Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mali_balon

#31951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

un1ted wrote: 27/02/2021 10:25
mali_balon wrote: 27/02/2021 09:20 jer niko nece da te pusti da se prestrojis upravo zbog te tvoje ko kaze da sma duzan nekog propusititi
Zamjena teza. Nije isto pustiti nekoga na saobracajnici s tri trake da se prestroji ispred tebe i to radim UVIJEK kada primijetim da je na dovoljnoj udaljenosti da se sigurno prestroji/uključi.

Ipak, pustiti nekoga da se uključi, ili isključi prije tebe u kružnom toku je VAN PAMETI, jer se usporava saobraćaj. U kružnom toku NE SMIJEŠ STATI, a ako te ja propustim, velika je šansa da će zbog toga onaj iza mene biti primoran da stane.
meni rekose cim vidis da vozlio ispred hoce da se prestoji u tvoju traku isto propustis da to uradi.
Niti jedan normalan insturktor ti to nije rekao za kružni tok.
Ne govorim o iskljucivanju i ukljucivanju u kruzni nego o prestrojavanju u kruznom u kojem vaze ista pravila prestrojavanja kao na normalnim saobracajnicama osim ako to nije drugacije regulisano.....i ne kazeđ da stanes i nekog propuatis nego da npr popustis gas ili ako treba malo da prikocis.....da pustis da ti se "uvali"
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#31952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Ne da mi se raspravljati, izgleda da si i ti neka kamikaza u kruznom toku. Propustanje/prestrojavanje u kruznom toku zaboravi, to ne postoji. Prestroji se na vrijeme, ili napravi dodatni krug, ili zakonski kruzi vanjskom. Tu sva prica zavrsava.

Ako mislis da nisam u pravu, napravi udes, pa reci gospon policajcu da si dao zmigavac, ali te on nije pustio...
mali_balon

#31953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Pa upravo vi sofercine, sa svojim poznavanjem voznje i propisa, pravite haos u kruznom da se onda mora vozit vanjskom i pravite guzvu na kruznom. Tvojom logikom ne bi nam trebale trake koji ce nam kurac dovoljna je jedna traka.
Dobro si ne isplati se raspravaljat
kakaljin

#31954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

mali_balon wrote: 27/02/2021 11:12 Pa upravo vi sofercine, sa svojim poznavanjem voznje i propisa, pravite haos u kruznom da se onda mora vozit vanjskom i pravite guzvu na kruznom. Tvojom logikom ne bi nam trebale trake koji ce nam kurac dovoljna je jedna traka.
Pa tako ispada da pojedinci misle da je dozvoljeno kružiti vanjskom cijeli krug. Zašto se onda prave križni sa više traka. Koja je logika više traka u kružnom.
samo pozitiva

#31955 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by samo pozitiva »

zdruzdjo

#31956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Raskrsnica kod fabrike duhana, humska-drinska-halida cemerlica
Neki dan stojeci u koloni, primjetim da su na ukljucenju iz drinske postavili znak "obavezan smjer" strelicu desno, tacnije moze se skrenuti samo prema hamdije cemerlica pa na kruzni tok se zavrtiti i onda ici prema humskoj. po toj "lozici" iz drinske se vise ne moze skretati u humsku jer to stvara guzvu obzirom da se moraju sacekati svi iz hamdije cemerlica koji skrecu u drinsku jer imaju prvenstvo. znaci veoma logican i pametan potez da bi se koliko toliko razbila guzva koja je u vrijeme spice uvijek tu i zna se nekada otegnuti drinskom i do pola puta do zelenog mosta. Kad su stavili znak, ne znam. U zivotu sam mozda 2 puta skrenuo u humsku sa drinske tako da nije me se ni doticao taj put nikada pa da bih prijetio znak.
Ali
EEEEEeeeee bosnjo ne bi bio bosnjo da nije najpametniji na svijetu. dok sam cekao trojica ispred mene su skretali iz drinske u humsku. sigurno su svojim cekanjem doprinjeli barem dvije tri minute zastoja. ok reci cemo da jedan nije primjetio znak. ali sva trojica, jok. Klasicna nasa prica: necu da palim svjetla/zmigavce jer se trose sijalice, presjeci cu kruzni tok skretanjem u lijevo da ustedim gorivo, upalicu duga svjetla jer mi je sijalica/e riknula/e pa da me policija ne zaustavlja i sta sve ne.....
Trebali su postaviti i znak "zabrana skretanja u lijevo" pa ako bas neko nije vidio jedan, mozda bi vidio drugi znak. i mozda policajca par dana u humsku kod onih poslovnih prostora pa da malkice upozorava a onda da ide kaznjavanje.
Last edited by zdruzdjo on 27/02/2021 12:43, edited 1 time in total.
vjeshalica

#31957 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Za domace buzdovane sasvim dovoljno je praviti kruzne tokove siroke sa jednom trakom unutra i zavrsena diskusija....drugacije ne moze jer buzdovani misle da se u kt samo silom prolazi
zdruzdjo

