Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

moet-perignon

#31876 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:Moet, debelo si, sa prikrivenom namjerom ili nemamjerno, pretjerao kada nazivas Zenicu kasabom i selom. I kada dajes epitet malogradjanstine ovome gradu.

Zenica nije velegrad, ne pruza sto i Sarajevo, da ne govorim region i svijet, ali sasvim dovoljno sadrzaja pruzs da mozes imati potpun zivot i uz to okrenes glavu od Carpe Diema, Rame, Vraceta i svega ostalog.

Evo nabroj mi sedmicni repertoar BNP-a i vise slova necu napisati na forumu. Imas lilovne radionice, imas muzicku skolu, kulutrno umjetnicka drustva, Americki kutak, u hotelu Dubrovnik radionice e-marketinga i sta sve ne, o sportskim sadrzajima za bavljenje sportom da i ne govorim, i ti pored svega togs gledas jedan Carpe Diem. Ima u Zenici dosta sadrzaja da obogatis sebe kao licnost, i evo to ti nabrojim sve ja koji sam ovdje vikendom, a ti bi trebao znati deset puta vise sadrzaja.Zenica nije i nece jos zadugo biti kasaba.
Evo kakav god da je Fudo, k obrati se sa zahtjevom za realizaciju neke kulurne aktivnosti, kursa, radionice, 100% ce ti dati sredstva. Ima nacina kada se hoce. Najlakse je reci da smo kasaba i da su nas sjeb*li ti koje nabrajas.

ko ide u pozoriste? jesi li imao priliku vidjeti kako je pozoriste do sjedala puno u zadnje vrijeme? ne racunam na koncert Bagaricke, ili gdje se prosle godine odrzao neki bizaran show sa Senadom koji je platio Mittal.
osobno sam kao organizator i jos par nas likova koji zivimo negdje drugdje, organizovali koncert klasicne muzike prije par godina. tada je dosla
ekipa koja se skriva od ovih uljeza. kako ne bi, i ja bih.
nama su Ramajane tema dana, do Rame se shugavi diskurz pravi jer je posten i castan, a obican hohstapler sa linija-bradom onih dana.
u kino hodi, ako pustis dokumentarac, poluprazna dvorana. i ako vidis mlada lica tamo, ubijaju se od dosade. kako ne bi, od koga da uce, ko su im
uzori? kako ce da uzivaju u eksperimentalnom filmu, kad im debeli ramin i ramini trapezi sprijecava vidik. pa su nargile i slicne zhvake in.
jedino jos klinci iz muzicke skole imaju stila, neki klinac pusti kosu i fura se na Morrisona, drugi na vintage furke i nose djedove Raketa i Darwil satove.
a kad ta djeca odu, ovdje ce se razvijati bizarne teme o Ramajanama i mnogima ce ona biti 'super', jer drukcije djevojke i zene oni nece moci pojmiti.
zene sto podsjecaju na Liv Ulman su nepoznata kategorija.
moet-perignon

#31877 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

i da, Zenica je kasaba.
Nivelacija

#31878 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Yebo te dokumentarac pored CD i Ramajane
commendatore

#31879 Re: Zeničani

Post by commendatore »

moet-perignon wrote:i da, Zenica je kasaba.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
clio_dci120

#31880 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Eto onda zivite u kasabi...Pisajte svoj grad.
I Sarajevo je mnogima kasaba, pa eto ja nadjem objekat u koji je sinoc dosao frontmen Iron Maidena da vidi svog havera.
Zaobdijem seljakluk i nadjem sta mi odgovara.
Isto u Ze, odem u Gato, ne idem kod Rame na nargilu i to je to...kasaba ce biti kada ne budes imao izbora. :wink:
Seljakluka ima i to dosta, ali nije je jos seljak u potpunosti preuzeo.

I niti je neko seljak ni seljober ako ga zanima Ramajana. ;-) Moze se ona odraditi, a i stici u pozoriste. ;-)
Nivelacija

#31881 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Pustam kosu kao djeca iz muzicke da Zenica ne bude kasaba.
moet-perignon

#31882 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:Eto onda zivite u kasabi...Pisajte svoj grad.
I Sarajevo je mnogima kasaba, pa eto ja nadjem objekat u koji je sinoc dosao frontmen Iron Maidena da vidi svog havera.
Zaobdijem seljakluk i nadjem sta mi odgovara.
Isto u Ze, odem u Gato, ne idem kod Rame na nargilu i to je to...kasaba ce biti kada ne budes imao izbora. :wink:
Seljakluka ima i to dosta, ali nije je jos seljak u potpunosti preuzeo.

