Demokratska fronta Željko Komšić

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

teško...sve je stvar perspektive.....jedan je doživljaj određenih procesa i događanja kad si unutra, a sasvim drugi kad si izvan tog kruga

i tu npr. nastaje nerazumjevanje između ljudi koji su u srankama dio procesa i nas promatrača
VjecitiStudent

#31877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:
drugi profil wrote: Itekako mit.
Uporedi cifre sa popisa, sa brojem onih koji izlaze na izbore i izlaznosti na slicnim izborima drugdje.
I odakle uopste ideja, da je cak izlaznost i 100%, da bi rezultati bili drugaciji?
Necu ja da uporedjujem nista. Daj mi ti argumente za svoju tvrdnju. Zvanicno je 55-60%
U situaciji u kakvoj je zemlja, izlaznost je mala cak i ako je 75%. Neodgovorno je u ovakvim govnima praviti se da te se ne tice. Svi apstinenti su upravo ljudi koji misle da se nista ne moze promijeniti na izborima. I ako im priblizis ideju da je neka promjena moguca, mozes ih privuci.
Osim izbora, mogucnost promjene je ulica ali to u sistemu koji ne nudi vanredne izbore i gdje svaka iskra prijeti da zapali vecu vatru nije nimalo pametan nacin.
Nema boljeg primjera koliko izlaznost visoko može ići od Makedonije - potpuno polarizovana zemlja, s jedne strane nacionalno, a unutar nacionalnih korpusa i po strankama. Drame, protesti, traju li traju.
U takvoj Makedoniji, izlaznost na zadnjim izborima bila svega 66,5%.
Image

U BiH, zvanični podatak, po CIK-u, izlaznosti na zadnjim izborima 2016. godine je 53,88%.

Koliko je to netačno, najbolje pokazuje primjer sarajevske općine Centar, "10 puta vrjednije od drugih".

2016., na lokalnim izborima za načelnika, u općini Centar glasalo je ukupno 26594 birača.
Po CIK-u, u Centru je registrovano 61007 birača, što onda daje izlaznost od skromnih 43,6%
http://izbori.ba/rezultati_izbora_2016/ ... 1#/8/136/0

Međutim, 2013. je u Centru popisan svega 55181 stanovnik!
Kad se odbiju svi mlađi od 18, broj onih koji imaju pravo glasa jedva da prelazi 41 000, što onda daje izlaznost od oko 67%, na nivou Makedonije.
Toffee karamela

#31878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Toffee karamela »

Maystor wrote:Patetični ste. Ne mogu se više sa vama zajebavat, odoh na Siriju :run:
:shock: Pročitah u prvi mah odoh u Siriju pa mi se koljena odsjekoše.

Kad bolje razmislim eto modusa ISIL-ove regrutacije...neka u svakoj zemlji postoji jedan ovakav politički mega abortus koji će na kraju kao opravdanje za svoje nepodopštine da se slika s ljubimcem za naslovnicu ljigavog ženskog magazina i ljudi zgrabe AK i odu da šehide samo da ih više ne gledaju

:helga:
pemanapemani

#31879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

@palermo

Izvini sto se petljam, da li si nekad na temi o SDA pitao nekog forumasa, simpatizera SDA, da li je to stav stranke?

Kada bi nekim slucajem za clana Predsjednistva, izmedju ostalih, mogao birati izmedju Bakira i Pedje, koga bi zaokruzio na listicu?
nemampojma0

#31880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Sto @jose mujica rece, jedno je stvari posmatrati iznutra, a sasvim drugo s vana. Mnostvo je faktora koji uticu na donosenje odredjene odluke, mora se balansirati i nije to djelovanje poput naseg forumaskog, bez odgovornosti i anonimno.
Koaliranje DF sa SDA, nije ni nalik na koaliranje SDP sa SDA, ako se imaju sljedece tri stvari u vidu to je sasvim jasno. Prvo, na 6 mjeseci prije izbora gorila drzava, drugo britansko-njemacka inicijativa, a trece brzo napustanje te koalicije od strane DF i sudskim putem dokazano ispravno djelovanje DF. Ne bih elaborirao, svakom razumnom je jasno.

