Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Kolt12
#31976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čović: Vrijeme je za smjenu ministara iz SDA, NSRzB i HSP-a
Ovo treba u okviriti, podebljati, podvuci i sacuvati do sljedecih izbora, kad Dragan krene cmizdriti iz opozicije, treba ga posjetiti onda kako on Bosnjacima izbacuje SDA iz vlasti, istoj onoj koja je dobila najvise glasova od svih bosnjackih stranaka na lokalnim izborima. Sto znaci, on Dragan, odlucuje ko ce zastupati Bosnjake.
Doci ce cica na kolica, Dragance bre!
U neku ruku, to je OK i pocetak kraja HDZ mafije. Sto budu dalje od fotelja, to ce biti sve blize zatvoru.
Ovo treba u okviriti, podebljati, podvuci i sacuvati do sljedecih izbora, kad Dragan krene cmizdriti iz opozicije, treba ga posjetiti onda kako on Bosnjacima izbacuje SDA iz vlasti, istoj onoj koja je dobila najvise glasova od svih bosnjackih stranaka na lokalnim izborima. Sto znaci, on Dragan, odlucuje ko ce zastupati Bosnjake.
U neku ruku, to je OK i pocetak kraja HDZ mafije. Sto budu dalje od fotelja, to ce biti sve blize zatvoru.
-
Telemah
#31977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da je Dragan stavio akcent na HSP i NSRB. A za SDA ga manje-više apsolutno nije briga. Što se njega tiče, mogu i ostati. . Čovjek je pragmatičan - daj ti meni moja ministarstva, a vi se tamo dogovorite kako ćete i šta ćete.
-
hugo555
#31978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mislim da osjeca da ce mu SDA zatrebati poslije iducih izboraTelemah wrote:Mislim da je Dragan stavio akcent na HSP i NSRB. A za SDA ga manje-više apsolutno nije briga. Što se njega tiče, mogu i ostati. . Čovjek je pragmatičan - daj ti meni moja ministarstva, a vi se tamo dogovorite kako ćete i šta ćete.
-
Telemah
#31979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i najveće dijete zna da je SDP pušiona za dvije godine. I treba misliti unaprijed.hugo555 wrote:mislim da osjeca da ce mu SDA zatrebati poslije iducih izboraTelemah wrote:Mislim da je Dragan stavio akcent na HSP i NSRB. A za SDA ga manje-više apsolutno nije briga. Što se njega tiče, mogu i ostati. . Čovjek je pragmatičan - daj ti meni moja ministarstva, a vi se tamo dogovorite kako ćete i šta ćete.
A Tihić je, men' se čini ipak pragmatičan i merhametli čovjek, i naće oni brzo zajednički jezik. Jedan se otego, drugi se protego. A Draganu ionako svejedno.Koji god. To ti ga je naša sudbina.
- Paranoid
#31980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Telemah wrote:Mislim da je Dragan stavio akcent na HSP i NSRB. A za SDA ga manje-više apsolutno nije briga. Što se njega tiče, mogu i ostati. . Čovjek je pragmatičan - daj ti meni moja ministarstva, a vi se tamo dogovorite kako ćete i šta ćete.

Svi su...pragmatični...čak i ti i ja, jer biramo i raspravljamo o idiotima...
-
Lug
#31981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
na osnovu cega..?Telemah wrote:Mislim da je Dragan stavio akcent na HSP i NSRB. A za SDA ga manje-više apsolutno nije briga. Što se njega tiče, mogu i ostati. . Čovjek je pragmatičan - daj ti meni moja ministarstva, a vi se tamo dogovorite kako ćete i šta ćete.
-
Lug
#31982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
auto-gol..hehe..Kolt12 wrote:Čović: Vrijeme je za smjenu ministara iz SDA, NSRzB i HSP-a
evo, ovaj ispod ga vec "pere"..
-
žuta
#31983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dragan je toliko vremena proveo po sudu da mu to dođe ko dodatna djelatnostKolt12 wrote:Čović: Vrijeme je za smjenu ministara iz SDA, NSRzB i HSP-a
-
Kolt12
#31984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma jah, kao sto ce SDA ako budu pametni pa iskoriste klupu za reformu u stranci, poslije sljedecih izbora, takodjer biti sasvim "svejedno", HDZ ili HSP i NSRB. Ljubica u svakom slucaju treba otkaciti, Covic je lider i HDZ 1990. I onako Ljubic samo gleda kako ce strpati clanove obitelji u drzavnu sluzbu.Telemah wrote:Mislim da je Dragan stavio akcent na HSP i NSRB. A za SDA ga manje-više apsolutno nije briga. Što se njega tiče, mogu i ostati. . Čovjek je pragmatičan - daj ti meni moja ministarstva, a vi se tamo dogovorite kako ćete i šta ćete.
- heckler
#31985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA da ima i malo klikera u glavi ce HDZ otresti kao slinu nakon sljedecih izbora i nastaviti saradnju sa HSP i NSRZB.
