 25 000" ali bez njih nemozete nista
-
Steely Dan
#3211 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Evo sta je negov problem .155_mm wrote:a sta je konkretno tvoj problem? reci! mozda ti mozemo pomoci.area51 wrote: Hafise,dokle se stiglo, daj mi ukratko matere ti opiši stanje na bojšnici/crti/liniji...?
Area 51 je napisao na jednoj drugoj temi
Prema zvaničnim podacima vlade SAD-a negdje 1948 u kompleksu logora "Jasenovac"(Gradina,St.Gradiška...) stradalo je između 650.000 i 700.000 (Srba,Jevreja,Roma i ostalih )Kako bi se ti osjećao kad bi ti neko sad napisao da je u "Srebrenici stradalo 500-tinjak muškaraca" ?
Eto sta je njegov problem , ne samo da spominje Jasenovac kada se prica o genocidu u Srebrenici ( sta bih muslimani imaju sa Jasenovcem ????osim sto su tamo stradali ) nego uvelicava brojke i dodaje nule kao i svaki srpski akademik
-
emil_L
#3212 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
370,000 za 12 godina..samo laganiceRepresija wrote:Pa čovek kaže "teorijski"....jer urušavanje RS je u domenu naučne fantastike.155_mm wrote:velis "to ti ga je tako", a imas li neki jaci argument osim ovog. ili se ovdje pak radi samo o vlaznim snovima mucenicke duse sa zapadne obale.Hafis wrote: Realno: teorijski veće šanse postoje za nastajanje ''trećeg'', nego za urušavanje RS-a. To ti ga je tako.
-
emil_L
#3213 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Iz kojeg djela?Hafis wrote:Paranoid wrote:Hafis wrote: što bi rekli ovdje u nas ''k'o Hum''.
- Gojeni H
#3214 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Valjda smo apsolvirali da je drzava napravljena tako da niko ne moze nista bez onog drugog, odnosno treceg.exliberal-ex wrote:
Da nije tako kvislinske snage bi davno razbile i podijelile zemlju.
Tema je jedno vrijeme, zahvaljujuci nekolicini forumasa, isla u dobrom pravcu. Odnosno, raspravljalo se o potencijalnim "okidacima" koji bi bez ikakve dileme doveli do rata.
Onda se mozemo igrati kakve su cije sanse za (ne)uspjeh.
- Gojeni H
#3215 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Hafis wrote:
Nista manje ne bih ocekivao od Hercegovca.
Doduse moras naci i nesto za onu drugu grupu ... sto su hvatali mu'adzedine po konvojima.
-
emil_L
#3216 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Jedini razlog za pokretanje rata u BiH je secesija. Sve ostalo su šuplje priče i isprazne želje nekolicine forumaša koji bi željeli povući nekakvu imaginarnu paralelu između fašističkih politika koju su provodili srpsko-hrvatski vojnopolitički vrhovi i buduće politike Bošnjaka. Ko da je bogami neko mahnit
Zbog čega bi Bošnjaci pokretali rat ? Gluposti. Prvi put u istoriji postojanja BiH jedan narod čini nadpolovičnu većinu stanovništva sa tendencijom rasta i dostizanja dvotrećinske većine. Zašto bi Bošnjaci legalitet međunarodno priznate države bacali iz ruku i pokretali nekakvu "oluju"?
Niđe veze "smozgom".
Zbog čega bi Bošnjaci pokretali rat ? Gluposti. Prvi put u istoriji postojanja BiH jedan narod čini nadpolovičnu većinu stanovništva sa tendencijom rasta i dostizanja dvotrećinske većine. Zašto bi Bošnjaci legalitet međunarodno priznate države bacali iz ruku i pokretali nekakvu "oluju"?
Niđe veze "smozgom".
