Demokratska fronta Željko Komšić
-
Dr Arsla
#31926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@putokaz1 upravo tako. Sda nikada nije upitna u vlasti, a pitanje je samo ko je koalicioni partner. Kod Hrvata je to uvijek hdz, kod srba sds ili snsd, a u bošnjačkom bloku osim redovne szbih po potrebi uskoči sbb, sdp, df ili NS.
Samo je sda vječna a koalicioni partneri se mijenjaju kao na pokretnoj traci. Sda u prilog ide i trenutni izborni zakon. Imaju uvijek većinu u Domu naroda iz bošnjačke kvote, isto kao hdz iz hrvatske. Tako da bez ove dvije stranke je teško da ne napišem nemoguće formirati većinu
Samo je sda vječna a koalicioni partneri se mijenjaju kao na pokretnoj traci. Sda u prilog ide i trenutni izborni zakon. Imaju uvijek većinu u Domu naroda iz bošnjačke kvote, isto kao hdz iz hrvatske. Tako da bez ove dvije stranke je teško da ne napišem nemoguće formirati većinu
-
putokaz1
#31927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po meni treba pokušat formirat vlast bez ali na nivou nekih Kantona
TK,KS,BPK,ZDK,USK
SDP će imat jačinu u TK ali da li dovoljnu za većinu TEŠKO
KS-SDP+NS+GS tako imat će jačinu ali Teško za većinu
BPK-Tu Glasači i stav Ramovića je najbitniji,tj bivši SBB
ZDK-Ko će iskočiti kao Druga Strana(Kao Anti SDA) je upitno,SDP nije dovoljno jak ni DF-SC-NS rezultatski neulijevaju povjerenje,da li će Stav Gradonačelnika Zenica da bude najbitniji?
USK odlučuju LBH i ASDA
Da li postoji ijedan glasač lijeve orjentacije koji vjeruje DF-U?
NE.
TK,KS,BPK,ZDK,USK
SDP će imat jačinu u TK ali da li dovoljnu za većinu TEŠKO
KS-SDP+NS+GS tako imat će jačinu ali Teško za većinu
BPK-Tu Glasači i stav Ramovića je najbitniji,tj bivši SBB
ZDK-Ko će iskočiti kao Druga Strana(Kao Anti SDA) je upitno,SDP nije dovoljno jak ni DF-SC-NS rezultatski neulijevaju povjerenje,da li će Stav Gradonačelnika Zenica da bude najbitniji?
USK odlučuju LBH i ASDA
Da li postoji ijedan glasač lijeve orjentacije koji vjeruje DF-U?
NE.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#31928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje je sada Nasa Stranka u vlasti sa SDA a gdje i kada je to bila u proslosti ?Dr Arsla wrote:@putokaz1 upravo tako. Sda nikada nije upitna u vlasti....u bošnjačkom bloku osim redovne szbih po potrebi uskoči sbb, sdp, df ili NS.....
Samo konkretno molim vas.
Unaprijed hvala i pozdrav.
-
Dr Arsla
#31929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo konkretno, Muhamed pardon Denis glasao za Zakon o radu tj. uskočio kad je bilo potrebnosabina1 wrote:Gdje je sada Nasa Stranka u vlasti sa SDA a gdje i kada je to bila u proslosti ?Dr Arsla wrote:@putokaz1 upravo tako. Sda nikada nije upitna u vlasti....u bošnjačkom bloku osim redovne szbih po potrebi uskoči sbb, sdp, df ili NS.....
Samo konkretno molim vas.
Unaprijed hvala i pozdrav.
-
putokaz1
#31930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NS nije dio vlast ,nije imala ministre,nije imala premijere,načelnike
ali NS je igrala protiv SDP u korist SDA izvan Sarajaeva(to nije bila koalicija,već pokušaj preuzimanja glasova,smanjenja broja mandata SDP-u)
NS je dobar projekat,jak u Sarajevu,Kvalitetan al bez Kvantiteta.
Ponekad NS reaguje Anti SDP i time podrži SDA.
SDP nije Čist ,to treba imat u vidu,mnogo oraha u dzepu imaju.
Ali SDA je Crna da Crnja ne može biti.
NS je uglavnom kompaktna nije bilo Izdaje,SDP poslije lokalnih samo 1 primjer MILADIN,GS nije bilo izdaje,DF uf da ne pričamo-Planirana izdaja
SDP-GS-Ostatak DF su dijelom foteljaške,kradu na izborima,dopisuju glasove,mijenjaju unutar stranačku listu,šuruju s SDA...
