heroj, a ne zločinac !
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- HB_BHF
#31976 Re: FC Barcelona
skenderiji neko provalio account.
heroj, a ne zločinac !
heroj, a ne zločinac !
- Riddle
#31977 Re: FC Barcelona
Napravio je gramaticku gresku. Ispada da se ne izvinjava. Đe zarez, ha? 
- skenderija04
#31978 Re: FC Barcelona
Nije gotovo. I kad bude ( jer ce biti) Nisam kao za Neymara proslo ljeto. Mislim da je kupljen bez plana i zato sto je iskrsnula sansa ili....Sta ako Messi kaze adios? Ove ili sljedece godine.Butmiran wrote:Šta ba fake skenderija?
Nije nego su provalili u Tweet jednog radia Cadena ser, gdje je dato kao zvanicno.omar little wrote:sta znaci ovo "fake izvinjenje"? da je vijest lazna ili da ce se gricko morati jos jednom ispricati?
- skenderija04
#31979 Re: FC Barcelona
Fali tacka. Tako je kad se pise velikim slovima. Fakat se moze protumaciti na dva nacina.Riddle wrote:Napravio je gramaticku gresku. Ispada da se ne izvinjava. Đe zarez, ha?
NIJE ZVANICNO
- BHF_Manijak
#31980 Re: FC Barcelona
Pa jebo ga ja, hajmo realno je li kvalitetniji igrac od Garathea Balea?!skenderija04 wrote:BHF_Manijak wrote:Oko 85 mil eura? Tanko, a jeste cigani, al' fakat ccc!!!![]()
![]()
Pa je li Amerima treba i na kafu dodati?
Ali sacekajmo konacnu cifru.
- skenderija04
#31981 Re: FC Barcelona
HB_BHF wrote:skenderiji neko provalio account.
heroj, a ne zločinac !
-
sizifinho
#31982 Re: FC Barcelona
Ovo bi bilo odlično, kada bi dogovor pao da Messi igra poziciju na boku ili u sredinu, više prema centru. Ova druga opcija je i moguća, ali svi znamo koliko ovaj Messi sada mrzi trčati tako da nema pomjeranja na bokove. Šta dobijemo?skenderija04 wrote:Fali tacka. Tako je kad se pise velikim slovima. Fakat se moze protumaciti na dva nacina.Riddle wrote:Napravio je gramaticku gresku. Ispada da se ne izvinjava. Đe zarez, ha?
NIJE ZVANICNO
Ako se povuče više prema centru, onda bi napad možda mogao izgledati ovako
----------------------Suarez----------------------
----------------------------------------Sanchez--
Neymar------------------------------------------
-----------------------Messi-----------Rakitić---
Iniesta-------------Masche/Busq----------------
--------------------------------------------------
Adriano/Alba----Bartra--Pique-------Alves----
---------------Ter Stegen----------------------
Jesam li ubo?
- skenderija04
#31983 Re: FC Barcelona
Pa ne mozes tako gledati. Milion stvari odredjuje cijenu. Juce sam razgovarao sa forumasem@Vaucer. Zasto ove godine Liverpool nije zauzeo gard kao proslo ljeto? Hoce da ga prodaju. I trguju. Ko zna, sigurno nesto znaju. Rekao sam i, ne svidja mi se ovo. Kupljen je kao kad zene kupuju cipele(izvini omare, nije machizamBHF_Manijak wrote:Pa jebo ga ja, hajmo realno je li kvalitetniji igrac od Garathea Balea?!skenderija04 wrote:BHF_Manijak wrote:Oko 85 mil eura? Tanko, a jeste cigani, al' fakat ccc!!!![]()
![]()
Pa je li Amerima treba i na kafu dodati?
Ali sacekajmo konacnu cifru.![]()
A manje da vrijedi...
-
stup metropola
#31984 Re: FC Barcelona
hahahahaha pa ni sa ovih 12 igraca ne mozete pobijediti realsizifinho wrote:Ovo bi bilo odlično, kada bi dogovor pao da Messi igra poziciju na boku ili u sredinu, više prema centru. Ova druga opcija je i moguća, ali svi znamo koliko ovaj Messi sada mrzi trčati tako da nema pomjeranja na bokove. Šta dobijemo?skenderija04 wrote:Fali tacka. Tako je kad se pise velikim slovima. Fakat se moze protumaciti na dva nacina.Riddle wrote:Napravio je gramaticku gresku. Ispada da se ne izvinjava. Đe zarez, ha?
