Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Maraschino
#31851 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kamenjar do Tokija. 
-
BMX1977
#31852 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
daj al dzaziru ili bilo koji objektivan svijetski medij. Moze i N1, AL jazera sta god.Humljanin wrote:Pikaš li Aldžaziru?BMX1977 wrote:Daj dokaz da je pomilovan. Osim na poskok-u nemas niti jedan dokaz da je to tako sto ti pises. Obicnova Tudjmanova propaganda. Jedino jos na HRT-u mozete siriti tu propagandu. Tamo vam onaj Lucic i slicni njemu sire tu mrznju prema BiH.Humljanin wrote:
Opet opravdavaš zločin... povuci potegni, ne da se iz kože ..
Šta ti je narav![]()
Šta kažeš jedan čovjek 'nako pobio fratre i to je u OK.
Kad kažeš osuđen , što ne spomenu da je 3X pomilovan od svog nalogodavca Alije Izetbegovića?
Koji normalan i zdrav čovjek bi pomilovao zločinca ako mu nije naredbodavac?
I onda se pitate zasto nam nedaju da imamo nase medije u BiH. Pa vi kada bi imali svoje medije vama Risto Djogo nebi bio ravan. Pa bi jos i tamo trebali slati specijalce da to zatvaramo.
Ma ja , u pravu si. Treba dokaz i da su ubijeni. I to je možda Tuđmanova kjafirska propaganda?
Nisi ti kriv, ja sam kriv sto se sa nedoneščetom raspravljam o ovim važnim stvarima.
Haj produži dalje životati, halalim ti sve što si dosad pisao, samo nemoj nikad više u usta staviti nijednog bosanskog franjevca ni katolika tako ti života i suneta!
Slobodan si Ibrahime, idi u miru
-
BMX1977
#31853 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Skupo ce ovo doci Juzne Srbe. No samo je sada pitanje da li ce pokrenuti balvan revoluciju u sledecih 10 godina kada vide da nemogu biti dio vlasti. Moguce je i to. Poprilicno su ratoborni.
- Humljanin
#31854 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SaraFina wrote:
Ustav vam nisu Bošnje izmijenile, nego zna se ko. Sasvim je legitimno politički iskoristiti tu rupu, HDZ, ne da bi je iskoristio nego bi tražio monopol kao što traži sa ovom apelacijom.
A napretka ima kako vam "legitimni preDstavnici" razbijaju državu i pišaju po Bošnjacima skupa sa četnikom Miletom?
Pa i susjedna HR poziva na zaštitu od mudžahedina, kampova i Isilovaca.
Ispod 350 k vas je u BiH. Nikad se više nećete u budućnosti na popisu smjesti nacionalno izjasniti. . Kad Čović padne ispod 70 k glasača, pa na 50, bićete svedeni na folklirno društvo.
Ali libo vas. Bitno je verglati da su za stanje krivi isključivo Bošnjaci, a ne vaša stožerna stranka.Koja snosi preko 90% krivnje.
Prijetiš su nečim ljepa Sarafinći?
Čuj neće se smjeti nacionalno izjasniti...
Pa nisu trebali Hrvatima bilbordi i cjelodnevne reklame po televiziji 2013. da znaju tko su i što su i kako će se izjasniti na popisu
- Humljanin
#31855 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BMX1977 wrote:daj al dzaziru ili bilo koji objektivan svijetski medij. Moze i N1, AL jazera sta god.Humljanin wrote:Pikaš li Aldžaziru?BMX1977 wrote: Daj dokaz da je pomilovan. Osim na poskok-u nemas niti jedan dokaz da je to tako sto ti pises. Obicnova Tudjmanova propaganda. Jedino jos na HRT-u mozete siriti tu propagandu. Tamo vam onaj Lucic i slicni njemu sire tu mrznju prema BiH.
I onda se pitate zasto nam nedaju da imamo nase medije u BiH. Pa vi kada bi imali svoje medije vama Risto Djogo nebi bio ravan. Pa bi jos i tamo trebali slati specijalce da to zatvaramo.
Ma ja , u pravu si. Treba dokaz i da su ubijeni. I to je možda Tuđmanova kjafirska propaganda?
Nisi ti kriv, ja sam kriv sto se sa nedoneščetom raspravljam o ovim važnim stvarima.