NS radi pošteno
ali NS je igrala protiv SDP u korist SDA izvan Sarajaeva(to nije bila koalicija,već pokušaj preuzimanja glasova,smanjenja broja mandata SDP-u)
NS je dobar projekat,jak u Sarajevu,Kvalitetan al bez Kvantiteta.
Ponekad NS reaguje Anti SDP i time podrži SDA.
SDP nije Čist ,to treba imat u vidu,mnogo oraha u dzepu imaju.
Ali SDA je Crna da Crnja ne može biti.
NS je uglavnom kompaktna nije bilo Izdaje,SDP poslije lokalnih samo 1 primjer MILADIN,GS nije bilo izdaje,DF uf da ne pričamo-Planirana izdaja
SDP-GS-Ostatak DF su dijelom foteljaške,kradu na izborima,dopisuju glasove,mijenjaju unutar stranačku listu,šuruju s SDA...
NS radi pošteno
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#31931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a i hudi sefer je vječno uz sda. da mu nema sda sin mu za kifle ne bi imao.Dr Arsla wrote:@putokaz1 upravo tako. Sda nikada nije upitna u vlasti....u bošnjačkom bloku osim redovne szbih po potrebi uskoči sbb, sdp, df ili NS.....
-
putokaz1
#31932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i taj BPS je dolijao,ni Seferova lafina neće pomoć 2018 NEMA PRAGA
nakako najveće šanse ima ASDA za prolaz
nakako najveće šanse ima ASDA za prolaz
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#31933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da li je istina da su vijećnici dfa glasali za sda i koldžin lopovski budžet i da su tako pomogli izglasavanju budžeta?
ima li neko od forumaša da dolazi novog sarajeva i da potvrdi ili negira ove teze, jer sam ih i ja saznao iz, koliko toliko, nepouzdanih izvora?

ima li neko od forumaša da dolazi novog sarajeva i da potvrdi ili negira ove teze, jer sam ih i ja saznao iz, koliko toliko, nepouzdanih izvora?
-
putokaz1
#31934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stari Grad ima Prenos sjednicavijeća na Netu,Kalesija takođe ,Lukavac na LTV snimak
a da Novo Sarajevo nema?Ni na FB da se objavi
Zar je moguće,gdje su vam portali,mediji,radio TV....
a da Novo Sarajevo nema?Ni na FB da se objavi
Zar je moguće,gdje su vam portali,mediji,radio TV....
-
El_comadante
#31935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
df je propala stranka a nakon slijedećih izbora ih neče nigdje biti
-
hurmasica
#31936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
.... Ala si pismen nema sta, danas svako sebi daje za prvo da se bavi politikom, cak i ako ne zna osnove gramatike...El_comadante wrote:df je propala stranka a nakon slijedećih izbora ih neče nigdje biti
Sada nova, nikad jaca to je Demokratska fronta!
-
putokaz1
#31937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako Komšić budu jedini kandidat Ljevice
Ja kažem
NE
Moj glas ,PRAZAN LISTIĆ,ide SDA-u nažalost.
Moguće da glasam za nekog od Nezavisnih načelnika ako bude kandidat.
Isto ,kao i Komšić, važi i za Nikšića kao kandidata
Ja kažem
NE
Ljevica mora pronaći kandidata kojeg će podržat i Lijeve stranke i dio Desnih i dio SDA razočaranih u Bakira,Bošnjaka,tu imaju šanse dobiti
Ako bude deset kandidata SDA nek postavi ''Drvo'' kao kandidata ''Drvo'' pobjedjuje
Imat ćemo 5 ''Nezavisnih''(koji rade za SDA) imat ćemo Sefera (radi za SDA)(ili da BPS provuče u parlament i SDA-u osigura ruku),imat ćemo ASDA kandidata koji želi što bolju poziciju te stranke u USK,imat ćemo kandidata iz Kladuše ''Babinog''(on nije bitan toliko),Fahro nije dovoljno jak da pobjedi ali može ukrast glasove Nekome,Evontualnu pobjedu ljevica može ostvariti samo Ujedinjena ili da ima Baš ekstra kandidata te ako nastane neka jača podjela unutar SDA ,neočekivana.Moguća pobjeda Nezavisnog kandidata podržanog od ljevice.
