Sirija

Locked
gnjev

#31951 Re: Sirija

Post by gnjev »

budza wrote:
gnjev wrote:]

je li crvena strela kopija onoga sto nato zove milan protivoklopni sistem?
Jeste , kineska kopija . Ove sa videa su pakistanske proizvodnje .
Kikibombona

#31952 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:
Jako si podmukao čovek, koji podmećeš, lažeš, pišeš gluposti i kao vrhunac usmeravaš raspravu na nevažne sitnice koje ne dokazuju ništa niti su uopšte bitne ali tebi, kao vrsnom demagogu i posvećenom Asadisti, služe svrsi da dezavuišeš bilo kakvu ideju i smisao koji ti ne odgovaraju...da ja sad tebi objašnjavam zašto i kako neću, jer ćeš me napraviti budalom i od cele rasprave uzeti par nebitnih detalja sve praveći se naivan a zanemariti gomilu suštine jer ti u suštinu ne ulaziš. Pa jebo te, ja ti napišem neku smislenu logiku (ne mora da znači i isprvnu, deder me ubedi u suprotno, čikam te) a ti mi odgovaraš nebulozama gore iznad (tipa dobro je tekbirati ali ne valja tekbirati mnogo, ili važna je u ratu estetika, cenim da bu u drugom svetskom ratu bio ustaša, po toj logici, jer su oni imali one BOSS-ove uniforme, talijanske, ipak je u ratu najbitnija estetika...). Lupetaš a onda me na kraju optužiš da lažem a ti mi još nisi ponudio dokaz o Asadovih 400.000 vojnika (vidim da sad tvrdiš kako i rebela ima par stotina hiljada i tu preteruješ ali dobro, navikli smo, nije ti strano)...Cela diskusija sa tobom je otaljavanje posla, ubijanje vremena dok Asad ne pobedi a onda zna se, volja naroda, tako je narod hteo, a onda da nastavimo da spavamo, ima ko za nas da brine i u ime nas da misli, neki diktator na Bliskom istoku (dabogda se pojavio i ovde, kako bi mu se lepo uvukli u guzicu)...Ja sve vas gledam ovde kao kulturološko fenomen Titove dece koja pate za ocem jer im je mnogo slatko bilo pa sad u svakom drugom belosvetskom diktatoru vide svojega rahmetli babu...
Opet si napisao komentar bez ijedne cinjenice. Isprazna demagogija koja pociva na zeljama i samoobmani.

1. SUSTINE JE da je Sirija multietnicna i multikonfesionalna drzava, prozeta moram razlicitih religija i naroda. Samo idiot (vjerski fanatik) u drzavi takve strukture moze insistirati na religijskim modelima upravljanja. To je siguran put ka dugotrajnom ratu i vjecitim sukobima. Vezivni faktor u takvoj drzavi moze biti SIRIJSKI/ARAPSKI IDENTITET a nikako politicki islam ili neki smjer u islamu poput selefizma. Zasto se najjaca pobunjenicka frakcija ne zove SIRIJSKI umjesto ISLAMSKI FRONT? Cini mi se da ne postoji pobunjenicka grupa u Siriji koja nije ideoloski i vjerski motivisana. To je za Siriju ZLO. Ti tvrdis da sam podmukao, a ja sumnjam (ne tvrdim) da si u celofan umotani vjerski fanatik i da zbog toga ne mozes shvatiti ili ne zelis prihvatiti ovo sto pisem. Vjerski fanatici su poznati po zadrtosti i potpunim odsustvom zelje da se dodje do kompromisa. Vjerski fanatik prihvata kompromis samo ako je u bezizlaznoj situaciji.

2. CINJENICA JE da su manjine uz Asada (ne zato sto ga vole vec zato sto su ovi drugi prijetnja za osnovne ljudske slobode). Druzi, Armenci, Asirci, krscani, siiti..... Asadova vlada je od Nusra fronta otkupila casne sestre (il kako se vec to zove) koje su vjerski fanatici kidnapovali u Maluli.

