Demokratska fronta Željko Komšić

cvrčak_na_hedonizmu

#31851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

palermo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Svi se trebaju mjenjati, osim SDA. Svima drugima se propituju kvaliteti osim SDA.
Ko to kaže ?

al pričamo o promjeni......SDA je koliko ja znam na vlasti, zbog nečeg.....da bi je skinuo sa vlasti moraš ponuditi vjerodostojnu promjenu
SDA je na vlasti zbog pola miliona registrovanih vojnika iz obrambenog rata, više od pola milijarde socijalnih izdataka iz budžeta i cca 60% gdp-a koji se izdvaja za "funkcionisanje" državnog aparata i plata zaposlenika kojih ima cirka četvrt miliona + malo veza sa vjerom i pričom kako treba glasati za naše.

Šta ponuditi kao "vjerodostojnu promjenu" ? Čarobni štapić ili nasilnu revoluciju, to su realne opcije :oops: Praviš se naivniji nego sto zaista jesi
palermo

#31852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote:
palermo wrote: Ko to kaže ?

al pričamo o promjeni......SDA je koliko ja znam na vlasti, zbog nečeg.....da bi je skinuo sa vlasti moraš ponuditi vjerodostojnu promjenu
Opoziciji se trazi dlaka u jajetu. SDA je standard i default.
slažem se sa tobom.....uz napomenu, SDA jeste standard....vrlo nizak naravno,...... dakle tvoje je da ga preskočiš....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31853 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Upravo tako.

Redovno gube izbore, a osvajaju vlast.

A oni koji glasaju protiv ili idu vani ili im se prikljucuju, a i pocesto apstiniraju nakon razocarenja alternativom.
cvrčak_na_hedonizmu

#31854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ne treba ti puno da preskočiš "nizak" standard SDA. Samo stotinjak hiljada radnih mjesta na budžetu sa odličnim platama, pola milijarde socijale i malo vjere. Sitnica :skoljka:

Šuplje priče
pemanapemani

#31855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
palermo wrote: Ko to kaže ?

Opoziciji se trazi dlaka u jajetu. SDA je standard i default.
slažem se sa tobom.....uz napomenu, SDA jeste standard....vrlo nizak naravno,...... dakle tvoje je da ga preskočiš....
Fazon je u tome da simpatizeri SDA nikad neće priznati da je standard preskočen. Odnosno, u tom trenutku osnovni cilj stranke postaje relativizacija - svi su isti i onda je bolje birati SDA, jer smo na njih navikli.
Oni će raditi sitne izdaje države i pljačkati sa bismillom na usnama. Bismilla je od Boga, pa onda ni njemu neće toliko smetati izdaje i pljačka. Za razliku od onih drugih, koji su nevjernici i njihova krađa je 100 puta gora od vjerničke pljačke.

Na kraju ide izvrtanje teza i uvjeravanje da je lakše popraviti SDA koja već 20 godina krade, nego nekoga ko je krao 4 godine ili nekoga ko nikad nije krao, ali se pretpostavlja da će krasti, te će ga automatski biti teže promijeniti nego SDA. :-)
Last edited by pemanapemani on 07/03/2017 13:52, edited 1 time in total.
Dr Arsla

#31856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

Kod nas i nema opozicije u pravom smislu riječi. Sve ti je to borba ko će biti koalicioni partner zelenima :D
palermo

#31857 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
palermo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Svi se trebaju mjenjati, osim SDA. Svima drugima se propituju kvaliteti osim SDA.
Ko to kaže ?

SDA je na vlasti zbog pola miliona registrovanih vojnika iz obrambenog rata, više od pola milijarde socijalnih izdataka iz budžeta i cca 60% gdp-a koji se izdvaja za "funkcionisanje" državnog aparata i plata zaposlenika kojih ima cirka četvrt miliona + malo veza sa vjerom i pričom kako treba glasati za naše.

Šta ponuditi kao "vjerodostojnu promjenu" ? Čarobni štapić ili nasilnu revoluciju, to su realne opcije :oops: Praviš se naivniji nego sto zaista jesi
Što se bolan pravim naivan Cvrle ? Pa ako je SDA zbog toga što si ti naveo na vlasti to je opet činjenica koju moraš uzeti u obzir . Ti si ovdje nabrojao pola miliona vojnika, frtalj miliona onih na budžetu, frtalj vjernika, i dobiješ kada sve sabereš maltene čitavoi stanovništvo koje živi na teritoriji gdje SDA vlada. Pa za koga onda dižeš revoluciju, ako su svi zadovoljni sa SDA......za ovih par forumaša ?.....

