Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ajatolah_

#31876 Re: Edin Džeko

Post by Ajatolah_ »

Koja je onda svrha posudbe ako Roma plaća platu i još ga moraju kupiti?
Last edited by Ajatolah_ on 12/08/2015 19:15, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31877 Re: Edin Džeko

Post by JoseMujica »

ljevoruki wrote:
JoseMujica wrote:
City potvrdio: Džeko na posudbi u Romi
fino vam reko ..posudba najizglednija opcija....Džeksonu ostaje plata, a ima priliku da igra
Meni se cini da City nije htio da ga se bas skroz odrekne jer Bony bas i ne uliva neko veliko povjerenje a prco je vazda povrijedjen.
Ne bih se iznenadio da ga vrate dogodine jer ove godine nece nista osvojiti i Peletu je noga.

nije Džeko prvi napadač Šitija na posudbi...izredalo ih se metar prije njega ala Santa Cruz i mogi drugi, jer su svi redom imali ogromne plate u Šitiju koje im niko drugi nije htio dati......pa i Jovetić nije prodat već iznajmljen

Tako da je igračima extra opcija posudba jer klub u koji dođu daje dio plate dok Šiti plaća onaj ostatak...pitanje je i iduće godine hoće li se Džeko prodati ili će opet posudba.....sve naravno zavisi od igre u Rimu

PS

kod posudbi nema obaveznog otkupa već samo mogućnost otkupa za unaprijed ugovorenu sumu i kod svake posudbe klub koji posuđuje nadoknađuje razliku plaće...to je jedan od razloga zašto se niko ne prodaje iz Šitija već svi idu na posudbe
Romanista 101%

#31878 Re: Edin Džeko

Post by Romanista 101% »

a mene zanima ovo, ko ce sljedece godine imati zadnju ili glavnu rijec? Roma ili City? npr. ako ga Roma zeli kupiti moze li City da ih blokira i kaze mi ga sad zelimo nazad?
ElRe

#31879 Re: Edin Džeko

Post by ElRe »

Ajatolah_ wrote:Koja je onda svrha posudbe ako Roma plaća platu i još ga moraju kupiti?
Posudba sa pravom i obavezom kupovine sljedene godine je ITA specijalitet
JoseMujica

#31880 Re: Edin Džeko

Post by JoseMujica »

Romanista 101% wrote:a mene zanima ovo, ko ce sljedece godine imati zadnju ili glavnu rijec? Roma ili City? npr. ako ga Roma zeli kupiti moze li City da ih blokira i kaze mi ga sad zelimo nazad?
ak Roma ponudi ovaj ugovoreni iznos Šiti nema pravo da odbije jer je to ugovoreno pravo otkupa. Šiti može da obije ukoliko Roma ponudi manji iznos. Isto tako Džeko može odbiti Romu ukoliko nije zadovoljan ponuđenim ugovorom.

Sad mu je extra...Roma plaća 4.5 mil ojra godišnje a Šiti ostatak do visine ugovora kojeg ima u Šitiju :D
tataćusak

#31881 Re: Edin Džeko

Post by tataćusak »

JoseMujica wrote:
Romanista 101% wrote:a mene zanima ovo, ko ce sljedece godine imati zadnju ili glavnu rijec? Roma ili City? npr. ako ga Roma zeli kupiti moze li City da ih blokira i kaze mi ga sad zelimo nazad?
ak Roma ponudi ovaj ugovoreni iznos Šiti nema pravo da odbije jer je to ugovoreno pravo otkupa. Šiti može da obije ukoliko Roma ponudi manji iznos. Isto tako Džeko može odbiti Romu ukoliko nije zadovoljan ponuđenim ugovorom.

Sad mu je extra...Roma plaća 4.5 mil ojra godišnje a Šiti ostatak do visine ugovora kojeg ima u Šitiju :D
A gdje je zeljo u tome ono sto se pricalo o 650 000 €
Crvena Tifoza

#31882 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Samo kakav doček za našeg Dijamanta od navijača pa do uprave Rome. Na zvaničnoj FB stranici kluba postavljaju gol protiv Belgije. :thumbup:

Kad se sjetim onog promrzlog dočeka u Cityu i kad po ulici pitaju navijače šta misle o Edinu, oni sliježu ramenima i govore pa ako je dao u Njemačkoj preko 20 golova vjerovatno je dobar. :-)

Sretno Džeko i sjaji i dalje naš bosanski Dijamantu! :bih:
MOSALJOZE

#31883 Re: Edin Džeko

Post by MOSALJOZE »

Ako je posudjen igrac onda oni imaju pravo da rade sta zele,a vjerovatno je Roma ta koja ce imati prednost ukoliko se odluce da ga prodaju.To mi je nekako logicno.
Ajatolah_

#31884 Re: Edin Džeko

Post by Ajatolah_ »

ElRe wrote:
Ajatolah_ wrote:Koja je onda svrha posudbe ako Roma plaća platu i još ga moraju kupiti?
Posudba sa pravom i obavezom kupovine sljedene godine je ITA specijalitet
Pravo ili obaveza? Dakle kako sam ja skontao, poenta pogodbe je da su dogovorili da ga kupuju, ali da mu City dodatno plaća prvih godinu dana?
Romanista 101%

