Niste dobro shvatili ili ne želite da shvatite. Posrijedi je kupovina usluga od SDA, NS ruku za RP, Budžet i ostale nezakonitosti na Ilidzi, a SDA njima kante i komisije da se mogu hvaliti po fb. Komentar sekretara SDA Zunovica glasi 'Sve ide dok je SDA uz tebe' i naravno ono što nije napisao je ... I ti uz SDA.kluz franjo wrote:A OK. Nadam se da sam shvatio, iako ste vrlo suzdržani sa detaljima.PeraDzetic wrote:Komentar S.Avdica na fb i lajkanja pojedinaca je sarkazam na komentar sekretara SDA koji je svojim komentarom oglio rad Naše Stranke, barem na Ilidzi.
Znači SDA vijećnici na Ilidži su podržali neku inicijativu NS.
Za tu inicijativu, a o detaljima nas ne želite zamarati, nisu glasali lokalni vijećnici SDP i DF.
Jesam li sada dobro shvatio?
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
PeraDzetic
#31901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- black
#31902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://vijesti.ba/clanak/418910/protiv ... -histerijeIako sam izašao iz stranke jako mi teško i emotivno padaju primjedbe nekih dragocjenih ljudi koji su razočarani Našom strankom poput mog prijatelja Pećanina. U toj stranci još uvijek ima najviše izvanrednih pojedinaca, ali su poneki koji su bili kritički nastrojeni praktičnim potezima rukovodstva sada politički neaktivni i gotovo na izlaznim vratima stranke. Jedan od principa stranke je da osim preuzimanja društvene odgovornosti bude i borba za svakog vrijednog čovjeka. Takav čovjek je i Dennis Gratz, sjajan poslanik i veoma zaslužan za razvoj Naše stranke kao nekadašnji predsjednik. Odnos prema takvom članu stranke ne smije biti samo interna stvar unutar organa rukovodstva, to je stvar najšireg članstva, jer se tako brane principi unutarstranačke demokratije, najvažnije vrijednosti te stranke. Dennis je morao biti na listi po svaku cijenu, vjerovao sam i želio da se u opštem interesu birača Naše stranke pronađe rješenje, ali nije. Do toga nije došlo, to se ne može i ne smije događati u Našoj stranci. Šteta, velika šteta...
-
kluz franjo
#31903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma sve je OK.PeraDzetic wrote:Niste dobro shvatili ili ne želite da shvatite. Posrijedi je kupovina usluga od SDA, NS ruku za RP, Budžet i ostale nezakonitosti na Ilidzi, a SDA njima kante i komisije da se mogu hvaliti po fb. Komentar sekretara SDA Zunovica glasi 'Sve ide dok je SDA uz tebe' i naravno ono što nije napisao je ... I ti uz SDA.kluz franjo wrote:A OK. Nadam se da sam shvatio, iako ste vrlo suzdržani sa detaljima.PeraDzetic wrote:Komentar S.Avdica na fb i lajkanja pojedinaca je sarkazam na komentar sekretara SDA koji je svojim komentarom oglio rad Naše Stranke, barem na Ilidzi.
Za tu inicijativu, a o detaljima nas ne želite zamarati, nisu glasali lokalni vijećnici SDP i DF.
Našli ste dokaz partnerstva NS i SDA...
Za ostale forumaše.
Ova izvanredna i tajna informacija, a koju je kolega našao u javnoj prepisci na fejsbuku se odnosi na odluku općinskog vijeća koja je stara skoro godinu dana.
Ako je vjerovati tadašnjem saopštenju lokalnog DF-a, za formiranje predmetne komisije za sigurnost, a na inicijativu NS, je tada između ostalih pored SDA glasao i vijećnik DF-a.
Ako je vjerovati tadašnjem saopštenju lokalnog DF-a, za učešće u radu ove komisije se NEĆE NAPLAĆIVATI nikakvi paušali i/ili naknade, kako je i naglašeno u inicijativi NS.
Sve u svemu, i ja se pridružujem čestitkama na dobrom radu općinskom vijećniku i kandidatu NS na predstojećim izborima Redži Lemezanu.
Kolegi Peri se zahvaljujem, što nas je na ovo podsjetio.
A ako je ovo dokaz "partnerstva" sa SDA, kako se zove to kada jedna stranka glasa za Vladu i imenovanje ministara SDA?
Bratstvo?