Po pitanju finansiranja, u nekoliko postova se provlaci spin o 1 200 000 KM odnosno vracanju kredita u tom iznosu. Tacno je da je DF uzeo kredit od banke, a nije ukrao budzetske novce za svoju kampanju kao SDA i dr. Prica kako se iskoristavaju izabrani kadrovi na nacin da centrali uplacuju sredstva da bi se vratio taj kredit je nebulozna. Klubovi zastupnika dobijaju sredstva za svoje funkcionisanje ( kancelarrija, troskovi, rezije), a njima se svakako prije nego su i izabrani to placalo iz Centrale, zatim im se finansirala kampanja i reklamni materijali za istu, medijski nastupi i sve sto ide u kampanji. Tako da je tih 1,2 miliona potroseno na to. Valjda je normalno da ucestvujes u vracanju duga koji si stvorio, da postoji solidarnost, da pomazes stranku koja je ulozila u tebe..koja te stvorila zastupnikom. Greska ŽK je bila sto nije dao da se potpisu ugovori sa kandidatima, kojim bi ih se obavezalo na finansijsku naknadu ako napuste DF.
palermo

#31881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

pemanapemani wrote:@palermo

Izvini sto se petljam, da li si nekad na temi o SDA pitao nekog forumasa, simpatizera SDA, da li je to stav stranke?

Kada bi nekim slucajem za clana Predsjednistva, izmedju ostalih, mogao birati izmedju Bakira i Pedje, koga bi zaokruzio na listicu?
Pa ne znam da sam dva posta napisao na temi SDA......stavove SDA u principu znamo......stav NS-a je interesantan, a razlog zašto sam pitao su razmišljanja poštovane forumašice Sabine sa čijim se viđenjem rješenja stvari zaista ne slažem, a kako je ona gorljivi zagovornik NS-a, jednostavno bi me interesovalo da li se viđenje rukovdstva stranke poklapa sa njenim viđenjem....

Pa ja sam na temi NS-a više puta rekao da je Peđa najbolji dio Naše stranke......i glasao bih za Peđu da imam priliku, naprosto zato što smatram da njegovo političko djelovanje podiže standarde (ovo govorim za Peđu, ne za čitavu Našu stranku).

Ali kako ja za Peđu ne mogu glasati, onda je mislim pitanje prilično bespredmetno, osim eto da me se još jednom provjeri.....al ne smeta meni to..
Maystor

#31882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Toffee karamela wrote:
Maystor wrote:Patetični ste. Ne mogu se više sa vama zajebavat, odoh na Siriju :run:

Kad bolje razmislim eto modusa ISIL-ove regrutacije...neka u svakoj zemlji postoji jedan ovakav politički mega abortus koji će na kraju kao opravdanje za svoje nepodopštine da se slika s ljubimcem za naslovnicu ljigavog ženskog magazina i ljudi zgrabe AK i odu da šehide samo da ih više ne gledaju

:lol:

Baš se nasmijah. Većina mojih postova je napisana na temi "Sirija". To je najkvalitetniji dio foruma, definitivno. Navrati i ti, barem kao čitalac, ima se šta pročitati.

Nas, stalne na temi, često pitaju "šta je vama, šta imate sa Sirijom?". Kratak odgovor: to je u ovom trenutku najinteresantnije mjesto na planeti. Sukob velikih sila, proxy rat, medijski rat, ideološki rat (što bi moj prijatelj Čeli rekao "Sirija je katalizator"). Bosna je bara, kanalizacija, lagano umiranje. Ništa posebno.

