Sirija

Locked
zrakomlat

#31876 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote: Molim konkretan odgovor.
Dočekati ćeš konkretan odgovor na jednostavno pitanje kad tim astronauta "IS-a"napravi selfie na Jupiteru.
Kikibombona

#31877 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kaze Saxxx da se moje pisanje podudara sa nastojanjima Saudijske Arabije......

http://bosnian.sahartv.ir/news/ministar ... riji-21680

Mislim da se ipak podudara sa tvojim ocekivanjima Saxxx. Ti si pristalica Islamskog fronta kojeg sponzorise Saudijska Arabija a ne ja.

Toliko o tome.
Klavikula

#31878 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote:@gnjev je tek nekoliko postova napisao na ovoj temi i vec njegove gluposti briljiraju. rijetko vidjeno, priznajem.

helem, zasto bi FSA vladala Sirijom kad konstantno trpi poraze i nije u stanju da pobijedi u ratu?
Čovjek kaže da mu se sviđa FSA.Ne mora dobiti ni jednu bitku da može vladati, a nije da ih nije dobila.U Deri konstantno lomi režim, zgazila ga je u nekoliko navrata iako je isti desetorustruko opremljeniji i mnogo mnogo jači.

Većina naroda rat posmatra sa strane, ili je u izbjeglištvu.Evo masovno ljudi iz Latakije i Tartusa bježe preko mora u Evropu.Zamisli niko ne ide u Rusiju ili Iran hehehe.Italija, Grčka, pa i Turska, glavna destinacija za sve Alevite od 18-35.
nemam ja problem s tim sto mu se svidja FSA vec sto postavlja standarde ostalima. to je malo glupo, priznaces.

ako gledas Daru, pobunjenici su haman dobili rat, al onda pogledas Damask, Homs, Hamu, Alep... i vidis da pobunjenicima ide jako lose.

btw. koliko znam, Nusra nije isto sto i FSA iako se zajedno bore. udarne pobunjenicke jedinice u Deri su upravo pod kapom Nusre, a Nusra je sirijski ogranak El Kaide.

jos nesto, ako analiziramo jacinu svih strana u sukobu dodjemo do toga da je FSA ubjedljivo najlosije organizovana vojska u Siriji. nakon 4 godine rata nisu uspjeli uspostaviti jasnu strukturu komandovanja, o ukrupnjavanju jedinica da ne govorim.
walter kurtz

#31879 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

dječak sa šibicama wrote:Mentalitet copora.

Kad ljudska individua nije sposobna izdici se iznad nivoa obicne zivotinje, dakle nije sposobna razmisljati svojom glavom vec drugi razmisljaju za njega, slijepo slijedi svoj copor jer izvan copora on je niko i nista , nedovoljno inteligentan da se snadje, da razmisli, da postoji.

Za takve postoji samo "mi", nikako i "ja", jer "ja" ne postoji u njegovoj glavi.

I svi koji nisu u njegovom coporu, dakle svi koji razmisljaju svojom glavom, za njega su prijetnja, neprijatelj, ili ih tek pokusava smjestiti u neprijateljski copor, radi lakseg raspoznavanja jer doticni pripadnik copora nije sposoban razmisljati i razumjeti vise od osnovnih zivotnih funkcija. Moze se reci da zivi od instikta, koji je cesto pogresan. Prezivljava.
Kapa do poda potpisujem ;-)
sarajevoxxxx

#31880 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote: A Kobane? Pa to je jasno. Erdo ih poslao da u Kobaneu brane interese Turske. Kurdi su morali na to pristati da bi Turci dozvolili ulazak Pesmergi.
FSA brani Kobane i brani Kurde to je činjenica kolega moj svidjela se ona tebi ili ne, a možeš se braniti i tvrdnjom da brane Tursku a ne svoju državu, sasvim nebitno.Činjenica je da Akidi sa svojom vojskom u Kobaneu, a da je multi multi Asad ostao pesin i ubica i notorna kukavica i sektaš koji ne mari za stotine sirijske djece i žena koje svakodnevno mlavi, što se vidjelo po ko zna koji put u ovom zadnjem Asadovom bombardovanju civilnih objekata u Reki.
walter kurtz

#31881 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Frajer ima selektivno opažanje do mozga mu dolaze samo informacije koje mu odgovaraju :shock:
sarajevoxxxx

#31882 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote: Sta mislis na sta bi licila Sirija ako bi vlast formirali ideolozi Islamskog fronta?

Da li bi Sirija u tom slucaju napredovala kao Afganistan za vrijeme talibanske vladavine?

