Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Styling

#31926 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

banjaluka078 wrote: 26/05/2025 08:31 Super mu ide, zaista.

On smatra da je cijeli svijet dio Trump korporacije gdje on moze vladati i naredjivati kako mu padne na pamet. Koji kreten.
Hendrix

#31927 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Ljudi hoce biznsmena na celu, eto sad je doso Trump. Samo kad podje otkaze davat bice jebeno.
GandalfSivi

#31928 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ovih nam je dana Dragi Vodja gluplji nego obicno. Izgleda nakav jugo zapuhao…
MAha

#31929 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MAha »

Jel moguce da ga Putin ovoliko levati? Bas se igraju s njim, a on samo blebece ko fol prijeti a truba, kaje dajem rok dvije sedmice, oa opet kad dodje rok, za mjesec...komedija
talijan97

#31930 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by talijan97 »

MAha wrote: 28/05/2025 23:54 Jel moguce da ga Putin ovoliko levati? Bas se igraju s njim, a on samo blebece ko fol prijeti a truba, kaje dajem rok dvije sedmice, oa opet kad dodje rok, za mjesec...komedija
njega ne levati samo ko na red ne dodje
jeza u ledja

#31931 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Taco u elementu:

Kakav odgovor. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo oko nacina pregovaranja mu je najbolje. :lol: :lol:
drug_profi

#31932 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Ja ne znam da li ovi debili koji su glasali za njega sada vide koji je ovo nivo pameti. Vjrujem da je čak 50% njih zapravo inteligentnije od njega.
GandalfSivi

#31933 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Carine nelegalne. Izvozite, sad ili nikad!!!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#31934 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

da, polako ga vracaju u brazdu, znaci nista bez kongresa :mrgreen:
Peacean

#31936 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Elon Musk je na društvenim mrežama objavio da napušta administraciju Donalda Trumpa, što je Bijela kuća također potvrdila. Njegovom odlasku je prethodilo neslaganje zbog usvajanja zakona o potrošnji
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/elon ... /250529004

Puče ljubav
Osmi Socrates

#31937 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Morao je napustiti bez obzira na ostale okolnosti. Mogao je raditi samo 130 dana u toj ulozi. Ali, čini se da je razočaran. Nedavno je rekao da će i značajno smanjiti političke donacije. Još će tu biti vatrometa između njih dvojice.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31938 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

No steta je nacinjena, iskoristio ga ko kurton da razjebe usaid.

Kakav li je stav prema trumpu elonovim pusacima kurca, i kako je moguce da se jedan takav genijalac toliko zajebao.

:lol:
Peacean

#31939 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Uništi svoju kompaniju ovom avanturom, tesla gotovo sigurno gubi evropsko tržište.
vaučer

#31940 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

Musk sad prelazi, tj već je prešao, u ‘zabrinuti posmatrač’ mod. Koliko Tesla dionice budu tonule - toliko će biti zabrinut za sto i jednu stvar, od tarifa, ratova, imigracije, korupcije bla bla. Ako zabrinutost ne upali da digne dionice preći će skoro u ‘borac za slobodu’ mod - gdje će se agresivnije ulizivati ljevici kroz glasnije kritiziranje vlasti, licemjerno trubljenje o vladavini zakona i bla bla. Ne upali li ni to do jeseni će ofarbati kosu u plavo i snimati tikitokove sa trans kćerkom.
DaysleepeR

#31941 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

E jest ga sažvakao i ispljunuo
apsidejzi

#31943 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

vaučer wrote: 29/05/2025 08:06 Musk sad prelazi, tj već je prešao, u ‘zabrinuti posmatrač’ mod. Koliko Tesla dionice budu tonule - toliko će biti zabrinut za sto i jednu stvar, od tarifa, ratova, imigracije, korupcije bla bla. Ako zabrinutost ne upali da digne dionice preći će skoro u ‘borac za slobodu’ mod - gdje će se agresivnije ulizivati ljevici kroz glasnije kritiziranje vlasti, licemjerno trubljenje o vladavini zakona i bla bla. Ne upali li ni to do jeseni će ofarbati kosu u plavo i snimati tikitokove sa trans kćerkom.
Kad si ti zadnji put pogledao cijenu dionice Tesle?

