pa nije zalosno, samo je smijesnorelativno84 wrote:BRISEL, 30. avgust 2013,
- Vrhovna komanda snaga NATO usvojila je listu ciljeva koje će greškom pogoditi u Siriji u slučaju da dođe do vojne intervencije u ovoj zemlji, saznaje Njuz u vrhu ove vojne alijanse.
Kako prenosi naš izvor, na ovoj listi radilo se protekla dva meseca, a timom koji ju je sastavio rukovodio je lično general Filip Bridlav, koji se od marta ove godine nalazi na čelu Vrhovne komande snaga NATO.
- Konačna lista ciljeva koji će greškom biti pogođeni usvojena je kasno sinoć na tajnom sastanku vrha alijanse, a konačno odobrenje dao je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen – kaže naš izvor.
On dodaje da je Rasmusen pohvalio generala Bridlava i njegov tim jer nije bilo nimalo lako pronaći ciljeve koje će NATO greškom pogoditu u već građanskim ratom razrušenoj Siriji.
- Nakon što su određeni ovi ciljevi, sledi druga faza koja podrazumeva pripremu saopštenja u kojima će NATO izraziti žaljenje zbog greške i izraziti saučešće porodicama nevino stradalih. U Briselu je već okupljen tim medijskih eksperata koji rade na pisanju ovih saopštenja – otkriva izvor Njuza.
Da nije zalosno bilo bi smijesno
Sirija
- Alfons Kauders
#3201 Re: Sirija
- Alfons Kauders
#3202 Re: Sirija
neka, i to je dobra promjena...jeza u ledja wrote:![]()
jon_jovi wrote:U osnovi svega leži agresija Izraela a u osnovi Izraela leži agresija imperijalizma, ali stvari su se užasno zakomplicirale. Ako spoznamo osnovu svega, imperijalizam i Izrael spoznatićemo i kako i zašto ovakvo stanje u tim državama i jeste tako.
Na braniku odbrane od Izraela i imperijalista nisu pale samo palestinske teritorije i golanska visoravan, pale je pet arapskih država: Egipat, Liban, Sirija, Jordan i Irak. Kako?
U pokušaju da se odbrane od Izraela i imperijalizma države a koje sam gore naveo su se toliko iscrpile i izobličile i što je najgore pale pod uticaj iz vana da se komotno može reči da su one pobijeđene, kapitulirale i crkle kao države i društva u pravom smislu te riječi.
Naime da bi se odbranile od Izraela i imperijalizma te države kako koja postaju kolonije samog tog imperijalizma kako Američkog i kompanjona tako i Rusije i kompanjona. Kako koja država i kako od koje imperijalne sile a ima i još gore. I tako u žaru borbe protiv Izraela i imperijalizma na braniku pada Sirija pod totalni utjecaj Sovjetskog Saveza oportunog i dvoličnog a danas pod totalni utjecaj Rusije ništa manje opasne i dvolične. Jordan naravno pada pod utjecaj Amerike a Egipat i Liban su došli u još goru situaciju time što su i pod komandom Amerike i pod komandom Rusije. Obje imperijalističke sile tamo ureduju sporazumno.
Uvidjevši ovo o ćemu ja govorim Saddam od Iraka se nije mogao pomiriti s tim. Saddam se nije mogao pomiriti sa propašću prve četri navedene države i njihovom unutarnjom kalvariom. Saddam prekida odnose sa Sirijom, a osobno se potrudio izbaciti Egipat iz Arapske Lige. Od izvoza nafte a nakon energetske krize ojačani Irak pod vodstvom Saddama smatra da je kadar nešto poduzeti i na svoja pleća primiti borbu protiv imperijalističke agresije i Izraela. Da bi to postigli morali su zadobiti prestiž kod Arapa pa su zato zaratili sa Iranom a Iran mežu Arapima nije popularan. Ostatak priče znamo.
Počelo je sa Naserovom samouvjerenošću a završilo sa Saddamovom samouvjerenošću.