Molim konkretan odgovor.
Ko kaže da će to biti ideolozi islamskog fronta?Neka budu izbori, i neka narod vode oni koji dobiju najviše glasova.Danas islamisti sutra neka druga stranka nebitno.

Rigidne diktature i vojne hunte smo već imali i svi gledamo posljedice koje su nastale njihovim decenijskim vladanjem u muslimanskom svijetu.Ostanak tih arapskih režima i vojni hunti znači direktnu podršku za IS na Sinaju ili u Iraku i Siriji, zatim Al Kaidu, Nusru, Hezbollah, Asaibul Hakk i druge paravoje formacije koje su ti režimi ili vojne hunte proizveli zadnjih 50 godina.
Kikibombona

#31883 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote: A Kobane? Pa to je jasno. Erdo ih poslao da u Kobaneu brane interese Turske. Kurdi su morali na to pristati da bi Turci dozvolili ulazak Pesmergi.
FSA brani Kobane i brani Kurde to je činjenica kolega moj svidjela se ona tebi ili ne, a možeš se braniti i tvrdnjom da brane Tursku a ne svoju državu, sasvim nebitno.Činjenica je da Akidi sa svojom vojskom u Kobaneu, a da je multi multi Asad ostao pesin i ubica i notorna kukavica i sektaš koji ne mari za stotine sirijske djece i žena koje svakodnevno mlavi, što se vidjelo po ko zna koji put u ovom zadnjem Asadovom bombardovanju civilnih objekata u Reki.
Zar nisu ublehasi iz Londona objavili da su 'vise od polovine stradalih' u Raki civili? To znaci da je likvidiran prilican broj ISILovaca. Nazalost, civili su su bili prisutni i kretali se nadomak uporista ekstremista. Zalosno i uzasne slike. SAA svakako snosi odgovornost i neko za to treba odgovarati.

Puno bi bilo bolje da ISIL sa svim sto raspolaze krene na Sher i da se sukobe u podrcuju gdje nema civila. Medjutim, znaju i oni da bi ih SAA ugazila na terenu bez civilnih objekata. Vec su ih zgazili i protjerali iz Shera za pola dana. Eto kakav je odnos snaga.

Da, Akidi u Kobaneu ratuje po nalogu Turske. Duck je sinoc napisao da je u Kobaneu prisutno 200 FSA boraca.

SAA nema pristup Kobaneu ali zato prilicno saradjuje sa YPG u Haski. Neko je napisao da su pobunjenici ljuti zato sto YPG iz Afrina pomaze SAA u Zari i Nublu. Dakle, ima saradnje tamo gdje je moguce ostvariti.
zrakomlat

#31884 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

walter kurtz wrote:Frajer ima selektivno opažanje do mozga mu dolaze samo informacije koje mu odgovaraju :shock:
:D
Kad bi on odgovorio na sva pitanja, onda ono što inače piše nebi skoro ni imalo smisla.
Kikibombona

#31885 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote: Sta mislis na sta bi licila Sirija ako bi vlast formirali ideolozi Islamskog fronta?

Da li bi Sirija u tom slucaju napredovala kao Afganistan za vrijeme talibanske vladavine?

Molim konkretan odgovor.
Ko kaže da će to biti ideolozi islamskog fronta?Neka budu izbori, i neka narod vode oni koji dobiju najviše glasova.Danas islamisti sutra neka druga stranka nebitno.

Rigidne diktature i vojne hunte smo već imali i svi gledamo posljedice koje su nastale njihovim decenijskim vladanjem u muslimanskom svijetu.Ostanak tih arapskih režima i vojni hunti znači direktnu podršku za IS na Sinaju ili u Iraku i Siriji, zatim Al Kaidu, Nusru, Hezbollah, Asaibul Hakk i druge paravoje formacije koje su ti režimi ili vojne hunte proizveli zadnjih 50 godina.
Opet mi nisi odgovorio......

Na sta bi licila Sirija AKO BI vlast formirali predstavnici Islamskog fronta?

Da li bi tezili demokratiji i slobodi ili bi zagovarali neki drugi koncept?

Mislim, da politicki predstavnici IF dodju na vlast je najrealnija opcija ako izgubi Asad. Nema sumnje da su njjaca pobunjenicka organizacija u Siriji, daleko najjaca.
asurbanipal

#31886 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

sarajevoxxxx wrote: Da je Asad otišao na vrijeme,možda bi imali u Siriji nešto slično kao i u Tunisu, ili Jordanu.Narod probao islamiste, nije im se svidjelo, dao povjerenje drugima, starim političarima i to je to.Je li mogla Sirija biti kao i Tunis.Ja mislim da jeste.Ali pokvarenost ljudi i tih sistema na početku rata zatim podrška zemalja Zaljeva Asadu koja je krenula zadnje dvije godine i imaš ovo što imaš.Braniti Asada znači braniti jednu arapsku elitu, zemlje zaljeva, pa i iransku, koja je dovela do svega ovoga.