-
PeraDzetic
#31904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kolega Franjo, sapienti sat ili što bi nas narod rek'o ' pametnom je i isaret dosta'
Komentar jeste na inicijativu o komisiji koju je predložio vijećnik NS (koja opet ponavljam niti ima kakvih nadležnosti niti ima šta raditi osim krasiti zid vašeg vijecnika), ali je slika politike NS kako na Ilidzi tako i na visim nivoima. Ovo nije neka potvrda slažem se , veća je ona da se UG 'No limit' a čiji je osnivač i predstavnik sekretar NS na Ilidzi godišnje iz Budžeta općine isplati 12.000 KM
Komentar jeste na inicijativu o komisiji koju je predložio vijećnik NS (koja opet ponavljam niti ima kakvih nadležnosti niti ima šta raditi osim krasiti zid vašeg vijecnika), ali je slika politike NS kako na Ilidzi tako i na visim nivoima. Ovo nije neka potvrda slažem se , veća je ona da se UG 'No limit' a čiji je osnivač i predstavnik sekretar NS na Ilidzi godišnje iz Budžeta općine isplati 12.000 KM
-
kluz franjo
#31905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
OK. Za početak smo se dakle složili da maloprijeđašnji primjer za koji ste tvrdili da je "dokaz partnerstva NS i SDA" i "nije baš neka potvrda" te teze.PeraDzetic wrote:Kolega Franjo, sapienti sat ili što bi nas narod rek'o ' pametnom je i isaret dosta'
Možemo i dalje što se mene tiče.
Sada je nova teza da je dokaz tog "partnerstva" u budžetskom izdvajanju za UG "No limit".
Moramo li opet informacije "na kašičicu" ili planirate sa bilo kakvim provjerljivim činjenicama potkrijepiti Vašu tvrdnju - da SDA "partnerstvo sa NS" plaća preko gore navedenog udruženja.
Molim Vas samo da ne bude kao zadnji put kada smo ovo udruženje spominjali, a kada ste kao izvor informacija naveli "govori se", "zna se" i "pričao mi momčić iz SDA".
I kao da izbjegavate odgovor na moje pitanje.
Ako se ovi primjeri koriste kao "dokaz partnerstva sa SDA", kako se zove to kada jedna stranka formira Vladu sa SDA pa krene "sve po zakonu" da rastaljuje ministarstva, upravne i nadzorne odbore, komisije i budžetska sredstva?
- kmirsad
#31906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da pitam forumaše... da li su ikada imali priliku da posmatraju naučno popularne emisije koje prikazuju kako zmija hvata i davi žabu ?
- kmirsad
#31907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Anti- bosanci-zam... po analogiji sa antisemitizmom... taj pojam, da je uveden u upotrebu, Wikipedija bi ovako objasnila... "Antibosancizazam je neprijateljski stav prema Bosancima ( naravno i Hercegovcima), u obliku vjerske, nacionalne, socijalne ili rasne nesnošljivosti."... vrlo je moguče da ćemo mi Bosanci u Bosni i Hercegovini, uskoro, kao i semiti u nacističkoj Njemačkoj, morati nositi žute trake na ulicama, kako bi konstitutivni hrvati, srbi i bošnjaci, tačno znali koga na ulici da... pljuju...
Takav " antisemitizam" u Bosni i Hercegovini je Ustavna kategorija.
Takav " antisemitizam" u Bosni i Hercegovini je Ustavna kategorija.
- insomnia78
#31908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Valjda ti se zato precednik infiltriro u Srbe
- _Reds_
#31909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Haha,
Pa od kako postoji NS na Ilidzi ona je u koalciji sa SDA.
Elvis Vreto je uvijek bio uz SDA.
- kmirsad
#31910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvi puta čujem da je moj predsjednik Josip Broz bio Srbin.insomnia78 wrote:Valjda ti se zato precednik infiltriro u Srbe
Al nisam ja protiv konstitutivnih...Ja negodujem što u Bosni i Hercegovini ne mogu da budem kostitutivni Bosanac i Hercegovac... što imamo nacistički ustav...
- djkurt
#31911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šutnja nekad zlata vrijedi.sabina1 wrote:Vijećnici SDP-a i DF su u Novom Sarajevu recimo podržali sivu eminenciju SDA Novog Sarajeva Jusufa Lošića kao predsjednika skupštine gubitaškog Koldžinog JP ONSA.kluz franjo wrote:A OK. Nadam se da sam shvatio, iako ste vrlo suzdržani sa detaljima.PeraDzetic wrote:Komentar S.Avdica na fb i lajkanja pojedinaca je sarkazam na komentar sekretara SDA koji je svojim komentarom oglio rad Naše Stranke, barem na Ilidzi.
Ruka ruku mije.
I na SDP temi na konkretan upit i citat niko konkretno nije odgovorio - zašto ?