Ako ima ista gore od Trumpovog narcisizma i Elonovog autizma onda je to ova nerealna fanaticna zaglupljenost ljevicarstva. Tacno se u ovom postu vidi tvoja mrznja prema Elonu i nemoc koju osjecas. Sto automatski znaci da bi i ti isti bio kao i on kada bi imao priliku, samo sa drugim predznakom. No steta bi bila ista.

Neki dan kad su objavili da je Biden dobio kancer i da je terminalan, gledam ove MAGA-rce kako slave. Onaj kreten JD Vance pise nekakve pobjednicke tvitove bla bla. Jedini sa citave te MAGA strane, koji je iole imao neku ljudskost je bio zapravo Trump. Covjek napisao sasvim normalan tvit u stilu: zao mi je zbog toga, zelim ti brz oporavak. I ja onda kontam, jao se nama kad Trump ode, kakvi kreteni ce ga zamijeniti. Bez imalo obraza i casti. I tako to ispricam jednom kolegi koji je teski ljevicar. Znas kakav odgovor dobijem od njega? Kao: sta bi bilo da je obrnuto? Da je Trump dobio tu dijagnozu. Bi li se radovao. Ja kazem da ne bih jer ne zelim nikome da dobije tu dijagnozu. On mi kaze da on bi, jer je Trump toliko govno da je to zasluzio.

I onda skontas da ti ljudi nose patolosku i fanaticnu mrznju prema nekome koja je nesrazmjerna. Nesrazmjerna ucinjenom. Makar prema meni. Mozda si ti zijanio velike pare zbog Trumpa pa ti krivo, i onda ta mrznja nije nesrazmjerna. Tada bih te razumio. Ne bih opravdao ali bih razumio tvoju mrznju. Nekako mi se cini da smo previse pod medijskim uticajem koji zbog klikova zele da se nas to licno dotice. Moj niko nije ostecen zbog Trumpa i Elona, i nisam izgubio nikakve pare, ali kada gledam medije onda mi se predstavlja kao da jesam. Drugi su se zajebali i onda su glasni zbog toga, a to ima uticaj na nas i mi to licno dozivljavamo. I onda toliko odes u tu mrznju da ne vidis cinjenice. A cinjenica je da se Teslina dionica lijepo oporavila a da prodaja automobila trpi kao i kod svih ostalih proizvodjaca. Vecina automobilskih firmi daje otkaze sada. Isto tako, u medijima citas kako je Starship jucer eksplodirao i imao jos jedan neuspjesan testni let, a u stvarnosti svi neuspjesi iz proslog leta su popravljeni i ovo su nove stvari koje su se desile. Tako se dolazi do napretka. Grijesis i popravljas. Tako je kad si prvi. Ne znas sta te ceka.

Helem, nije mi cilj da te kritikujem il nesto. Samo da ukazem na to da osjetim veliku mrznju u tvom postu a izrekao si stvari koje su u principu netacne. Vise su projekcija tvojih zelja. Ako su ti Trump i Elon nacinili licnu stetu tj ti izgubio pare na berzi zbog njihovih otvorenih manipulacija, ili si radio u USAID-u pa sad nemas posla... razumijem te. A ako nisi, onda je tvoja mrznja projekcija drugih koji su imali stetu a to pokazuje da su te izmanipulisali. Sad nastupas sa pozicije emocija a ne razuma i logike.
ultima_palabra

#31945 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote: 29/05/2025 08:06 Musk sad prelazi, tj već je prešao, u ‘zabrinuti posmatrač’ mod. Koliko Tesla dionice budu tonule - toliko će biti zabrinut za sto i jednu stvar, od tarifa, ratova, imigracije, korupcije bla bla. Ako zabrinutost ne upali da digne dionice preći će skoro u ‘borac za slobodu’ mod - gdje će se agresivnije ulizivati ljevici kroz glasnije kritiziranje vlasti, licemjerno trubljenje o vladavini zakona i bla bla. Ne upali li ni to do jeseni će ofarbati kosu u plavo i snimati tikitokove sa trans kćerkom.
Mislio sam da je on ovo radio zbog nekog svog gigamega AI projekta koji ce zamijeniti dio drzavne administracije. Ako je ovako skrsio prodaju Tesle radi malo kurcenja sa motorkom onda je gluplji nego sto sam mislio.
harisl

