ultima_palabra wrote:
Đonlagić je strogi prosjek, u skladu sa standardima EFSA zadnjih 10-15 godina......
Baš tako , univerzitetski profesor koji sebi dozovoli takav "luksuz" da povremeno izvali poneku žestoku glupost....
Maystor wrote:
Ljeljko je imao izborni rezultat koji mu je garantovao učešće u vlasti. Probao, nije išlo, časno se povukao. Mogao je ostati, popuniti sve pozicije koje danas drži SBB (Aerodrome, Autoceste, Fondove ... ) ali nije. Tada bi i svi Stojnići, Challengeri i ostala bagra ostali na okupu. Ovo da je nudio da ostane je saopštenje SDA i bespredmetno je komentarisati.
Ma ovo naprosto nije tačno...momentom kad je Radončić ponudio ruku Izetbegoviću (a samo njih dvojica znaju šta je ponuđeno i šta je dogovoreno) Komšić je postao bespotreban. Istjeran je iz vlasti , najuren. Zašto bi troje dijelilo vlast kada komotno vlada dvoje i zašto se Komšićeva ideološki neprofilisana (a kasnije se utvrdilo i operativno neorganizovana) stranka ne bi iskoristila u budućnosti , tako da se vrbuju njihovi članovi koji ostvare funkcije ?
Vrlo jasno i jednostavno , Komšić jednostavno nije imao odgovor ni na jedno ni na drugo zato je tu gdje jeste. Komšiću je Reuf mnogo značio.
VjecitiStudent wrote:Hoće li ijedno stranačko biće u ovoj zemlji ikad izgovoriti nešto poput izvinjavam se, zajebali smo se, prevarili su nas, itd. ...
Nikada..gdje su talovi u pitanju , etici nema mjesta....
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Iskreno mislim da je Fahraon gora opcija od SDA ( sreća pa nema stranačke "infrastrukture" ). Osoba koja je bila "prijatelj" sa Keljmendijem, koja se pominje u ubistvu Ramiza Delalica, koju proziva bračni par Turkovic - znači lik je uspio da se uplete u neke priče i dešavanja sa najvećim krimosima i ubicama poslijeratnog Sarajeva ne može biti dobro rješenje.
Također, lik je uspio da izda Aliju Harisa, Lagumdziju, a ako me sjećanje ne vara i Sefera. E jebiga, takav ne može biti nikakvo rješenje, naročito ne može biti "dobro" rješenje.
Pozdrav

Cvrčak na hedonizmu ,
Nenad Čanak je jednom izjavio komentarišući nastanak Vučića , Tome i SNS-a da su od radikala gori jedino izdjanici radikala.
Istu stvar mislim o SBB-u i Faraonu. Istu , u te dvije partije ne vidim niti jedan mikron razlike ideološki ili operativno.
Sistem koji je od nekada bogate , razvijene i obrazovane zemlje Bosne i Hercegovine napravio pakao su stvorile SDA i koalicioni partneri.
Tim sistemom još uvijek rukovodi i održava ga živim SDA sa koalicionim partnerima.
Nemam nikakav promil sumnje da će ova država nestati u potpunosti i zvanično i biološki i privredno ukoliko na vlasti ostane SDA.
Oboriti SDA i 2022 nije kasno ali je makar načeti , makar joj zariti mač u slabine treba učiniti već 2018 a za to postoje pretpostavke.
HDZ isključujemo iz svih kalkulacija jer oni realno ne traže vlast tamo gdje nemaju finansijski profit , RS je priča za sebe i važno je da se RS JOŠ uvijek mora prilagođavati pravilima unutar Bosne i Hercegovine a ne da se BiH prilagođava RS-u. Dodik koliko god bahat , silan i osion bio , ne može mijenjati Dayton ni faktički ni pravno niti može uticati na kretanja unutar BiH , on samo u svom neradu , javašluku i lopovluku može porizvoditi institucionalne krize koje nemaju nikakav pravni učinak a istovremeno najgore što proizvode je gubljenje vremena.
Elem , u najbosanskijem dijelu BiH , SDA je izgubila sve kredite i mora letjeti s vlasti ako želimo da preživimo.
Naša Stranka , SDP i DF trenutno nemaju dovoljan kapacitet da sruše SDA na izborima. Ukoliko Radončić procijeni da će koalicijom sa SDP-om spasiti poziciju a srušiti SDA - on će to učiniti. Da bi smo KRENULI IZ POČETKA moramo srušiti SDA , kad srušimo SDA , razmišljaćemo i o posljedicama novog a ne naročito većeg Faraonovog uticaja na društvo.
Kao vatrena simpatizerka NS-a sam progutala žestoku knedlu koalicijom NS-a sa SDP i DF u Kantonu Sarajevo , pa se evo preguralo nekako iako Miladini i Lazovići i Komšića obojica još uvijek pokušavaju voditi kolo na svoj mlin.Ako ništa bar su raskrinkani.
Valjda ćemo nekako pregrmiti i taj SBB u ime mnogo važnijeg cilja pa kom obojci pa kom opanci.
Jer došla je voda do grla pod SDA cvrčak , nema dalje više nema kuda.
Veliki pozdrav.
Banksy wrote:
Izgleda da je za Bakira priča s Radončićem zaista završena i da se SDA vraća prvoj ljubavi, SDP-u. Ako ne odmah, onda nakon izbora 2018.
Iako Lagumdžijini kadrovi zadnjih dana ubrzano napuštaju SDP, priča se da je ovo ponovno približavanje starih koalicionih partnera baš Lagumdžijino djelo. Nije baš najjasnije gdje su tu Gačani i kako će se riješiti previranja u SDA, je li ovo samo Bakirova akvizicija ili i stranka stoji iza nje. Vidjećemo...
Banksy ,
ako Reuf Bajrović ponovo stane uz SDP (ne mislim da se stranke ujedine već poslovno i interesno) mislim da od povezivanja SDP-a sa SDA nema ništa , jer SDA nije stranka koja će napredovati ili pomjeriti se s mjesta duže vrijeme a Bajrović je suprotan profil ličnosti i političara od onog što SDA jeste (ne mislim samo na ideologiju).
Isto tako i sadašnja garinitura SDP-a (izuzev Lazovića i Miladina koji ipak ne donose strateške odluke) nije za koaliciju sa SDA jer im je ta koalicija uzela tako puno i bukvalno ih uništila. Članstvo SDP-a koje je (PRE)OSTALO ipak ima nešto više ideološke svijesti od onog šireg.
Mislim da su oni u ovom trenutku puno bliži SBB-u i da su im oni puno manje gadljivi nego DF-u a Našoj Stranci pogotovo.
Naša Stranka je u velikim problemima ako SBB i SDP koaliraju i zbog eventualne podrške i zbog eventualnog nepodržavanja toga.
Vidjećemo da li si ipak ti bila upravu.
Veliki pozdrav.