Haj produži dalje životati, halalim ti sve što si dosad pisao, samo nemoj nikad više u usta staviti nijednog bosanskog franjevca ni katolika tako ti života i suneta!
Slobodan si Ibrahime, idi u miru
Daj ti?? Hahahaha
Šta si ti umislio da si profesor a svi ostali đaci?
Davno si bolan pročitan , pokrij se ušima i komentiraj neredovitu opskrbu vodom u Sarajevu. Sa ovom temom si ti završio.
-
BMX1977
#31856 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa vidis kako te poskok laze. Kada trebas te glupe lazi sa poskoka dokazati onda si "zavrsio".Humljanin wrote:
Daj ti?? Hahahaha
Šta si ti umislio da si profesor a svi ostali đaci?![]()
Davno si bolan pročitan , pokrij se ušima i komentiraj neredovitu opskrbu vodom u Sarajevu. Sa ovom temom si ti završio.
- Humljanin
#31857 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koji poskok?BMX1977 wrote:
Pa vidis kako te poskok laze. Kada trebas te glupe lazi sa poskoka dokazati onda si "zavrsio".![]()
![]()
Ti opet tvrdiš da je laž da su fratri poubijani na čistu miru bez ikakvih ratnih dejstava i da je ajatolah Alija nekoliko puta pomilovao ubojice tako da praktički nisu nikako robijali?
Koji je tvoj izvor Ibrahime , bosanski katoliče?
-
Novak20
#31858 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo treba na bilbord.Humljanin wrote:SaraFina wrote:
Ustav vam nisu Bošnje izmijenile, nego zna se ko. Sasvim je legitimno politički iskoristiti tu rupu, HDZ, ne da bi je iskoristio nego bi tražio monopol kao što traži sa ovom apelacijom.
A napretka ima kako vam "legitimni preDstavnici" razbijaju državu i pišaju po Bošnjacima skupa sa četnikom Miletom?
Pa i susjedna HR poziva na zaštitu od mudžahedina, kampova i Isilovaca.
Ispod 350 k vas je u BiH. Nikad se više nećete u budućnosti na popisu smjesti nacionalno izjasniti. . Kad Čović padne ispod 70 k glasača, pa na 50, bićete svedeni na folklirno društvo.
Ali libo vas. Bitno je verglati da su za stanje krivi isključivo Bošnjaci, a ne vaša stožerna stranka.Koja snosi preko 90% krivnje.
Prijetiš su nečim ljepa Sarafinći?![]()
Čuj neće se smjeti nacionalno izjasniti...
Pa nisu trebali Hrvatima bilbordi i cjelodnevne reklame po televiziji 2013. da znaju tko su i što su i kako će se izjasniti na popisu
Nikad se više nećete u budućnosti na popisu smjesti nacionalno izjasniti.
Ovo bih očekivao od ISIS-ovaca i mudžahedina ali od građana nikako.
-
BMX1977
#31859 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Daj izvor da je Alija nekog ratnog zlocinca pomilovao.Humljanin wrote:Koji poskok?BMX1977 wrote:
Pa vidis kako te poskok laze. Kada trebas te glupe lazi sa poskoka dokazati onda si "zavrsio".![]()
![]()
Ti opet tvrdiš da je laž da su fratri poubijani na čistu miru bez ikakvih ratnih dejstava i da je ajatolah Alija nekoliko puta pomilovao ubojice tako da praktički nisu nikako robijali?
I zasto vrijedjas svog prvog predsjednika Aliju?
Nemoj da si vrijedjao svoga predstavnika Zeljka Komsica kada bude premjestao predstavnistvo Hrvata u Sarajevo.
Budi covijek i imaj postovanja; ne pljuvati na svoje.
Last edited by BMX1977 on 11/09/2018 19:32, edited 1 time in total.