Zašto misliš da je nastavnik u srednjoj školi koji je na budžetu automatski tvoj protivnik, zašto bi demobilisani vojnik kojji prima neku penzijicu od 500-600 Km bio tvioj protivnik, zašto misliš da su dotkori zaposleni u javnim bolnicama za SDA ?.....Zašto se možda ne bi upitao, kako ovu armiju koju si ti sada nabrojao prebaciš u svoj tabor, umjesto da ih odmah etiketiraš....
drug_profi

#31858 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

palermo wrote:
Bravo, ali Lagumdžijina postavkla nije bila skonimo SDA sa vlasti po svaku cijenu.....Lagumdžijina postavka je bila napravimo zapadnu njemačku ovdje...iako nikad nisam glasao za Komšića na izborima za predsjedništvo, ono drugo glasanje je bilo primjer prave mobilizacije.....ljudi su tada stvarno sa zanosom glasali za Komšića, i uspješno im se prodao model patriote, bosanca, nenacionaliste......dakle, mobilišeš ih na tezi ovako će biti,ovo smo mi, a ne na tezi svi protiv SDA......

A ovo razbij, pa mislim da sam ti rekao već, dovoljno je da kažeš....je li SDA najveći problem ove države, jesmo li to mi već odustali od Bosne i Hercegovine i smatramo naš trokutistan državom, hoće li ovi novi opet u vlast sa Dodikom i HDZ-om, zar je Fahro onaj ko će predstavljati Bošnjake ..itt, itd.....
Nebitno na čemu će se na bilbordima blok zasnivati. Dovoljno je da obećaju da neće ici sa SDA u koaliciju jer je SDA takva i takva. I svi znaju kakva je SDA samo sto niko nece glasno da kaze i to se prihvata kao normalno. I zato sto nama ne treba proxy za SDA kad mozemo direktno dati njima glas da ih hocemo u vlasti.
Ocito je da su Bosnjacki glasaci oni koji teze centru i ljevici i odmaku od nacionalizma. Ne treba se praviti da to nije tako. HDZ moras uzeti jer ako ces funkcionalnu vlast (sto treba biti prioritet) onda moras prihvatiti one koje vecina Hrvata i Srba odaberu kao svoje predstavnike. Jbg. ja ne mogu nista sto se tebi HDZ gadi. Meni se SDA gadi jos vise, cak i od ovog nakaradnog sistema, samo SDA mozes legitimno zamjeniti, a HDZ ne mozes. Fahro nek odluci hoce li prici uz blok ili ce spasavati SDA nakon izbora. Moze i prije, ali da mu bude jasno da nije vođa tog pokreta, vec samo jedan od. Uostalom Fahro je po mom misljenju ipak bolji politicar nego bilo ko iz prvog safa SDA, ako cemo gledati samo taj kvalitet.
I da se osvrnem i na njega malo vise. Jadno je da smo dovedeni dotle da nadu vidimo u jednom Fahrudinu Radoncicu. Ali sta se moze. SDA se mora odmaknuti od para i uticaja da pravna drzava dobije sansu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Jednom kad kasa presusi, a sve je praznija, vidjecemo koliko su ti ljudi vjerni SDA.

Revolucije ne dizu obespravljeni i ponizeni bedni ljudi (ekavica je tu radi efekta), nego oni kojima je dobro, a htjeli bi da im bude jos bolje.
IMT25

#31860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

palermo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ko to kaže ?

