Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#31876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

spreca wrote:
Banksy wrote:
spreca wrote:Mislim da bi zakonom trebalo advokate ograniciti ...ili politika ili profesija advokat.
...a gdje su novinari, gdje profesori, ljekari, itd. svima ograničiti. šta ograničiti, ukinuti.
mogli bi dodati i novinare......a zasto doktorima i drugima,nevidim razlog
Čovjek iz stranke če dobiti uputnicu za besplatnu nabavku i ugradnju pejsmejkera u Centru za srce kod Kabila, ti nečeš... čovjek iz odgovarajuče stranke dobit če uputnicu za internistu sa ultra zsvuk abdomena, uradit će mu usput MMG, CT, Koronografiju, markere, najbolje laboratirisdke pretrege... smjestiti u renoviran predsjednički apartman s televizorom i muzičkom linijom i kožnom garniturom za posjetu, imati posebnu ishranu, neče morati donositi svoju terapiju od kuče, čak ni piđamu i peškire...
spreca

#31877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by spreca »

kmirsad wrote:Čovjek iz stranke če dobiti uputnicu za besplatnu nabavku i ugradnju pejsmejkera u Centru za srce kod Kabila, ti nečeš... čovjek iz odgovarajuče stranke dobit če uputnicu za internistu sa ultra zsvuk abdomena, uradit će mu usput MMG, CT, Koronografiju, markere, najbolje laboratirisdke pretrege... smjestiti u renoviran predsjednički apartman s televizorom i muzičkom linijom i kožnom garniturom za posjetu, imati posebnu ishranu, neče morati donositi svoju terapiju od kuče, čak ni piđamu i peškire...
Sve to nabrojano neki mogu i bez politike i stranackog opredjelenja a i rade neki tako neko dzabe neko za pare....ja sam za koronografiju i 1 stent na Gradini u martu platio 5 'iljada a Kabilu sam 2015 za operaciju trbusne aorte dao 15 'iljada maruna :mrgreen:
a imaju i razne komisije i socijalno...nije bas tako lako
kmirsad

#31878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

spreca wrote:
kmirsad wrote:Čovjek iz stranke če dobiti uputnicu za besplatnu nabavku i ugradnju pejsmejkera u Centru za srce kod Kabila, ti nečeš... čovjek iz odgovarajuče stranke dobit če uputnicu za internistu sa ultra zsvuk abdomena, uradit će mu usput MMG, CT, Koronografiju, markere, najbolje laboratirisdke pretrege... smjestiti u renoviran predsjednički apartman s televizorom i muzičkom linijom i kožnom garniturom za posjetu, imati posebnu ishranu, neče morati donositi svoju terapiju od kuče, čak ni piđamu i peškire...
Sve to nabrojano neki mogu i bez politike i stranackog opredjelenja a i rade neki tako neko dzabe neko za pare....ja sam za koronografiju i 1 stent na Gradini u martu platio 5 'iljada a Kabilu sam 2015 za operaciju trbusne aorte dao 15 'iljada maruna :mrgreen:
a imaju i razne komisije i socijalno...nije bas tako lako
To i govorim... da si neki visokopozicionirani poslušnik ili donator neke od vladajučih ili jakih opozicionih stranaka, svejedno je, isto je to sve... sve te troškove bi lagno platio ZZO...
stric

#31879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

da bi sumirali rad/nerad političkih stranaka molim vas da na ovoj temi napište loše inicijative, zakonske prijedloge, bilo poslanika, bilo vijećnika u O.V. Naše stranke; da li vam neki vijećnik/zastupnik nije odgovorio (bio bahat/ta) i sl. , :bih: u prethodnih recimo 8 godina.
:bih:
stric
PS:od diskusije bih izuzeo već prožvakani ZOR
kluz franjo

#31880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Kako vidim, osim dežurnog heštegljača niko od "porotnika" da se oglasi.
Pa da ponovim pitanje. Ako se dakle već odredila "kazna" za "moralne prekršaje" članova NS,
kako će se kazniti ovi drugi?
kluz franjo wrote:Kada vidiš ove eti(keti)čare, koji bi zbog "brojnih moralnih propusta" članova NS, i članove i stranku sankcionisali isključenjem iz društveno-političkog života, malo se uplašiš.

Uplašiš se za sudbinu onih ljudi i onih stranaka, koji su u okviru svog političkog mandata:
- glasali za deklarisanog četnika u UO Agencije za visoko školstvo,
- svojim prisustvom uveličavali proslave godišnjica (para)vojnih formacija, koje su po sudskim presudama učestvovale u počinjenju najtežih ratnih zločina,
- višestruko ulazili u koalicije i formirali vlast sa strankama, koje negiraju te iste sudske presude i
- ne isključuju mogućnost ponovnog koaliranja sa istima.

