Sirija

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31826 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

vas dvojica smirite doživljaj :)

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» T-72
Stjui

#31827 Re: Sirija

Post by Stjui »

UltrasNaBaterije wrote:Ko je spomenuo šake? Razotkrićeš se ti sam prijatelju, a onda ćemo porazgovarat. :)
Image

:lol:
walter kurtz

#31828 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Chmoljo wrote:vas dvojica smirite doživljaj :)

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» T-72
Mi se samo dopisujemo čovjek mi Pise i privatne poruke 8-) ne znam nabacuje li mi se ili :?
walter kurtz

#31829 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Stjui wrote:
UltrasNaBaterije wrote:Ko je spomenuo šake? Razotkrićeš se ti sam prijatelju, a onda ćemo porazgovarat. :)
Image

:lol:
Sta ce meni sipa :shock: ja sam 100% uz sipu ;-) osim ako se ovo ne odnosi na ultrasa na baterije :D
walter kurtz

#31830 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Poslao mi je poljubac na PP LGBT Topic je na pod forumu ljubav i sex moram te razočarati oženjen sam i 100% straight ;-)
Rampage

#31831 Re: Sirija

Post by Rampage »

gnjev wrote:Sve vam je Opetja dobro reko . I ja shvatam da na forumu ima srba kojima je draze rusko govno no americka pita al mi je nejasno da povuku tolike bosnjake za sobom . Budimo realni bez preseravanja tipa masoni iluminati picke materine uvijek nam je bolje imati Ameriku za prijatelja . Da je Rusija odlucivala 95te na bosnjake bi samo ostala uspomena. Pa ljudi su podrzavali srbe u proteklom ratu dolazili ratovati na njihovoj strani . Mislite da bi se rabila latinica da nas poklope rusi ? Bi al u qrcu . I eto imas par cetnika na forumu i koji god sukob je u pitanju stavljaju se na stranu rusa automatski . Pisu hvalospjevke , velicaju ruse . Znaju bolje rusku historiju nego bosansku . I to je ok. Al nije udure da nas uvjeravate da je to zato sto je Rusija obecana zemlja a Amerika prokleta . U svim kombinacijama za jednog bosnjaka Amerika je bolji izbor od rusije . Srbi podrzali Gadafija i eto vidite vole muslimane ? NARAVNO covjek im pruzio pomoc za vrijeme sankcija i ja bih ga volio da sam srbin . Al nisam .
Muslimanima u Libiji sada kada nema Gadafija cvjetaju ruže?

Najveći neprijatelji muslimana na svijetu su upravo oni koji su Arapima poturili tzv. "Arapsko proljeće".

A tu priču da Bošnjaci podržavaju teroriste, ili, ne daj Bože, "umjerene teroriste" u SIriji i Iraku ostavi za sijela u Maoči na kojima, onako usput, konstruišete i priču da je Iran dušmanin Bosni i Bošnjacima. Nije, ne dao Bog, pravi Bošnjak zaboravio da mu je Iran valjao u ratu više nego 100 Katara i sličnih kvazi država .

A priču o Rusima i Amerikancima okačite mačku o rep - svakome je odavno jasno da se u Siriji skupio najgori bjelosvjetski šljam u vidu raznoraznih "FSA", "IF-A", "ISIL-a", "IDIL-" i sličnih terorističkih organizacija kojih je sirijskom narodu odavno pun qrac.
asurbanipal

#31832 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

gnjev wrote:Sve vam je Opetja dobro reko . I ja shvatam da na forumu ima srba kojima je draze rusko govno no americka pita al mi je nejasno da povuku tolike bosnjake za sobom . Budimo realni bez preseravanja tipa masoni iluminati picke materine uvijek nam je bolje imati Ameriku za prijatelja . Da je Rusija odlucivala 95te na bosnjake bi samo ostala uspomena. Pa ljudi su podrzavali srbe u proteklom ratu dolazili ratovati na njihovoj strani . Mislite da bi se rabila latinica da nas poklope rusi ? Bi al u qrcu . I eto imas par cetnika na forumu i koji god sukob je u pitanju stavljaju se na stranu rusa automatski . Pisu hvalospjevke , velicaju ruse . Znaju bolje rusku historiju nego bosansku . I to je ok. Al nije udure da nas uvjeravate da je to zato sto je Rusija obecana zemlja a Amerika prokleta . U svim kombinacijama za jednog bosnjaka Amerika je bolji izbor od rusije . Srbi podrzali Gadafija i eto vidite vole muslimane ? NARAVNO covjek im pruzio pomoc za vrijeme sankcija i ja bih ga volio da sam srbin . Al nisam .