Na temu "DF" sam svratio da objasnim nekolicini trolova da im nije Ljeljko kriv što su profućkali pola života i što nemaju ništa. Pokušao sam da im objasnim da je i ovdje moguće uspjeti, zaraditi, pošteno, bez ikakve stranke. Prob'o i nisam uspio, neću više da trošim vrijeme na luzere.

Pozdrav :vozdra:
pemanapemani

#31883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote:@palermo

Pa ne znam da sam dva posta napisao na temi SDA......stavove SDA u principu znamo......stav NS-a je interesantan, a razlog zašto sam pitao su razmišljanja poštovane forumašice Sabine sa čijim se viđenjem rješenja stvari zaista ne slažem, a kako je ona gorljivi zagovornik NS-a, jednostavno bi me interesovalo da li se viđenje rukovdstva stranke poklapa sa njenim viđenjem....

Pa ja sam na temi NS-a više puta rekao da je Peđa najbolji dio Naše stranke......i glasao bih za Peđu da imam priliku, naprosto zato što smatram da njegovo političko djelovanje podiže standarde (ovo govorim za Peđu, ne za čitavu Našu stranku).

Ali kako ja za Peđu ne mogu glasati, onda je mislim pitanje prilično bespredmetno, osim eto da me se još jednom provjeri.....al ne smeta meni to..
Nemam te šta provjeravati. Nisam isljednik, a ni član bilo koje stranke
Jednostavno mi je zanimljivo kako se nekoga provjerava do svakog detalja, vagaju se rečenice, čita između redova, tabiri rodoslovlje itd., a za SDA i Bakira se glasa usprkos svemu, ne postavljaju se pitanja, nisu potrebne predizborne debate i dosadašnji rezultati uopće nisu bitni.

Slažem se da se o SDA sve zna, ali isto tako se zna sve i o drugim strankama.

Jebi ga, kada treba braniti SDA, onda su svi drugi bili sa njima u koaliciji i trebaju zajednički preuzeti odgovornost.
Kada se, navodno, želi glasati za druge, onda ih se provjerava do detalja, jer se o njima ništa ne zna.
VjecitiStudent

#31884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

pemanapemani wrote:
Nemam te šta provjeravati. Nisam isljednik, a ni član bilo koje stranke
Jednostavno mi je zanimljivo kako se nekoga provjerava do svakog detalja, vagaju se rečenice, čita između redova, tabiri rodoslovlje itd., a za SDA i Bakira se glasa usprkos svemu, ne postavljaju se pitanja, nisu potrebne predizborne debate i dosadašnji rezultati uopće nisu bitni.

Slažem se da se o SDA sve zna, ali isto tako se zna sve i o drugim strankama.

Jebi ga, kada treba braniti SDA, onda su svi drugi bili sa njima u koaliciji i trebaju zajednički preuzeti odgovornost.
Kada se, navodno, želi glasati za druge, onda ih se provjerava do detalja, jer se o njima ništa ne zna.
Stranački trolovi ovdje dolaze u raznim oblicima i agregatnim stanjima.
VjecitiStudent

#31885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

palermo wrote:
VjecitiStudent wrote:
Umivenom licu SDA, da objašnjavam?
da si majstor etiketiranja jesi :D , al eto, ne bi bilo loše da nekad nešto konkretno kažeš....

P.S
al brate, malo si selektivan u etiketiranju, ne priliči ti to...
Nije etiketa, no dijagnoza.
_Reds_

#31886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Kada ste kod izlanosti, nas nas ni birackim spiskovima, imate 1-2 posto umrlih, i bar 7-8 posto onih koji su tu na birackom, ali su negdje vani.
Dr. Kuca

#31887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

I dalje me ibret hvata od raje koja misli da se nasi politicari nesta pitaju? I jos veci ibret da postoje simpatizeri neke stranke :lol: :lol: ibret.
palermo

#31888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:
Nije etiketa, no dijagnoza.
I to sa doktorskim muhurom.....

haj, makar nisam dugo čekao......što ti je kad imaš veze
IMT25

#31889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

Maystor wrote:
Toffee karamela wrote:

:lol:

Baš se nasmijah. Većina mojih postova je napisana na temi "Sirija". To je najkvalitetniji dio foruma, definitivno. Navrati i ti, barem kao čitalac, ima se šta pročitati.