- djkurt
#31912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni je najsmiješnije što se vazda želi progurati priča da su svi u SDA lopovi i kriminalci ili da su svi u strankama ljevice socijalno osviješćeni nekorumpirani itd, mislim ono heeeejjjj pa u svakoj stranci imate masu ljudi koji su tu samo radi interesa, kakva ideologija, kavi bakrači, samo daj, sve sad i odma, a šta će kasnije bit nek oni drugi razmišljaju kad mi ne budemo više na mjestima gdje se odlučuje. Složio bih se da radi dugog bistvovanja na vlasti da je SDA definitivno najkorumpiranija ali ni naša stranka ni SDP ni SBB ni SNSD, HDZ, SDS i ostale male strnke ne zaostaju mnogo. Jbg takav smo narod i to nam je, što bi rekli u narodu, u krvi.

- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#31913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dao im koldzo po radno mjesto, da zaposle koga hoce.sabina1 wrote:
Vijećnici SDP-a i DF su u Novom Sarajevu recimo podržali sivu eminenciju SDA Novog Sarajeva Jusufa Lošića kao predsjednika skupštine gubitaškog Koldžinog JP ONSA.
Ruka ruku mije.
I na SDP temi na konkretan upit i citat niko konkretno nije odgovorio - zašto ?
-
Novak20
#31914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najpoštenije bi bilo da se ovi iz NS ugledaju na DF i prelete u SDA ili SDP.
Jbg, što bi oni bili drugačiji od drugih.
- Roccohljup
#31915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hebote koliko ljevica trosi snage, energije i vremena na prepirke i omaložavanje jedni drugih umjesto da se sdruženo okrenu zajedničkim neprijateljima
. Kad čitaš ovu temu, ispade najveci problem im NS

-
Novak20
#31916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Baš tako. Ali ko su pravi neprijatelji ?Roccohljup wrote:Hebote koliko ljevica trosi snage, energije i vremena na prepirke i omaložavanje jedni drugih umjesto da se sdruženo okrenu zajedničkim neprijateljima. Kad čitaš ovu temu, ispade najveci problem im NS
![]()
![]()
- Banksy
#31917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Otkad su ti Željko, Reuf i Suljagić ljevica...?
-
kluz franjo
#31918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobro jutro,djkurt wrote:Meni je najsmiješnije što se vazda želi progurati priča da su svi u SDA lopovi i kriminalci ili da su svi u strankama ljevice socijalno osviješćeni nekorumpirani itd, mislim ono heeeejjjj pa u svakoj stranci imate masu ljudi koji su tu samo radi interesa, kakva ideologija, kavi bakrači, samo daj, sve sad i odma, a šta će kasnije bit nek oni drugi razmišljaju kad mi ne budemo više na mjestima gdje se odlučuje. Složio bih se da radi dugog bistvovanja na vlasti da je SDA definitivno najkorumpiranija ali ni naša stranka ni SDP ni SBB ni SNSD, HDZ, SDS i ostale male strnke ne zaostaju mnogo. Jbg takav smo narod i to nam je, što bi rekli u narodu, u krvi.![]()
možda ne u detaljima, ali u suštini se slažem.
Svaku organizaciju čine ljudi, a ljudi su generalno "kvarljiva roba". I to ne samo kod nas.
U onim društvima u kojima postoji funkcionalna kontrola politike kroz objektivan nadzor javnosti i institucija, političari su i dalje ljudi, ali su svjesni posljedica koje mogu snositi.
Nažalost, kao društvu nam je vremenom postala normalna, pa čak donekle i poželjna, javna komunikacija koja se bazira na blaćenju, pljuvanju i etiketiranju. I to ne na bazi objektivnih činjenica, već čisto po crno-bijeloj subjektivnoj matrici "sviđa mi se/ ne sviđa".
Time praktično ukidamo instrument objektivne javne kritike, a samim tim i onemogućujemo razvoj kontrolnih institucija.
Društvo kojem je većinski prihvatljivo da se objektivne istine i laži subjektivno mogu tumačiti kao laži i istine, nema šansu za napredak.
A to kakav smo narod (kao zbir jedinki), to sami odlučujemo. Svaki dan iznova.
Pozdrav
- djkurt
#31919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Brate pogodio si u sridu.kluz franjo wrote:Dobro jutro,djkurt wrote:Meni je najsmiješnije što se vazda želi progurati priča da su svi u SDA lopovi i kriminalci ili da su svi u strankama ljevice socijalno osviješćeni nekorumpirani itd, mislim ono heeeejjjj pa u svakoj stranci imate masu ljudi koji su tu samo radi interesa, kakva ideologija, kavi bakrači, samo daj, sve sad i odma, a šta će kasnije bit nek oni drugi razmišljaju kad mi ne budemo više na mjestima gdje se odlučuje. Složio bih se da radi dugog bistvovanja na vlasti da je SDA definitivno najkorumpiranija ali ni naša stranka ni SDP ni SBB ni SNSD, HDZ, SDS i ostale male strnke ne zaostaju mnogo. Jbg takav smo narod i to nam je, što bi rekli u narodu, u krvi.![]()
možda ne u detaljima, ali u suštini se slažem.