Jedan površan post, kao iz one anegdote i perspektive "muhe koja se kupala u mokraći, a ona mislila da je more". Smatrati Ruse i rusku politiku za neprijatelje, pogotovo iz današnje perspetkive je jako naivno, da ne upotrijebim neku goru riječ. Naročito zbog toga što je politika varljiva, pa imaš tonu primjera iz historije u kojoj su neke države međusobno ratovale, a kasnije sklapale koalicije, paktove i "prijateljske" dogovore. A piše se sve to zbog šake dobrovoljaca koji su učestvovali i pomagali agresorsku stranu u ratu u BiH. Ipak su to dobrovoljci, a ne Red Army, a zvaničan stav Rusije se ogleda i u samom priznanju BiH kao suverene i nezavisne države. Smatram da bi se trebali više vezati za Rusiju, mislim prije svega u ekonomskom smislu, orijentisati se na rusko tržište, mislim da bi tu odnosi mogli biti mnogo bolji, nego npr. između Rusije i Srbije. Ne mislim da je Rusija obećana zemlja, ali svakako bi se mogli nači mnogi zajednički interesi.

Ne znam šta ti smeta ćirilica ? I ćirilica je bosansko pismo, dio naše historije, kulture i tradicije. Pa sama bosančica je bila stilizirano ćirilićno pismo. Toliko o poznavanju bosanske, ruske i bjelosvjetske historije.

A što se tiće Gadafija, pa volio ga je i reis Cerić, mnogi Bošnjaci, muslimani, mu'mini su išli tamo da rade, a neki su ostali i da žive. Među njima ima i mojih poznanika, koji su nakon rata išli dole da rade, radili su po libijskim bolnicama, kao medicinari, doktori, radili kao kuhari, inžinjeri, da ne spominjem bosanskohercegovačke firme koje su išle dole, npr. poput Hidrogradnje. I onda ti pričaš o nekakvoj "ljubavi" Srba i Gadafija.

Kao što rekoh već na početku, post pršti od neznanja, neinformiranosti i površnosti...
Challenger__

#31833 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

gnjev wrote:Kiki budi realan . Evo ti Calendzera . Lik kojem je dovoljno dati par rijeci lupam npr obama isil vibrator i on ce ti iskonstruisati takvu pricu da ces se sjebati misleci da vodis diskusiju sa Stivenom Spilbergom. Pricu naravno u kojoj su rusi stroga pozitiva . Pa njega prvog zanima politika na relaciji Amerika Rusija ( doduse vise u naucno fantasticnom smislu al to je to ) a njegove fanove koji samo sto se ne ljube sa njim preko foruma da ne spominjem . Sto se tice isilovaca kojih se doticeh to je obicni sljam , otpad ljudskog roda . I ti si pravo naivan ako mislis da su gore spomenuti ( Calendzer i skvadra ) tu da zastite interes postenog sirijskog naroda ovako virtualno . Tu su samo iz razloga sto je Rusija indirektno upletena u sukob.
Dečko dragi... :-)

- Ja pratim svoja interesovanja (vanjska politika i međunarodni odnosi), a regionalni i globalni akteri prate svoje interese. Dovoditi mene u vezu sa interesima bilo kog međunarodnog aktera je pretenciozna budalaština.

Sirija.

- Do rata srednje razvijena zemlja sa stabilnom stopom rasta od 4.5%. Šta nudi tzv. „opozicija“? Afganistansko-libijsku „perspektivu“. Takvu „perspektivu“ očigledno ne želi apsolutna većina građana Sirije. Mogu se oduprijeti jer imaju jake regionalne i globalne saveznike. Šta ti očekuješ? Da se odreknu pomoći najjačeg saveznika jer taj najjači ne imponuje tvom narcizmu, odnosno tvojim irelevantnim simpatijama i antipatijama u koje si tako samozaljubljen?

- Ne misliš dobro o ISIL-u. OK. Slažem se i dodajem, nisu ništa bolje ni ostale frakcije AQ (Nusra, Ahrar al-Šam). Problem naoružane opozicije je u tome što u stvari i ne zna šta želi, jer do danas nisu imenovali alternativu i njene nosioce. Narod Sirije želi da se odbrani, da dođe do neke vrste dogovora i da konačno stane rat. U tim nastojanjima se oslanjaju na regionalne i globalne saveznike. Šta ti očekuješ? Da izbace onog ko se tebi ne sviđa? Da paktiraju sa nekim ko tebi imponuje? Ili očekuješ da kolege forumaši („škvadra“ i ja, riganje...) promjene perspektivu na sirijska dešavanja samo zato što nisu komplementarni sa tvojom egoističnom, narcisoidnom perspektivom?