Sirija? Pa kao što rekoh Sirija je pala još davno kada je pala pod Ruski utjecaj a sada će samo da tresne. Traaas![]()
Najdrazi dio mi je ovaj oko spoznatićanja.
prosjecna recenica asadista i rusofila sadrzi subjekat, predikat i imperijalizam... ponekad uz zidove u aoristu
- fantom slobode
#3203 Re: Sirija
Putin je i snazan, Putin je sehi, Putin je spijun bolji od James Bonda, ako on hoce nestace plina za punjenje upaljaca Putin Berluskin jaran i desna ruka jedinog preCednika. Putin ima novu zenu, a zena mu kazu ima velike sise...Shahab wrote:Putin je jedini svjetski lider koji govori otvoreno i direktno. Nema tu puno priče i šupljiranja. Vidi se da je đudista. Obami je postavio jednostavno logičko pitanje, zašto bi sirijska vlada koristila hemijsko oružje u ratu u kojem pobjeđuje, kada su okružili teroriste u Damasku, i to na dan dolaska inspektora UN? Ovo je navlakuša cionista i saudijaca Obami i sada on pokušava da izbjegne zamku, mora intervenisati ali gleda kako da to uradi na što bezbolniji i besmisleniji način. Već je najavio da će intervencija biti usmjerena i ograničena, što znači da od masovnog bombardovanja koje bi promjenilo tok rata neće biti ništa...Vladimir Putin has rejected US intelligence claims that Bashar al-Assad's regime used chemical weapons in Syria, saying it would be "utter nonsense" for government troops to use such tactics in a war it was already winning.
"That is why I am convinced that [the chemical attack] is nothing more than a provocation by those who want to drag other countries into the Syrian conflict, and who want to win the support of powerful members of the international arena, especially the United States," Putin told journalists in Vladivostok.

- fantom slobode
#3204 Re: Sirija
lako mu je sa djecom...

sa preCednikom ne smije ni da se rukuje, a kamoli da nesto krene u zahvat...samo se ceka da li ce preCednik reagovati i poslati specijalno specijalne anti raketne timove sumske da im skrse te tomahavke ko 1995, dzaba nuklearno-atomsko bojeve glave i usi bacene po Palama...ako on samo klimne glavom...

sa preCednikom ne smije ni da se rukuje, a kamoli da nesto krene u zahvat...samo se ceka da li ce preCednik reagovati i poslati specijalno specijalne anti raketne timove sumske da im skrse te tomahavke ko 1995, dzaba nuklearno-atomsko bojeve glave i usi bacene po Palama...ako on samo klimne glavom...
- Danguba
#3205 Re: Sirija
By Lazanskirelativno84 wrote:BRISEL, 30. avgust 2013,
- Vrhovna komanda snaga NATO usvojila je listu ciljeva koje će greškom pogoditi u Siriji u slučaju da dođe do vojne intervencije u ovoj zemlji, saznaje Njuz u vrhu ove vojne alijanse.
Kako prenosi naš izvor, na ovoj listi radilo se protekla dva meseca, a timom koji ju je sastavio rukovodio je lično general Filip Bridlav, koji se od marta ove godine nalazi na čelu Vrhovne komande snaga NATO.
- Konačna lista ciljeva koji će greškom biti pogođeni usvojena je kasno sinoć na tajnom sastanku vrha alijanse, a konačno odobrenje dao je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen – kaže naš izvor.
On dodaje da je Rasmusen pohvalio generala Bridlava i njegov tim jer nije bilo nimalo lako pronaći ciljeve koje će NATO greškom pogoditu u već građanskim ratom razrušenoj Siriji.
- Nakon što su određeni ovi ciljevi, sledi druga faza koja podrazumeva pripremu saopštenja u kojima će NATO izraziti žaljenje zbog greške i izraziti saučešće porodicama nevino stradalih. U Briselu je već okupljen tim medijskih eksperata koji rade na pisanju ovih saopštenja – otkriva izvor Njuza.
- jon_jovi
#3206 Re: Sirija
Naravno da Rusija neće tako lako pustiti svoju koloniju, al će je ipak morati podijeliti sa imperijalistima isto kao što su Bosnu podijelili pa RS Rusima a Federacija Amerikancima. Znači, najvjerovatnije će se dijeliti teritorija i zone utjecaja. Ne kao u Egiptu gdje su se uvalili i jedni i drugi ali nisu podjelili zone nego tamo borave i Ruski i Američki vojni savjetnici, poslovni ljudi i stručnjaci. U Siriji će se primjeniti Bosanski model pa tako Zone Kurda i Alawita i pravoslavnih krščana i Druza ide Rusima a zona Sunita Amerikancima. Sirijska obala će se dijeliti; kasaba meni, kasaba tebi, kasaba meni, kasaba tebi....
-
Jay Gatsby
#3207 Re: Sirija
Reče Obama šta ima i nazad u Bijelu kuću... Tražit će odobrenje od Kongresa.
