Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

caseytron

#31851 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

ferratilis wrote: 27/05/2020 21:09 GOG izbacio demo verzije nadolazecih igara: Desperados 3, Destroy All Humans, System Shock. Podsjeca me na ono vrijeme kad su sa magazinima dolazili diskovi sa demo igrama. :)

Desperados je odlican :izet:
Image
Image
Bas neki dan kontam i iskreno posteno mi fali trosedmicno cekanje i trcanje kuci da metnem CD kako bih instalirao nesto da zaigram. Sjecam se demo-a FIFE, da sam ih kao dijete s nestrpljenjem cekao. Eh, po meni su to vremena s sweet spotom sto se tice tehnologoije, ovo danas je vec odmaklo kontroli.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31852 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Desperados je igra kojoj ne treba puno ekperimentisanja. Gameplay je savršen sam od sebe, samo fino ušminkati i prezentovati, odnosno ispričati neku solidnu, nepatetičnu priču.

Commandos je također briljantna igra i bilo bi sjajno da naprave isto ovo i sa njom.
Riddle

#31853 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Image

Najbolji combat system koji sam ikad vidio. Nemam pojma kako mi je ova igra bila promakla.
Riddle

#31854 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Civ VI besplatan? :lol: Ali planirao sam raditi neke odgovorne stvari u narednih nekoliko mjeseci. :D
ferratilis

#31855 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Primijetio sam da cijene na GOG-u nisu iste u store-u i kad kupujem igre. Npr. cijena igre je $4.99, kad je kupujem izadje $4.20. Ne znam da li je do rasprodaje ili ne, ali pozdravljam u svakom slucaju. Mozda je GOG uveo neku verziju regional pricing. Jos kad bi Steam uveo isto bilo bi super :roll:
Raigor Stonehoof

#31856 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Riddle wrote: 28/05/2020 12:16 Civ VI besplatan? :lol: Ali planirao sam raditi neke odgovorne stvari u narednih nekoliko mjeseci. :D
Pozuri, imas jos manje od 4 sata da je ugrabis :)
Leopard_SA

#31857 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Leopard_SA »

Tokom ova dva tri mjeseca izolacije je bilo nekoliko dobrih igrica besplatno. Uspio sam ugrabiti GTA V, Sid Meiers Civilisation VI i Assassins Creed II.
Dajdja

#31858 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dajdja »

Od novijih strategija toplo preporučujem FrostPunk. Odlična je.

Od pucačina za opustiti se - DOOM.
Leopard_SA

#31859 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Leopard_SA »

Da li neko na forumu igra Total War serijal?
Ja i dalje igram Napoleon i Empire, nakon toga mi se čini da su krenuli silaznom putanjom. Iako Warhammer I i II imaju dosta fanova, meni je bezveze. Mislim, ideja neke strategije sa vukodlacima, vampirima i sl. mi nije legla.
Mislim da bi Empire II ili Napoleon II bio pun pogodak
ferratilis

#31860 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nikad ti vise historijski Total War nece biti isti, jer su vidjeli koliko im je uspjesna ova formula sa Warhammerom. Cak i Three Kingdoms i nadolazeci Troy imaju fantasy elemente. Prije su ljudi kukali kako je svaka frakcija ista, a sad mogu svaku napravit potpuno razlicitu jer se ne vezu za historiju.

Bas su danas izbacili blog post o tome kako namjeravaju inkorporirati mitologiju u Total War Troy
https://www.totalwar.com/blog/myths-mon ... -the-myth/
geralt

#31861 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Leopard_SA wrote: 28/05/2020 14:08 Da li neko na forumu igra Total War serijal?
Ja i dalje igram Napoleon i Empire, nakon toga mi se čini da su krenuli silaznom putanjom. Iako Warhammer I i II imaju dosta fanova, meni je bezveze. Mislim, ideja neke strategije sa vukodlacima, vampirima i sl. mi nije legla.
Probaj Europa Universalis IV ako vec nisi. Iako je drukcija vrsta strategije, fokusira se na slican vremenski period. Imas i novi Cossacks 3 koji je vise klasicni RTS.
Leopard_SA

#31862 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Leopard_SA »

geralt wrote: 28/05/2020 14:52
Probaj Europa Universalis IV ako vec nisi. Iako je drukcija vrsta strategije, fokusira se na slican vremenski period. Imas i novi Cossacks 3 koji je vise klasicni RTS.
Europa Universalis jeste dobar serijal, ali ako se ne varam nema mogućnost da igrač vodi kopnene i bitke na moru kao što ima Total War
NecuVise

#31864 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

Dajdja wrote: 28/05/2020 13:09 Od novijih strategija toplo preporučujem FrostPunk. Odlična je.

Od pucačina za opustiti se - DOOM.
Frostpunk odličan, sve sam scenarije odradio :thumbup:
REDDEVILS

#31865 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

Borderlands - The Handsome Collection on Epic Games Store
https://www.epicgames.com/store/en-US/
Image
Last edited by REDDEVILS on 28/05/2020 17:04, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#31866 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ja se ponada besplatno Far Cry 5 kad ono besplatno da ga igras tri dan.