Opet pretencioznost, kao što je tvoj čitav upis jedna narcoidna pretencioznost koja, kako je već primjećeno, obiluje neznanjem i površnošću.
sarajevoxxxx

#31834 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje jedna porodica poginula u novim masakrima koje su danas pocinile snage rezima u Reki.
Challenger__

#31835 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

budza wrote:
asurbanipal wrote:
Produkt turske munafičke politike, između ostalog...
politika generalstaba je munaficka, a civilna vlast je tu samo kao dekoracija.
treba razgraniciti to da erdogan i co nemaju ingerencije nad vanjskom politikom. ni jedan promil.
Već nekoliko puta ponavljaš ovu tezu. Ne bilo ti zapovjeđeno, ako te ne mrzi, reci mi kako ti vidiš strukturu stvarne moći u Turskoj, od dna do vrha.

Hvala.
bvcx

#31836 Re: Sirija

Post by bvcx »

Rijetko malouman post. Žali samo 2300 poruka koliko si postavio.

Postaviću ti par pitanja pa ih ti odgovori ako možeš.

Ko je više ubio muslimana u ovom modernom dobu? USA ili Rusija?

Da li znaš da u Rusiji žive muslimani? Da li znaš da su ti muslimani jedni od najobrazovanijih slojeva ruskog društva. Da li znaš da su Republike Bashkortostan i Tatarstan jedne od najrazvijenijih regija?

Ako su Srbi podržavali Gadafija samo zbog toga što si ti naveo, zbog čega onda podržavaju Assada s kojim nemaju nikakve veze?
gnjev

#31837 Re: Sirija

Post by gnjev »

bvcx wrote:
Rijetko malouman post. Žali samo 2300 poruka koliko si postavio.

Postaviću ti par pitanja pa ih ti odgovori ako možeš.

Ko je više ubio muslimana u ovom modernom dobu? USA ili Rusija?

Da li znaš da u Rusiji žive muslimani? Da li znaš da su ti muslimani jedni od najobrazovanijih slojeva ruskog društva. Da li znaš da su Republike Bashkortostan i Tatarstan jedne od najrazvijenijih regija?

Ako su Srbi podržavali Gadafija samo zbog toga što si ti naveo, zbog čega onda podržavaju Assada s kojim nemaju nikakve veze?
Odgovorit cu kontra pitanjem . Ko je vise ubio bosnjaka USA ili Rusija ? Koliko su to ameri ubili bosnjaka ? 0 .Koliko ruski dobrovoljci ? Sigurno vise od 0 . Gle cuda ni Mevlida teroristu ne ubise a mogli su komotno jos bih zahvalnicu dobili .
Ja pak mislim da ti nisi glup ni naivan nego se samo pretvaras i to dobro . Assada podrzavaju jer je saveznik Rusije logicno .
gnjev

#31838 Re: Sirija

Post by gnjev »

I ekstra je tim muslimanima u Rusiji . Slijedeci put kad se opet malo nacionalno osvjeste rus ce ih sravniti sa zemljom i onda idemo iznova . Po vec oprobanom receptu .
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#31839 Re: Sirija

Post by arman1 »

gnjev wrote:
Odgovorit cu kontra pitanjem . Ko je vise ubio bosnjaka USA ili Rusija ? Koliko su to ameri ubili bosnjaka ? 0 .Koliko ruski dobrovoljci ? Sigurno vise od 0 . Gle cuda ni Mevlida teroristu ne ubise a mogli su komotno jos bih zahvalnicu dobili .
Ja pak mislim da ti nisi glup ni naivan nego se samo pretvaras i to dobro . Assada podrzavaju jer je saveznik Rusije logicno .
I djete od 3 godine ima zrelije i pametnije stavove. Da nam USA nije zamandalila sva vrta 92 - 95 ruski dobrovoljci u BiH bi bili izumrla vrsta. Zahvaaljujući gringosima samo su hurme prolazile u dovoljnim količinama.
gnjev

#31840 Re: Sirija

Post by gnjev »

arman1 wrote:
gnjev wrote:
I djete od 3 godine ima zrelije i pametnije stavove. Da nam USA nije zamandalila sva vrta 92 - 95 ruski dobrovoljci u BiH bi bili izumrla vrsta. Zahvaaljujući gringosima samo su hurme prolazile u dovoljnim količinama.