I niti je neko seljak ni seljober ako ga zanima Ramajana. ;-) Moze se ona odraditi, a i stici u pozoriste. ;-)
kakva je to furka sa selebritijima? i Sarajevo je kasaba. covjek se stuzi kad se potencira njegov kozmopolitski i jeruzalemski sarm.
obicna rupa. zato sto su nam gelipteri poceli strukture graditi, pa se od Dickinsona i Brad Pitta pravi fama. kao na vasharu kad dodje puhac vatre i mi
klikcemo, i osjecamo se kao u Njujorku.
dok nam to bude mjerilo, onda nema makac dalje do kruznog toka sto vodi prema jevrejskom groblju.
a nema ni Sarajevu ni makac dalje od Otese. najiskreniji je Vares. on pozove svake jeseni ekipu muzicara malo iz Austrije, malo iz Njemacke malo sa Akademije u Sarajevu i imaju svoj fest klasicne muzike i prije ce se oni takvi izgraditi i postati kozmopolite od ovih iz rupa zvanih zenica i sarajevo.
Nivelacija

#31883 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Ako moze objava Anonimno.
Momci preko 18 godina ko trazi posao nek se javi u firmu Hering,svi ce bit zaposleni potrebno 200 radnika,
Pa momci nemate izgovor,ima posla Hering Lukovo Polje direkcija!!
Casual's

#31884 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Joj moet jesi nam se posr'o na cejf sa tom patetikom
moet-perignon

#31885 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Casual's wrote:Joj moet jesi nam se posr'o na cejf sa tom patetikom

o tome i pricam. da iz svih uglova izgledamo pateticno. totalna ruina sa diskusijom i nadmenoscu pametnih tema.
giannibelif

#31886 Re: Zeničani

Post by giannibelif »

Kad neko nicim izazvan u razmjeni misljenja upotrijebi neku pausalnu komparaciju Zenice i Sarajeva, covjeku bude sasvim jasno da nema racun da dalje slusa i cita sagovornika. Sta je benefit jednog nad drugim gradom? Glavni grad, vise mjesta za izlazak sta li , apsolutna dominacija nad prosjecnim nivoom zivotnog standarda drzave, sto je opet karakteristicno za sve zemlje "Treceg svijeta" sa centralizovanim sistemom drzavnog aparata, cvjetanje neproizvodnih djelatnosti koje su direktno ili indirektno "nakacene" na budzetsko finansiranje i kanale finansiranja. Svi gradovi u BiH imaju sindrom kasaba, neko vise, neko manje. Sarajevo i Banja Luka su najvise izgubili, Mostar je progutan u totalnom fasizmu, a Tuzla kao grad se drzi zahvaljujuci dobrom vodjenju lokalne politike pored x problema zbog situacije u kantonu. Porediti radnicke gradove sa gradom-drzavom, Sarajevom u ekonomskom, drustvenom, socijalnom, intelektualnom smislu, je neozbiljno. Ovaj grad se jos i dobro drzi kakvi su nasrtaji na njega.
Nivelacija

#31887 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Clio sta ovo vasi ministri vec 3 put posjecuju ove kasabe po ZDK tipa Visoko?
Jel to naredba da se opet glavni grad kantona kaznjava i opstruise u svemu i od nove SDA - A-SDA, HDZ vlasti?
smartXL

#31888 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Kad ga je raja ismijavala, govorili su pustite momka da se dokaze. Dokazali su već da će drugi upravljat, a on je na poziciji samo radi formalnosti.
moet-perignon

#31889 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

giannibelif wrote:Kad neko nicim izazvan u razmjeni misljenja upotrijebi neku pausalnu komparaciju Zenice i Sarajeva, covjeku bude sasvim jasno da nema racun da dalje slusa i cita sagovornika. Sta je benefit jednog nad drugim gradom? Glavni grad, vise mjesta za izlazak sta li , apsolutna dominacija nad prosjecnim nivoom zivotnog standarda drzave, sto je opet karakteristicno za sve zemlje "Treceg svijeta" sa centralizovanim sistemom drzavnog aparata, cvjetanje neproizvodnih djelatnosti koje su direktno ili indirektno "nakacene" na budzetsko finansiranje i kanale finansiranja. Svi gradovi u BiH imaju sindrom kasaba, neko vise, neko manje. Sarajevo i Banja Luka su najvise izgubili, Mostar je progutan u totalnom fasizmu, a Tuzla kao grad se drzi zahvaljujuci dobrom vodjenju lokalne politike pored x problema zbog situacije u kantonu. Porediti radnicke gradove sa gradom-drzavom, Sarajevom u ekonomskom, drustvenom, socijalnom, intelektualnom smislu, je neozbiljno. Ovaj grad se jos i dobro drzi kakvi su nasrtaji na njega.
objektivno ni u Sarajevu ne postoji 'objektivne dominacije nad prosjecnim' stanovnistvom. i tamo sibicare za neke dogadjaje i od njih prave sadrzaj. otvaranjem muzeja Valter brani Sarajevo, blokiraju ulicu kao da otvaraju bioloski institut. pored tog cirkusa, imaju malo vise prcvarnica slicni carpe diemu.
clio_dci120