Medjutim SDA i "klikeri u glavi" su dijametralno suprostavljene vrijednosti iz dosadasnjeg iskustva a Tihic bi i najrodjeniju mater prodao za jos 20 kvadrata stana u Sarajevu. Valjda treba i praunuke namiriti a znamo da nema odmora dok traje namirivanje.
Medjutim SDA i "klikeri u glavi" su dijametralno suprostavljene vrijednosti iz dosadasnjeg iskustva a Tihic bi i najrodjeniju mater prodao za jos 20 kvadrata stana u Sarajevu. Valjda treba i praunuke namiriti a znamo da nema odmora dok traje namirivanje.
- cyprus
#31986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jah, a koliko će glasova i mjesta osvojiti HSP i NSRzB?heckler wrote:SDA da ima i malo klikera u glavi ce HDZ otresti kao slinu nakon sljedecih izbora i nastaviti saradnju sa HSP i NSRZB.
-
Telemah
#31987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HSP neće prijeći izborni prag na slijedećim izborima. Žešće rasulo.
Što se tiče NSRB, manje-više izvarali su svugdje glasače, osim donekle u USK. Lijanovići će biti presretni ako uspiju ugurati par zastupnika u kantonalne skupštine, a i to u otprilike dva kantona.
Tako da će se ipak morati računati na koaliciju s ''herceg-četnicima'' ili kako im ono već drugačije tepaju.
Što se tiče NSRB, manje-više izvarali su svugdje glasače, osim donekle u USK. Lijanovići će biti presretni ako uspiju ugurati par zastupnika u kantonalne skupštine, a i to u otprilike dva kantona.
Tako da će se ipak morati računati na koaliciju s ''herceg-četnicima'' ili kako im ono već drugačije tepaju.
- heckler
#31988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako SDA izadje sa iole inteligentnom izbornom listom na izborima moze obezbjediti minimum 4 glasa u hrvatskoj klubu u Domu Naroda ako ne i 5 od potrebnih 6. Neka ovo dvoje obezbjede jos 2 i dovoljno je.cyprus wrote:Jah, a koliko će glasova i mjesta osvojiti HSP i NSRzB?heckler wrote:SDA da ima i malo klikera u glavi ce HDZ otresti kao slinu nakon sljedecih izbora i nastaviti saradnju sa HSP i NSRZB.
-
Telemah
#31989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako HDZ izađe s još intelegentnijom listom od SDA, ugrabit će gotovo zastupnike u domu naroda, eventualno dvoje ili troje ne.heckler wrote:Ako SDA izadje sa iole inteligentnom izbornom listom na izborima moze obezbjediti minimum 4 glasa u hrvatskoj klubu u Domu Naroda ako ne i 5 od potrebnih 6. Neka ovo dvoje obezbjede jos 2 i dovoljno je.cyprus wrote:Jah, a koliko će glasova i mjesta osvojiti HSP i NSRzB?heckler wrote:SDA da ima i malo klikera u glavi ce HDZ otresti kao slinu nakon sljedecih izbora i nastaviti saradnju sa HSP i NSRZB.
Uostalom, slijedi promjena izbornog zakona, tako da se onaj scenarij više nikad neće moći ponoviti.
-
Propast i katastrofa
#31990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nikako te ne shvatam... u cemu je stvar, je li i on Focak ili sta?FOČANSKI PROPISI wrote:Vama niko i ništa ne valja.Osnujte stranku i povedite nas vi u svijetlu budućnost.Propast i katastrofa wrote:Edhem Bicakcic da nas povede u svijetlu buducnost
Meni se jako žuri.Dvadeset godina prođe ni u šta.Nije vas nekoliko pametnije od pola milona ljudi.
Sve ovo što vi pišete je vraćanje unazad.Vraćanje u okrilje SDA.Vraćanje zločinu.
- Opetja033
#31991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako se jedino u to uzdas, razocaraces se itekako.Telemah wrote:Uostalom, slijedi promjena izbornog zakona, tako da se onaj scenarij više nikad neće moći ponoviti.
- cyprus
#31992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma zajebavašheckler wrote:Ako SDA izadje sa iole inteligentnom izbornom listom na izborima moze obezbjediti minimum 4 glasa u hrvatskoj klubu u Domu Naroda ako ne i 5 od potrebnih 6. Neka ovo dvoje obezbjede jos 2 i dovoljno je.cyprus wrote:Jah, a koliko će glasova i mjesta osvojiti HSP i NSRzB?heckler wrote:SDA da ima i malo klikera u glavi ce HDZ otresti kao slinu nakon sljedecih izbora i nastaviti saradnju sa HSP i NSRZB.
-
Telemah
#31993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bumo vidjeliOpetja033 wrote:Ako se jedino u to uzdas, razocaraces se itekako.Telemah wrote:Uostalom, slijedi promjena izbornog zakona, tako da se onaj scenarij više nikad neće moći ponoviti.Od promjene nema nista.