Ja kažem
NE
Ja kažem
NE
Ljevica mora pronaći kandidata kojeg će podržat i Lijeve stranke i dio Desnih i dio SDA razočaranih u Bakira,Bošnjaka,tu imaju šanse dobiti
Ako bude deset kandidata SDA nek postavi ''Drvo'' kao kandidata ''Drvo'' pobjedjuje
Imat ćemo 5 ''Nezavisnih''(koji rade za SDA) imat ćemo Sefera (radi za SDA)(ili da BPS provuče u parlament i SDA-u osigura ruku),imat ćemo ASDA kandidata koji želi što bolju poziciju te stranke u USK,imat ćemo kandidata iz Kladuše ''Babinog''(on nije bitan toliko),Fahro nije dovoljno jak da pobjedi ali može ukrast glasove Nekome,Evontualnu pobjedu ljevica može ostvariti samo Ujedinjena ili da ima Baš ekstra kandidata te ako nastane neka jača podjela unutar SDA ,neočekivana.Moguća pobjeda Nezavisnog kandidata podržanog od ljevice.
-
mario001
#31938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo Komsicputokaz1 wrote:Ako Komšić budu jedini kandidat Ljevice
Ja kažem
NE
Ja kažem
NE
-
IMT25
#31939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
xxxxxxxxxxxxxxxx
- Bosanski_kralj
#31940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako bude Željko kandidat za člana predsjedništva, moj glas ima. Treba se revanširati Draganu Čoviću za sve poteze koje je povukao.
-
putokaz1
#31941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vraćamo se u 2010.
- Roccohljup
#31942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Daj boze, naredit ce cova baketu da se mjenja zakon kako ova ne bi imao ni sanse.Bosanski_kralj wrote:Ako bude Željko kandidat za člana predsjedništva, moj glas ima. Treba se revanširati Draganu Čoviću za sve poteze koje je povukao.
- Banksy
#31943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako Komšić budu jedini kandidat Ljevice...putokaz1 wrote:
moj glas ide Draganu Čoviću.
-
putokaz1
#31944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hrvati dok su imali ujedinjenu opoziciju:hdz90,hspbh,nsrzb +... imali su Proti težu Čoviću
Sada nemaju niti Opoziciju niti ujedinjenu
Otišo Raguž,Otišo Jurišić,Lijanovića niko ne ferma
Sve Čovićevo maslo,ubacio svoje ljude u 90 i HSP BIH razbio na komade,HSP BIH Ne postoji?,a Lijanovića uhapsio 2014.
Nek Hrvati biraju svog a Mi Bošnjaci nekoga ko nije SDA!
Sada nemaju niti Opoziciju niti ujedinjenu
Otišo Raguž,Otišo Jurišić,Lijanovića niko ne ferma
Sve Čovićevo maslo,ubacio svoje ljude u 90 i HSP BIH razbio na komade,HSP BIH Ne postoji?,a Lijanovića uhapsio 2014.
Nek Hrvati biraju svog a Mi Bošnjaci nekoga ko nije SDA!
-
IMT25
#31945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://fronta.ba/?p=6643
Najnoviji PR biser iz kuhinje Df-a. ! "Izetbegovič prodao BiH na večeri sa Čovičem, uz rujno vino i ribu lubin". Nego, gdje je taj zahtjev za treći entitet od strane Čovića? I gdje je taj Izetbegovićev pristanak na tako nešto? Govori se o pravu na legitimno predstavljanje naroda, a to Komšića boli. Ne laj pas radi sela...
Najnoviji PR biser iz kuhinje Df-a. ! "Izetbegovič prodao BiH na večeri sa Čovičem, uz rujno vino i ribu lubin". Nego, gdje je taj zahtjev za treći entitet od strane Čovića? I gdje je taj Izetbegovićev pristanak na tako nešto? Govori se o pravu na legitimno predstavljanje naroda, a to Komšića boli. Ne laj pas radi sela...
-
mario001
-
putokaz1
#31947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja glasam za Bakirovog kandidata a i sam Željo je Bakirovac,da li bi 100 Vijećnika DF prešlo u SDA ,samoincijativno,NE BI,morao je biti MIG ''Šefa''
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:Ako Komšić budu jedini kandidat Ljevice...putokaz1 wrote:
moj glas ide Draganu Čoviću.
aj ne tisra da si se zaljubila
Smućka za precednika!
-
putokaz1
#31949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja NE.
Šuhret Može.
Šuhret Može.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
haj bolan šta fali...mora nas neko pođahkad i zabavljati saote televizije...što da svi ozbiljni i pametni da bidnu