-
Novak20
#31860 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo trolu, klonu i botu izvor. Stotina ih ima.Humljanin wrote:Koji poskok?BMX1977 wrote:
![]()
http://www.fojnica-samostan.com/novo/in ... logodavaca
https://www.klix.ba/vijesti/bih/necemo- ... /121113046
https://www.dnevnik.ba/teme/alija-izetb ... ih-fratara
I pride nagrada od Patkovića.
http://zurnal.info/novost/20999/patkovi ... e-zlocince
Miralem Čengić iz Visokog pravosnažno je osuđen na 12 godina zatvora zbog toga što je, na pragu samostana u Fojnici, 1993. godine ubio fra Nikicu Miličevića i fra Leona Migića. On je već bio izdržao zatvorsku kaznu kada ga je Fondacija prošle godine pomogla sa 1000 KM na „ime pravne pomoći“.
-
BMX1977
#31861 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da li ti znas da je i Krajisnik oslobodjen iz Hagu i skoro svi zatvorenici prije vremeno? To je dio zakona. Ako se dobro ponasas 10 godina ili 5 godina u zatvoru oprasta ti se 1/3 kazne. Tako je Biljana Plavsic isto "pomilovana" od strane Haga. Alija nema veze sa tim.Novak20 wrote:Evo trolu, klonu i botu izvor. Stotina ih ima.Humljanin wrote:Koji poskok?BMX1977 wrote:
![]()
http://www.fojnica-samostan.com/novo/in ... logodavaca
https://www.klix.ba/vijesti/bih/necemo- ... /121113046
https://www.dnevnik.ba/teme/alija-izetb ... ih-fratara
I pride nagrada od Patkovića.
http://zurnal.info/novost/20999/patkovi ... e-zlocince
Miralem Čengić iz Visokog pravosnažno je osuđen na 12 godina zatvora zbog toga što je, na pragu samostana u Fojnici, 1993. godine ubio fra Nikicu Miličevića i fra Leona Migića. On je već bio izdržao zatvorsku kaznu kada ga je Fondacija prošle godine pomogla sa 1000 KM na „ime pravne pomoći“.
Ali to je tek uradjeno kada je odlezao zakonski obavezni dio kazne. I nije ga pomilovao Alija nego sud; to jeste pustio ga nakon 2/3 odlezane kazne.
- vatrogasac
#31862 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Na drugom mjestu je kandidatkinja dr. Diana Zelenika sa 7,9% naklonjenosti birača. Na četvrtom mjestu je Boriša Falatar (Naša stranka) s 0,9%, a Jerko Ivanković Lijanović ima 0,3% potpore hrvatskih birača
Centar za politološka istraživanja Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru nastavio je s istraživanjem javnog mišljenja ispitanika hrvatske nacionalnosti o preferencijama stranačkih listi i kandidata uoči predstojećih općih izbora u listopadu.
Prvi put u istraživanju anketirani su pitani o preferencijama prema pojedinim koalicijama dogovorenim za opće izbore 2018., a ne prema pojedinačnim političkim strankama. Istraživanje javnog mišljenja provedeno je u razdoblju od 4. do 7. rujna na uzorku od 1000 ispitanika (osobe starije od 18 godina). S obzirom na stupanj strukturiranosti pitanja, korištena su dihotomna i pitanja s višestrukim odgovorom. Istraživanje je provedeno na teritoriju Federacije BiH na području osam županija (Hercegovačko-neretvanska, Srednjobosanska, Zapadnohercegovačka, Hercegbosanska, Zeničko-dobojska, Posavska, Tuzlanska i Sarajevska) telefonskim ispitivanjem. U strukturi ispitanika bilo je 52% muškaraca i 48% posto žena. Na pitanje “Namjeravate li izići na opće izbore 7. listopada ove godine?” 60,1% ispitanika odgovorilo je da želi izići, 17,5% da neće izići i njih 22,4% “ne zna” hoće li izići na izbore u listopadu.
-
Novak20
#31863 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dakle svi lažu samo ti znaš istinu.BMX1977 wrote: Da li ti znas da je i Krajisnik oslobodjen iz Hagu i skoro svi zatvorenici prije vremeno? To je dio zakona. Ako se dobro ponasas 10 godina ili 5 godina u zatvoru oprasta ti se 1/3 kazne. Tako je Biljana Plavsic isto "pomilovana" od strane Haga. Alija nema veze sa tim.