- ultima_palabra
#31994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta fali, malo šta je zanimljivo kao dobar izborni i postizborni inženjeringcyprus wrote:Ma zajebavaš
-
Propast i katastrofa
#31995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hsp na ivici nestajanja, NSRzB ima drukciji biznis model i od njih samih zavisi u kom obliku ce prezivjeti.cyprus wrote:Jah, a koliko će glasova i mjesta osvojiti HSP i NSRzB?heckler wrote:SDA da ima i malo klikera u glavi ce HDZ otresti kao slinu nakon sljedecih izbora i nastaviti saradnju sa HSP i NSRZB.
-
Telemah
#31996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pogotovo kada da dobre rezultate u vidu jedinstvene vlade, ''najbolje do sada'', koja donosi ''jednoglasno odluke'', a da o predsjedniku federacije i ne govorimo.ultima_palabra wrote:Šta fali, malo šta je zanimljivo kao dobar izborni i postizborni inženjeringcyprus wrote:Ma zajebavaš
Last edited by Telemah on 06/12/2012 21:11, edited 1 time in total.
- heckler
#31997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prebroj opet broj zastupnika u hrvatskom klubu doma naroda iz KS, BPK, USK, TK, ZDK i SBK pa mi pricaj o magicnoj HDZ listi koja moze "ugrabiti gotovo sve" zastupnikeTelemah wrote:Ako HDZ izađe s još intelegentnijom listom od SDA, ugrabit će gotovo zastupnike u domu naroda, eventualno dvoje ili troje ne.heckler wrote:Ako SDA izadje sa iole inteligentnom izbornom listom na izborima moze obezbjediti minimum 4 glasa u hrvatskoj klubu u Domu Naroda ako ne i 5 od potrebnih 6. Neka ovo dvoje obezbjede jos 2 i dovoljno je.cyprus wrote:
Jah, a koliko će glasova i mjesta osvojiti HSP i NSRzB?
Uostalom, slijedi promjena izbornog zakona, tako da se onaj scenarij više nikad neće moći ponoviti.
A o promjeni izbornog zakona valjda ima nesto zapisano u toj erceg bosanskoj kristalnoj kugli pa to vec gotova stvar
-
Telemah
#31998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA je ipak malo ozbiljnija stranka od onih SDP-ovskih luftera, i neće se baviti izbornim injžinjeringom, jer zna što to znači.heckler wrote: Prebroj opet broj zastupnika u hrvatskom klubu doma naroda iz KS, BPK, USK, TK, ZDK i SBK pa mi pricaj o magicnoj HDZ listi koja moze "ugrabiti gotovo sve" zastupnike![]()
A o promjeni izbornog zakona valjda ima nesto zapisano u toj erceg bosanskoj kristalnoj kugli pa to vec gotova stvar
Što se tiče promjene izbornog zakona, to je manje više uglavljena stvar. Na slijedeće izbore s neće izaći po sdašnjem važećem izborno zakonu.
Uostalom, sačekajmo.
-
Propast i katastrofa
#31999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na stranu koliko je to ispravno, moralno itd... ne bih potcijenio njihovu mogucnost da stvar sprovedu u djelo.heckler wrote: A o promjeni izbornog zakona valjda ima nesto zapisano u toj erceg bosanskoj kristalnoj kugli pa to vec gotova stvar
Sproveli su do sad (nazalost) nekoliko krupnih .ranja od kojih je zadnje "inzenjering" u Mostaru zbog u zadnje vrijeme mnogi ne spavaju. U pitanju sistematsko dugogodisnje djelovanje.
- heckler
#32000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ultima_palabra wrote:Šta fali, malo šta je zanimljivo kao dobar izborni i postizborni inženjeringcyprus wrote:Ma zajebavaš
Izborni inzinjering je jako popularna postapalica raznih bajnih analiticara i izbornih gubitnika a niko taj termin jos nije objasnio i pokazao gdje u izbornom zakonu ili krivicnom zakonu postoji koaliza.
Ono sto razni gubitnici zovu "izborni inzinjering" nije nista drugo nego koristenje svih ustavnih i demokratskih mogucnosti koje aminuje i izborni zakon.
Buduci da ne postoje nacionalne izborne jedinice niti DNK test o nacionalnosti koji se uzima pred prilaganjem izbornog listica sve sto dozvoljava zakon je i legalno i legitimno i opravdano.
Ako probosanske stranke imaju mogucnost da obezbjede i potrebnu trecinu u domu naroda FBiH u svim klubovima naroda zasto bi se iko ustrucavao takvu mogucnost iskoristiti i ukinuti sve mogucnosti ucjene i blokade seperatistickih struja.
A oni koji krekecu o nekakvoj nepravdi bi bar mogli biti mrvu konsistentni pa onako usput i reci koju o 5 SNSDovih Bosnjaka u vladi cetniteta i svim drugim funkcijama u cetnitetu koje ustavom pripadaju Bosnjacima