NIJE ZVANICNO
Ako se povuče više prema centru, onda bi napad možda mogao izgledati ovako
----------------------Suarez----------------------
----------------------------------------Sanchez--
Neymar------------------------------------------
-----------------------Messi-----------Rakitić---
Iniesta-------------Masche/Busq----------------
Adriano/Alba----Bartra--Pique-------Alves----
---------------Ter Stegen----------------------
Jesam li ubo?
- BHF_Manijak
#31985 Re: FC Barcelona
Pa ne bih bas se slozio da je tako. Barci realno fali spic, ali bas spic igrac, ne govorim dakle o nekakvim krilnim, laznim, ovim onim, bas nesto tipa Suareza.
Bas sam prolse godine govorio da bi se on odlicno uklopio u sistem, jer je taj tip igraca. Omalei brzaner, sa odlicnom tehnickom, a ne neki jablan poput Ibrahimovica. Kad kazem jablan, cisto mislim na visinu, da ne bude zabune.
Pa zamisli samo trojku Neymar - Suarez - Messi!!!

Bas sam prolse godine govorio da bi se on odlicno uklopio u sistem, jer je taj tip igraca. Omalei brzaner, sa odlicnom tehnickom, a ne neki jablan poput Ibrahimovica. Kad kazem jablan, cisto mislim na visinu, da ne bude zabune.
Pa zamisli samo trojku Neymar - Suarez - Messi!!!
-
sizifinho
#31986 Re: FC Barcelona
ahaha, otom po tom, kada dođe vrijemestup metropola wrote:hahahahaha pa ni sa ovih 12 igraca ne mozete pobijediti real
Do sad nam pobjediti Real nije bio veliki problem, a ovo je najlošija Barca zadnjih godina :/
- skenderija04
#31987 Re: FC Barcelona
Na papiru fantasticno. Kako ce izgledatiBHF_Manijak wrote:Pa ne bih bas se slozio da je tako. Barci realno fali spic, ali bas spic igrac, ne govorim dakle o nekakvim krilnim, laznim, ovim onim, bas nesto tipa Suareza.
Bas sam prolse godine govorio da bi se on odlicno uklopio u sistem, jer je taj tip igraca. Omalei brzaner, sa odlicnom tehnickom, a ne neki jablan poput Ibrahimovica. Kad kazem jablan, cisto mislim na visinu, da ne bude zabune.![]()
Pa zamisli samo trojku Neymar - Suarez - Messi!!!![]()
![]()
I dalje mislim da su se poklopilo vise faktora
1.sansa koja je je iskrsnula- Pikovi su bili Kun i Reus
2. Potreba predsjednika koji ima klimavu situaciju
3.Nejasna situacija oko Messija. Vise nije bitno ide li ili ne vec moze li kao prije ili ne
Vidjecemo, ja sam bio stretniji kada su doveli Neymara jer je imalo smisla.
-
stup metropola
#31988 Re: FC Barcelona
nisam bas tako mislio. bilo mi je smijesno sto si stavio 12 igraca na teren.
-
sizifinho
#31989 Re: FC Barcelona
ma to je greška, Pique/Bartra, kao jedan ili drugistup metropola wrote:nisam bas tako mislio. bilo mi je smijesno sto si stavio 12 igraca na teren.
- BHF_Manijak
#31990 Re: FC Barcelona
A ne znam to vala za Messia. Meni je to vjerovatnoca isto koliko da ce Totti napustiti Romu ili Gerrard Liverpool.
Prvo jer ne znam ko ce platiti 150-200 miliona eura, a drugo ti klubovi koji bi mogli (PSG npr.) cisto sumnjam da bi privukli Messia. Ipak nije to nesto tipa United, Real, Bayern, a ovi pobrojani, dakle klubovi sa tradicijom, cisto sumnjam da bi se upustili u tu avanturu i dali tolike pare.
