UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#31926 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Gol u gostima bih ostavio samo za osminu finala, čisto da prvoplasirani iz grupe ima neku prednost, ali bih ga ukinuo za produžetke sto mi je nonsens da se i tamo pika.
Nadzorna_ploca

#31927 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Njemacko-francusko polufinale. Kakav samar svih strucnjacima za rejtinge liga. :skoljka:
Hajmo Lavovi do kraja!
East_side

#31928 Re: UEFA Champions League

Post by East_side »

Gerro wrote: 17/08/2020 15:35 Gol u gostima bih ostavio samo za osminu finala, čisto da prvoplasirani iz grupe ima neku prednost, ali bih ga ukinuo za produžetke sto mi je nonsens da se i tamo pika.
Upravo to. Ako je dva puta bio identičan rezultat u korist ili na štetu domaćina, ili neriješeno identičnim rezultatom (nebitno), zašto bi se onda ta prednost gola u gostima u produžecima davala jednoj a oduzimala od druge ekipe.
avetinja

#31929 Re: UEFA Champions League

Post by avetinja »

Gol u gostima bi se mogao poništiti ako bi se uvela treća utakmica na neutralnom terenu, a to je već odugovlačenje takmičenja, problem za raspored utakmica u sedmici i ne bi bilo zanimljivo igrati pred x ljudi koji čak ni ne navijaju za te klubove.
ultima_palabra

#31930 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

1,20 na Bayern protiv Lyona... bas potcjenjivanje.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#31931 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Zato sto ce ih razbiti Bayern, nije to ekipa puna mentalnih patuljaka poput Citya ili Barce, a nece ih ni potcjeniti.

Za kladionicare dupli hendikep na Bayu je poklon.
Tomahawk11
Globalni moderator

#31932 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Pa i na City je bilo tako negdje :mrgreen:
ultima_palabra

#31933 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote: 17/08/2020 16:49 Pa i na City je bilo tako negdje :mrgreen:
Dobro, ali sad su vec prosli Juve i City, ocigledno da nisu zalutali u polufinale.
Amomiman

#31934 Re: UEFA Champions League

Post by Amomiman »

Igraš na tuđem terenu, čiji svaki pedalj protivnik poznaje, pred tuđom publikom, čiji huk ti se uvuče pod psihu, izmoren putovanjem, dok je protivnik odmarao.

Nebrojeno eksperimenata u psihologiji je pokazalo da manje-više u svim segmentima života osoba ostvaruje bolje performanse kada nastupa "na poznatom terenu" nego kada to nije slučaj: studenti ostvaruju bolje rezultate ako rade test u istoj prostoriji gdje su se pripremali za isti, sportisti ako nastupaju gdje su trenirali, pa do toga da spavaš bolje gdje si navikao nego gdje nisi.

Nebrojeno eksperimenata je pokazalo da najobičniji neverbalni stav dominacije može protivniku poljuljati samopouzdanje, da se upale instinkti povlačenja kada smo suočeni sa različitim oblicima intimidacije, a kamoli hukom desetina hiljada navijača.

O efektima izmorenosti na performanse, valjda, ne vrijedi trošiti riječi.

Tako da, ne. Pravilo gola u gostima nije besmisleno, jer domaćin ima prednost koja nije besmislena.
Logovan

#31935 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Čuj 1,20 pa ne igraju prijateljsku protiv Radnika iz Bijeljine. :D
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#31936 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Tomahawk11 wrote: 17/08/2020 16:49 Pa i na City je bilo tako negdje :mrgreen:
Kao sto rekoh City je ekipa puna mentalnih patuljaka koji nisu navikli da igraju utakmice u evropi, tim se nije navikao na to. Šlag na tortu je Guardiola koji bez sudijske pomoći i bez tima od 11 super zvijezda ne moze dalje od cetvrtfinala..
JohnnyS

#31937 Re: UEFA Champions League

Post by JohnnyS »

Izmoren putovanjem? Pa ne veslaju na gostovanje nego lete biznis klasom... Plus što je danas na velikoj većini stadiona kazališna publika koja ne smije ni huknuti gostima tamo da nije strašno ni igrati pred tuđim navijačima. Taj gol u gostima treba što prije ukinuti
AmiĐa_Idriz

#31938 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Pravilo uvedeno dok se još autobusom išlo sa kraja na kraj Europe na gostovanja. Upravo iz tog razloga.