Imaš jedno mahanje i pusu od ovog dole ublehaša i cionističkog potrčka. :lol:

Image
Opetja033

#31887 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote:
sarajevoxxxx wrote: Da je Asad otišao na vrijeme,možda bi imali u Siriji nešto slično kao i u Tunisu, ili Jordanu.Narod probao islamiste, nije im se svidjelo, dao povjerenje drugima, starim političarima i to je to.Je li mogla Sirija biti kao i Tunis.Ja mislim da jeste.Ali pokvarenost ljudi i tih sistema na početku rata zatim podrška zemalja Zaljeva Asadu koja je krenula zadnje dvije godine i imaš ovo što imaš.Braniti Asada znači braniti jednu arapsku elitu, zemlje zaljeva, pa i iransku, koja je dovela do svega ovoga.

Image

Zar tako o jednom Hashemitu da se TI izrazis. :sad:
sarajevoxxxx

#31888 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote: Opet mi nisi odgovorio......

Koliko mi je poznato IF su jedna od umjerenih vojnih formacija sirijske opozicije, ako bi došli na vlast bilo bi kao u Tunisu, Jordanu ili Egiptu ili bilo kojoj drugoj zemlji gdje su islamisti bili na vlasti.Evo imali smo Tunis u kojem su islamisti bili na vlasti.Bili 4 godine, narod na drugim izborima izabrao drugu stranku, što je najnormalnija stvar, i idemo dalje.Sirijski IF ili neka stranka koja bi nastala iz ljudi koji danas podržavaju IF se vjerovatno ne bi mnogo razlikovala od tuniške proislamske stranke En-Nahda.

Tuniška sekularna Nida je baš simpatićna, uživanje posmatrati nadmetanje tih stranaka, evo sada su aktuelni predsjednički izbori, svaki detalj iz političkog života u Tunisu je prezanimljiv, i jedno uživanje posmatrati (iskreno se nadamo da ga spletkaroši iz zemalja zaljeva neće svojim milijardama dolara odraditi kao Egipat ili Libiju).Suština je u slobodi izbora, ko god da vlada sasvim nebitno, neka narod izabere, neka se da prava prilika tim narodima ništa više od toga.
jastuk1

#31889 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

asurbanipal wrote:

Image
A KO PO TEBI DOLE VALJA???? ha

POKVARENO, PERFINO I POGANO kao najotrovnija zmijetina se pojaviš svako malo i ispovraćaš svoj nihilistički, nihilistički, nihilistički otrov.

Postovi su ti perfidni i pogani do kosti. Fuj, malo je reć.

Ne da branim tog cionističkog smradetinu, već se osvrćem na tvoje postove generalno. Fuj fujeva.
sarajevoxxxx

#31890 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

asurbanipal wrote:

Image
Jordan je izbjegao nasilje, sačuvao jedinstvo, kralj Abdullah :thumbup:

Da može bolje nema sumnje.Ima u nekim segmentima i diktature, ali je bilo i ima mnogo više slobode nego u Asadovoj Siriji.
Kikibombona

#31891 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:

Koliko mi je poznato IF su jedna od umjerenih vojnih formacija sirijske opozicije, ako bi došli na vlast bilo bi kao u Tunisu, Jordanu ili Egiptu ili bilo kojoj drugoj zemlji gdje su islamisti bili na vlasti.Evo imali smo Tunis u kojem su islamisti bili na vlasti.Bili 4 godine, narod na drugim izborima izabrao drugu stranku, što je najnormalnija stvar, i idemo dalje.Sirijski IF ili neka stranka koja bi nastala iz ljudi koji danas podržavaju IF se vjerovatno ne bi mnogo razlikovala od tuniške proislamske stranke En-Nahda.

Tuniška sekularna Nida je baš simpatićna, uživanje posmatrati nadmetanje tih stranaka, evo sada su aktuelni predsjednički izbori, svaki detalj iz političkog života u Tunisu je prezanimljiv, i jedno uživanje posmatrati (iskreno se nadamo da ga spletkaroši iz zemalja zaljeva neće svojim milijardama dolara odraditi kao Egipat ili Libiju).Suština je u slobodi izbora, ko god da vlada sasvim nebitno, neka narod izabere, neka se da prava prilika tim narodima ništa više od toga.
Umjerene selefije koje sponzorise Saudijska Arabija?