Ali to je tek uradjeno kada je odlezao zakonski obavezni dio kazne. I nije ga pomilovao Alija nego sud; to jeste pustio ga nakon 2/3 odlezane kazne.
http://www.kraljeva-sutjeska.com/portal ... on-migica/
Znaš li ko su mu nalogodavci ?Nakon žalbe i Čengića i Okružnog vojnog tužiteljstva, Vrhovni sud BiH povisio je kaznu prvooptuženom na 15 godina zatvora. Ubojica Čengić, međutim, pomilovan je tri puta od strane Alije Izetbegovića, a jednom je to isto učinio i Ejup Ganić, te je osuđenik odležao manje od polovice zatvorske kazne, u zatvoru poluotvorenog tipa u Sarajevu. Sve je to godinama mučilo samostansku zajednicu u Fojnici, koji su očekivali da će pravna država pronaći nalogodavca ovoga zločina.
Sedamnaest godina nakon zločina, u Fojnicu je došla skupina Visočana, predstavnika političkih struktura na čelu s Daliborom Tomičićem, predsjedateljem Općinskog vijeća Visokog, a što je još važnije, među njima bio je i umirovljeni časnik Armije BiH, brigadir Hasib Mušinbegović, nekadašnji zapovjednik 302. motorizirane brigade Armije BiH čiji su pripadnici bili i ubojice fojničkih fratara. „Došao sam ovdje u svoje osobno, ali i u ime brojnih Visočana, pa i boračkih udruženja ispričati se za zločin koji su počinili pripadnici postrojbe kojom sam zapovijedao i izraziti duboku sućut franjevcima za bol koju zbog zločina nose sve ove godine“, kazao je Mušinbegović. Na pitanje zašto se na ispriku moralo čekati punih 17 godina, bivši zapovjednik 302. motorizirane brigade odgovorio je kako dosad jednostavno nije bilo prilike niti posrednika koji bi mu omogućili dolazak u Fojnicu.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/casnik-armije-b ... aca-215158 - http://www.vecernji.ba
„Ja želim ovdje kazati prije svega da mi je formalno sasvjest čista. Iako su oni koji su ubili fratre bili pripadnici postrojbe kojom sam ja zapovijedao, oni zločin nisu učinili po mojoj zapovijedi. Naredbom viših pretpostavljenih oni su toga dana izuzeti od moje zapovijedi i prebačeni na područje Fojnice. S ljudskog stajališta, naravno da osjećam odgovornost i žaljenje za svaku nevinu žrtvu, a pogotovo ubojstvo fratara koji su oduvijek znali što znači zajedničke vrijednosti i život na ovim prostorima. Nisam naredio da ih se ubije, a ne vjerujem ni da je takva naredba došla iz političkog vrha. Ja bih joj se svakako usprotivio, a nakon što sam za zločin saznao, odmah sam tražio procesuiranje odgovornih“, ispričao nam je umirovljeni časnik Armije BiH koji je, kaže, uvjeren da je motiv ubojstva fojničkih fratara bilo koristoljublje.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/casnik-armije-b ... aca-215158 - http://www.vecernji.ba
-
BMX1977
#31864 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti si obicni provokator. Kakav je interes vrha ARBIH bio a pogotovo Alije Izetbegovica, da naredjuje likvidiranje 2 franjevaca? Kada znamo da upravo ti franjevci jesu uvijek zagovoarali drzavu Bosnu. Cak su bili i prisutni na prvom Bosnjackom kongresu franjevci iz kraljeve sutjeske i Fojnice.Novak20 wrote:„Ja želim ovdje kazati prije svega da mi je formalno sasvjest čista. Iako su oni koji su ubili fratre bili pripadnici postrojbe kojom sam ja zapovijedao, oni zločin nisu učinili po mojoj zapovijedi. Naredbom viših pretpostavljenih oni su toga dana izuzeti od moje zapovijedi i prebačeni na područje Fojnice. S ljudskog stajališta, naravno da osjećam odgovornost i žaljenje za svaku nevinu žrtvu, a pogotovo ubojstvo fratara koji su oduvijek znali što znači zajedničke vrijednosti i život na ovim prostorima. Nisam naredio da ih se ubije, a ne vjerujem ni da je takva naredba došla iz političkog vrha. Ja bih joj se svakako usprotivio, a nakon što sam za zločin saznao, odmah sam tražio procesuiranje odgovornih“, ispričao nam je umirovljeni časnik Armije BiH koji je, kaže, uvjeren da je motiv ubojstva fojničkih fratara bilo koristoljublje.
