FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#31876 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:
skenderija04 wrote:
505sCrtom wrote:MD pise da je to sve pereovo maslo. i ugriz i ugovor...
Sumnjam da bi pristao da rizikuje Mundijal i reprezentaciju. Urugvajci vole reprezentaciju vise nego bilo sta.

Sad kazu da je u igri Micah Richards :shock:

Valja li taj sta?
Nekad bio odlican desni bek, jak, brz, korpulentan, ali malo mu fali da se povrijedi. U zadnje dvije godine nije sastavio 15 tekmi zaredom!
U kakvom je stanju - tesko je reci, ali mislim da su povrede dosta ucinile.

Samo ne kontam sad kakve veze Arsenal u ovoj igri ima oko Suareza, odnosno koja je tacno njihova uloga, odnosno kako to oni spustaju cijenu ili???
Liverpool i Barsa pricaju samo oko para
Alexis je zavrsio sa Arsenalom tako da u isto vrijeme Barsa prodaje Alexisa Arsenalu.

Sve sto Liver`pool pritegne Barsu, Barsa pritegne Arsenala.
skenderija04

#31877 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Messi: "Hoy me dieron el cuarto MVP. No sé por qué. Se les hizo costumbre me parece. Yo no lo merecía. Era para Romero o Di María".

Danas su mi dali cetvrti MVP. Ne znam zasto, valjda im je to neki obicaj. Nisam ga zasluzio.Zasluzili su ga Romero ili Di Maria
BHF_Manijak

#31878 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Posteno. Vjerovatno ni njemu nije drago da ga guraju i kad ne trebaju.
vaučer

#31879 Re: FC Barcelona

Post by vaučer »

Preoptimistično mi je očekivati da Liverpool proda najboljeg igrača Premiershipa za nekih mizernih 75-80 miliona eura.
Sve ispod 100 miliona eura, tj. 80 miliona funti je obaranje cijene. Suarez je najbolji igrač koji se u ovom trenutku može kupiti - ima četiri godine na ugovoru i nema nikakvog razloga da se prodaje ispod cijene i to za 25% popusta. Barcelona puno trubi preko novina što mi govori da ne barataju potrebnim sredstvima - također sumnjam da je prodaja jedne od rijetkih prikladnih zamjena za Suareza Arsenalu kao način namicanja potrebnog novca nešto što bi Liverpool trebao gledati blagonaklono. Prije da bi im trebao okrenuti leđa radi tog pa nek se lančano obrate svi članovi uprave kroz novine o jadnom zarobljenim Suarezu. 8-)
Riddle

#31880 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

Sta tu Barcelona moze ako Alexis ne zeli u Liverpool?
skenderija04

#31881 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

vaučer wrote:Preoptimistično mi je očekivati da Liverpool proda najboljeg igrača Premiershipa za nekih mizernih 75-80 miliona eura.
Sve ispod 100 miliona eura, tj. 80 miliona funti je obaranje cijene. Suarez je najbolji igrač koji se u ovom trenutku može kupiti - ima četiri godine na ugovoru i nema nikakvog razloga da se prodaje ispod cijene i to za 25% popusta. Barcelona puno trubi preko novina što mi govori da ne barataju potrebnim sredstvima - također sumnjam da je prodaja jedne od rijetkih prikladnih zamjena za Suareza Arsenalu kao način namicanja potrebnog novca nešto što bi Liverpool trebao gledati blagonaklono. Prije da bi im trebao okrenuti leđa radi tog pa nek se lančano obrate svi članovi uprave kroz novine o jadnom zarobljenim Suarezu. 8-)
E jebi ga prijatelju...Mizernih 80 miliona eura!! Pa nikad niko nije platio igraca tolike pare (Samo Bale i Cristiano)

Na kraju, to je klauzula za La Ligu. Kada je Suarez pravio taj ugovor uvrstena je klauzula. Nema se sta traziti preko toga. To je maksimalan iznos.
skenderija04

#31882 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Riddle wrote:Sta tu Barcelona moze ako Alexis ne zeli u Liverpool?
To je drugi par rukava. Najlakse bi bilo da Alexis hoce u Liverpool.
Riddle

#31883 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

Pa znam, ali Vaucer kaze da se na to ne bi trebalo gledati blagonaklono. Ako covjek nesto nece potpisati, sta je Barca kriva?