3. CINJENICA JE da je Nusra front za 2-3 dana pregazila SRF koja se na zapadu smatra umjerenom islamistickom frakcijom. Eto koliko su bitni i jaki. Za 2-3 dana ih Nusra razvalila.
Kikibombona

#31953 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote: To bičevanje od strane Ahrara slažem se.Taj link sam ja postavio, ali isto tako ne treba zaboraviti da se Ahrar ogradio ili da kažem izvinio se sirijskom narodu od mnogih svojih starih shvatanja po pitanju džihada.Šta treba više od toga?

Pročitao sam milion postova na raznim forumima, od raznih analitičara, novinara, kako pro-režimskih tako i ovih od strane opozicije ne sjećam se da se neko nekad izvinio za bilo šta i priznao svoje greške.

SRF u Idlibu nije pometana od strane Nusre fronta već i od drugih vojnih formacija opozicije.Ti sukobi idu na dušu tih ljudi to prvo, ali isto tako i mi sa strane koji posmatramo taj rat vidimo koliko je sve to u Siriji besmisleno, koliko je taj narod ostavljen od svih.Vidimo u ovom masakru u Reki, pa taj masakr je počinjen ispred očiju međunarodne vojske sastavljene od 60 država.Pa ta Koalicija, pa to je tako jadno, 200 civila im Asad pobio bukvalno u koordinaciji sa njima.Avioni Koalicije i režimski avioni se bukvalno mimoilaze, svi vide da je to jedna očita saradnja Asada i Koalicije.

Šta tom narodu preostaje tamo? Ja sam odmah pisao nakon što je Koalicija formirana da je opozicija puštena niz vodu, od totalnog debakla dijeli je možda jedna odluka Turske.Taj narod milioni ljudi su natjerani da biraju između Asada i ISIL-a.Znači nebitno što je Asad počinio sto puta veće zločine, međunarodna zajednica od tog naroda traži da se prikloni Asadu.Dakle, stvorila se, a ponajviše zaslugom međunarodne zajednice, jedna atmosfera koja je savršena za jedno međusobno ubijanje između boraca različitih vojnih formacija opozicije.Pravo je čudo kako se još uvijek bore i kako se još uvijek nose sa režimom.
Ljude je bicevao Harakat Sham el islamije. Naravno, niko se nije ni pocesao. Takve stvari su normalna pojava u mjestima koje kontrolisu pobunjenici.

Jedan moj prijatelj je lapo - lapo, Sirijac i Bosanac. Pomenuo sam ga jednom u prvih par komentara na temi Sirija. Stari mu je utekao radi Asada. On mi kaze da su selefije kod nas djeca cvijeca u odnosu na selefije u Siriji. Tolerantne selefije se mogu na prste izbrojati. U vecini slucajeva su ideoloski nabrijani, jako agresivni i nepopustljivi, zadrti........ Ili njihova interpetacija vjere i nacin zivota ili nista. Ima i kod nas selefija iz Sirije, ostalo od rata i svi su jako agresivni i nametljivi kada promoviraju svoje stavove. Komrpomis? Sta je to!? Eh, zamisli sad Ahraru Sham, Liva islam, Liva tevhid i ostale grupe... Ako su nase selefije ovakve kakve su, kakvi su onda oni? Hoces reci da su umjereniji od nasih selefija? :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31954 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Bilki wrote:
japin_mutapi wrote:ovi forumski stručnjaci koji mrze "islamiste" MB i AKP a vole aSSada i siSSija imaju isti stav kao i saudijska arabija uae kuvajt
kraljevi emiri i debeli šeici u istom stroju sa klixovom antiislamističko-MB-AKP ekipom
niko na voli asada ali vecina mrzi vas vehabijice, i zato samo mozemo reci, predsjednice nastavi rostiljadu :D :D :D
vidim kako ne volite a faktički svršavate na sam pomen voljenog aSSada i opravdavate i najgore zločine čak se i ismijavate i šprdate sa žrtvama ... valjda su to i zaslužili jer ih voljeni aSSad u protivnom ne bi ni pobio
to je nešto duboko psihopatološko ... mrak tama duhovna i emocionalna bijeda nedosatak empatije prema žrtvama - čak šta više negiranje i opravdavanje zločina i na kraaju ismijavanje i likovanje nad svakim zločinom koji počine aSSadove koljačke horde zla