Ako bi ove iz NS-a kaznili socijalnim izopćenjem, ove druge će vjerovatno prijekim sudom (i bez prava na odbranu) kazniti vješanjem na Marindvoru.

Ili će ih možda kazniti glasanjem za njih na izborima?
kmirsad

#31881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Konsultacije...svi junaci nickom poniknuše... nema odgovora ni na tvoje, ni na stricovo, ni na Rickenovo pitanje...
drug_profi

#31882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ja sam mislim bio jasan. Moral političara me ne zanima ni malo. Ja o njima imam jasno misljenje.
Mene zanima samo šta oni mogu i hoće da urade u narednom mandatu da i meni bude malo bolje.
starisalko

#31883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

stric wrote:da bi sumirali rad/nerad političkih stranaka molim vas da na ovoj temi napište loše inicijative, zakonske prijedloge, bilo poslanika, bilo vijećnika u O.V. Naše stranke; da li vam neki vijećnik/zastupnik nije odgovorio (bio bahat/ta) i sl. , :bih: u prethodnih recimo 8 godina.
stric
Stovani gospodine stric.Zelio bi da vaseg zastupnika na ovom forumu gospodina kmirsu pohvalim
za danonocan rad i strpljenje koje pokazuje odgovarajuci na pitanja,a cesto i kad ga niko nista i nepita.Nadam se da ce rukovodstvo znati nagraditi njegov doprinos enormnom rastu NS.
PeraDzetic

#31884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

Image
O suradnji Naše Stranke Ilidza sam više puta pisao, a sada oni sami pišu i potvrđuju.
Redzo Lemezan i Almin Zunic- sekretar SDA Ilidza
kluz franjo

#31885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

PeraDzetic wrote: O suradnji Naše Stranke Ilidza sam više puta pisao, a sada oni sami pišu i potvrđuju.
Redzo Lemezan i Almin Zunic- sekretar SDA Ilidza
S obzirom da dobro poznajete stvari na lokalu, da priupitam.
A o čemu se konkretno radi, na kojem pitanju su sarađivali?
I ko je ovaj Samir Avdić, što ga Žunić "lajka"?
Hvala
PeraDzetic

#31886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

NS na čelu sa Vretom Elvisom zarađuje sa SDA po svim pitanjima od njenog nastanka na Ilidzi . Samir Avdic je vijećnik SDP Ilidza
kluz franjo

#31887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Dakle ovaj Avdić je SDP. A o čemu se konkretno radi u ovoj prepisci koju ste postavili?
kluz franjo

#31888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ja danas izgleda postavljam samo neka teška pitanja...
kluz franjo

#31889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Dok traju konsultacije... da "ubijemo" vrijeme.
Image
kmirsad

#31890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
stric wrote:da bi sumirali rad/nerad političkih stranaka molim vas da na ovoj temi napište loše inicijative, zakonske prijedloge, bilo poslanika, bilo vijećnika u O.V. Naše stranke; da li vam neki vijećnik/zastupnik nije odgovorio (bio bahat/ta) i sl. , :bih: u prethodnih recimo 8 godina.
stric
Stovani gospodine stric.Zelio bi da vaseg zastupnika na ovom forumu gospodina kmirsu pohvalim
za danonocan rad i strpljenje koje pokazuje odgovarajuci na pitanja,a cesto i kad ga niko nista i nepita.Nadam se da ce rukovodstvo znati nagraditi njegov doprinos enormnom rastu NS.
Poštovani g. Salko... druže Stari,
neizmjerno sam vam zahvalan na vašoj nesebičnoj podršci i razumjevanju za moj samoprijegoran rad na forumu i borbu za interese NS.
Zaista su danas rijetki ljudi koji smognu snage da pobjede svoju sujetu i taštinu, da uoče tuđi požrtvovani rad, a kamo li da ga javno pohvale pred nadležnim rukovodiocima , kakav je očigledno drug i forumaš, g. stric.
Srce mi lupa od uzbuđenja i radosti.
Siguran sam da će u Našoj Stranci, posebno obzirom na visok ugled koji tamo sigurno imate, imati sluha za vaše pohvale i podršku meni kao stalnom, dežurnom botu Naše Stranke na ovom forumu, ali i na mnogim drugim mjestima gdje djelujem ubitačno, ne žaleći sebe, te nači način da mi uzvrate, bar kakvom visokom i dobro plačenom pozicijom, a bez puno rada i odgovornosti, o kakvoj već godinama sanjam, u smislu"ala volim ovaj režim, plata ide, a ja ležim"
To i jesu moja očekivanja od prvog dana. obzirom da nisam sposoban ni u jednom poslu koji sam pokušao.
U svakom sam propao.
Onda sam skontao, iako mi kontanje i pamet nisu jača strana, da se ovakav nesposoban i priglup, kakav jesam, mogu ostvariti samo u politici. gdje još niko na jeziku i vijugama, nije dobio žulj.
Zato se ovoliko i laktam i guram,