#31958 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kakaljin wrote: 27/02/2021 11:31 Pa tako ispada da pojedinci misle da je dozvoljeno kružiti vanjskom cijeli krug. Zašto se onda prave križni sa više traka. Koja je logika više traka u kružnom.
ooooooOOOOOOOooooooOOOOO
Pocinje pocinje. moram cips spremiti i nesto da pijem usput.
mali_balon

#31959 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

kakaljin wrote: 27/02/2021 11:31
mali_balon wrote: 27/02/2021 11:12 Pa upravo vi sofercine, sa svojim poznavanjem voznje i propisa, pravite haos u kruznom da se onda mora vozit vanjskom i pravite guzvu na kruznom. Tvojom logikom ne bi nam trebale trake koji ce nam kurac dovoljna je jedna traka.
Pa tako ispada da pojedinci misle da je dozvoljeno kružiti vanjskom cijeli krug. Zašto se onda prave križni sa više traka. Koja je logika više traka u kružnom.
Eto izgleda da ne treba jer se u kruznom ne smijes prestrojavati
noviclan

#31960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

zdruzdjo wrote: 27/02/2021 12:39 Raskrsnica kod fabrike duhana, humska-drinska-halida cemerlica
Neki dan stojeci u koloni, primjetim da su na ukljucenju iz drinske postavili znak "obavezan smjer" strelicu desno, tacnije moze se skrenuti samo prema hamdije cemerlica pa na kruzni tok se zavrtiti i onda ici prema humskoj. po toj "lozici" iz drinske se vise ne moze skretati u humsku jer to stvara guzvu obzirom da se moraju sacekati svi iz hamdije cemerlica koji skrecu u drinsku jer imaju prvenstvo. znaci veoma logican i pametan potez da bi se koliko toliko razbila guzva koja je u vrijeme spice uvijek tu i zna se nekada otegnuti drinskom i do pola puta do zelenog mosta. Kad su stavili znak, ne znam. U zivotu sam mozda 2 puta skrenuo u humsku sa drinske tako da nije me se ni doticao taj put nikada pa da bih prijetio znak.
Ali
EEEEEeeeee bosnjo ne bi bio bosnjo da nije najpametniji na svijetu. dok sam cekao trojica ispred mene su skretali iz drinske u humsku. sigurno su svojim cekanjem doprinjeli barem dvije tri minute zastoja. ok reci cemo da jedan nije primjetio znak. ali sva trojica, jok. Klasicna nasa prica: necu da palim svjetla/zmigavce jer se trose sijalice, presjeci cu kruzni tok skretanjem u lijevo da ustedim gorivo, upalicu duga svjetla jer mi je sijalica/e riknula/e pa da me policija ne zaustavlja i sta sve ne.....
Trebali su postaviti i znak "zabrana skretanja u lijevo" pa ako bas neko nije vidio jedan, mozda bi vidio drugi znak. i mozda policajca par dana u humsku kod onih poslovnih prostora pa da malkice upozorava a onda da ide kaznjavanje.
:thumbup: kao sto ima kada vozis iz buca citya od podvoznjaka prema otoci, ali ima onih sto namotaju prema ulici dr fetaha becirbegovica a ja brze bolje "oduzmem" im "pravo prvenstva" jer mi nailaze sa desne strane pa gledaju sto ih ne propustim a niko ne smije da zvekne desni blatobran
zigson

#31961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

zdruzdjo wrote: 27/02/2021 12:39 Raskrsnica kod fabrike duhana, humska-drinska-halida cemerlica
Ali
Kako bi razlupo auto svima koji pod dugim voze kad im crkne sijalica. Koliki uhljup moras biti da ne mozes izdvojiti 5km za najjeftiniju sijalicu koju imas na svakoj pumpi, i 10 minuta eto da je zamjenis. Meni svjetlo od tablice otislo, morao zamjeniti citavo, i znaci to me izjedalo dan dok nisam promjenio.
To za skretanje onda se ja ko budala osjecam sto odem po propisu 100-200m dalje da se okrenem, umjesto da sasjecem tako i ja. Ma samo patrole stavljati i rezi kazne, zabrana 100km mjesec vozacke 1bod i cao.

Situacija na ap danas, od stupa prema vogosci, idem 140kmh, idu auta desnom odokativno 100kmh, i ide hamsa sa pezoom 307 lijevom trakom 90tak kmh, P je nazad, naprijed kod puhaljki mobitel zalijepljen i neki je spot na njemu, pa ja sam je vidio jedno 800 metara ranije i idem ja i idem idem, blicam blicam blicam, cinilo mi se ko 20 minuta da ja blicam i nije se jadnica pomaknula u desnu dok se nisam primakao na 20cm i nisam poceo svirati ko budala, jedva me i tad registrovala da postojim. Tacno saobracaj kod nas za osjediti..
zdruzdjo

#31962 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

zigson wrote: 27/02/2021 18:39 ...............Tacno saobracaj kod nas za osjediti..