A to za teren, dolaze i oni tebi na tvoj.
Romanista 101%

#31939 Re: UEFA Champions League

Post by Romanista 101% »

Bilo bi cool kad bi Lyon osvojio 8)
omar little

#31940 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

kmeci se o tom pravilu decenijama i nista. prije koju godinu se pompezno najavljivalo ukidanje kada su imali nekakvu konferenciju jer su se jose (a, ko ce drugi :D) i arsen nesto zalili , "evo ga, samo sto nije, iduce sezone", pa sipak.
Amomiman

#31941 Re: UEFA Champions League

Post by Amomiman »

JohnnyS wrote: 17/08/2020 17:01 Izmoren putovanjem? Pa ne veslaju na gostovanje nego lete biznis klasom... Plus što je danas na velikoj većini stadiona kazališna publika koja ne smije ni huknuti gostima tamo da nije strašno ni igrati pred tuđim navijačima. Taj gol u gostima treba što prije ukinuti
Veće posljedice na tijelo ostavi avion, nego bus. Ali nije uopće poenta u tome čime putuju. Poenta je da putuju, dok protivnik leži kući, a sutra će se nadmetati u izdržljivosti.
Fossil

#31942 Re: UEFA Champions League

Post by Fossil »

Puno zanimljivije tekme bi bile bez tog pravila, ovako uglavnom defanzivnije ekipe nakon povoljnog rezultata u drugoj tekmi ni ne pokusavaju igrati. I smori bas pogotovo ako su imali dobar rezultat kuci i uspiju nekako u drugoj utakmici uvaljati taj frljavi go. Tereni su standardizovani, putovanja olaksana psiholoska prednost ostaje svakako i bez tog pravila pred domacom publikom.
AmiĐa_Idriz

#31943 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Amomiman wrote: 17/08/2020 17:19
JohnnyS wrote: 17/08/2020 17:01 Izmoren putovanjem? Pa ne veslaju na gostovanje nego lete biznis klasom... Plus što je danas na velikoj većini stadiona kazališna publika koja ne smije ni huknuti gostima tamo da nije strašno ni igrati pred tuđim navijačima. Taj gol u gostima treba što prije ukinuti
Veće posljedice na tijelo ostavi avion, nego bus. Ali nije uopće poenta u tome čime putuju. Poenta je da putuju, dok protivnik leži kući, a sutra će se nadmetati u izdržljivosti.
To što ti govoriš bi imalo smisla da se igra na jednu utakmicu. Zato se igra na dvije, isti uslovi za sve.
Amomiman

#31944 Re: UEFA Champions League

Post by Amomiman »

AmiĐa_Idriz wrote: 17/08/2020 17:31
Amomiman wrote: 17/08/2020 17:19
To što ti govoriš bi imalo smisla da se igra na jednu utakmicu. Zato se igra na dvije, isti uslovi za sve.
Ne razumijem šta govoriš, uopće.

Pa baš zato što se igra dvije utakmice, odnosno zbog toga što smo i ti i ja bili u podređenoj poziciji gosta, ali sam ja u toj podređenoj poziciji uspio performati bolje od tebe, odnosno iz podređene pozicije sam postigao golova koliko si ti iz povlaštene pozicije, znači da sam bolji.
East_side

#31945 Re: UEFA Champions League

Post by East_side »

U Copa Libertadores nema gola u gostima, zato ljudi igraju lopte bez taktiziranja, peglanja i sl. :thumbup: Npr. prva tekma 2-2, druga 0:0, igraju se produzeci pa penali...

Neka ga u Evropi makar ukinu u produzecima ili nek ukinu produzetke da se odma pucaju penali. Ha ya.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31946 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Zadnja ekipa koja je bila stvarno izmorena putovanjem je Barcelona 2010. kad su zbog islandskog vulkana morali busem do Milana. Mislim izmorena u odnosu na ono sto su fudbalerske precijenjene guzice navikle. Sta im fali putovat busem svi jaki ko međedi u top formi.

Pravilo gola u gostima je trebalo ukinuti 2003. kad je Milan izbacio Inter zbog gola u "gostima". :D

Nego sad kad su se smirili adolescentski hormoni, osvrnuo bih se na pricu o Gvaridoli. Kolege Bavarci sa Bajernove teme znaju da sam bio uz njega do zadnjeg trenutka, tako da moje misljenje o njemu ne treba shvatati kao hejt niti bilo sta slicno. O njegovom putu sa Barselonom je manje vise sve poznato, necu se na to osvrtati previse, osim cinjenice koja je nekako zanemarena, a opcepoznata je-on je tu ekipu slozio.

