PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
beni-bu-man

#3201 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

REDDEVILS wrote:
beni-bu-man wrote:
REDDEVILS wrote: Napravio bi ja us racun a neznam koju adresu da stavim zbog njihovih poreza, a i globalnih ogranicenja prvenstveno oko DLC-ova.
A imam i UK racun i gdje bi mogao na amazonu uzimati funte ili digitalne igre :)
City: Bismarck

State: North Dakota

Zip Code: 58505

Country/Region: United States

Hvala ti registrovo sam US nalog, samo me zanima dali npr. adresu moram staviti ili da uzmem adresu od hotela.
Na kojoj ti stranici pouzdanoj uzimaš vaucere za igre i dali ja mogu sad sebi iako mi još ps4 nije došao mogo preko kompa nadopuniti 20 dolara ili moram čekati da mi ps4 dođe da sebi uzmem igru
Uzmi adresu koju hoces :mrgreen:
Mozes naravno bez plejke kupovat igre.
evo gdje ja uzimam https://www.g2a.com/en-gb/search?query=psn%20usd
ja pretezno uzimam 75 dolara
beni-bu-man

#3202 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

ferratilis wrote:Mozes to online obaviti. Ja sam kupio Bloodborne i prije nego sto sam kupio PS4. :D
ne pamtim kad sam direkno preko plejke uzeo igricu, sve na poslu online :mrgreen:
REDDEVILS

#3203 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

beni-bu-man wrote:
ferratilis wrote:Mozes to online obaviti. Ja sam kupio Bloodborne i prije nego sto sam kupio PS4. :D
ne pamtim kad sam direkno preko plejke uzeo igricu, sve na poslu online :mrgreen:
Hvala ti :thumbup:
Mustang1

#3204 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Pa treba grad znaci lupis Miami, drzava logicno Floridu izaberes i onda nadjes miami postcode i uzmes bilo koji.
REDDEVILS

#3205 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Mustang1 wrote:Pa treba grad znaci lupis Miami, drzava logicno Floridu izaberes i onda nadjes miami postcode i uzmes bilo koji.
Napravio sam PSN US racun a adresu sam stavio od nekog hotela, jos samo treba da mi posalju Playstation 4 Pro koji cekam evo vec pet dana.
Zanima me prolazi li Paypal s nasom adresom na Amazonu posto bi neke igre uzimo na amazonu :)
Mustang1

#3206 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ne znam, ja uzimam samo Fifu preko stora. Ostalo sve od brace rusa uzimam :D
r_faruk

#3207 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

REDDEVILS wrote:
Mustang1 wrote:Pa treba grad znaci lupis Miami, drzava logicno Floridu izaberes i onda nadjes miami postcode i uzmes bilo koji.
Napravio sam PSN US racun a adresu sam stavio od nekog hotela, jos samo treba da mi posalju Playstation 4 Pro koji cekam evo vec pet dana.
Zanima me prolazi li Paypal s nasom adresom na Amazonu posto bi neke igre uzimo na amazonu :)
ja kupujem preko paypala na amazonu. kupovao sam i codove i vauchere. nije bilo problema....
arnes_king

#3208 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Igra li ko god of war? Ja sam se zarazio ono pravo, extra su ovo uradili, samo me muci sto moram prvo obaviti sve sto nadjem kao sporednu misiju tek poslije toga mogu sebi dozvoliti da idem na glavne :D pa potrosi vremena puno haha
REDDEVILS

#3209 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Registrovao sam se na PCGameSupply i sad kad hocu da uzmem PSN Card od 20 dolara pojavi mi se jos dodatna naplata $1.99 USD
za aktivaciju Activation Fee for Playstation Network $20.00 Card (US) dali to tako mora biti ili se moze iskljuciti negdje u postavkama.
I zanima me jos dali da ostavim po defaltu da mi naplati u dolarima ili da promjenim naplatu u eure :)
Mustang1

#3210 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ja sam davno tu uzimao, mislim da na 10$ ne naplacuju nista, samo sto moras onda klikati po 100 puta :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3211 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

uncharted 4 lost legacy dobar pravo :thumbup:
REDDEVILS

#3212 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Samo da potvrdim da je stranica PCGAMESSUPPLAY pouzdana stranica za kupovinu psn vaučera, ja sam sebi uzeo 30 dolara i uspješno aktivirao. Sad su me zvali iz sanctadomenice da dodjem da preuzmem ps4 ili da mi pošalju postom.
Koju mi igru preporucujete da skinem naravno do 30 dolara :)
PS
Ovo mi je drugi playstation prvi je bio playstation 1
channel10

#3213 Re: PlayStation 4 - all about

Post by channel10 »

Na koji nacin se kupuju igre na microsoftovoj stranici za XBOX i koliko traje ta igrica? Da li se skine na konzolu i traje dok je ne izbrises ili ima neki ogranicen vremenski rok?
REDDEVILS

#3214 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Dali kod vas PS4 radi u Rest Modu ili ga skroz iskljucujete :?:
Fajcion

#3215 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Fajcion »

channel10 wrote:Na koji nacin se kupuju igre na microsoftovoj stranici za XBOX i koliko traje ta igrica? Da li se skine na konzolu i traje dok je ne izbrises ili ima neki ogranicen vremenski rok?
Dopuniš wallet kao i na ps4 ,kupiš igru i ona se vezuje za stalno na taj račun sa kojeg si i kupio igru. Briši i instaliraj koliko
te volja. Tvoja igra :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3216 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