Nas, stalne na temi, često pitaju "šta je vama, šta imate sa Sirijom?". Kratak odgovor: to je u ovom trenutku najinteresantnije mjesto na planeti. Sukob velikih sila, proxy rat, medijski rat, ideološki rat (što bi moj prijatelj Čeli rekao "Sirija je katalizator"). Bosna je bara, kanalizacija, lagano umiranje. Ništa posebno.

Na temu "DF" sam svratio da objasnim nekolicini trolova da im nije Ljeljko kriv što su profućkali pola života i što nemaju ništa. Pokušao sam da im objasnim da je i ovdje moguće uspjeti, zaraditi, pošteno, bez ikakve stranke. Prob'o i nisam uspio, neću više da trošim vrijeme na luzere.

Pozdrav :vozdra:
"..Pokušao sam da im objasnim da je i ovdje moguće uspjeti, zaraditi, pošteno, bez ikakve stranke".. zaista sam smatrao da ste pametniji Maystore, zaista jesam.
VjecitiStudent

#31890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Povratak Komšića Trećeg ...
Nermin Nikšić za Avaz.ba: Izvjesno je da će ljevica imati zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/280406/nermin ... texh1.dpuf
JThomas

#31891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

najcrnje je da bi zaista mogao opet i pobijediti. isto kao što je "ljevica" svojim "radom" 2010. - 2014. napravila sda uslugu kakvu oni sami sebi nisu mogli - tako i sda ovom zadnjom rundom vađenja iz zjenica očiju vraća njih u život, potpuno nezasluženo.
putokaz1

#31892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

DF se pojačava doveo Pr Zlatana begića Tuzla
Dr Arsla

#31893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

putokaz1 wrote:DF se pojačava doveo Pr Zlatana begića Tuzla
    Pitanje je koliko je pojačanje čovjek koji u svemu traži samo sebe. Bio je od SK BIH, SDA, SDP, SDU, KP BIH sad do Df. Suprugu i njenu sestru smjestio na UNTZ. Mislim da neće dugo potrajati u Df. Posebno što ugrožava neprikosnovene vladare Df u Tk Mahira Mešalića i Damira Bećirovića. Obojica sa SSS ali zahvaljujući Df i ŽK postali državni i federalni zastupnici a usput jedan kupio instant diplomu u Hercegovini a drugi u Brčkom. Sad su dipl. Politolozi :mrgreen:
    putokaz1

#31894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Dr Arsla wrote:
      Pitanje je koliko je pojačanje čovjek koji u svemu traži samo sebe. Bio je od SK BIH, SDA, SDP, SDU, KP BIH sad do Df. Suprugu i njenu sestru smjestio na UNTZ. Mislim da neće dugo potrajati u Df. Posebno što ugrožava neprikosnovene vladare Df u Tk Mahira Mešalića i Damira Bećirovića. Obojica sa SSS ali zahvaljujući Df i ŽK postali državni i federalni zastupnici a usput jedan kupio instant diplomu u Hercegovini a drugi u Brčkom. Sad su dipl. Politolozi :mrgreen:
      Hvala na analizi,mislim da na TK DF ne prolazi prag 2018.
      Dr Arsla

#31895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

putokaz1 wrote:
      Dr Arsla wrote:
        Hvala na analizi,mislim da na TK DF ne prolazi prag 2018.
        Slažem se 100 % :izet:
        zulfo

#31896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zulfo »