Prvo jer ne znam ko ce platiti 150-200 miliona eura, a drugo ti klubovi koji bi mogli (PSG npr.) cisto sumnjam da bi privukli Messia. Ipak nije to nesto tipa United, Real, Bayern, a ovi pobrojani, dakle klubovi sa tradicijom, cisto sumnjam da bi se upustili u tu avanturu i dali tolike pare.
-
sizifinho
#31991 Re: FC Barcelona
Ma i ja mislim da Messi neće napustiti Barcu, bar ne sad. Ima novce, ima život, mislim da je njemu sada bitno SP, a kasnije porodični život. U klupskom nogometu je sve uradio. Skrasiti se s 28-9 godina, to može samo on.BHF_Manijak wrote:A ne znam to vala za Messia. Meni je to vjerovatnoca isto koliko da ce Totti napustiti Romu ili Gerrard Liverpool.
Last edited by sizifinho on 04/07/2014 01:18, edited 1 time in total.
-
stup metropola
#31992 Re: FC Barcelona
a gdje ces igrat s jednim stoperom, ko jos danas igra s jednim stoperom
-
sizifinho
#31993 Re: FC Barcelona
dobro, onda nisam ubo. Kako će izgledati ta formacija s svim tim napadačima, a manjkom defanzivaca?stup metropola wrote:a gdje ces igrat s jednim stoperom, ko jos danas igra s jednim stoperom
- skenderija04
#31994 Re: FC Barcelona
Pitanje je sta ako osvoji Mundijal? Koji je motiv tom momku/covjeku? Po stoti put jedno te isto, a ako na dvije utakmice ne zabije uvijek se nadje kreten koji mu psuje. Ako ne trci sto ne trci. Ako povraca sto povraca. I njemu je pun qrac Barrse. Sve ima svoje. Ja mislim da se mora desiti nesto sto nije normalno pa da ode. Ali sljedece godine ko zna.BHF_Manijak wrote:A ne znam to vala za Messia. Meni je to vjerovatnoca isto koliko da ce Totti napustiti Romu ili Gerrard Liverpool.
-
LSD
#31995 Re: FC Barcelona
Ako mu nije motiv to što igra u Barci najvecem klubu svijeta, koja mu je dala šansu, koja mu je placala lijecenje, koja ga je napravila igracem i covjekom (da ne pominjem milionske plate svaki mjesec koje mlati) - onda ne znam šta mu je motiv
hoce li biti više motivisan i gladan igre ako ode npr. u PSG ili negdje drugo
gdje bi mu to bilo bolje
gdje bi se to više osjecao hadžijom i voljenim nego u Barci (gdje je ikona kluba) 
hoce li biti više motivisan i gladan igre ako ode npr. u PSG ili negdje drugo
gdje bi mu to bilo bolje
- skenderija04
#31996 Re: FC Barcelona
Da li stvarno mislis da da on to nije vratio sa dobrim kamatama?LSD wrote:Ako mu nije motiv to što igra u Barci najvecem klubu svijeta, koja mu je dala šansu, koja mu je placala lijecenje, koja ga je napravila igracem i covjekom (da ne pominjem milionske plate svaki mjesec koji mlati) - onda ne znam šta mu je motiv![]()
hoce li biti više motivisan i gladan igre ako ode npr. u PSG ili negdje drugo![]()
gdje bi mu to bilo boljegdje bi se to više osjecao hadžijom i voljenim nego u Barci (gdje je ikona kluba)
Naravno da bi htio da ostane do kraja u Barceloni ali ako odluci da ide razumio bi odluku. Jedna J E D N A sezona koja nije bila dobra (nije bila nivo Lea, da neko drugi ostvari te brojeve zvali bi ga svjetska klasa) i pocelo je kritikovanje.
-
LSD
#31997 Re: FC Barcelona
Na Enriqueu je da ga vrati na stari kolosjek, da ga vrati vanzemaljskim korijenima, da mu probudi glad za fudbalom.