Ja predviđam da ce Suarez biti prodan za 65 miliona eura. :D
vaučer

#31884 Re: FC Barcelona

Post by vaučer »

Klauzula za La Ligu?
Ti vjeruješ u te bajke?
Klauzula ako postoji nek je isplate odmah i gotovo, ne vidim zašto uopće pokušavaju s nižim ponudama jer ih Liverpool ne treba ni razmatrati niti će ih sigurno prihvatiti. Bale je prodan za 80 miliona funti, tj oko 100 miliona eura. Suarez je bolji igrač na dugom ugovoru i može samo koštati više - nikako 25% manje od Garetha jebenog Balea :srceprstićima:.

Barcelona ima pravo pokušati kupiti najboljeg igrača kojeg mogu uopće kupiti ispod cijene - njihovo pravo.
Samo ne vidim zašto je normalno očekivati da ga dobiju debelo ispod cijene?
Riddle

#31885 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

Ako bi me nesto usrecilo vise od odlaska Suareza iz Premiershipa, to bi bila duga saga, puna ruznih rijeci, svađa i brukanja. Cisto da jos jednom svima pokaze koliko je đubre. Onako za kraj i dugo sjecanje. :D
vaučer

#31886 Re: FC Barcelona

Post by vaučer »

Iskreno, bilo bi prikladno.
missko

#31887 Re: AW: FC Barcelona

Post by missko »

Riddle wrote:Ako bi me nesto usrecilo vise od odlaska Suareza iz Premiershipa, to bi bila duga saga, puna ruznih rijeci, svađa i brukanja. Cisto da jos jednom svima pokaze koliko je đubre. Onako za kraj i dugo sjecanje. :D
Jesi zloban 8-)
skenderija04

#31888 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

vaučer wrote:Klauzula za La Ligu?
Ti vjeruješ u te bajke?
Klauzula ako postoji nek je isplate odmah i gotovo, ne vidim zašto uopće pokušavaju s nižim ponudama jer ih Liverpool ne treba ni razmatrati niti će ih sigurno prihvatiti. Bale je prodan za 80 miliona funti, tj oko 100 miliona eura. Suarez je bolji igrač na dugom ugovoru i može samo koštati više - nikako 25% manje od Garetha jebenog Balea :srceprstićima:.

Barcelona ima pravo pokušati kupiti najboljeg igrača kojeg mogu uopće kupiti ispod cijene - njihovo pravo.
Samo ne vidim zašto je normalno očekivati da ga dobiju debelo ispod cijene?
Bajke ili ne, vidjecemo.

Igrac vrijedi onoliko koliko se plati za njega.
Riddle

#31889 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

I jos jedna dobra stvar u svemu ovome je cinjenica da ce ga fanovi Liverpoola konacno moci vidjeti onako kako ga citav svijet vidi. :D
vaučer

#31890 Re: FC Barcelona

Post by vaučer »

skenderija04 wrote: Igrac vrijedi onoliko koliko se plati za njega.
Ili u ovom slučaju kolika mu je klauzula i ništa manje.
Mislim da je klauzula ako i kolika već je, jedini stvaran Barcelonin argument u pregovorima.
skenderija04

#31891 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

vaučer wrote:
skenderija04 wrote: Igrac vrijedi onoliko koliko se plati za njega.
Ili u ovom slučaju kolika mu je klauzula i ništa manje.
Mislim da je klauzula ako i kolika već je, jedini stvaran Barcelonin argument u pregovorima.
Polako, Liverpool ima pravo da trazi klauzulu. Barcelona , kao i svi klubovi, pokusace da trguje. Na kraju ce doci do dogovora.
vaučer

#31892 Re: FC Barcelona

Post by vaučer »

Da, aktivacijom klauzule.
Riddle

#31893 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

:mrgreen:
skenderija04

#31894 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

vaučer wrote:Da, aktivacijom klauzule.
Cudi me da tako nisi govorio proslo ljeto kad je Liverpool stavio nogu na vrat Celti zbog 3 miliona? Tada se trgovalo, nije se placala klauzula. Ove godine ista prica sa Morenom i Sevillom. Dok Liverpool i Barcelona trguju bez insistiranja na klauzuli i onom zahtijevu za transfer od strane igraca, znaci da Liverpool ima motiv za trgovinu. To je tako od kada postoji profesionalni fudbal.
vaučer

#31895 Re: FC Barcelona

Post by vaučer »