Željko Komšić je moralno dno i on kao takav nema pravo držati pridikunikome ,Bio je 4 godine Softić je bio legalan tada.Zašto nije pokrenuo reviziju

Reuf Bajrović: SDA će 'usisati' SBB, a Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić krivi su za raspad ljevice u BiH!
        putokaz1

#31897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Ali imaju nekih 2%,2,5% time kradu SDP-u ili mogući prolaz NS(ako naglo skoče s ratingom)
        Iskreno DF+NS+Ostatci SDU LDS GDS Sund u nekoj koaliciji mogu dobiti mandat
        Lijeve stranke imaju Tuzlu,Gračanicu,Gradačac,Živinice,Lukavac a nisu loše ni u Srebreniku,Doboj Jugu,Kladnju,Kalesiji dok su Banovići Teočak,Sapna ,Čelić tanki
        Realno SDA je još uvjek najača,mogu raditi šta hoće napravit dug milionske i kamate ali opet imaju izborni rezultat.
        Koliko može SDP,da li oporavlja,koliko će djelima Živinice i Lukavac pomoći SDP-u?
        Koliko je oslabio SBB i kome idu glasači?Da li će biti Lista nezavisnih načelnik na TK(Kalesija).
        Trenutno SDA i dalje Prva SDP jak drugi,prolaze prag razni ostatci SBB,ostatak SBIH,te BPS,mogućnost prelaza ima DF u koaliciji s nekim ili nekim ČUDOM sami,eventualno HDZ ako poklope sve Hrvatske glasove na kontonu,Bivši NSRZB se sabire ali nedovoljno za neki ozbiljan rezultat,Mnogo će znači i glasovi Tuzlanske alternative koji mogu nekome pomoći za 1 mandat,a vlast bi činili SDA plus neki mali koji prođu prag,NS nema kapacitet s Gračanicom.
        Ako bi analizirali neke male stranke
        NS-Gračanica,Sund-Živinice,SDU-Lukavac,SBIH-Teočak,Ponegdje imaju liberali i GDS(doboj istok),HDZ-Tuzla,Tuzlanska alternativa-Tuzla,Nezavisna lista Džafić-Kalesija,NSRZB-Čelić,SBB potanak ali ima ga svugdje,DF -takođe,te još neki mali pokreti koji u svakom slučaju ide na Mlin SDA-u,da li neprelazom praga ili naknadnadnim prelaskom u SDA ili sa SDA ako imaju 1 Zastupnika u parlamentu,Da li za SDP bilo rješenje da Nikšić odstupi?Da li bi za ljevicu bilo rješenje Koalicija DF-NS-GS-SDU-LDS-LIBH-GDS-SUND-SDF....? NS ima prolaz KS I BPK,DF možda negdje prođe...
        putokaz1

#31898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

zulfo wrote:Željko Komšić je moralno dno i on kao takav nema pravo držati pridikunikome ,Bio je 4 godine Softić je bio legalan tada.Zašto nije pokrenuo reviziju

Reuf Bajrović: SDA će 'usisati' SBB, a Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić krivi su za raspad ljevice u BiH!
        Taj Reuf je pomogao Ajnadžiću da osvoji Centar,kao i svi drugi,ali ipak njegova 2 vijećnika su ostala čvrsta.
        On je radikalan i time pokušava da KS 2018 dobije mandata ili ga ukrade nekoj drugoj lijevoj stranci.
        zulfo

#31899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zulfo »

Željko Komšić gost na Alfi
        zanimljivo da nije pričao o debljini asfalta i krivičnim prijavama
        Inače DF se oronuo da bog da da pređe prag
        putokaz1

#31900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

zulfo wrote:Željko Komšić gost na Alfi
        zanimljivo da nije pričao o debljini asfalta i krivičnim prijavama
        Inače DF se oronuo da bog da da pređe prag
        Koji ljevičar će glasat za DF znajući da će stati uz SDA,NIJEDAN.
        Post Reply