Ma koliko ne-volio populaciju taxi-sta i onih sitnih dostavljaca/komercijalista, ipak suosjecam sa tom populacijom. Valja vrtiti cijeli dan u ovakvom okruzenju.
c0de

#31963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by c0de »

komsinica_s_drugog wrote: 27/02/2021 07:50
Laplace wrote: 26/02/2021 14:19
komsinica_s_drugog wrote: 26/02/2021 08:05 Na raskrsnici cekam da skrenem lijevo, naravno radi zmigavac, a auto koje se tim putem krece i ima prvenstvo hladno bez zmigavca samo skrene desno. Pa tenkom bih preko njega presla, presom bih ga zgnjecila, iz koze bih iskocila, zadnji zivac, onaj guzni, mi na nos izadje.
Jutros tako čekam da se uključim na glavnu cestu udesno. Trojica s lijeve strane idu glavnom cestom,nijedan ne palil žmigavac. Prva dvojica bez žmigavca se isklkjučuju, ja kad sam vidio da se drugi isključuje krenem i ubacim se na glavnu cestu. Naravno, treći produžava pravo, ali kako se ide sporo a ja sam zastartao,nisam mu smetao.

Ne samo da ne poštuju propise nego nisu ni solidarni. Pa, dao bih žmigavac, ako ništa, zbog toga da se neko sa sporedene lakše uključi.
Ostanes k'o kreten. Bas bih se osjecala k'o najveci smrad da tako nesto radim ljudima. U saobracaju se savrseno vidi sva nasa nekultura, neodgojenost i boli me briga za bilo koga drugog osim mene samog.
Dok ti se ne desi jednom da ide lik, ukljuci zmigavac da ce skrenuti, ja krenem, a on samo profura pravo. Sekunda da bude sudar, a kako sam se ukljucivao na put sa pravom prvenstva, ja bih bio donji. Neka hvala, dok ga ne vidim da je poceo skretati, ja se ne ukljucujem...
vjeshalica

#31964 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Upravo tako, pokazivac nije uvijek garancija da ce neko 100% skrenuti
Sjetite se da ste sigurno bili u situaciji gdje neko prodje 5 skretanja a drlja mu pokazivac a on ne skrece
black_adrian
Vozim: vjetar

#31965 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Lično sam bio svjedok situacije gdje je na raskrsnici kod "Otrova" na Bjelavama lik koji je išao od Amka (on naravno ima prvenstvo) imao isključen žmigavac. Ispred mene, od strane KCUS-a ide auto, zastaje, vidi ovome ne radi žmigavac, odozdo (od one biblioteke i BHPošte) nema niko, i ovaj ispred mene nastavlja pravo. Šta se desilo? Ovaj sa prvenstvom prolaza bez žmigavca samo skrenu i udari tog lika, upali žmigavac, normalno ko je kriv, taj ispred mene. Vidio sam da ima P, mislim da poslije toga neće vjerovati niti jednom žmigavcu.
Concord

#31966 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Concord »

Ja sam dozivio situaciju da lik daje zmigavac za desno, magistralna cesta, niko nije bio iz suprotnog smjera i ja ga malo predjem u kontra traku da ga obidjem, kad lik poce skretati ulijevo :run:
Sreca pa je dosta usporio a i ja sam auto povalio na lijevu stranu bjezeci od njega, da je bio udes ja 100% kriv. Pretrnuo bio sav, doslo mi da se okrenem i idem za njim.

Pouka: nikad ne vjeruj zmigavcu unaprijed.
tindbe

#31967 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tindbe »

Concord wrote: 28/02/2021 11:38 Ja sam dozivio situaciju da lik daje zmigavac za desno, magistralna cesta, niko nije bio iz suprotnog smjera i ja ga malo predjem u kontra traku da ga obidjem, kad lik poce skretati ulijevo :run:
Sreca pa je dosta usporio a i ja sam auto povalio na lijevu stranu bjezeci od njega, da je bio udes ja 100% kriv. Pretrnuo bio sav, doslo mi da se okrenem i idem za njim.

Pouka: nikad ne vjeruj zmigavcu unaprijed.
Zato ću uvijek birati da usporim, pa čak i zaustavim auto, umjesto da obilazim tog što skreće.
Često, vrli vozači hvataju neke čudne uglove pri skretanju udesno u normalne izlaze i prelaze u suprotnu traku.
K'o da kamion voze.
Logovan

#31969 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

U pm lijepu, sta je u glavama ovakvih ljudi...
vjeshalica

#31970 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Retardirana idiotkinja samodopadna
noviclan

#31971 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

shandrprcSA wrote: 28/02/2021 13:06
K'o da je dobila pa ce ssamo pet minuta onako
nepass1

#31972 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Pa neko joj vjerovatno rekao poturi ne moze ti niko nista
DahZmaja

#31973 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DahZmaja »

Nerviraju me samo bahati,sebični,maloumni šupci.
Ostalo je koliko-toliko prihvatljivo.
zdruzdjo

#31974 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Najbolji lijek za ovakve parkirace.
Dovolno je samo pola sekunde da se podbaci pod tocak, i sljedeci put ce nauciti.

Image
azurna_obala

#31975 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by azurna_obala »

Kad mi svirne na semaforu, a ni žuto nije kako treba. To se nekud žuri, još ako je kakav badžo s nekim jebenim autom, a ono ispred njega žensko, još bilesi starije auto.

Poniženje za mudonju
Post Reply