S poštovanjem, zauvjek zahvalani

kmirso.
Last edited by kmirsad on 03/09/2018 14:35, edited 2 times in total.
PeraDzetic

#31891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

kluz franjo wrote:Dakle ovaj Avdić je SDP. A o čemu se konkretno radi u ovoj prepisci koju ste postavili?
Radi se o populistickoj priči za narod, jer je sigurnost na MUP KS, ali je poruka sekretara SDA i više nego jasna i dokaz njihovog partnerstva.
Capsicum

#31892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

To ona nekakva komisija što su formirali? Da ne citiram Čerčila o komisijama... samo novi izdatak iz džepova građana. Tu se brzo slože svi...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

starisalko wrote:
stric
kmirsu bi ja da sam sef stramke vec odavno poslo striptiz bar... asluzio je sHo yes yest

Image

kmirsavi ako sef je cicija nije picika... ja castim
kluz franjo

#31894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

PeraDzetic wrote:
kluz franjo wrote:Dakle ovaj Avdić je SDP. A o čemu se konkretno radi u ovoj prepisci koju ste postavili?
Radi se o populistickoj priči za narod, jer je sigurnost na MUP KS, ali je poruka sekretara SDA i više nego jasna i dokaz njihovog partnerstva.
Opet ste tajnoviti, ali nema veze, da pokušam rezimirati.
Neku "populističku priču za narod" - a čijim detaljima ne želite zamarati forum - su na fejsbuku podržali lokalni predstavnici SDA i SDP, a koliko vidim i Nedžadu Tinjku se sviđa. (Zar on nije predsjednik OO DF?)
I to je dokaz partnerstva NS, SDA, SDP i DF?
Jesam li ja ovo dobro?
Capsicum

#31895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Jock, prešao u SDP
PeraDzetic

#31896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

Komentar S.Avdica na fb i lajkanja pojedinaca je sarkazam na komentar sekretara SDA koji je svojim komentarom oglio rad Naše Stranke, barem na Ilidzi.
kmirsad

#31897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
starisalko wrote:
stric
kmirsu bi ja da sam sef stramke vec odavno poslo striptiz bar... asluzio je sHo yes yest

Image

kmirsavi ako sef je cicija nije picika... ja castim
Smije li se to šta dirati... ili sa samo gleda... rat je bio, a ja iznesem pred zgradu mesni narezak, dvopek i frutek rakij..., rahmetli komšija Miđe, bi imao običaj reči... kmirso, ako me neš jebavat, namoj me vlažit... :lol:
kluz franjo

#31898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

PeraDzetic wrote:Komentar S.Avdica na fb i lajkanja pojedinaca je sarkazam na komentar sekretara SDA koji je svojim komentarom oglio rad Naše Stranke, barem na Ilidzi.
A OK. Nadam se da sam shvatio, iako ste vrlo suzdržani sa detaljima.
Znači SDA vijećnici na Ilidži su podržali neku inicijativu NS.
Za tu inicijativu, a o detaljima nas ne želite zamarati, nisu glasali lokalni vijećnici SDP i DF.
Jesam li sada dobro shvatio?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kluz franjo wrote:
PeraDzetic wrote:Komentar S.Avdica na fb i lajkanja pojedinaca je sarkazam na komentar sekretara SDA koji je svojim komentarom oglio rad Naše Stranke, barem na Ilidzi.
Za tu inicijativu, a o detaljima nas ne želite zamarati, nisu glasali lokalni vijećnici SDP i DF.
Vijećnici SDP-a i DF su u Novom Sarajevu recimo podržali sivu eminenciju SDA Novog Sarajeva Jusufa Lošića kao predsjednika skupštine gubitaškog Koldžinog JP ONSA.

Ruka ruku mije.
I na SDP temi na konkretan upit i citat niko konkretno nije odgovorio - zašto ?
criticos

#31900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

sabina1 wrote:
kluz franjo wrote:
Vijećnici SDP-a i DF su u Novom Sarajevu recimo podržali sivu eminenciju SDA Novog Sarajeva Jusufa Lošića kao predsjednika skupštine gubitaškog Koldžinog JP ONSA.

Ruka ruku mije.
I na SDP temi na konkretan upit i citat niko konkretno nije odgovorio - zašto ?
Općepoznato je da su članovi SDP i SDA stari ratni drugovi i da njihova suradnja nadilazi politiku u Novom Sarajevu.
Locked