Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
moke_31

#3201 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by moke_31 »

MB su najjači, najorganizovaniji i najobrazovaniji politički pokret sa islamskim predznakom na Bliskom istoku i sjevernoj Africi. Zbog čega ih smatraš nepismenim i ko je po tebi pismen?
The 51st State

#3202 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by The 51st State »

egipat u kontekstu ozbiljne drzave je smijesno spominjati, drzava koja bez inostrane pomoci ne moze prehraniti svoje stanovnistvo ne da nije paradigma, kurcinigma nego obicno kuce na lancu finansijera.
madner

#3203 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by madner »

Nepismenost je naravno u prenesenom znacenju, u ovoj igri su ispali takvi politicki amateri da to nije normalno.
Jasno se vidilo sta se sprema i onda dopuste da budu babaroge.
Kikibombona

#3204 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

madner wrote:Nepismenost je naravno u prenesenom znacenju, u ovoj igri su ispali takvi politicki amateri da to nije normalno.
Jasno se vidilo sta se sprema i onda dopuste da budu babaroge.
Problem je zadrtost. To je jedna jako ruzna osobina. Tjera te da ides glavom kroz zid, pravi otklon od realnosti.

Zadrtost je osnovna karakteristika vjerskih fanatika. Zbog toga su osudjeni na propast. Suptilnosti ni u tragovima, ni u tragovima!
madner

#3205 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by madner »

MB nisu vjerski fanatici.

Samo politicke analfabete.
Challenger__

#3206 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Moke:
... a SAD im svake godine poklanja milijarde dolara u naoružanju...
- Nikada, ali nikada nije bilo riječi o "milijardama", a još manje o "pomoći". Riječ je o iznosu od 1.3 milijarde na godišnjem nivou u naoružanju koje se gomila neupotrebljeno na egipatskim skladištima jer odavno prevazilazi egipatske potrebe. To je direktna pomoć američkoj vojnoj industriji iz džepa američkih poreskih obveznika gdje je Egipat postao deponija nekorištenog, prekobrojnog, sasvim suvišnog vojnog željeza.
Saudija im daje za socijalu za hljeb
- Milijarde su došle iz S. Arabije, Emirata i Kuvajta, a ne samo iz S. Arabije. Potencirati samo S. Arabiju je ili neznanje ili zluradost.

- Tvrditi da su SAD pučirale Mursija, ili prećutno odobrile njegovo skidanje je glupost takvog formata da mi ne pada na pamet da trošim riječi na takav amaterizam. Druškane, Mursi i MB su bili glavna akvizicija američke administracije u tom dijelu svijeta. To je opšte mjesto koje se ne spori u pristojnim krugovima. Ako ti to nije jasno, ništa ti nije jasno.

Ostalo su personalne kvalifikacije koje nemaju veze sa temom; o meni ne govore ništa, a o tebi što-šta.

_____

Egipat živi jedan novi politički život, nije taoc Sadatovog linearnog pristupa, niti jednosmjernog pristupa njegovog nasljednika. Nije taoc paranoidne histerije nekompetentnih ihvanijskih struktura, ima inicijalnu finansijsku pomoć iz Zaliva i šansu za novi početak. Da li će je iskoristiti ili ne - vidjećemo, ali šansa je tu, na stolu, a "stol" je čitava planeta. To što se tebi i sličnima to ne dopada, mene ne interesuje, a ne dotiče ni Egipat ni njegovog Predsjednika.
The 51st State

#3207 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by The 51st State »

kakav wishfull thinking, samo se osvrni na iznesenu cinjenicu da egipat uopste nije funkcionalna drzava sve dok svoje stanovnike bez sadake ne moze prehraniti, a za tu cinjenicu je najvise zasluzan vojni establisment kao oligarski instrument kroz decenije, u tom smislu su mb za njih nuklearni fizicari.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3208 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:M
- Milijarde su došle iz S. Arabije, Emirata i Kuvajta, a ne samo iz S. Arabije. Potencirati samo S. Arabiju je ili neznanje ili zluradost.
kuvajt bahrein i emirati su vazalske države saudijske arabije i svaki njihov vanjskopolitički potez je po naredbi ili odobrenju kralja
Avetinho