P.S. kako sam ja vehabija kad podržavam MB i AKP i protiv sam vehabijskog režima saudijske arabije
takođe sam protiv saudijske pudlice siSSija i njegovih saveznika vehabija iz nur stranke
i nemam bradu
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#31955 Re: Sirija

Post by arman1 »

Kikibombona wrote:
cbrt wrote:
Jak...
Opet si napisao komentar bez ijedne cinjenice. Isprazna demagogija koja pociva na zeljama i samoobmani.

1. SUSTINE JE da...
2. CINJENICA JE ...
3. CINJENICA JE ...
Činjenica je da oni znaju sve ono što im ti pokušavaš dokazati, a suština je da su plačeni za ovo što rade. Budući da se ovo što rade trofrtaljci kosi sa bilo kojim interesom Ummeta. može se rei da je suština da su plačeni izdajnici ummeta.
djes_ba

#31956 Re: Sirija

Post by djes_ba »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/velik ... /141128039
Na vrhu organizatora terorističke "piramide" nalazi se radikalni islamista iz Bosne, koji je otac petero djece, piše Kleine Zeitung. Kako navodi Krone, Bosanac je živio od socijalne pomoći Austrije i smatra se glasnogovornikom evropskog ogranka IDIL-a.

znaci nazalost danas cemo ostati uskraceni za pisanje "prosvjetitelja" jedan manje na forumu
zelim mu dug boravak u zatvoru
walter kurtz

#31957 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

da vidimo koga od danas nema na forumu :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#31958 Re: Sirija

Post by arman1 »

walter kurtz wrote:da vidimo koga od danas nema na forumu :D
Ne sekiraj se za ovakve situacije imaju oni mogučnost zamjene identiteta.
5 0 5

#31959 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

djes_ba wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/velik ... /141128039
Na vrhu organizatora terorističke "piramide" nalazi se radikalni islamista iz Bosne, koji je otac petero djece, piše Kleine Zeitung. Kako navodi Krone, Bosanac je živio od socijalne pomoći Austrije i smatra se glasnogovornikom evropskog ogranka IDIL-a.

znaci nazalost danas cemo ostati uskraceni za pisanje "prosvjetitelja" jedan manje na forumu
na socijalnoj pomoci i petero djece. a ima vremena da lijepi slike po forumu plaho zabrinut za sirijsku djecu, "civile" i ovce. :lol: :lol:
Stjui

#31960 Re: Sirija

Post by Stjui »

primjetio sam da te austrijske vehabije imaju čudan fetiš na krajzler vojađer.

Image
walter kurtz

#31961 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

a toyota izbrendirase toyotu :lol:
djes_ba

#31962 Re: Sirija

Post by djes_ba »

5 0 5 wrote:

na socijalnoj pomoci i petero djece. a ima vremena da lijepi slike po forumu plaho zabrinut za sirijsku djecu, "civile" i ovce. :lol: :lol:
pauzu koristi za neplacene aktivnosti :D
haos1

#31963 Re: Sirija

Post by haos1 »

japin_mutapi wrote: P.S. kako sam ja vehabija kad podržavam MB i AKP i protiv sam vehabijskog režima saudijske arabije
takođe sam protiv saudijske pudlice siSSija i njegovih saveznika vehabija iz nur stranke
i nemam bradu
maa ja, tako je ti si za uspostavu novog osmanskog carstva... znamo to. :lol: :lol: :-)
Laprdan

#31964 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Erdogan pozvao na jedinstvo muslimana

Image

IslamBosna.ba- Turski predsjednik Redžep Tajjip Erdogan pozvao je u četvrtak na ujedinjenje muslimanskih zemalja protiv postojeće krize na Bliskom istoku.

„Jedini uvjet za prevazilaženje krize u islamskom svijetu je jedinstvo, solidarnost i savez. Vjerujte mi, mi možemo riješiti svaki problem dokle god smo ujedinjeni“, kazao je Erdoan na ministarskom sastanku Stalnog odbora za ekonomsku i trgovinsku saradnju zemalja Organizacije islamske konferencije (COMCEC).