"SDA je na vlasti zbog pola miliona registrovanih vojnika iz obrambenog rata, više od pola milijarde socijalnih izdataka iz budžeta"...U suštini jesi u pravu ali opet, čime bi trebalo danas da bude zadovoljno tih pola miliona vojnika? Svojim statusom u društvu, dostojanstvenim životom i sl.? Kako je ta socijala adekvatna i kako sa par stoja maraka pokriti mjesec dana režije, hrane, lijekova, odjeće? A nezaposlenost? I ona je oko pola miliona. Tako da mislim da je zaista čarobni štapić u ruci SDA, odn. neshvatljivi mazohizam naroda, povijanje repa nedostatak samopoštovanja i zadovoljavanje sa mrvicama koje padnu sa begovog stola.
Last edited by IMT25 on 07/03/2017 14:23, edited 3 times in total.
Dr Arsla

#31861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

drugi profil wrote:
palermo wrote:
Bravo, ali Lagumdžijina postavkla nije bila skonimo SDA sa vlasti po svaku cijenu.....Lagumdžijina postavka je bila napravimo zapadnu njemačku ovdje...iako nikad nisam glasao za Komšića na izborima za predsjedništvo, ono drugo glasanje je bilo primjer prave mobilizacije.....ljudi su tada stvarno sa zanosom glasali za Komšića, i uspješno im se prodao model patriote, bosanca, nenacionaliste......dakle, mobilišeš ih na tezi ovako će biti,ovo smo mi, a ne na tezi svi protiv SDA......

A ovo razbij, pa mislim da sam ti rekao već, dovoljno je da kažeš....je li SDA najveći problem ove države, jesmo li to mi već odustali od Bosne i Hercegovine i smatramo naš trokutistan državom, hoće li ovi novi opet u vlast sa Dodikom i HDZ-om, zar je Fahro onaj ko će predstavljati Bošnjake ..itt, itd.....
Nebitno na čemu će se na bilbordima blok zasnivati. Dovoljno je da obećaju da neće ici sa SDA u koaliciju jer je SDA takva i takva. I svi znaju kakva je SDA samo sto niko nece glasno da kaze i to se prihvata kao normalno. I zato sto nama ne treba proxy za SDA kad mozemo direktno dati njima glas da ih hocemo u vlasti.
Ocito je da su Bosnjacki glasaci oni koji teze centru i ljevici i odmaku od nacionalizma. Ne treba se praviti da to nije tako. HDZ moras uzeti jer ako ces funkcionalnu vlast (sto treba biti prioritet) onda moras prihvatiti one koje vecina Hrvata i Srba odaberu kao svoje predstavnike. Jbg. ja ne mogu nista sto se tebi HDZ gadi. Meni se SDA gadi jos vise, cak i od ovog nakaradnog sistema, samo SDA mozes legitimno zamjeniti, a HDZ ne mozes. Fahro nek odluci hoce li prici uz blok ili ce spasavati SDA nakon izbora. Moze i prije, ali da mu bude jasno da nije vođa tog pokreta, vec samo jedan od. Uostalom Fahro je po mom misljenju ipak bolji politicar nego bilo ko iz prvog safa SDA, ako cemo gledati samo taj kvalitet.
I da se osvrnem i na njega malo vise. Jadno je da smo dovedeni dotle da nadu vidimo u jednom Fahrudinu Radoncicu. Ali sta se moze. SDA se mora odmaknuti od para i uticaja da pravna drzava dobije sansu.
Obećanje ludom radovanje, milion puta do sada narodu obećano pa im slagano. Jel se Šćepo u majku kleo da će Baketa za vreće zlata strpati u zatvor a Smućko se kleo Sabinom, Lanom i Sparkijem da nikada ama baš nikada ne bi ušao u koaliciju sa SDA. Pa su obojica odmah poletili zelenima u zagrljaj i popišali se na svoje glasače. O kakvoj mi opoziciji ovdje pričamo ? Ma hajte molim Vas ! :-D
cvrčak_na_hedonizmu

#31862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

palermo wrote:

Što se bolan pravim naivan Cvrle ? Pa ako je SDA zbog toga što si ti naveo na vlasti to je opet činjenica koju moraš uzeti u obzir . Ti si ovdje nabrojao pola miliona vojnika, frtalj miliona onih na budžetu, frtalj vjernika, i dobiješ kada sve sabereš maltene čitavoi stanovništvo koje živi na teritoriji gdje SDA vlada. Pa za koga onda dižeš revoluciju, ako su svi zadovoljni sa SDA......za ovih par forumaša ?.....