#3209 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

japin_mutapi wrote:
Challenger__ wrote:M
kuvajt bahrein i emirati su vazalske države saudijske arabije i svaki njihov vanjskopolitički potez je po naredbi ili odobrenju kralja
Sta ti je, bolan, Cele i Kineza milijarda ipo.
Haman

#3210 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Haman »

Ma sta znamo, mozda novi Mubarak popravi ekonomske prilike, smanji nesaposlenost, jer je mladih ljudi svakim danom sve manje i manje.
:-) :-) :-) :-)
Avetinho

#3211 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Haman wrote:Ma sta znamo, mozda novi Mubarak popravi ekonomske prilike, smanji nesaposlenost, jer je mladih ljudi svakim danom sve manje i manje.
:-) :-) :-) :-)
Naravno. Pola prezivjelih je po zatvorima, a pola su zatvorski cuvari.
Haman

#3212 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Haman »

Eto i to je "demokracija". NIje im trebalo "arapsko proljece". Koliko su samo vremena izgubili, krvi prolili a opet sve isto , poslije Mubaraka novi Mubarak.

:? :? :-) :-)
Challenger__

#3213 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Zar još uvijek postoje oni koji ne vide da je tzv. "arapsko proljeće" zapadna neokolonijalna farsa? Još jednom, autorski rad Mufida Memije: "Arapsko proljeće: 'Do novog poretka kroz haos'. "

Tekst čita Mithat Paravlić.
Avetinho

#3214 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Zar još uvijek postoje oni koji ne vide da je tzv. "arapsko proljeće" zapadna neokolonijalna farsa? Još jednom, autorski rad Mufida Memije: "Arapsko proljeće: 'Do novog poretka kroz haos'. "

Tekst čita Mithat Paravlić.
Ovaj navali ili po Mufidu, ili po advancetu, a kad je dobre volje onda citira neke blogere sto lizu putinkove nozne prstice.

Koji spamer.
sarajevoxxxx

#3215 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Novih 10 smrtnih kazni, ovaj put zbog presjecanja puta prilikom demonstracija
aldinjo

#3216 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

sarajevoxxxx wrote:Novih 10 smrtnih kazni, ovaj put zbog presjecanja puta prilikom demonstracija
Nije mi jasno šta narod tamo čeka? :(
sarajevoxxxx

#3217 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Egipat nije Ukrajina, nema tu rata ako Bog da.
Fantassin

#3218 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Egipat nije Ukrajina, nema tu rata ako Bog da.
Nema nema dugobradi su dobili, al po usima :mrgreen:
aldinjo

#3219 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Sa bradama ima muslimana svugdje.Od Amerike do Australije bez obzira koliko vama to teško padalo.
sarajevoxxxx

#3220 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
Bitno je da do rata ne dodje, ponos je nebitan.
japin_mutapi

#3221 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

Fantassin wrote:
ko to šta to nur stranka selefije je li
nisam upratio
jastuk1

#3222 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Fantassin wrote:
:lol: Pojma s pojmom nemaš. Dugobradi su upravo dobili jer će selafijske stranke vladati Egiptom. Muslimansko bratstvo su male mace u kakav će Nuristan Nur stranka pretvoriti Egipat. O yee... :mrgreen:

A u Egiptu nema rata, oportuniste su to i generalno beskičmenjaci. Hehe... Situacija kad je pragmatično biti oportunista i beskičmenjak.

Ne zaslužuju Egipćani progresivce kako MB, već im treba stroga, čvrsta, TOTALITARNA ruka selafija. :thumbup:

Neka, neka, Egipat ima tako pogane liberale, koji su jedne isprazne, nezahvalne vreće sarkazma. Svi će oni iskihat svoju pokvarenost i neiskrenost, jer su lažno optuživali MB. Kad im selafije uvedu sve za što su LAŽNO! optuživali MB. Sve se vraća, sve se plaća.
japin_mutapi

#3223 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

AleksoMKD

#3224 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by AleksoMKD »

Image
madner

#3225 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by madner »

Sjo kakvih ovdje likova i tripova ima. :D
Post Reply