Na Epicu nova besplatan igra je Borderlands: The Handsome Collection, meni se ne sviđa mozda je uzmem reda radi da je imam kad je vec besplatna.
derion

#31868 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by derion »

Ma, EUIV ubija. Moja Carevina Bosna prava tamnica naroda. Ha ja, šta ću im ja. Ali zato sunce uvijek sja. :)

Image
Last edited by derion on 28/05/2020 20:28, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#31869 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ne znam sta se desava sa novim ili potencijalnim novim Age of Empires 4. ali realno Microsoft koji ima beskonacan novcani buđet i tehnologiju da naprave novu igru sa carstvima i nacijama od pamtivjeka do danas. Znaci toplu vodu da opet izmisle da to grmi, da se popisaju na sve druge strategije i simulacije proslosti, bitaka...itd.

Joj kad se samo sjetim ne mogu da vjerujem da sam prije dvadest i nesto godina igrao te igre. :-)
geralt

#31870 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

derion wrote: 28/05/2020 20:15
Ma, EUIV ubija. Moja Carevina Bosna prava tamnica naroda. Ha ja, šta ću im ja. Ali zato sunce uvijek sja. :)

Image
Bosnia do Tokija :D
Riddle

#31871 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Raigor Stonehoof wrote: 28/05/2020 13:03
Riddle wrote: 28/05/2020 12:16 Civ VI besplatan? :lol: Ali planirao sam raditi neke odgovorne stvari u narednih nekoliko mjeseci. :D
Pozuri, imas jos manje od 4 sata da je ugrabis :)
Jamio. :izet:

Sad je Borderlands u ponudi, a mislim da je ARK iduce sedmice.
Leopard_SA

#31872 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Leopard_SA »

ferratilis wrote: 28/05/2020 14:44 Nikad ti vise historijski Total War nece biti isti, jer su vidjeli koliko im je uspjesna ova formula sa Warhammerom. Cak i Three Kingdoms i nadolazeci Troy imaju fantasy elemente. Prije su ljudi kukali kako je svaka frakcija ista, a sad mogu svaku napravit potpuno razlicitu jer se ne vezu za historiju.

Bas su danas izbacili blog post o tome kako namjeravaju inkorporirati mitologiju u Total War Troy
https://www.totalwar.com/blog/myths-mon ... -the-myth/
Što je, barem meni, veoma glupo. Dosta nas je zavoljelo Total War serijal bas zbog toga sto je igra vezana za historiju i poprilicno tacna(Naravno ne potpuno, jer bi neke stvari bilo gotovo nemoguce uraditi kao naprimjer ubacivanje svake njemacke drzave u Napoleon i Empire ili vise emerging nacija), ali fantasy elementi su se pokazali kao pun pogodak i donjeli dosta prihoda SEGI sto je na kraju vjerovatno uzrok odustajanja od historijskih Total War igrica.
Jedino ostaje Europa Universalis, koja ako uvede bitke kao Total War postati mnogo privlacnija igracima
derion

#31873 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by derion »

Leopard_SA wrote: 29/05/2020 01:07 Što je, barem meni, veoma glupo. Dosta nas je zavoljelo Total War serijal bas zbog toga sto je igra vezana za historiju i poprilicno tacna(Naravno ne potpuno, jer bi neke stvari bilo gotovo nemoguce uraditi kao naprimjer ubacivanje svake njemacke drzave u Napoleon i Empire ili vise emerging nacija), ali fantasy elementi su se pokazali kao pun pogodak i donjeli dosta prihoda SEGI sto je na kraju vjerovatno uzrok odustajanja od historijskih Total War igrica.
Jedino ostaje Europa Universalis, koja ako uvede bitke kao Total War postati mnogo privlacnija igracima
Ne vjerujem da će Paradox ikada ubaciti bitke u Europa Universalis. Nije to njen koncept i ne paše u gameplay. Meni odgovara u EU da nema grafičke borbe u kojoj igrač sudjeluje jer je to isuviše specifičan događaj za igru u kojoj su strategije na makroplanu u fokusu i, uz to, daleko interesantnije.
ferratilis

#31874 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ma i ja sam mrzio Warhammer dok nisam probao, sad se ne mogu vratiti na historijske naslove jer su dosadni u poredjenju sa Wh. Npr. kad igras kao vampiri ili elfovi, cini ti se da igras razlicite igre. Jedni ne koriste zlato kao valutu, mogu podizati mrtve, imaju ogromne vojske sa vecinom slabim jedinicama koje su cannon fodder, drugi imaju nejverovatno skupe i male jedinice, ali zato najjace u igri. Onda imas questove koji daju pozadinu citavoj kampanji, npr. Tomb Kings skupljaju misticne knjige koje vode jakim bonusima u kampanji i sl.

A Mortal Empires je prica za sebe, dvije igre spojene u jednu ogromnu kampanju, kakvu nikad nijedna strategija nije imala. I kad izadje treci dio, bice jos veca. :-) Probajte opet, mozda vam se svidi.

Jbg kad ljudima pokazes vojsku pacova koji imaju katapulte sa otrovnim projektilima, tesko da ce ih opet privuci historijski naslovi :D
Image
Image

ili vojsku gustera na letecim dinosaurima :D
Image
ExNihilo

#31875 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Ma Battle for Middle Earth 2 je top. :oops:
Post Reply