Dakle nikakva veca politika nije stajala iza toga. Cak kada je ARBIH ulazila u Vares to je islo vrlo pazljivo kako bi se izbjegnule civilne zrtve. A da je nekih vrh zelio da se osveti Hrvatima mogao je pobiti 50.000 Hrvata samo u Sarajevu i Tuzli.
To je pojedinacni zlocin 4 covijeka koji su upali u samostan i to je to. Ubica je odlezao 7 godina u zatvoru i to je vise nego sto se na zapadu lezi za ubistvo. Sa druge strane imamo UZP. I te dvije stvari se nikada nemogu izjednaciti ma kolko se ti trudio.
Evo dokumentarac sa BBC-a o vecoj Hrvatskoj i o politici Franje Tudjmana koja nije kriva za ubistvo 2 franjevca ovdje ili jedno selo tamo nego za pokusaj unistenja jednog naroda i jedne drzave.
-
Novak20
#31865 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti si bot, trol i klon koji se pojavio prije tri dana sa pričom da si tuzlanski Hrvat i sa namjerom da provociraš. Ja nisam rekao da je A. Izetbegović nalogodavac niti to mislim ali je on pomilovao ubicu 3 x. Halo 3 x. Je li pomilovao nekog Hrvata ili Srbina 3 x za slično nedjelo u istom periodu.Ako jeste, onda ok. Prema svakom građaninu države se ima isti kriterij. Ako nije, onda su kriteriji različiti.BMX1977 wrote:Ti si obicni provokator. Kakav je interes vrha ARBIH bio a pogotovo Alije Izetbegovica, da naredjuje likvidiranje 2 franjevaca? Kada znamo da upravo ti franjevci jesu uvijek zagovoarali drzavu Bosnu. Cak su bili i prisutni na prvom Bosnjackom kongresu franjevci iz kraljeve sutjeske i Fojnice.Novak20 wrote:„Ja želim ovdje kazati prije svega da mi je formalno sasvjest čista. Iako su oni koji su ubili fratre bili pripadnici postrojbe kojom sam ja zapovijedao, oni zločin nisu učinili po mojoj zapovijedi. Naredbom viših pretpostavljenih oni su toga dana izuzeti od moje zapovijedi i prebačeni na područje Fojnice. S ljudskog stajališta, naravno da osjećam odgovornost i žaljenje za svaku nevinu žrtvu, a pogotovo ubojstvo fratara koji su oduvijek znali što znači zajedničke vrijednosti i život na ovim prostorima. Nisam naredio da ih se ubije, a ne vjerujem ni da je takva naredba došla iz političkog vrha. Ja bih joj se svakako usprotivio, a nakon što sam za zločin saznao, odmah sam tražio procesuiranje odgovornih“, ispričao nam je umirovljeni časnik Armije BiH koji je, kaže, uvjeren da je motiv ubojstva fojničkih fratara bilo koristoljublje.
Dakle nikakva veca politika nije stajala iza toga. Cak kada je ARBIH ulazila u Vares to je islo vrlo pazljivo kako bi se izbjegnule civilne zrtve. A da je nekih vrh zelio da se osveti Hrvatima mogao je pobiti 50.000 Hrvata samo u Sarajevu i Tuzli.
To je pojedinacni zlocin 4 covijeka koji su upali u samostan i to je to. Ubica je odlezao 7 godina u zatvoru i to je vise nego sto se na zapadu lezi za ubistvo. Sa druge strane imamo UZP. I te dvije stvari se nikada nemogu izjednaciti ma kolko se ti trudio.
Država prava i građanska država ne može počivati na različitim kriterijima ove vrste. Ništa bolje, ako ne i gore po ovom pitanju su druge dvije strane u BiH.
Ni ti ne možeš pripisati UZP svim Hrvatima ma koliko se trudio. Neće ti trud proći bez odgovora.
p.s. Možemo se uvijek vraćati u prošlost samo se pitam čemu ?