Messi je u Barci postao prazan, bezvoljan, nemotivisan...a to su kiksevi trenera koji ga ne znaju probuditi....da, trpao je golove i upisivao asistencije (njegov prošlogodišnji ucinak je opet naucna fantastika za 99% igraca svijeta - i onako bezvoljnom Messiju koji se prošetao doslovno kroz sezonu)...ali i ta statistika zavarava jer je dosta toga podređeno njemu.
šta je riješenje
možda ga skinuti sa te false 9 pozicije (inace mislim da treba odustati od mnogih Pepovih inovacija koje su sad vec procitane, pa tako i te) i vratiti na klasicnu 10-tku - ono što igra u svojoj selekciji.
Messi je u Barci postao prazan, bezvoljan, nemotivisan...a to su kiksevi trenera koji ga ne znaju probuditi....da, trpao je golove i upisivao asistencije (njegov prošlogodišnji ucinak je opet naucna fantastika za 99% igraca svijeta - i onako bezvoljnom Messiju koji se prošetao doslovno kroz sezonu)...ali i ta statistika zavarava jer je dosta toga podređeno njemu.
šta je riješenje
- skenderija04
#31998 Re: FC Barcelona
Ne znam. Mozda je bas ovo i rjesenje. Novi ljudi sa velikom motivacijom koji ce ga zaraziti. Mascherano ostaje i to je dobar znak, Urugvajac je isa varijanta. Valjda na forumu nema Urugvajaca da mi skoce za vrat ako kazem da su Urugvajci i Argentinci isti narodLSD wrote:Na Enriqueu je da ga vrati na stari kolosjek, da ga vrati vanzemaljskim korijenima, da mu probudi glad za fudbalom.
Messi je u Barci postao prazan, bezvoljan, nemotivisan...a to su kiksevi trenera koji ga ne znaju probuditi....da, trpao je golove i upisivao asistencije (njegovom prošlogodišnji ucinak je opet naucna fantastika za 99% igraca svijeta - i onako bezvoljnom Messiju koji se prošetao doslovno kroz sezonu)...ali i ta statistika zavarava jer je dosta toga podređeno njemu.
šta je riješenjemožda ga skinuti sa te false 9 pozicije (inace mislim da treba odustati od mnogih Pepovih inovacija koje su sad vec procitane, pa tako i te) i vratiti na klasicnu 10-tku - ono što igra u svojoj selekciji.
-
LSD
#31999 Re: FC Barcelona
Problem Messija je što je prerano osvojio sve....vec sa 22 godine je osvojio doslovno što se može osvojiti na klupskom nivou, sa 25 je osvojio 4 Zlatnu loptu (rekorder i po tom pitanju), postao najbolji strijelac u historiji Barce
, oborio tonu nekakvih rekorda što u klubu, što u Primera ligi, što u LP - sve sa 25 godina....to nisu normalne stvari, to nije normalan razvojan put
....i šta se sad dešava
danas, sa 27 godina (a znamo svi odlicno da su najbolje igracke godine 25-30) on je potrošen i prazan, zapravo izgleda i ponaša se tako na terenu.
Ni to nije normalno u tim igrackim godinama.
Neko ga mora probuditi i vratiti mu onaj ubilacki instikt i glad...valjda je Enrique taj.
Ni to nije normalno u tim igrackim godinama.
Neko ga mora probuditi i vratiti mu onaj ubilacki instikt i glad...valjda je Enrique taj.
Last edited by LSD on 04/07/2014 02:13, edited 1 time in total.
-
omar little
#32000 Re: FC Barcelona
ne vjerujem ja da ce messika igdje ici. on ako ode u drugi europski klub on ce biti pod duplo vecim pritiskom. basnoslovna svota, najveca ikad sigurno, bi bila placena za njega i tad bi on morao cijepat crveno more i pretvarat vodu u vino. i bez titula im ne izlaziti na oci. sta ce mu to u zivotu? stariji je i umorniji.
zavrsi to u barci do kad mu se bude dalo, ode u old boyse, penzionerski, namjesta drugima golove, nekad sam potrci i da koji golic i to je to. onda pravac legenda za sva vremena.
zavrsi to u barci do kad mu se bude dalo, ode u old boyse, penzionerski, namjesta drugima golove, nekad sam potrci i da koji golic i to je to. onda pravac legenda za sva vremena.