- Danguba
#3208 Re: Sirija
najizgledniji scenario...jon_jovi wrote:Naravno da Rusija neće tako lako pustiti svoju koloniju, al će je ipak morati podijeliti sa imperijalistima isto kao što su Bosnu podijelili pa RS Rusima a Federacija Amerikancima. Znači, najvjerovatnije će se dijeliti teritorija i zone utjecaja. Ne kao u Egiptu gdje su se uvalili i jedni i drugi ali nisu podjelili zone nego tamo borave i Ruski i Američki vojni savjetnici, poslovni ljudi i stručnjaci. U Siriji će se primjeniti Bosanski model pa tako Zone Kurda i Alawita i pravoslavnih krščana i Druza ide Rusima a zona Sunita Amerikancima. Sirijska obala će se dijeliti; kasaba meni, kasaba tebi, kasaba meni, kasaba tebi....
-
ferum
#3209 Re: Sirija
samo derat alewitsku šebihsku plaćeničku bagru...po kratkom postupku...a šta bi ti, možda radije da ih peglaju jedno tri dana dok ne izdahnu kako to rade tvoje šebihe običnim sirijskim gradjanima i civilima, ovako ?Warhead wrote:Tipičan komentar likova sa podvrnutim nogavicama kojim su vehabijski šejhovi isprali mozak. Evo ti pogledaj ko su pogane i smrdljive zvijeri:ferum wrote:Srdjan Dizdarevic, Zlatko Dizdarevic, ima li ijedan normalan Dizdarevic?! Cuj ljudozderi dolaze, buhaha, nadam se da ce ove basarovce pojesti za uzinu, ako budu imali zeludac za to jer su basarovci pogane smrdljive zvijeri..Warhead wrote:Obavezno za pročitati i odličan presjek stanja
Čovječanstvo na prekretnici
Dizdarević: Ovo je kraj jedne ere na planetu
http://danas.hr/svijet/intervju-zlatko- ... eri-dolaze
Trebali li uzimati ozbiljno rijeci covjeka koji sam kaze da je bio u posjeti Basarovom rezimu prije par mjeseci. Kao kad bi neko citao utiske ruskog pjesnika Limonova o njegovom izletu na brda oko Sarajeva i o druzenju sa Karadzicem.
http://www.youtube.com/watch?v=zF35a5E0uss
Je li ovo demokratija, Islam i bolje društvo za za koje ti se duhvovna braća bore u Siriji?
http://www.youtube.com/watch?v=Lzlt-g_bUz8
i ti mi nešto morališeš ???? ...sikter !
- Hrulj
#3210 Re: Sirija
Ah sutra pocinje rostiljada izgleda 
Nek sad baca hemijske po narodu majku mu njegovu.
-
ferum
#3212 Re: Sirija
Hrulj wrote:Ah sutra pocinje rostiljada izgleda
bit će zagorelog šebihskog mesa...i alewitskih kebaba..
-
Revoltage
#3213 Re: Sirija
Obama rekao da ce sacekati glasanje Kongresa, koji zasjeda 9. septembra dok se poslanici vrate sa godisnjih odmora.
Povukla se rucna.
Povukla se rucna.
- jeza u ledja
#3214 Re: Sirija
ne pocinje nista sutra. obama pametno odigro i proslijedice odluku na kongres ko i kameron, mada za razliku od gb pm-a on moze sam o ovom donjeti odluku.
tako da osim ako se u roku 24h kongres ne izjasni pozitivno o ovim stvarima intervencija odgadja do daljnjeg.
tako da osim ako se u roku 24h kongres ne izjasni pozitivno o ovim stvarima intervencija odgadja do daljnjeg.
-
Teufik
#3215 Re: Sirija
Sumnjam da ce napasti.Kongres odbije,Obama ima opravdanje.
- Hrulj
#3216 Re: Sirija
Glasanje kongresa o ovim stvarima nije obavezno te je vise simbolicko, buduci da ovo nije objava rata, koja zahtjeva odluku kongresa. Ovakve stvari moze i sam obama nareditijeza u ledja wrote:ne pocinje nista sutra. obama pametno odigro i proslijedice odluku na kongres ko i kameron, mada za razliku od gb pm-a on moze sam o ovom donjeti odluku.
- jeza u ledja
#3217 Re: Sirija
daj ba gdje se gasite vise....ferum wrote:Hrulj wrote:Ah sutra pocinje rostiljada izgleda
bit će zagorelog šebihskog mesa...i alewitskih kebaba..