-
BMX1977
#31866 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja jesam Hrvat. Ako je Alija pomilovao nekoga to nije u redu. No vi probate izjednaciti Aliju i ARBIH koja je bila legalna vojska na svojem teritoriju sa HV i Franjom Tudjmanom koji su osudjeni kao zlocinacka vojska za najvece zlocine protiv covijecnosti i agresiju. To dvije se nemoze staviti u isti ravan.Novak20 wrote:
Ti si bot, trol i klon koji se pojavio prije tri dana sa pričom da si tuzlanski Hrvat i sa namjerom da provociraš. Ja nisam rekao da je A. Izetbegović nalogodavac niti to mislim ali je on pomilovao ubicu 3 x. Halo 3 x. Je li pomilovao nekog Hrvata ili Srbina 3 x za slično nedjelo u istom periodu.Ako jeste, onda ok. Prema svakom građaninu države se ima isti kriterij. Ako nije, onda su kriteriji različiti.
Država prava i građanska država ne može počivati na različitim kriterijima ove vrste. Ništa bolje, ako ne i gore po ovom pitanju su druge dvije strane u BiH.
Ni ti ne možeš pripisati UZP svim Hrvatima ma koliko se trudio. Neće ti trud proći bez odgovora.
Kada mi nadjes da je Alija isao na Vares sa ciljem da etnicki ocisti Hrvate ili da je naredjivao ciscenje Hrvata Sarajeva, Tuzle, Zenice itd. i da je takvo ensto dokazano na sudu onda oke. Sve sto je dokazano u Hagu su neki pojedinacni zlocini ARBIH gdje je grupa od 3,4 ili 10 vojnika upala u neko selo, kuci, amostan u izvrsila likvidaciju.
HDZ Hrvatske je isti onaj HDZ koji je okarakteriziran za agresiju i za organiziranje agresije i UZP-a. Znaci svi Hrvati koji glasaju za tu politiku ucestvuju u jednoj zlocinackoj politici.
- Humljanin
#31867 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koliko si nepismen jadni tvoji sa tobom.BMX1977 wrote:
Haga. Alija nema veze sa tim.
Sud ga je osudio. Sud ga nije pomilovao. Samo predsjednik ima ovlasti pomilovati nekog.
Sud nema pravo pomilovati nikog.
Znaš li šta znači uopće pomilovati zatvorenika?
- Humljanin
#31868 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Humljanin wrote:Koliko si nepismen jadni tvoji sa tobom.BMX1977 wrote:
Ali to je tek uradjeno kada je odlezao zakonski obavezni dio kazne. I nije ga pomilovao Alija nego sud; to jeste pustio ga nakon 2/3 odlezane kazne.![]()
Sud ga je osudio. Sud ga nije pomilovao. Samo predsjednik ima ovlasti pomilovati nekog.
P.s. vidim da opet lupetaš i da imaš halucinacije od koječega...
Ti Ibrahime sine nisi Hrvat, ti si bosanski katolik. Eventualno možeš biti bosanski katolik muslimanske vjeroispovijesti.
-
BMX1977
#31869 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U tom slucaju Hrvata u BiH je jako malo. 80.000 u hercegovini i 15-ak hiljada oko Viteza. Ostalo su Ibrahimi i Bosanski katolici kako nas ti nazivas.Humljanin wrote:Humljanin wrote:Koliko si nepismen jadni tvoji sa tobom.BMX1977 wrote:
Ali to je tek uradjeno kada je odlezao zakonski obavezni dio kazne. I nije ga pomilovao Alija nego sud; to jeste pustio ga nakon 2/3 odlezane kazne.![]()
Ti Ibrahime sine nisi Hrvat, ti si bosanski katolik. Eventualno možeš biti bosanski katolik muslimanske vjeroispovijesti.
-
Hafis
#31870 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hanefijskog mezheba, da budemo precizni.Humljanin wrote: P.s. vidim da opet lupetaš i da imaš halucinacije od koječega...