„Islamske zemlje, koje su se nedavno ekonomski razvile, uporedo doživljavaju najveću humanitarnu i političku krizu u svojoj historiji“, kazao je turski predsjednik.

„Ukoliko mi (kao muslimani) zajedno djelujemo okončat ćemo usamljenost Palestine koja traje već skoro jedan vijek… Moguće je okončati krvoproliće u Iraku i ubijanje sirijske djece ukoliko se ujedinimo“, dodao je Erdoan.

Erdoan je pozvao muslimanski svijet na akciju zbog kriza u Siriji i Iraku kazavši: „Molim vas da pogledajte šta se događa i shvatite ko pobjeđuje, a ko gubi iz tih ubijanja i sukoba?“

Turski predsjednik je bio posebno kritičan prema UN, rekavši: „Dok Ujedinjene nacije stoje skrštenih ruku nad prolijevanjem krvi djece, Organizacija islamske konferencije ne smije ostati mirna“.

„Da li su Ujedinjene nacije do sada pronašle rješenje za ono što se događa (u Siriji i Iraku)? Da li je UN pravedna?“, upitao je on. „Ne možete očekivati pravdu od tijela, koje nema pravdu nad svima“.

Erdoan je govorio također i o svojim nedavnim izjavama o otkriću američkog kontinenta tokom samita muslimanskih lidera iz Latinske Amerike u Istanbulu. On je kazao da se našao na meti zapadnih medija zbog svojih izjava.

„Oni su uznemireni zbog podsjećanja na historijske istine, historiju civilizacija, nauke, politike i vojske“.

„Nekih 314 godina prije otkrića Kolumba, muslimanski moreplovci su stigli na kontinent 1178“, dodao je Erdoan.

Pohvalivši nedavni razvoj islamskih zemalja u pogledu trgovine predsjednik Turske je kazao: „Margine islamskih zemalja u svjetskoj trgovini su porasle za oko 50 posto u posljednjih deset godina“.

Erdoan je također naglasio važnost finansijske saradnje među muslimanskim zemljama rekavši: „Mi moramo preispitati našu strategiju…. COMCEC treba uspostaviti berzu nekretnina. Također treba uspostaviti razmjenu zlata“.

COMCEC je osnovan u Mekki 1981. godine, a sastaje se jednom godišnje na ministarskoj razini u Istanbulu kako bi rješavali zajedničke probleme muslimanskog svijeta.
Klavikula

#31965 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/au ... u-racijama
Austrijska agencija javila je kako je jedan bosanski imam navodno glavni osumnjičeni, ali je poslije javljeno da je riječ o srbijanskom imamu.

eh da vidimo ko fali danas :D
zrakomlat

#31966 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

walter kurtz wrote:da vidimo koga od danas nema na forumu :D
:lol: :lol:
A u komentarima na FB stranici Al-Jazire jedan lik, Ammar nakav, živi u Lincu, Austrija, i pljuje po tamošnjoj policiji, krstaši, ne vole muslimane, napada komentatore koji podržaju hapšenja,...Cirkus.
em11r

#31967 Re: Sirija

Post by em11r »

ja mirne teme aman zaman :zoka: :zoka: :zoka: :zoka:
sarajevoxxxx

#31968 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

.
Last edited by sarajevoxxxx on 28/11/2014 17:32, edited 1 time in total.
Challenger__

#31969 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:U Jemenu po prvi put pro-isilove demonstracije...bakije ...bakije (traje traje moto simpatizera IS-a ili ''bakije we temedded'' odnosno ''ostaje i širi se'' ) i dewle islamije (islamska država) čulo se na ulicama Jemena :-) :

https://www.facebook.com/video.php?v=13 ... =2&theater
Ovaj snimak sam postavio na temu (ovu ili ISIL) ima barem mjesec dana.
sarajevoxxxx

#31970 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Više od 20 poginulih civila u novim masakrima u Deri koje su počinile snage sirijskog režima!
Klavikula