-
ferum
#3218 Re: Sirija
najvjerovatnije, da je htio napasti već bi to uradio..ovim je samo sebe htio isčupati od odgovornosti i obećanja koja je dao o prelasku tzv crvene linije..mislim da uopće nema namjeru napasti, samo palamudjenje, prebacivanje rasprave u kongres, kongres će 95 % to odbiti i stvar riješena...do napada 99 % da neće ni doći..Teufik wrote:Sumnjam da ce napasti.Kongres odbije,Obama ima opravdanje.
- smasma
#3219 Re: Sirija
moze li neko da objasni, sto ustvari oni ratuju 
-
Johnny_x
#3220 Re: Sirija
Ne mogu vjerovati da je neko ovaj tekst shvatio ozbiljno.relativno84 wrote:BRISEL, 30. avgust 2013,
- Konačna lista ciljeva koji će greškom biti pogođeni usvojena je kasno sinoć na tajnom sastanku vrha alijanse, a konačno odobrenje dao je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen –kaže naš izvor.
- jeza u ledja
#3221 Re: Sirija
pa to sam i rekao, samo sto se u ovom slucaju to nece desiti.Hrulj wrote:Glasanje kongresa o ovim stvarima nije obavezno te je vise simbolicko, buduci da ovo nije objava rata, koja zahtjeva odluku kongresa. Ovakve stvari moze i sam obama nareditijeza u ledja wrote:ne pocinje nista sutra. obama pametno odigro i proslijedice odluku na kongres ko i kameron, mada za razliku od gb pm-a on moze sam o ovom donjeti odluku.
sta mislis, obama rekao da ce ici na kongres pa se onda predomisliti?
- jeza u ledja
#3222 Re: Sirija
Inace htio sam potpisati ovo.UltrasNaBaterije wrote: Nek se vala i završi ovo, narod tamo vapi za bilo kakvim rješenjem, produženi rat odgovara samo mafijašima, švercerima, Assadu i ovim primitivnim militantima bradonjicama koji se pišaju na vlastitu religiju svaki dan. Kad je debil ovaj Assad, ako je narod na početku samo tražio izbore, (nejse što su bili ubačeni elementi koji su to tražili) demonstracije prije eskalacije su bile ogromne, trebao je poslušati ljude, lijepo sići sa vlasti i živjeti do kraja života u zdravlju veselju, ljepotama Sirije, novčano osiguranih praunuka i sa velikim uticajem na opoziciju u zemlji. Al vlast je pogan, jebemti vlast i ljudsku pohlepu.
Sto ti je ljudska glupost. Umjesto da se negdje zajebava na Tahitima on hoce vlast pa to ti je.
-
Jay Gatsby
#3223 Re: Sirija
Nije ništa rekao o tome. Kad je dao izjavu, on i Biden su krenuli nazad u zgradu. Doviknula je neka novinarka pitanje o tome da li će narediti napade i bez podrške Kongresa, ali se nije osvrtao na to.jeza u ledja wrote:pa to sam i rekao, samo sto se u ovom slucaju to nece desiti.Hrulj wrote:Glasanje kongresa o ovim stvarima nije obavezno te je vise simbolicko, buduci da ovo nije objava rata, koja zahtjeva odluku kongresa. Ovakve stvari moze i sam obama nareditijeza u ledja wrote:ne pocinje nista sutra. obama pametno odigro i proslijedice odluku na kongres ko i kameron, mada za razliku od gb pm-a on moze sam o ovom donjeti odluku.
-
Revoltage
#3224 Re: Sirija
Cilj je istjerati palestince definitivno iz Izraela i dati im komad zemlje u Siriji. Stvoriti alewitsku drzavu (nesto kao Liban) a ostalo pretvoriti u novi mini-Irak.smasma wrote:moze li neko da objasni, sto ustvari oni ratuju
Moje misljenje.
- Hrulj
#3225 Re: Sirija
Objasnijeza u ledja wrote:pa to sam i rekao, samo sto se u ovom slucaju to nece desiti.Hrulj wrote:Glasanje kongresa o ovim stvarima nije obavezno te je vise simbolicko, buduci da ovo nije objava rata, koja zahtjeva odluku kongresa. Ovakve stvari moze i sam obama nareditijeza u ledja wrote:ne pocinje nista sutra. obama pametno odigro i proslijedice odluku na kongres ko i kameron, mada za razliku od gb pm-a on moze sam o ovom donjeti odluku.