A ovo je drito iz Feridove radionice . Nije proslo kroz ta zamandaljena vrata .
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#31841 Re: Sirija

Post by arman1 »

gnjev wrote:
arman1 wrote:
gnjev wrote:

A ovo je drito iz Feridove radionice . Nije proslo kroz ta zamandaljena vrata .
Ne, to je iz Ćamilove plahane. Potvrda mog posta.
gnjev

#31842 Re: Sirija

Post by gnjev »

Idi ti jaro gledaj arajvalse . Za to vrijeme ce muslimani koje amerika mrzi uredno aplicirat za americku vizu . Koliki je red za rusku ? Ako izuzmes salteruse ?
Last edited by gnjev on 27/11/2014 14:28, edited 1 time in total.
Rampage

#31843 Re: Sirija

Post by Rampage »

gnjev wrote:I ekstra je tim muslimanima u Rusiji . Slijedeci put kad se opet malo nacionalno osvjeste rus ce ih sravniti sa zemljom i onda idemo iznova . Po vec oprobanom receptu .
Zašto bez veze trolaš i spamaš temu? Imaš posebnu temu o Rusiji i tamo tipkaj koliko hoćeš.
gnjev

#31844 Re: Sirija

Post by gnjev »

Rampage wrote:
gnjev wrote:I ekstra je tim muslimanima u Rusiji . Slijedeci put kad se opet malo nacionalno osvjeste rus ce ih sravniti sa zemljom i onda idemo iznova . Po vec oprobanom receptu .
Zašto bez veze trolaš i spamaš temu? Imaš posebnu temu o Rusiji i tamo tipkaj koliko hoćeš.
Pa onda je trolanje pola ove teme jer svaka druga je Rusija i Amerika . Vise se spominje od bilo koje frakcije u sirijskom sukobu .
Rampage

#31845 Re: Sirija

Post by Rampage »

Da, ali ti ne spominješ ni Rusiju ni Ameriku u kontekstu sukoba u Siriji, pročitaj malo šta tipkaš.

Tema nije ni Rusija ni Amerika, a posebno ne odnos Rusije/Amerike prema Bosni i Bošnjacima.
gnjev

#31846 Re: Sirija

Post by gnjev »

Rampage wrote:Da, ali ti ne spominješ ni Rusiju ni Ameriku u kontekstu sukoba u Siriji, pročitaj malo šta tipkaš.

Tema nije ni Rusija ni Amerika, a posebno ne odnos Rusije/Amerike prema Bosni i Bošnjacima.
Hahaha koji dupli arsini u pm . Pa ljudi ti konstantno proturaju sukob na relaciji Rusija Amerika pod ovu temu vec koliko godinu dvije ? I tebi je to udure i nije offtopic ? Uostalom upravu si ja se izvinjavam za offtopic . Samo slijedeci put opomeni sebe i druge kad budu offtopicarili samo eto lijepse upakovano nego ja .
sarajevoxxxx

#31847 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

gnjev wrote:
Rampage wrote:
Pa onda je trolanje pola ove teme jer svaka druga je Rusija i Amerika . Vise se spominje od bilo koje frakcije u sirijskom sukobu .
Ma naravno.Licemjerstvoi i dupli aršini.Do podne jedno govore poslije podne drugo.
asurbanipal

#31848 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

sarajevoxxxx wrote:
Ma naravno.Licemjerstvoi i dupli aršini.Do podne jedno govore poslije podne drugo.

I ko to kaže... :lol: :lol: :lol:

Rampage

#31849 Re: Sirija

Post by Rampage »

sarajevoxxxx wrote:
gnjev wrote:
Rampage wrote:
Eto ti materijala za regrutaciju, dečko po vašem ukusu - mlad, perspektivan, razuman, sa svojih 15-ak godina zna na čemu svijet stoji, baš onakav kakve vi volite, šteta bi bilo da mu ne isperete mozak do kraja:)
Kikibombona

#31850 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Gnjev

Aj budi malo konkretniji i reci sta zelis.

Da, bez sumnje su na temi prisutni likovi koji SAA podrzavaju samo zato sto vole Rusiju i mrze Ameriku. Neki od tih ljudi su Srbi, neki mozda Vlasi, a neki mozda i cetnici.

I sta sa tim?
Kakve veze Bosnjaci imaju sa tim?
Jel stav Bosnjaka treba odrediti stav Srbina?
Ono, sta Srbin podrzava Bosnjak treba automatski biti protiv?

Jel Bosnjaci trebaju podrzavati ISIL, ili mozda Nusru, ili mozda Islamski front samo zato sto Srbi navodno podrzavaju SAA?

Kakve komentare Bosnjaci trebaju pisati, koga simpatizirati, podrzavati, kome biti naklonjeni?
Locked