Svaku organizaciju čine ljudi, a ljudi su generalno "kvarljiva roba". I to ne samo kod nas.
U onim društvima u kojima postoji funkcionalna kontrola politike kroz objektivan nadzor javnosti i institucija, političari su i dalje ljudi, ali su svjesni posljedica koje mogu snositi.
Nažalost, kao društvu nam je vremenom postala normalna, pa čak donekle i poželjna, javna komunikacija koja se bazira na blaćenju, pljuvanju i etiketiranju. I to ne na bazi objektivnih činjenica, već čisto po crno-bijeloj subjektivnoj matrici "sviđa mi se/ ne sviđa".
Time praktično ukidamo instrument objektivne javne kritike, a samim tim i onemogućujemo razvoj kontrolnih institucija.
Društvo kojem je većinski prihvatljivo da se objektivne istine i laži subjektivno mogu tumačiti kao laži i istine, nema šansu za napredak.
A to kakav smo narod (kao zbir jedinki), to sami odlučujemo. Svaki dan iznova.
Pozdrav
- _Reds_
#31920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Roccohljup wrote:Hebote koliko ljevica trosi snage, energije i vremena na prepirke i omaložavanje jedni drugih umjesto da se sdruženo okrenu zajedničkim neprijateljima. Kad čitaš ovu temu, ispade najveci problem im NS
![]()
![]()
Pitanje je šta je NS?
Ti iz DF-a su prelijeitali i u NS.Novak20 wrote:Najpoštenije bi bilo da se ovi iz NS ugledaju na DF i prelete u SDA ili SDP.![]()
Ustvari iz SDP-a u DF, iz DF-a u NS.
-
Novak20
#31921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisu onda kad je trebalo zdizati ručice. Primjer, grad Sarajevo i sarajevske općine._Reds_ wrote:Ti iz DF-a su prelijeitali i u NS.Novak20 wrote:Najpoštenije bi bilo da se ovi iz NS ugledaju na DF i prelete u SDA ili SDP.![]()
Ustvari iz SDP-a u DF, iz DF-a u NS.
- kmirsad
#31922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:Otkad su ti Željko, Reuf i Suljagić ljevica...?
-
PeraDzetic
#31923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Možda mi to teško pada zbog toga što prodaju velike stvari za sitni sicar, ali hajde stranka to kompenzira i nagradi napredovanjem._Reds_ wrote:Haha,
@Franjo, dugo mi je trebalo da upalim na ovo šta znači kad jedna stranka formira Vladu sa SDA. Pa zaboga, DF je uradio ono što niko nikad prije nije i neće uraditi u BIH. U mjesec dana nakon formiranja vlade napustio sve funkcije. Eto meni to govori više od ijednog predizbornog obećanja. I svi koji su napustili df jer su bili gladni fotelja i polozaja došli su kod ns koja im je dala prve pozicije na listama.
Nešto malo imam preceg posla od dokazivanja ko je osnivač uz bez ograničenja, budžet općine je javan i tu vam stoji cifra od 12.000 km za 2018 god dok je ug posljednju aktivnost na fb popratila 2015.god. predsjednik udruženja je Saud Karić.
- _Reds_
#31924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Saud Karic, inece aktivni član NS, nekoliko puta bio na listama, ne znam da li je i sada.PeraDzetic wrote:Možda mi to teško pada zbog toga što prodaju velike stvari za sitni sicar, ali hajde stranka to kompenzira i nagradi napredovanjem._Reds_ wrote:Haha,
@Franjo, dugo mi je trebalo da upalim na ovo šta znači kad jedna stranka formira Vladu sa SDA. Pa zaboga, DF je uradio ono što niko nikad prije nije i neće uraditi u BIH. U mjesec dana nakon formiranja vlade napustio sve funkcije. Eto meni to govori više od ijednog predizbornog obećanja. I svi koji su napustili df jer su bili gladni fotelja i polozaja došli su kod ns koja im je dala prve pozicije na listama.
Nešto malo imam preceg posla od dokazivanja ko je osnivač uz bez ograničenja, budžet općine je javan i tu vam stoji cifra od 12.000 km za 2018 god dok je ug posljednju aktivnost na fb popratila 2015.god. predsjednik udruženja je Saud Karić.
-
PeraDzetic