Zašto misliš da je nastavnik u srednjoj školi koji je na budžetu automatski tvoj protivnik, zašto bi demobilisani vojnik kojji prima neku penzijicu od 500-600 Km bio tvioj protivnik, zašto misliš da su dotkori zaposleni u javnim bolnicama za SDA ?.....Zašto se možda ne bi upitao, kako ovu armiju koju si ti sada nabrojao prebaciš u svoj tabor, umjesto da ih odmah etiketiraš....
Zato što je demobilisani vojnik, planski, napravljen fukarom pa umjesto da ima posao on dobija mrvice i crkavicu, zato što se većina ovih sa budžeta i socijale ( opravdano ) boji da će sa pobunom protiv vladajucih izgubiti ono što ima, jer su plate broj radnih mjesta u državnom aparatu toliko nerealno postavljeni da se granice sa apsurdom. O zasticenosti sa kolektivnim ugovorima da ne pričam.

Neko mora uzeti vlast, smanjiti javnu potrošnju za 30-40%, otvoriti nova radna mjesta i ori tome vrlo vjerovatno imati socijalne nemire i glat izgubiti izbore.

To je taj "nizak" standard. Vjeru i hodže uopste nisam uzeo kao parametar, a bitan su faktor na sve navedeno.

Ma hajte molim vas, o čemu pričamo.
palermo

#31863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

drugi profil wrote:
Ok, imaš svoju političku filozofiju, ima stvari sa kojima se ja ne slažem, al nebitno.

Jedino što ti kažem je da na ovome što si ti upravo u ovome postu izložio nećeš skinuti SDA
drug_profi

#31864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Dr Arsla wrote: Obećanje ludom radovanje, milion puta do sada narodu obećano pa im slagano. Jel se Šćepo u majku kleo da će Baketa za vreće zlata strpati u zatvor a Smućko se kleo Sabinom, Lanom i Sparkijem da nikada ama baš nikada ne bi ušao u koaliciju sa SDA. Pa su obojica odmah poletili zelenima u zagrljaj i popišali se na svoje glasače. O kakvoj mi opoziciji ovdje pričamo ? Ma hajte molim Vas ! :-D
Moram se na ovo osvrnuti. Ovo je problem nemogućnosti raspsivanja vanrednih izbora. U situaciji koja je bila da se ne moze napraviti vlast bez SDA patriotski je bilo dati glasove za neku vladu.
DF je brzo izasao, po mom misljenju ispravno. SBB je usao i nesto se foliraju da su opozicija, a u izvrsnoj su vlasti.
Mislili su da mogu kontrolisati sta radi SDA ali matrak. Previse je to razradjena masina, a valjalo je poklopiti namjensku industriju, prodati Bosnalijek, FDS i Sarajevo osiguranje svojim favoritima.... naivno, ali se nadam da su izvukli pouku.

U situaciji kad ostanes bez vlade u punom mandatu, a ocekuje te veliki posao ne mozes pustiti 4 godine da propadnu sa vladom u tehnickom mandatu.
Bezizlazna situacija u kojoj SDA dobija kako god okrenes, a svi drugi gube. Zato treba ostvariti dovoljno glasova da ti SDA ne treba.
I zato treba insisitirati da prilikom izmjene izbornog zakona vanredni izbori budu opcija u slucaju nemogucnosti formiranja vlasti za 4 mjeseca.
Usput da pitam da li neko zna da li u sadasnjem prijedlogu koji se usaglašava ima takva izmjena?
drug_profi

#31865 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drugi profil wrote:
Ok, imaš svoju političku filozofiju, ima stvari sa kojima se ja ne slažem, al nebitno.

Jedino što ti kažem je da na ovome što si ti upravo u ovome postu izložio nećeš skinuti SDA
Ne postoje dva covjeka da se mogu sloziti 100%. Palermo, rekoh ti vec da te respektujem jer mislim da se sa tobom mogu naci na bar 85%. Sasvim je normalno da svako misli svojom glavom, pa da ima i svoje zakljucke.
palermo

#31866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Lukavi Plan wrote:
palermo wrote:
Naravno kada prije SDA nije bilo ni muslimana a ni bošnjaka, nit se prije SDA moglo ići u džamije, pa da nije SDA nebi bilo ni BiH.