-
Represija
#3217 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
A šta konkretno Bošnjacima znači ta "nadpolovična" većina u ovakvom uredjenju BiH?emil_L wrote:Jedini razlog za pokretanje rata u BiH je secesija. Sve ostalo su šuplje priče i isprazne želje nekolicine forumaša koji bi željeli povući nekakvu imaginarnu paralelu između fašističkih politika koju su provodili srpsko-hrvatski vojnopolitički vrhovi i buduće politike Bošnjaka. Ko da je bogami neko mahnit
Niđe veze "smozgom".
Čitajući neke postove ovde, ja sam došao do zaključka da bi rat mogao da izbije i zato što neki Bošnjaci smatraju da su zbog te "nadpolovične" većine ravnopravniji od drugih u BiH, te da bi valjalo nešto menjati u uredjenju države.
Nego, jel bio taj popis u BiH? Gde se mogu videti rezultati?
-
Martinez_
#3218 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Zato jer će Srbi i Hrvati večito imati pravo veta, osim ako sami ne pristanu da ih se prevede u status nacionalne manjine. I zato što su Bošnjaci još uvek daleko od većine u RS.emil_L wrote:Jedini razlog za pokretanje rata u BiH je secesija. Sve ostalo su šuplje priče i isprazne želje nekolicine forumaša koji bi željeli povući nekakvu imaginarnu paralelu između fašističkih politika koju su provodili srpsko-hrvatski vojnopolitički vrhovi i buduće politike Bošnjaka. Ko da je bogami neko mahnit
Niđe veze "smozgom".
-
emil_L
#3219 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa npr. znači cijela plejada Željka Komšića samo ovaj puta i u genocidnom isprdku. Nesalomiv kapacitet izbornog inžinjeringa. Eto šta znači.Represija wrote:A šta konkretno Bošnjacima znači ta "nadpolovična" većina u ovakvom uredjenju BiH?emil_L wrote:Jedini razlog za pokretanje rata u BiH je secesija. Sve ostalo su šuplje priče i isprazne želje nekolicine forumaša koji bi željeli povući nekakvu imaginarnu paralelu između fašističkih politika koju su provodili srpsko-hrvatski vojnopolitički vrhovi i buduće politike Bošnjaka. Ko da je bogami neko mahnit
Niđe veze "smozgom".
Čitajući neke postove ovde, ja sam došao do zaključka da bi rat mogao da izbije i zato što neki Bošnjaci smatraju da su zbog te "nadpolovične" većine ravnopravniji od drugih u BiH, te da bi valjalo nešto menjati u uredjenju države.
Nego, jel bio taj popis u BiH? Gde se mogu videti rezultati?
Popis je bio. Zvanični rezultati po etničkim odrednicama popisanih još nisu dostupni.
-
emil_L
#3220 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Veta na što? I otkud ti da će Srbi i Hrvati uvjek stavljati "veto". Imamo mi Komšića koliko god poželiš. A ta ogromna etnička većina daje garancije njihobog izbora i političkog legitimiteta.Martinez_ wrote:Zato jer će Srbi i Hrvati večito imati pravo veta, osim ako sami ne pristanu da ih se prevede u status nacionalne manjine. I zato što su Bošnjaci još uvek daleko od većine u RS.emil_L wrote:Jedini razlog za pokretanje rata u BiH je secesija. Sve ostalo su šuplje priče i isprazne želje nekolicine forumaša koji bi željeli povući nekakvu imaginarnu paralelu između fašističkih politika koju su provodili srpsko-hrvatski vojnopolitički vrhovi i buduće politike Bošnjaka. Ko da je bogami neko mahnit
Niđe veze "smozgom".
