Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Point. wrote:Znam da sam pitao nekad davno ali se zaboravilo. Bile jednom cetiri knjige, korice su bile polu crvene polu bijele, pa polu zelene polu bijele, pa narandjasto bijele pa plavo bijele. Npr zeleno bijela je bila o zivotinjskom svijetu, crveno bijele bajke i price ostale se ne sjecam. Zna li iko na koje knjige mislim?
Bravo to je to.
Ima li se gdje ovo jos kupiti, ili bolje reci naruciti jer zivim van BiH?
Point. wrote:Znam da sam pitao nekad davno ali se zaboravilo. Bile jednom cetiri knjige, korice su bile polu crvene polu bijele, pa polu zelene polu bijele, pa narandjasto bijele pa plavo bijele. Npr zeleno bijela je bila o zivotinjskom svijetu, crveno bijele bajke i price ostale se ne sjecam. Zna li iko na koje knjige mislim?
Point, za ove četiri knjige izdavač je Vuk Karadżić Beograd, a štampala je Mladinska knjiga. Nisam vidjela,da ima negdje kupiti. U antikvarnicama sigurno ima i u kućnim bibliotekama, pa pitati na nekim on line pijacama.
detroit-mercy wrote:A jel' ko imo pretplatu na "Modru Lastu"
Ajmeeeee
Ja sam ju obozavala! I to sam kupovala al ne redovito.. i ondakad bi dosla preko ljetnih praznika na seli, uzela bi hrpu toga od rodjaka i po cijeli dan citala modre laste.. kako me baca u djetinjstvo...
Imao pretplatu u skoli na to price od mog jarana bile objavljivane dok je bio u osnovnoj. Vaza bio dobar pisac .
Kasnije smo se presaltali na ITD i druge tinejdzerske novine .
detroit-mercy wrote:A jel' ko imo pretplatu na "Modru Lastu"
Ajmeeeee
Ja sam ju obozavala! I to sam kupovala al ne redovito.. i ondakad bi dosla preko ljetnih praznika na seli, uzela bi hrpu toga od rodjaka i po cijeli dan citala modre laste.. kako me baca u djetinjstvo...
Odlične. Posebno se sjećam priče u nastavcima. Dnevnik jednog dječaka koji je opisivao svoja iskustva i żivot pod opsadom Lenjingrada/Staljingrada. Peti dan da nisam niša jeo, danas smo zapalili zadnje drvo, umro je Joška najbolji prijatelj...Urezali mi se kao užasno, neponovljivo, a onda godinama kasnije kod nas, znate već šta mislim
Hakiz wrote:Vesela sveska, Politikin zabavnik, Galaksija, SAM svoj majstor, Trend, Naši dani...
Vesela sveska, a Politikin zabavnik, neorevazi|en. Pa Mikijev almanah.
Mikijev almanah, kako se toga ne sjetih! A ovo je, uz izlete u svjet stripa, časopise raznih udruženja na primjer društva pisaca itd, moj razvojni put od dječijih do studentskih dana. Baš tim redoslijedom sam ih konzumirao. Što jedan za drugim, što dva ili tri paralelno.
Napomena, kada su u pitanju Naši dani, ne govorim o onim ratnim. Govorim o Našim danima dok su još bili studentski časopis, veliki format kao dnevne novine.
Nasi dani prije rata, u velikom formatu poput Oslobodjenja, sa kolumnom Darija Dzamonje u sredini, njegovi crnjaci... Na trafikama je jos bio i ITD iz Srbije, zagrebacki Polet, Dzuboks, Tempo, od onog sto je omladinu zanimalo, plus Start, Erotika,Galaksija, Politikin zabavnik, ovo je iz osamdesetih.
Ove su knjige čisti sex, kako su dobre i kakve uspomene oživljavaju.
Imam ih sve, ali u pdf formatu. Bolje nego nikako.
Slične emocije bude i "Bajke u slici", one male knjigice sa lijepo ilustrovanim pričama. Nažalost, samo sam jednu uspio naći na netu i skinuti.
Kinder Lada je bila delicates,ali Ja sam vise volim Viki, a Euroblok, nesto nisam jeo u to vrijeme, nije da mi se nije svidjao, ali nisam nesto njega puno jeo. Fructal sokove smo svi pili, sjecate li se onih Frutek sokova u malim flasicama sa slovima na cepu?
musicman80 wrote:Kinder Lada je bila delicates,ali Ja sam vise volim Viki, a Euroblok, nesto nisam jeo u to vrijeme, nije da mi se nije svidjao, ali nisam nesto njega puno jeo. Fructal sokove smo svi pili, sjecate li se onih Frutek sokova u malim flasicama sa slovima na cepu?
Da, naravno, i danas imam i traumu i ožiljak kao podsjetnik na njih (iako sam ih voljela kao dijete). Klinac u školi me gurnuo dok sam držala flašicu soka, i kako sam pala, tako sam rasjekla ruku na taj rebrasti čep.
musicman80 wrote:Kinder Lada je bila delicates,ali Ja sam vise volim Viki, a Euroblok, nesto nisam jeo u to vrijeme, nije da mi se nije svidjao, ali nisam nesto njega puno jeo. Fructal sokove smo svi pili, sjecate li se onih Frutek sokova u malim flasicama sa slovima na cepu?
Da, naravno, i danas imam i traumu i ožiljak kao podsjetnik na njih (iako sam ih voljela kao dijete). Klinac u školi me gurnuo dok sam držala flašicu soka, i kako sam pala, tako sam rasjekla ruku na taj rebrasti čep.
Euridika wrote: sjecate li se onih Frutek sokova u malim flasicama sa slovima na cepu?