-
Novak20
#31871 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne isključujem mogućnost da ti je prezime Hrvat. Moguće je.BMX1977 wrote:Ja jesam Hrvat. Ako je Alija pomilovao nekoga to nije u redu. No vi probate izjednaciti Aliju i ARBIH koja je bila legalna vojska na svojem teritoriju sa HV i Franjom Tudjmanom koji su osudjeni kao zlocinacka vojska za najvece zlocine protiv covijecnosti i agresiju. To dvije se nemoze staviti u isti ravan.Novak20 wrote:
Ti si bot, trol i klon koji se pojavio prije tri dana sa pričom da si tuzlanski Hrvat i sa namjerom da provociraš. Ja nisam rekao da je A. Izetbegović nalogodavac niti to mislim ali je on pomilovao ubicu 3 x. Halo 3 x. Je li pomilovao nekog Hrvata ili Srbina 3 x za slično nedjelo u istom periodu.Ako jeste, onda ok. Prema svakom građaninu države se ima isti kriterij. Ako nije, onda su kriteriji različiti.
Kada mi nadjes da je Alija isao na Vares sa ciljem da etnicki ocisti Hrvate ili da je naredjivao ciscenje Hrvata Sarajeva, Tuzle, Zenice itd. i da je takvo ensto dokazano na sudu onda oke. Sve sto je dokazano u Hagu su neki pojedinacni zlocini ARBIH gdje je grupa od 3,4 ili 10 vojnika upala u neko selo, kuci, amostan u izvrsila likvidaciju.
HDZ Hrvatske je isti onaj HDZ koji je okarakteriziran za agresiju i za organiziranje agresije i UZP-a. Znaci svi Hrvati koji glasaju za tu politiku ucestvuju u jednoj zlocinackoj politici.
Fakat si uvrnute logike, kao i većina nas na Balkanu. Niko nije sudio HDZ nego pojedince koji snose posljedice svojih nedjela. HDZ je legitimna politička stranka u BiH, poput SDS ili SDA. Ako je HDZ ili SDS "okarakteriziran" za agresiju ili propagira nešto nedopušteno, zabrani ga. Ako HDZ i SDS nisu zabranjeni, odakle tebi pravo da ljude koji glasaju za te stranke optužuješ da učestvuju u zločinačkoj politici ?
Optuži onda i njihove partnere u vlasti da su im saučesnici.
- mO k3
#31872 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Perači guza su se sastali
šta je drugari jeli smjena prošla ???
Ko vam dade EU pasoše
Ko vam dade EU pasoše
-
BMX1977
#31873 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
oTacno nisu jos zabranjeni. Ali imamo pravi mi svi glasati za politicke opcije koje ce postepeno zabranjivati HDZ; ukidati ulice ustaske po hercegovini i trpati u zatvor one koji slave Herceg Bosnu ili koji promovisu te ideje. To jeste demokratija zar ne. U demokratiji vecina bira a HDZ-ova politika u FBIH je u veeeeeeeeeelikoj manjini. I zato ce biti unistena do kraja. Zivi bili pa vidijeli.Novak20 wrote:
Ne isključujem mogućnost da ti je prezime Hrvat. Moguće je.
Fakat si uvrnute logike, kao i većina nas na Balkanu. Niko nije sudio HDZ nego pojedince koji snose posljedice svojih nedjela. HDZ je legitimna politička stranka u BiH, poput SDS ili SDA. Ako je HDZ ili SDS "okarakteriziran" za agresiju ili propagira nešto nedopušteno, zabrani ga. Ako HDZ i SDS nisu zabranjeni, odakle tebi pravo da ljude koji glasaju za te stranke optužuješ da učestvuju u zločinačkoj politici ?
Optuži onda i njihove partnere u vlasti da su im saučesnici.
Last edited by BMX1977 on 11/09/2018 20:41, edited 1 time in total.
- Point.
#31874 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dame i gospodo, družba Praljka Kvržice je i večeras sa vama. Neradnici upravo uplatili listić u kladionici i sada laganini do 15 do 9, kada domovina Hrvatska igra friendašku utakmicu sa Španjolskom. Poželimo dečkima sretno.
- Humljanin
#31875 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti opet guslaš po svom... Hrvata u BiH nejma. Ne može ih biti nikako. Ne postoje. Tačka. To su bosanski ili bošnjački katolici (svejedno). Hrvati su samo u Hrvatskoj.BMX1977 wrote:U tom slucaju Hrvata u BiH je jako malo. 80.000 u hercegovini i 15-ak hiljada oko Viteza. Ostalo su Ibrahimi i Bosanski katolici kako nas ti nazivas.Humljanin wrote:
Mir neka je sa tobom