Alush je nedavno izjavio da ce Kobane osloboditi od kurdskih terorista. Eto kako su umjereni.

S druge strane, u lijepa vremena si postavljao slike sa 'kulturnih manifestacija' koje su organizovala ideoloska braca Ahraru Shama (lideri Islamskog fronta), Nusra front (Al Kaida) i ISIL. Islamski front, Nusra i ISIL su u pet deka sto se tice ideologije. Razlikuju se kao fasisti u Italiji i nacisti u Njemackoj. Ne pitaj me ko je bio umjeren, Hitler ili Musolini.
Kikibombona

#31892 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Nu Jastuka, povukao se kada je vidio da MONSTRUM ne moze slomiti herojski otpor Kurda u Kobaneu.
asurbanipal

#31893 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:

Hashemit je koliko smo ti i ja... :D
jastuk1

#31894 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:Nu Jastuka, povukao se kada je vidio da MONSTRUM ne moze slomiti herojski otpor Kurda u Kobaneu.
Budalaštine, nek pobijedi jači :evil: (šala)... Nego inače ne komentarišem jer nisam imao kad ovih dana. A ovaj asur svako malo samo sikće.. takav nihilizam odavno nisam vidio...
sarajevoxxxx

#31895 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Umjerene selefije koje sponzorise Saudijska Arabija?

Alush je nedavno izjavio da ce Kobane osloboditi od kurdskih terorista. Eto kako su umjereni.

S druge strane, u lijepa vremena si postavljao slike sa 'kulturnih manifestacija' koje su organizovala ideoloska braca Ahraru Shama (lideri Islamskog fronta), Nusra front (Al Kaida) i ISIL. Islamski front, Nusra i ISIL su u pet deka sto se tice ideologije. Razlikuju se kao fasisti u Italiji i nacisti u Njemackoj. Ne pitaj me ko je bio umjeren, Hitler ili Musolini.
Ahrar i ISIL su razlika nebo i zemlja.
jastuk1

#31896 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

sarajevoxxxx wrote:

Da može bolje nema sumnje.Ima u nekim segmentima i diktature, ali je bilo i ima mnogo više slobode nego u Asadovoj Siriji.
Meeh. Ma nije pod kontrolom Rusije i Irana pa mu zapadni lihvaro-cionosti nisu napravili igranku kao genocidašu Assadisti....
jastuk1

#31897 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

sarajevoxxxx wrote:
Ahrar i ISIL su razlika nebo i zemlja.
Ma stipu kikija. U njegovoj glavi su vjerovatno i sufije teški islamisti...
Opetja033

#31898 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote:
Opetja033 wrote:

Hashemit je koliko smo ti i ja... :D
Za tebe ne znam ali nemoj govoriti u moje ime molicu lijepo. :mrgreen:

Salu na stranu - jeste Hashemit. Ne znam da iko to dovodi u pitanje. Na kraju krajeva, samo su pripadnici Benu Hashima mogli obavljati funkciju vladara/namjesnika Meke (mekanski sherifi). Direktni je potomak Bozijeg Poslanika a.s. I od svih ovih sadasnjih vladara i emira jedino se jordanskoj kraljevskoj porodici to ne osporava, za razliku recimo od Aga Khana i marokanske kraljevske porodice. Pored njih jos je do kraja 60-tih imam Jemena i vrhovni poglavar Zejdija bio Hashemit, koliko sam upoznat ni njegovo porijeklo nije diskutabilno.
Fantassin

#31899 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:

Zar ti ne mrzis Amerikance? Jordan je jedan od najblizih saveznika Amerike na Bliskom Istoku ..... de brzo promjeni post :mrgreen:
asurbanipal

#31900 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:

Salu na stranu - jeste Hashemit. Ne znam da iko to dovodi u pitanje. Na kraju krajeva, samo su pripadnici Benu Hashima mogli obavljati funkciju vladara/namjesnika Meke (mekanski sherifi). Direktni je potomak Bozijeg Poslanika a.s. I od svih ovih sadasnjih vladara i emira jedino se jordanskoj kraljevskoj porodici to ne osporava, za razliku recimo od Aga Khana i marokanske kraljevske porodice. Pored njih jos je do kraja 60-tih imam Jemena i vrhovni poglavar Zejdija bio Hashemit, koliko sam upoznat ni njegovo porijeklo nije diskutabilno.

Hashemit je širi pojam. I Abbasidi su bili Hashemiti pa su proganjali i ubijali imame Ehli-bejta a.s. i njihove pristalice...
Locked