To je blasfemična prevara usađena u bošnjaka, naročito ove generacije koje ne pamte bivšu državu.
Poenta je.....Bošnjaci su krivi, vjernici su krivi, narod je mahnit......

jok....na toj premisi se ne skida SDA.....
drug_profi

#31867 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

palermo wrote:
Lukavi Plan wrote:
palermo wrote:
Naravno kada prije SDA nije bilo ni muslimana a ni bošnjaka, nit se prije SDA moglo ići u džamije, pa da nije SDA nebi bilo ni BiH.

To je blasfemična prevara usađena u bošnjaka, naročito ove generacije koje ne pamte bivšu državu.
Poenta je.....Bošnjaci su krivi, vjernici su krivi, narod je mahnit......

jok....na toj premisi se ne skida SDA.....
E pa fulio si poentu. Poenta je: SDA je mafija koja nam je unistila fabrike, bolnice, javna preduzeca. Sto je ziva istina i svako sa zerom mozga ce da je prepozan cim je cuje. Narocito ako se dokumentuje sa primjerima (za zaboravne).
palermo

#31868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

drugi profil wrote:
E pa fulio si poentu. Poenta je: SDA je mafija koja nam je unistila fabrike, bolnice, javna preduzeca. Sto je ziva istina i svako sa zerom mozga ce da je prepozan cim je cuje. Narocito ako se dokumentuje sa primjerima (za zaboravne).
Pa nisam fulio jebo ga miš, napiso čojek kojem sam replicirao
drug_profi

#31869 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drugi profil wrote:
Pa nisam fulio jebo ga miš, napiso čojek kojem sam replicirao
Do mene je. Haos od postova. Odoh ja. Ovo mi je previse politike za cijeli mjesec.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31870 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote: Đonlagić je strogi prosjek, u skladu sa standardima EFSA zadnjih 10-15 godina......
Baš tako , univerzitetski profesor koji sebi dozovoli takav "luksuz" da povremeno izvali poneku žestoku glupost....
Maystor wrote: Ljeljko je imao izborni rezultat koji mu je garantovao učešće u vlasti. Probao, nije išlo, časno se povukao. Mogao je ostati, popuniti sve pozicije koje danas drži SBB (Aerodrome, Autoceste, Fondove ... ) ali nije. Tada bi i svi Stojnići, Challengeri i ostala bagra ostali na okupu. Ovo da je nudio da ostane je saopštenje SDA i bespredmetno je komentarisati.
Ma ovo naprosto nije tačno...momentom kad je Radončić ponudio ruku Izetbegoviću (a samo njih dvojica znaju šta je ponuđeno i šta je dogovoreno) Komšić je postao bespotreban. Istjeran je iz vlasti , najuren. Zašto bi troje dijelilo vlast kada komotno vlada dvoje i zašto se Komšićeva ideološki neprofilisana (a kasnije se utvrdilo i operativno neorganizovana) stranka ne bi iskoristila u budućnosti , tako da se vrbuju njihovi članovi koji ostvare funkcije ?
Vrlo jasno i jednostavno , Komšić jednostavno nije imao odgovor ni na jedno ni na drugo zato je tu gdje jeste. Komšiću je Reuf mnogo značio.
VjecitiStudent wrote:Hoće li ijedno stranačko biće u ovoj zemlji ikad izgovoriti nešto poput izvinjavam se, zajebali smo se, prevarili su nas, itd. ...
Nikada..gdje su talovi u pitanju , etici nema mjesta....
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Iskreno mislim da je Fahraon gora opcija od SDA ( sreća pa nema stranačke "infrastrukture" ). Osoba koja je bila "prijatelj" sa Keljmendijem, koja se pominje u ubistvu Ramiza Delalica, koju proziva bračni par Turkovic - znači lik je uspio da se uplete u neke priče i dešavanja sa najvećim krimosima i ubicama poslijeratnog Sarajeva ne može biti dobro rješenje.
Također, lik je uspio da izda Aliju Harisa, Lagumdziju, a ako me sjećanje ne vara i Sefera. E jebiga, takav ne može biti nikakvo rješenje, naročito ne može biti "dobro" rješenje.
Pozdrav :)
Cvrčak na hedonizmu ,