REDDEVILS wrote:Dali kod vas PS4 radi u Rest Modu ili ga skroz iskljucujete :?:
Zavisi. Ako ti se nešto skida, onda rest mode. Ako nema nikakvih aktivnosti, bolje ga ugasi skroz.
REDDEVILS

#3217 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Tomahawk11 wrote:
Zavisi. Ako ti se nešto skida, onda rest mode. Ako nema nikakvih aktivnosti, bolje ga ugasi skroz.
:thumbup:
Imam još jedno pitanje imam grand thurismo sport koji sam uzeo u sancta domenici sad kad hoću da ukucam ovaj kod sto je došao uz CD kaže regional loced tako nešto us je nalog, dali to znaci da trebam i uk nalog aktivirati da bi aktivirao dlc-ove a da mi us ostane primarni
Tomahawk11
Globalni moderator

#3218 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

REDDEVILS wrote:
Tomahawk11 wrote:
:thumbup:
Imam još jedno pitanje imam grand thurismo sport koji sam uzeo u sancta domenici sad kad hoću da ukucam ovaj kod sto je došao uz CD kaže regional loced tako nešto us je nalog, dali to znaci da trebam i uk nalog aktivirati da bi aktivirao dlc-ove a da mi us ostane primarni
Ako si kreirao us nalog, mislim da taj kod ne možeš iskorisiti.
Ako kreiraš uk, onda ćeš moći, jer su igre iz Sankta Domenice za eu teritoriju.
REDDEVILS

#3219 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Znaci us stavim primarni a uk secundarni i onda ću moći iskoristiti kodove jer sam instalirao igru na us osim dlc-ova.Ukupno imam tri igre instalirane na us nalogu hoculi moći igrati na uk nalogu
dinao

#3220 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

Igra li ko ovaj dzabni COD Black Ops 3?
Dobra igra pravo, iako je 5 godina stara.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3221 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Sinoć je pristavio da se skida, jutros samo zrakno. Izgleda dobro :thumbup:
Inače, po završetku Uncharted sam otkrio 2 days trial PS plus, pa imam još večeras, a uzeće se svakako :thumbup:
xamp

#3222 Re: PlayStation 4 - all about

Post by xamp »

dinao wrote:Igra li ko ovaj dzabni COD Black Ops 3?
Dobra igra pravo, iako je 5 godina stara.
Fkt stara tako? Ja kontao nova xD Dobra je pravo... pauzirao sam sa igranjem sad kad sam ovo dosao nesto da biram sta cu upgrade i sve to, ja kontao samo da idem i da pucam... zakomplikovali sad :-)
r_faruk

#3223 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

REDDEVILS wrote:Samo da potvrdim da je stranica PCGAMESSUPPLAY pouzdana stranica za kupovinu psn vaučera, ja sam sebi uzeo 30 dolara i uspješno aktivirao. Sad su me zvali iz sanctadomenice da dodjem da preuzmem ps4 ili da mi pošalju postom.
PS

Last of Us, ja sam bio prezadovoljan, a kosta 10 dolara :). to je prva igra koju sam odigrao na play station-u (PS 4 je prvi PS koji sam kupio),
onda Heavy Rain, Between two souls (ove dodju u paketu za 15ak dolara) i SOMA :) ona ti je 5-6 dolara (sve stare igre ali su mene odusevile, nisam ih igrao prije). fenomenalna prica, rasplet, dogadjaji, tvoje odluke uticu na tok igre itd..... ma super....
REDDEVILS

#3224 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

r_faruk wrote:
REDDEVILS wrote:Samo da potvrdim da je stranica PCGAMESSUPPLAY pouzdana stranica za kupovinu psn vaučera, ja sam sebi uzeo 30 dolara i uspješno aktivirao. Sad su me zvali iz sanctadomenice da dodjem da preuzmem ps4 ili da mi pošalju postom.
PS

Last of Us, ja sam bio prezadovoljan, a kosta 10 dolara :). to je prva igra koju sam odigrao na play station-u (PS 4 je prvi PS koji sam kupio),
onda Heavy Rain, Between two souls (ove dodju u paketu za 15ak dolara) i SOMA :) ona ti je 5-6 dolara (sve stare igre ali su mene odusevile, nisam ih igrao prije). fenomenalna prica, rasplet, dogadjaji, tvoje odluke uticu na tok igre itd..... ma super....
Sinoc Uzeo playstation imao 30 dolara na us racunu i odma uzeo ps plus mjesec dana da isprobam prvo nakon toga uzmem Horizon Zero Dawn: Complete Edition za 20 Dolara a imam u planu Last of Us i Uncharted: The Lost Legacy PS4 :)
Uzeo sam i Gran Turismo Sport Special Edition PS4 u sancta domenici s DLC-ovima samo sam morao i Drugi racun aktivirati UK zbog DLC-ova jer nisam mogao na US racun da aktiviram A US sam stavio kao primarni plus sam dobio neku free igru koju sam isto na UK aktivirao
r_faruk

#3225 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

javi kakav je horizen zero dawn. gledao sam gameplay i igrivost mi se cini odlicna. medjutim ne volim robote i zeljezo :) draze mi je igrati nesto realno.... ali ko zna, ako je bas dobra igra, zasto ne...
Post Reply