Nisam pratio detalje oko Aspasa, nije me zanimao.
Za Morenovu klauzulu ne znam, znam samo da Liverpool nije ponudio koliko je Sevilla tražila i da je Sevilla rekla 'vidimo se kad prikupite'. Iako je razlika bila u par miliona funti sad izgleda Liverpool traži novog lijevog beka drugdje. Barcelona ima jedan siguran način da dođe do Suareza a to je aktivacija klauzule od 80 miliona funti, sve ostalo će biti u par deka oko tog dogovora ovisno bude li paralelnog transfera Sancheza ili ne - ne vidim prostor ni razlog za pregovore o nekoj puno nižoj cijeni jer Liverpoolu Suarez vrijedi više u ekipi.
skenderija04

#31896 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

vaučer wrote:Nisam pratio detalje oko Aspasa, nije me zanimao.
Za Morenovu klauzulu ne znam, znam samo da Liverpool nije ponudio koliko je Sevilla tražila i da je Sevilla rekla 'vidimo se kad prikupite'. Iako je razlika bila u par miliona funti sad izgleda Liverpool traži novog lijevog beka drugdje. Barcelona ima jedan siguran način da dođe do Suareza a to je aktivacija klauzule od 80 miliona funti, sve ostalo će biti u par deka oko tog dogovora ovisno bude li paralelnog transfera Sancheza ili ne - ne vidim prostor ni razlog za pregovore o nekoj puno nižoj cijeni jer Liverpoolu Suarez vrijedi više u ekipi.
Upravo to. Nece Liverpool ostati bez para. Na kraju nisu mutavi, znaju da brane svoje interese. Veliki klub koji svake godiine pravi transfere i pregovara sa drugim velikim ekipama. Mene cudi da je Liverpool taj koji ne insistira na klauzuli(bar ne javno, sta se desava iza zatvorenih vrata ne znamo)nvec pregovara. Potpuno drugaciji stav nego proslo ljeto kad je stao iza igraca i rekao- ti nigdje ne ides! Moje pitanje je zasto Liverpool ovo ljeto djeluje "mekse"? Bice da je nesto.

Moje misljenje, naravno, ne kazem da sam u pravu, je da su procijenili da je amortizovan. Trziste gdje operise Liverpool je puno osjetljivije na ove ispade i vjerovatno bi se osjetilo ekonomski. Nije fudbal na zalost samo gol i asistencija. Zbog toga i nema druge ekipe zainteresovane za Suareza osim Barcelone. Real Madrid, zbog Adidasa, nece uci u ovu igru.
Engleski timovi nisu u mogucnosti jer njima se i moze traziti 100+ miliona , a sumnjam da bi im Liverpool i prodao.
ascari

#31897 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

RAC1 i MD izasli sa ovim cijenama:
- £80M to Liverpool
- £35M from Arsenal
skenderija04

#31898 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:RAC1 i MD izasli sa ovim cijenama:
- £80M to Liverpool
- £35M from Arsenal
Cudi me ovo za Arsenal. To je skoro 44 miliona eura.
ascari

#31899 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:
ascari wrote:RAC1 i MD izasli sa ovim cijenama:
- £80M to Liverpool
- £35M from Arsenal
Cudi me ovo za Arsenal. To je skoro 44 miliona eura.
Toliko su otprilike izvalili za Mesuta. Nista cudno. Valjda je i njima jasno da bez ozbiljne love nema rezultata.
BHF_Manijak

#31900 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Arsenla ide iz krajosti u krajnost. Sa ovim, eventualnim, transferom Sancheza potrosili bi oko 100 mil eura na njega i Ozila, a na kraju ce ispasti da ih nece nesto puno unaprijediti. Ne jer su losi igraci, vec jednostavno sto jos u timu imas najmanje 4-5 baustela koje moras popraviti.

Ludilo totalno. Srktare 10 godina i onda za 2 godine 100 miliona za igrace koji im nece donijeti titulu.

@Skenderija, zasto mislis da ne bi Real uskocio u pricu zbog Adidasa? Pa nije li i Suarez pod Adidasom? Bio je on problematican i prije ugriza, a i tad ga je Real htio, tako da ne znam sta cekaju? Boli njih briga za Adidas ako bi rivalu klepili igraca ispred nosa, a plus sto je to odlican igrac i dugogodisnja zelja. Ne vjerujem da bi Adidas pravio probleme.
Post Reply