Nenad Čanak je jednom izjavio komentarišući nastanak Vučića , Tome i SNS-a da su od radikala gori jedino izdjanici radikala.
Istu stvar mislim o SBB-u i Faraonu. Istu , u te dvije partije ne vidim niti jedan mikron razlike ideološki ili operativno.
Sistem koji je od nekada bogate , razvijene i obrazovane zemlje Bosne i Hercegovine napravio pakao su stvorile SDA i koalicioni partneri.
Tim sistemom još uvijek rukovodi i održava ga živim SDA sa koalicionim partnerima.
Nemam nikakav promil sumnje da će ova država nestati u potpunosti i zvanično i biološki i privredno ukoliko na vlasti ostane SDA.
Oboriti SDA i 2022 nije kasno ali je makar načeti , makar joj zariti mač u slabine treba učiniti već 2018 a za to postoje pretpostavke.
HDZ isključujemo iz svih kalkulacija jer oni realno ne traže vlast tamo gdje nemaju finansijski profit , RS je priča za sebe i važno je da se RS JOŠ uvijek mora prilagođavati pravilima unutar Bosne i Hercegovine a ne da se BiH prilagođava RS-u. Dodik koliko god bahat , silan i osion bio , ne može mijenjati Dayton ni faktički ni pravno niti može uticati na kretanja unutar BiH , on samo u svom neradu , javašluku i lopovluku može porizvoditi institucionalne krize koje nemaju nikakav pravni učinak a istovremeno najgore što proizvode je gubljenje vremena.

Elem , u najbosanskijem dijelu BiH , SDA je izgubila sve kredite i mora letjeti s vlasti ako želimo da preživimo.
Naša Stranka , SDP i DF trenutno nemaju dovoljan kapacitet da sruše SDA na izborima. Ukoliko Radončić procijeni da će koalicijom sa SDP-om spasiti poziciju a srušiti SDA - on će to učiniti. Da bi smo KRENULI IZ POČETKA moramo srušiti SDA , kad srušimo SDA , razmišljaćemo i o posljedicama novog a ne naročito većeg Faraonovog uticaja na društvo.
Kao vatrena simpatizerka NS-a sam progutala žestoku knedlu koalicijom NS-a sa SDP i DF u Kantonu Sarajevo , pa se evo preguralo nekako iako Miladini i Lazovići i Komšića obojica još uvijek pokušavaju voditi kolo na svoj mlin.Ako ništa bar su raskrinkani.
Valjda ćemo nekako pregrmiti i taj SBB u ime mnogo važnijeg cilja pa kom obojci pa kom opanci.
Jer došla je voda do grla pod SDA cvrčak , nema dalje više nema kuda.
Veliki pozdrav.
Banksy wrote:
Izgleda da je za Bakira priča s Radončićem zaista završena i da se SDA vraća prvoj ljubavi, SDP-u. Ako ne odmah, onda nakon izbora 2018.
Iako Lagumdžijini kadrovi zadnjih dana ubrzano napuštaju SDP, priča se da je ovo ponovno približavanje starih koalicionih partnera baš Lagumdžijino djelo. Nije baš najjasnije gdje su tu Gačani i kako će se riješiti previranja u SDA, je li ovo samo Bakirova akvizicija ili i stranka stoji iza nje. Vidjećemo...
Banksy ,

ako Reuf Bajrović ponovo stane uz SDP (ne mislim da se stranke ujedine već poslovno i interesno) mislim da od povezivanja SDP-a sa SDA nema ništa , jer SDA nije stranka koja će napredovati ili pomjeriti se s mjesta duže vrijeme a Bajrović je suprotan profil ličnosti i političara od onog što SDA jeste (ne mislim samo na ideologiju).
Isto tako i sadašnja garinitura SDP-a (izuzev Lazovića i Miladina koji ipak ne donose strateške odluke) nije za koaliciju sa SDA jer im je ta koalicija uzela tako puno i bukvalno ih uništila. Članstvo SDP-a koje je (PRE)OSTALO ipak ima nešto više ideološke svijesti od onog šireg.
Mislim da su oni u ovom trenutku puno bliži SBB-u i da su im oni puno manje gadljivi nego DF-u a Našoj Stranci pogotovo.
Naša Stranka je u velikim problemima ako SBB i SDP koaliraju i zbog eventualne podrške i zbog eventualnog nepodržavanja toga.
Vidjećemo da li si ipak ti bila upravu.
Veliki pozdrav.
Last edited by sabina1 on 07/03/2017 14:48, edited 1 time in total.
veiz

#31871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by veiz »

