clio_dci120 wrote:Moet, debelo si, sa prikrivenom namjerom ili nemamjerno, pretjerao kada nazivas Zenicu kasabom i selom. I kada dajes epitet malogradjanstine ovome gradu.
Zenica nije velegrad, ne pruza sto i Sarajevo, da ne govorim region i svijet, ali sasvim dovoljno sadrzaja pruzs da mozes imati potpun zivot i uz to okrenes glavu od Carpe Diema, Rame, Vraceta i svega ostalog.
Evo nabroj mi sedmicni repertoar BNP-a i vise slova necu napisati na forumu. Imas lilovne radionice, imas muzicku skolu, kulutrno umjetnicka drustva, Americki kutak, u hotelu Dubrovnik radionice e-marketinga i sta sve ne, o sportskim sadrzajima za bavljenje sportom da i ne govorim, i ti pored svega togs gledas jedan Carpe Diem. Ima u Zenici dosta sadrzaja da obogatis sebe kao licnost, i evo to ti nabrojim sve ja koji sam ovdje vikendom, a ti bi trebao znati deset puta vise sadrzaja.Zenica nije i nece jos zadugo biti kasaba.
Evo kakav god da je Fudo, k obrati se sa zahtjevom za realizaciju neke kulurne aktivnosti, kursa, radionice, 100% ce ti dati sredstva. Ima nacina kada se hoce. Najlakse je reci da smo kasaba i da su nas sjeb*li ti koje nabrajas.
ko ide u pozoriste? jesi li imao priliku vidjeti kako je pozoriste do sjedala puno u zadnje vrijeme? ne racunam na koncert Bagaricke, ili gdje se prosle godine odrzao neki bizaran show sa Senadom koji je platio Mittal.
osobno sam kao organizator i jos par nas likova koji zivimo negdje drugdje, organizovali koncert klasicne muzike prije par godina. tada je dosla
ekipa koja se skriva od ovih uljeza. kako ne bi, i ja bih.
nama su Ramajane tema dana, do Rame se shugavi diskurz pravi jer je posten i castan, a obican hohstapler sa linija-bradom onih dana.
u kino hodi, ako pustis dokumentarac, poluprazna dvorana. i ako vidis mlada lica tamo, ubijaju se od dosade. kako ne bi, od koga da uce, ko su im
uzori? kako ce da uzivaju u eksperimentalnom filmu, kad im debeli ramin i ramini trapezi sprijecava vidik. pa su nargile i slicne zhvake in.
jedino jos klinci iz muzicke skole imaju stila, neki klinac pusti kosu i fura se na Morrisona, drugi na vintage furke i nose djedove Raketa i Darwil satove.
a kad ta djeca odu, ovdje ce se razvijati bizarne teme o Ramajanama i mnogima ce ona biti 'super', jer drukcije djevojke i zene oni nece moci pojmiti.
zene sto podsjecaju na Liv Ulman su nepoznata kategorija.