#31971 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
vidjaj Tigra, vidjaj modnog gurua :D
sarajevoxxxx

#31972 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Osvrt Husam Itania, libanonskog novinara i kolumniste lista al-Hajat na zadnje režimsko bombardovanje Reke:

http://www.shaam.org/%D9%85%D9%82%D8%A7 ... C2%BB.html

''...Avioni bombarduju Reku sa lakoćom, jer je cilj lagan, i koristan u smislu da se Asad prikaže kao partner u ratu protiv terorizma koji je okupirao grad, a i oni koji bombarduju su sigurni da neće nikome odgovarati, osim što će se čuti poneka osuda od strane nekih medija i vlada. Ciljevi lagani, krv jeftina, bombarduje i plaća Bashar al-Assad, teritorij koji se nalazi u samom središtu vojnih operacija međunarodne koalcije koja još uvijek nije u stanju da ispolji kakav-takav razuman i prihvatljiv plan (da ne upotrijebim riječ strategija) šta zapravo žele ostvariti borbom protiv Daiša (IS-a). Istovremeno imamo mišljenje vojnih lica koji smatraju da vojna operativa Koalicije (uzimajući u obzir da je Reka njihovo polje djelovanja) znala unaprijed za zračne napade Asadovih borbenih aviona.Okretanje glave zapadnih vlada na dešavanja u Reki u samo jutro prošlog utorka otkriva nam nekoliko stvari:

- Prvo i najočitije, nedostatak političke vizije Koalicije koja ne zna kako se istovremeno postaviti prema Asadu i prema IS-u.Američka saopćenja o dugotrajnom ratu, mnogo više govore o onome koji ih je izdao nego o trenutnoj situaciji na terenu i samoj budućnosti.Oni su zbunjeni, i nalaze se između njihovog trtljanja o ljudskim pravima i gađanja civila sa jedne, i brutalnosti Bashara al-Assada sa druge strane....Nema politike niti plana ili sposobnosti da se preuzme teret kako bi se zaustavili masakri nad Sirijcima.Američki vakum se ne može protumačiti nikako drugačije osim kao ohrabrenje za novo nasilje za koje neće nikome morati polagati račune.

- Drugo, imamo one koji konstantno ginu i na čije žrtve se šuti, i gdje niko i ni jedna vlada niti jedan medij ne traži pravdu.Ovo sve ponovo nas vraća na pitanje dvostrukih standarda i ''vrijednosti'' ubijenih.Jednostavan primjer, snimak na kojem se vidi klanje od strane IS-a taoca koji je sa zapada, na tom istom snimku se nalazilo i 18 sirijskih vojnika, na koje niko nije obratio pažnju, u prvom redu Asadov režim.Ni na te vojnike kao ni na žrtve u Reki Sirijce, niko nije obratio pažnju.Dakle, ubijenih imamo više vrsta i sorti.Ljudskost se ne odnosi na sve istom mjerom (kao što smo imali priliku vidjeti u primjerima o pravednosti) niti čovjeku pristupamo jednakim standardima.Život zapadnjaka je uzdignutiji od života njegovih kolega vojnika.Nema sumnje da su na dnu ljestvice životi žrtava u Reki, zbog kojih niko nije žalio osim njihove bližnje rodbine.

- Treće, strategija Koalicije koja pravi razliku između žrtava, tjera vodu na mlin IS-a, i podudara se sa argumentom IS-a koji tvrdi da se sunitima ćini nepravda, koji u ovim sukobima u regionu trpe najveće ljudske i materijalne žrtve, koji sve više postaju svakodnevne i obične''.

@sarajevoxxxx
walter kurtz

#31973 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Znaš sta bi bilo od Damaska da isil ima avione :shock: :run:
Rampage

#31974 Re: Sirija

Post by Rampage »

I vrijeme je bilo da zmiju udare u glavu, koliko je samo majki u crno zavila ova pohapšena bagra.
dječak sa šibicama

#31975 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Cijenim da ce se te zbog "zavijanja u crno" Maoca/Sandzak boysi proglasiti cetnikom.

Gdje ces to... :D
Locked