Željko Komšić: Neću sa fašistima, šovinistima, lopovima i reketašima

Željko se posro tad a sad hoće da .... sa HDZ-eom
Mžda na sljedećim izborima HDZ kandidira Željka Komšića za člana precjedništva
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

sabina1 wrote:.momentom kad je Radončić ponudio ruku Izetbegoviću (a samo njih dvojica znaju šta je ponuđeno i šta je dogovoreno) Komšić je postao bespotreban. Istjeran je iz vlasti , najuren. Zašto bi troje dijelilo vlast kada komotno vlada dvoje i zašto se Komšićeva ideološki neprofilisana (a kasnije se utvrdilo i operativno neorganizovana) stranka ne bi iskoristila u budućnosti , tako da se vrbuju njihovi članovi koji ostvare funkcije ?
Vrlo jasno i jednostavno , Komšić jednostavno nije imao odgovor ni na jedno ni na drugo zato je tu gdje jeste. Komšiću je Reuf mnogo značio.

Ajfon i Šamarđija su bili logistički i ideološki backbone i braintrust DF-a...dvojac koji je stvorio i Smućka i sranku i bez njih (no matther what dilajle nekad znaju da budu i jedan i drugi) DF je sranka bez okus i mirisa, a Smućko zaboravljeni as bez poljitićkog kompasa

nažalost, njih je istisnula trgovačka imt kamarila i na kraju smo dobili da je DF raspad sranka koja slobodno nudi rućice na tržištu
palermo

#31873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

sabina1 wrote:......
kao što rekoh na temi NS, zaista je velika šteta što nema više Peđe. Naprosto, volio bih znati jesu li ovo stavovi i NS-a.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:
sabina1 wrote:.momentom kad je Radončić ponudio ruku Izetbegoviću (a samo njih dvojica znaju šta je ponuđeno i šta je dogovoreno) Komšić je postao bespotreban. Istjeran je iz vlasti , najuren. Zašto bi troje dijelilo vlast kada komotno vlada dvoje i zašto se Komšićeva ideološki neprofilisana (a kasnije se utvrdilo i operativno neorganizovana) stranka ne bi iskoristila u budućnosti , tako da se vrbuju njihovi članovi koji ostvare funkcije ?

Ajfon i Šamarđija su bili logistički i ideološki backbone i braintrust DF-a...dvojac koji je stvorio i Smućka i sranku i bez njih (no matther what dilajle nekad znaju da budu i jedan i drugi) DF je sranka bez okus i mirisa, a Smućko zaboravljeni as bez poljitićkog kompasa

nažalost, njih je istisnula trgovačka imt kamarila i na kraju smo dobili da je DF raspad sranka koja slobodno nudi rućice na tržištu
Tako je. Mislim da su oni stvorili Smućka i u SDP-u , hrvatski član predsjedništva - građanin itd , itd , itd....

Ajfon i Šamardžija su jasni ali još ne znamo kako će se ponašati Smućko do kraja u ovom šamaranju sa svih strana i preostalom infrastrukturom te jako slabim ljudskim resursima.

Pozdrav.
palermo wrote:
sabina1 wrote:......
kao što rekoh na temi NS, zaista je velika šteta što nema više Peđe. Naprosto, volio bih znati jesu li ovo stavovi i NS-a.
Naprosto mu pošaljete poruku na FB ili tražite sastanak sa njim u centrali....
Tačno je da "gubite" anonimnost ali eto - dobijete odgovor. Sve zavisi da li je anonimnost vrijedna odgovora.
Vjerujte mi da i mene zanima ista stvar koju vi želite znati.
Lijep pozdrav.
palermo

#31875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

sabina1 wrote:
Naprosto mu pošaljete poruku na FB ili tražite sastanak sa njim u centrali....
Tačno je da "gubite" anonimnost ali eto - dobijete odgovor. Sve zavisi da li je anonimnost vrijedna odgovora.
Vjerujte mi da i mene zanima ista stvar koju vi želite znati.
Lijep pozdrav.
ma neću slati (a i nemam FB account), ali zaista me zanima, vjerujem i vas. I koliko god shvatao Peđu naprosto je šteta što je otvorio vrata i onda sam kroz njih izišao, ostavljajući pri tom brojne dileme.

eleneis....možda jednom i saznamo....
Post Reply