#31885 Re: Edin Džeko

Post by Romanista 101% »

JoseMujica wrote:

:thumbup: auu pa on je na konju, nista ne gubi samo mora zapeti ovu sezonu i bice Romin 100% + zivi u najljepsem gradu
ljevoruki

#31886 Re: Edin Džeko

Post by ljevoruki »

JoseMujica wrote:kod posudbi nema obaveznog otkupa već samo mogućnost otkupa za unaprijed ugovorenu sumu i kod svake posudbe klub koji posuđuje nadoknađuje razliku plaće...to je jedan od razloga zašto se niko ne prodaje iz Šitija već svi idu na posudbe
Dzeki je ovo dobra opcija, ostala mu plata a imace veliki motiv da i u Romi dokaze svoj kvalitet. :thumbup:
Jedino je moj Zeljo ovdje izvisio. :(
JoseMujica

#31887 Re: Edin Džeko

Post by JoseMujica »

tataćusak wrote:
JoseMujica wrote:

A gdje je zeljo u tome ono sto se pricalo o 650 000 €

to je sad upitno ima li ih ikako jer ovo nije transfer već posudba...ovdje samo Šiti ima određenu pinku jer faktički iznajmljuje svog radnika drugoj firmi, a i to nije neki dobitak s obzirom da mora isplaćivati resto plate

zapravo jedino što su u Šitiju dobili je prazan slot u timu da dovedu nekoga drugoga

nadam se i držim fige da Džeko podere u Romi i onda kozojebima im mahne chunom :D
jeza u ledja

#31888 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

ama posudba sa obaveznim transferom. sta je tu nejasno?
city nema tu vise nista s njim
Latte

#31889 Re: Edin Džeko

Post by Latte »

jeza u ledja wrote:ama posudba sa obaveznim transferom. sta je tu nejasno?
Samo ako zadovolji u Romi ove godine.
ljevoruki

#31890 Re: Edin Džeko

Post by ljevoruki »

jeza u ledja wrote:ama posudba sa obaveznim transferom. sta je tu nejasno?
Ako sam dobro shvatio Mujicu Roma moze nakon godinu dana da odbije kupovinu i Dzeko bi onda opet bio igrac Citija jer je pod ugovorom do 2018.
Crvena Tifoza

#31891 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Pa ako je tako onda su ovi žabari žestoko preveslali one sa Etihada.
jeza u ledja

#31892 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

aha, pa eto ako zadovolji kupice ga :D
Muhamed Đakmić

#31893 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

Ako piše da je obavezna kupovina, onda ne može Roma da ga ne kupi.
Jack Be Nimble

#31894 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

Muhamed Đakmić wrote:Ako piše da je obavezna kupovina, onda ne može Roma da ga ne kupi.
Mogu li ga uvaliti nekome drugome i da ga oni kupe pod istu cijenu od Citija?
AzRimiRzA

#31895 Re: Edin Džeko

Post by AzRimiRzA »

Obavezna je samo ako popuni zahtjeve koje je Roma postavila. Sigurno je pitanje o golovima.

Ali, kako god pogledas Roma je dobro prosla. Ako bude slab, samo ga nazad u City i njima opet dobro.
Koshpa

#31896 Re: Edin Džeko

Post by Koshpa »

Ja mislim da roma nema dovoljno para da odma kesira za Dzeku za cifru koju trazi City, i vjerovatno zbog toga ide posudba pa tek onda kupovina kad prodaju jos kojeg igraca i prikupe novac.
Maharadza

#31897 Re: Edin Džeko

Post by Maharadza »

Ali jesu namazani ovi talijani, bukvalno dobili provjerenog golgetera za dž "na probni period" pa ako im se ne svidi ili nedaj Bože dijamanta ne krene, samo iduće godine ponude manje za otkup ugovora nego što je sada dogovoreno i riješe ga se uz min. gubitak! :D
House

#31898 Re: Edin Džeko

Post by House »

nema obavezne kupovine

klasična posudba uz mogućnost otkupa.valjda igram football manager :D
kike-tike

#31899 !

Post by kike-tike »

Ovaj vid transfera je i Totenhem uradio, kada je Valensiji na posudbu poslao Negreda, tzv forward ugovori, Valensija ga nije htjela otkupiti ali je morala, isti ovaj ugovor je sa Dzekom. Zeljo ima pravo na sve sto cini otkupnu cijenu+ bonusi. Ukupno 22 mil eura (15 fiksno + bonusi).
Last edited by kike-tike on 12/08/2015 20:06, edited 1 time in total.
noiserr

#31900 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

Ista stvar ko sa Negredom, i na kraju Valencija ga morala kupiti. Ovo je gotovo, Dzeko je Romin igrac, ovo su samo folovi radi FFP-a. Jer tek za Doumbiju dobijaju pare slijedece godine.
Post Reply