-
Hafis
#3221 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Vidim, pokazuju polako se rezultati tog koncepta. Od 15 zastupnika iz RS-a u PS BiH nigdje niti jednog Bošnjaka, a ne Hrvata.
a koliko se sijećam bilo ih je dvoje (ili troje) još do 2006. (ili 2002 - mrsko mi guglati)
a koliko se sijećam bilo ih je dvoje (ili troje) još do 2006. (ili 2002 - mrsko mi guglati)
-
Martinez_
#3222 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Vidim kako ide oko SF, sve sami Komšići sa druge strane spremni da ukinu dodatna prava Hrvatima.emil_L wrote:Veta na što? I otkud ti da će Srbi i Hrvati uvjek stavljati "veto". Imamo mi Komšića koliko god poželiš. A ta ogromna etnička većina daje garancije njihobog izbora i političkog legitimiteta.Martinez_ wrote:Zato jer će Srbi i Hrvati večito imati pravo veta, osim ako sami ne pristanu da ih se prevede u status nacionalne manjine. I zato što su Bošnjaci još uvek daleko od većine u RS.emil_L wrote:Jedini razlog za pokretanje rata u BiH je secesija. Sve ostalo su šuplje priče i isprazne želje nekolicine forumaša koji bi željeli povući nekakvu imaginarnu paralelu između fašističkih politika koju su provodili srpsko-hrvatski vojnopolitički vrhovi i buduće politike Bošnjaka. Ko da je bogami neko mahnit
Niđe veze "smozgom".
-
Represija
#3223 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa kako onda znaš da su Bošnjaci nadpolovična većina?emil_L wrote: Pa npr. znači cijela plejada Željka Komšića samo ovaj puta i u genocidnom isprdku. Nesalomiv kapacitet izbornog inžinjeringa. Eto šta znači.
Popis je bio. Zvanični rezultati po etničkim odrednicama popisanih još nisu dostupni.
Ako se ne varam, Republika Srpska bira predstavnika Srba u predsedništvu, tako da je neki Komšić kao predstavnik Srba još uvek u domenu nerealnih želja.
-
Hafis
#3224 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Varaš se. Naš Emil_pravi ti sjedi na vrelu podataka (gatački klan blizak mostarskom muftiji Smajkiću) i uvijek ima neku povjerljivu informaciju koja je nedostupna običnim insanima.Represija wrote:Pa kako onda znaš da su Bošnjaci nadpolovična većina?emil_L wrote: Pa npr. znači cijela plejada Željka Komšića samo ovaj puta i u genocidnom isprdku. Nesalomiv kapacitet izbornog inžinjeringa. Eto šta znači.
Ako se ne varam, Republika Srpska bira predstavnika Srba u predsedništvu, tako da je neki Komšić kao predstavnik Srba još uvek u domenu nerealnih želja.
-
mezzo95
#3225 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nigdje ne treba srkletit..samo lagano..imamo kakvu-takvu drzavu, ok smo sa dugim i kratkim cijevima, a to je puuuuuuuuuuno vise nego sto smo imali poodavno..ako sagledamo istorijske procese u zadnjih par stotina godina, Boshnjaci su u neuporedivo boljem polozaju sad nego prije. Sto se ni u ludilu ne moze reci za druga dva konstituvna naroda u BiH. Dakle, mi jedino sto nemamo je politicare koji imaju dugorocnu strategiju u cilju poboljsavanju zivotnog standarda ljudi.
Po mom skromnom misljenju, jedinom kome se u ovoj situaciji mora i treba zuriti su BiH Hrvati. Po njihovu populaciju bilo bi pogubno da ostanu s "druge strane granice" interesnih zona. Zapadno od nas-eu. Istocno od nas-ruska shapa. Potanje koje biracko tjelo hrvatskog korpusa treba postavit svojim politicarima je sljedece:
Hocemo li mi pomoci Boshnjacima da odemo pod shvabu, ili cemo pomoci chetaljima da odemo pod ruse?
Po mom skromnom misljenju, jedinom kome se u ovoj situaciji mora i treba zuriti su BiH Hrvati. Po njihovu populaciju bilo bi pogubno da ostanu s "druge strane granice" interesnih zona. Zapadno od nas-eu. Istocno od nas-ruska shapa. Potanje koje biracko tjelo hrvatskog korpusa treba postavit svojim politicarima je sljedece:
Hocemo li mi pomoci Boshnjacima da odemo pod shvabu, ili cemo pomoci chetaljima da odemo pod ruse?