#31946 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by harisl »

I opet isto ko prosli put, prodje NCAA Football, March Madness, NFL, NBA Playoffs... ja nemam pojma ko je sta igrao, pobjedio, samo Trump, Trump, Trump... makar je Elon malo ohanio...
geralt

#31947 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geralt »

ultima_palabra wrote: 29/05/2025 16:17
Mislio sam da je on ovo radio zbog nekog svog gigamega AI projekta koji ce zamijeniti dio drzavne administracije. Ako je ovako skrsio prodaju Tesle radi malo kurcenja sa motorkom onda je gluplji nego sto sam mislio.
Musk je odvratan lik, ali mu ne treba podcjenjivati inteligenciju ni smisao za biznis. Svi su mu se smijali kad je kupio Tviter a ispostavio se kao genijalna investicija.

Njegov dugorocni plan za Teslu su robotaksiji, a za to mu je potrebno da federalne agencije malo zazmire i okrenu glavu, te da ne prave preveliku frku ako Teslin robotaxi tu i tamo pregazi poneko dijete. Desava se, cijena napretka.

Slicna stvar mu treba za SpaceX i svemirske programe. Sta mislis kojoj firmi ce biti proslijedjena vecina NASA budzeta za narednih desetak godina? Sta mislis cije ce rakete lansirati Trumpov Golden Dome sistem u orbitu? 800 i kusur milijardi, od kojih ce bar trecina otici direktno Musku.
ultima_palabra

#31948 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

geralt wrote: 29/05/2025 17:50
Musk je odvratan lik, ali mu ne treba podcjenjivati inteligenciju ni smisao za biznis. Svi su mu se smijali kad je kupio Tviter a ispostavio se kao genijalna investicija.

Njegov dugorocni plan za Teslu su robotaksiji, a za to mu je potrebno da federalne agencije malo zazmire i okrenu glavu, te da ne prave preveliku frku ako Teslin robotaxi tu i tamo pregazi poneko dijete. Desava se, cijena napretka.

Slicna stvar mu treba za SpaceX i svemirske programe. Sta mislis kojoj firmi ce biti proslijedjena vecina NASA budzeta za narednih desetak godina? Sta mislis cije ce rakete lansirati Trumpov Golden Dome sistem u orbitu? 800 i kusur milijardi, od kojih ce bar trecina otici direktno Musku.
Twitter je dobra investicija ako je cilj bio da se izabere Trump.

Naravno da nije glup, ali je zrtvovao puno toga, jos cekam da vidim sta ce biti payoff.
geralt

#31949 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geralt »

ultima_palabra wrote: 29/05/2025 18:48
geralt wrote: 29/05/2025 17:50

Twitter je dobra investicija ako je cilj bio da se izabere Trump.

Naravno da nije glup, ali je zrtvovao puno toga, jos cekam da vidim sta ce biti payoff.
Nije samo za to, vec i za AI.

Open AI, Microsoft, Google i ostali muce veliku muku oko nalazenja materijala iz kojih ce njihovi AI sistemi da "uce", pa ih sad tuze ljudi i firme cija su intelektualna prava narusili. Musk za svoj Grok AI ima pristup kompletnoj Twitter arhivi i svemu sto je tamo objavljeno u zadnjih 20 godina, govorimo o stotinama miliona tvitova dnevno. Jedna od prvih stvari koje je uradio je blokiranje botova na Twitteru, da AI konkurencija ne bi mogla "cesljati" tvitove i koristiti ih za svoje modele.
harisl

#31950 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by harisl »

Elon Musk je pametan covjek, ali ne treba podcijeniti ni zelju ljudi da povrijede nekoga ko im "ne lezi", nekoga ko ih pravi budalom... Nastavi li ovako, najpametnije bi mu bilo da proda Teslu.
Post Reply