#31890 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

giannibelif wrote:Kad neko nicim izazvan u razmjeni misljenja upotrijebi neku pausalnu komparaciju Zenice i Sarajeva, covjeku bude sasvim jasno da nema racun da dalje slusa i cita sagovornika. Sta je benefit jednog nad drugim gradom? Glavni grad, vise mjesta za izlazak sta li , apsolutna dominacija nad prosjecnim nivoom zivotnog standarda drzave, sto je opet karakteristicno za sve zemlje "Treceg svijeta" sa centralizovanim sistemom drzavnog aparata, cvjetanje neproizvodnih djelatnosti koje su direktno ili indirektno "nakacene" na budzetsko finansiranje i kanale finansiranja. Svi gradovi u BiH imaju sindrom kasaba, neko vise, neko manje. Sarajevo i Banja Luka su najvise izgubili, Mostar je progutan u totalnom fasizmu, a Tuzla kao grad se drzi zahvaljujuci dobrom vodjenju lokalne politike pored x problema zbog situacije u kantonu. Porediti radnicke gradove sa gradom-drzavom, Sarajevom u ekonomskom, drustvenom, socijalnom, intelektualnom smislu, je neozbiljno. Ovaj grad se jos i dobro drzi kakvi su nasrtaji na njega.

Daj bolan Babajicu, pola vijecnika se ismijava da ne znas ni ti sam kako si na guzove usao u vijece.
Tuzla ti dobra, jer lokalnu politiku vode tvoji. Znaci, po tvom gdje sdp ima vlast, tu nema malogradjanstine. Cuvaj se ti budzeta, laganini 3-4 milje u padze, dobro je tebi i u pola sela...
Casual's

#31891 Re: Zeničani

Post by Casual's »

još žena dobro uhljebljena
clio_dci120

#31892 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Moet, meni da se ne svidja ovdje, da je sve tako crno, davno bi se pokupio i otisao, ne bi gubio zivce na borbu sa vjetrenjacama.
giannibelif

#31893 Re: Zeničani

Post by giannibelif »

E momci bas, bas ste profulali, da znate samo koliko. Bilo bi me stid samog sebe da sam ti. Cime se ti odusevljavas i ko su tvoji rol- modeli i uzori.Tugo....
Casual's

#31894 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ofirnije nego birvaktile Enes koji ne puši...
clio_dci120

#31895 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ceka da ga noga prodje, to mi je jedino objasnjenje da ima toliko postova nakon par godina neaktivnosti.
giannibelif

#31896 Re: Zeničani

Post by giannibelif »

Momci, ja spreman i identitet da otkrijem, da vidite koliko lupate k'o Maksim po diviziji. Nego vratite se prici o tome ko koga keca,a vjerujem ni da platite zene ne bi legle sa vama.
Casual's

#31897 Re: Zeničani

Post by Casual's »

giannibelif wrote:Momci, ja spreman i identitet da otkrijem, da vidite koliko lupate k'o Maksim po diviziji. Nego vratite se prici o tome ko koga keca,a vjerujem ni da platite zene ne bi legle sa vama.
:D :D :lol:
moet-perignon

#31898 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:Ceka da ga noga prodje, to mi je jedino objasnjenje da ima toliko postova nakon par godina neaktivnosti.

aludiras na mene? kakve to veze ima ako je neko neaktivan, i odjednom dodje da izrazi svoje misljenje?
uzgred, svakako vec 15 godina egzistiram vani, ali i rado pravim projekte u mom rodnom gradu. istinu velis vjerovatno bi mi mozak pukao sa svih strana
zbog crnila koje je ovdje, gdje se drzi hvalospjev o casti i postenju nekih mistera,ovaj pardon magistara.
clio_dci120

#31899 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

E pa upravo su tvoji obljetali magistra, a eno i Simic jos uvijek lagano podmazuje da ga primite nazad, ako ustreba. Otuda ona da ce mali ministar biti najbolji u vladk. Nisam ja to rekao, nego tvoj preCednik.
smartXL

#31900 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Nije reko da će bit najbolji, nego možda bude najbolji, čisto da se unaprijed ne sudi. Al eto već smo vidjeli šta nas čeka.
Post Reply