U Bajernu je krenuo silovito, bas su gazili sve redom, znam da sam se sprdo cim krenu sa centra, govorio hajmo odmah 1:0 da se ne sekiram i oni fkt brzo zabiju gol. :D Gazili su u svim takmicenjima, u LP su satrali sve redom do 1/4 finala i Uniteda. Njih se izbacilo pomalo na guzove, ali hajde ok, mora biti jedna teska utakmica. I Hajkens je na guzove izbacio Arsenal.

I onda dodje polufinale sa Realom i desi se ono sto sam shvatio da je kod Guardiole obrazac-u kljucnoj utakmici on odustane od svojih ideja, trazi nacin da se prilagodi protivniku, izvaci neka rjesenja iz guzice....i to je njegov kriptonit. U prvoj utakmici protiv Reala moglo je biti sve rijeseno i dobro su prosli sa 1-0. Ostaviti Javija Martineza na klupi i dati flopu Rafinji da ti cuva desni bok je recept za kastrofu :run: bili su totalno bezopasni, ali srecom po njih Ronalo i Di Maria su propustili par dobrih sansi. U uzvratu odluci napasti svim silama i tu ga je Anceloti namamio u klopku. Real se branio strasnim visokim presingom. Modric i Alonso su mu pojeli sredinu. Riberi i Roben ustopani. A rezultat 3-0 na poluvremenu nakon sjajno istrcanih Realovih kontri. I sta radi Gvaridoloa? Vadi Mandzukica i ubacuje Martineza :run: spasava se od petarde :skoljka:

2015. mozda i nije toliko referentna za analizu jer je na Barcelonu sa silno motivisanim Nejmarom i Suarezom isao bez pola prve postave i po mom sudu dobro se drzao na Nou Campu dok Messi nije napravio sta je napravio. Izasao je da se bori fair and square sa Barcelonom i to je za svaku pohvalu, a rezultat je bio nerealno previsok. U uzvratu Pirova pobjeda, ali utisak je bio nesto bolji.

2016. protiv druge najmocnije Atletikove iteracije opet ista prica. Prva utakmica on Riberija i Milera ostavlja na klupi :skoljka: Atletiko krene silovito, strasan pristisak, Calderon slavi svaki korner i hop brz gol i onda cvrst blok i cekanje kontri. U drugoj utakmici je ipak uvidio da je zasrao i to je bila jedna od najimpresivnijih predstava Bajerna koju sam ikad gledao. Riberi je cuda radio na krilu, Alonso i Vidal su unistavali vezi red Atletika, sjevalo je sa svih strana. Atletiko je bio pred nokautom kad je sviran penal, ali Miler promasuje :-) i znam dobro da sam bio skeptican kad sam vidio ko suta i da sam jaranima rekao da je sve gotovo kad je promasio iako je bilo jos dosta da se igra.

Atletiko prakticki iz jedine Bajernove greske zabija gol i tu je prica gotova, iako je bio tracak nade nakon gola Levandovskog pred kraj utakmice.

Taj obrazac je nastavio i u Citiju i previse je ovo sad vec ispadanja i opravdanja nema. Da, ispao je zbog sudijskih gresaka protiv Liverpula, ispao je na guzove protiv Totenhema, ispao je nesretno od Atletika sa Bajernom i od Celzija sa Barcelonom, ono protiv Intera ne znam ni sam kako bih ocijenio, ali sve te utakmice su imale zajednicki sadrzalac da on u kljucnom trenutku izmislja toplu vodu i odustane od svoje igre da se prilagodi protivniku....
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#31947 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Zbog sudijskih grešaka protiv Liverpoola ?

Halo, bio je razbijen u prvoj utakmici 3:0, a u drugoj utakmici je Cityu priznat prvi gol JEsusa nakon čistog faula na Van Dijku.

Istina, kasnije je Saneu poništen čist gol, koji ne bi bio toliko bitan da prvi nije vazio.

Klopp ga je tu razbio, tako da spominjanje sudija je zesca glupost.

Bezveze si pisao toliki post kad si samo mogao napisati da je prevara fino.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31948 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Ne osvrci se na moje postove, stavi me na foe i odskakuci velikom brzinom 8-)
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#31949 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Uvijek volim upozoriti na laži i gluposti, pa tako i ovaj put.
90minut

#31950 Re: UEFA Champions League

Post by 90minut »

_BataZiv_0809 wrote: 17/08/2020 22:53 Zadnja ekipa koja je bila stvarno izmorena putovanjem je Barcelona 2010. kad su zbog islandskog vulkana morali busem do Milana. Mislim izmorena u odnosu na ono sto su fudbalerske precijenjene guzice navikle. Sta im fali putovat busem svi jaki ko međedi u top formi.

Pravilo gola u gostima je trebalo ukinuti 2003. kad je Milan izbacio Inter zbog gola u "gostima". :D

Nego sad kad su se smirili adolescentski hormoni, osvrnuo bih se na pricu o Gvaridoli. Kolege Bavarci sa Bajernove teme znaju da sam bio uz njega do zadnjeg trenutka, tako da moje misljenje o njemu ne treba shvatati kao hejt niti bilo sta slicno. O njegovom putu sa Barselonom je manje vise sve poznato, necu se na to osvrtati previse, osim cinjenice koja je nekako zanemarena, a opcepoznata je-on je tu ekipu slozio.

U Bajernu je krenuo silovito, bas su gazili sve redom, znam da sam se sprdo cim krenu sa centra, govorio hajmo odmah 1:0 da se ne sekiram i oni fkt brzo zabiju gol. :D Gazili su u svim takmicenjima, u LP su satrali sve redom do 1/4 finala i Uniteda. Njih se izbacilo pomalo na guzove, ali hajde ok, mora biti jedna teska utakmica. I Hajkens je na guzove izbacio Arsenal.

I onda dodje polufinale sa Realom i desi se ono sto sam shvatio da je kod Guardiole obrazac-u kljucnoj utakmici on odustane od svojih ideja, trazi nacin da se prilagodi protivniku, izvaci neka rjesenja iz guzice....i to je njegov kriptonit. U prvoj utakmici protiv Reala moglo je biti sve rijeseno i dobro su prosli sa 1-0. Ostaviti Javija Martineza na klupi i dati flopu Rafinji da ti cuva desni bok je recept za kastrofu :run: bili su totalno bezopasni, ali srecom po njih Ronalo i Di Maria su propustili par dobrih sansi. U uzvratu odluci napasti svim silama i tu ga je Anceloti namamio u klopku. Real se branio strasnim visokim presingom. Modric i Alonso su mu pojeli sredinu. Riberi i Roben ustopani. A rezultat 3-0 na poluvremenu nakon sjajno istrcanih Realovih kontri. I sta radi Gvaridoloa? Vadi Mandzukica i ubacuje Martineza :run: spasava se od petarde :skoljka:

2015. mozda i nije toliko referentna za analizu jer je na Barcelonu sa silno motivisanim Nejmarom i Suarezom isao bez pola prve postave i po mom sudu dobro se drzao na Nou Campu dok Messi nije napravio sta je napravio. Izasao je da se bori fair and square sa Barcelonom i to je za svaku pohvalu, a rezultat je bio nerealno previsok. U uzvratu Pirova pobjeda, ali utisak je bio nesto bolji.

2016. protiv druge najmocnije Atletikove iteracije opet ista prica. Prva utakmica on Riberija i Milera ostavlja na klupi :skoljka: Atletiko krene silovito, strasan pristisak, Calderon slavi svaki korner i hop brz gol i onda cvrst blok i cekanje kontri. U drugoj utakmici je ipak uvidio da je zasrao i to je bila jedna od najimpresivnijih predstava Bajerna koju sam ikad gledao. Riberi je cuda radio na krilu, Alonso i Vidal su unistavali vezi red Atletika, sjevalo je sa svih strana. Atletiko je bio pred nokautom kad je sviran penal, ali Miler promasuje :-) i znam dobro da sam bio skeptican kad sam vidio ko suta i da sam jaranima rekao da je sve gotovo kad je promasio iako je bilo jos dosta da se igra.

Atletiko prakticki iz jedine Bajernove greske zabija gol i tu je prica gotova, iako je bio tracak nade nakon gola Levandovskog pred kraj utakmice.

Taj obrazac je nastavio i u Citiju i previse je ovo sad vec ispadanja i opravdanja nema. Da, ispao je zbog sudijskih gresaka protiv Liverpula, ispao je na guzove protiv Totenhema, ispao je nesretno od Atletika sa Bajernom i od Celzija sa Barcelonom, ono protiv Intera ne znam ni sam kako bih ocijenio, ali sve te utakmice su imale zajednicki sadrzalac da on u kljucnom trenutku izmislja toplu vodu i odustane od svoje igre da se prilagodi protivniku....
Ne znam šta piše, al' ovaj esej s ovoliko slova treba i ovdje quote baciti
Post Reply