Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

zomri

#31826 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

King_Kenny wrote:Odlične vijesti.

Nego, nevezano za temu, nemam gdje da se pohvalim - prvi sam klixforum fantasy igrač mjeseca decembra - zasad. Čak mi i prekaljeni fantazist, @zomri gleda u leđa (generalno - bolje je pozicioniran :D )
svaka čast :thumbup:
u naletu sam, hitam po prvo mjesto ove sezone. rekoh ovima još prije da džaba igraju. pošto mi je ovo druga ekipa prije sam se zezao s njom, sada sam pristupio ozbiljno :oops: opet imam problem što ne znam protiv koga igram, ko su ova dvojica ispred neka se jave ako čitaju :)
AmiĐa_Idriz

#31827 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#31828 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Jürgen Klopp is hopeful Trent Alexander-Arnold and Naby Keita will be available for Liverpool’s Boxing Day clash with Newcastle United at Anfield.

“Trent is back in training, in full training. We will see."

Klopp: “Nothing new [on Keita] because it is pretty early, [but] nobody said to me so far he cannot train. I expect him back in training.”
Klopp on possible Jan transfers at #LFC

"I'm very happy with what I've got, but how I said, we don't know. We keep the door open because if something happens then we have a look. As long as we can react, it's all good. If something dramatically changes, then we need to look."
AmiĐa_Idriz

#31829 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BREAKING: Liverpool are in negotiations to seal a record Premier League kit deal, with club officials looking to eclipse Manchester United's £75million-a-year agreement with Adidas. [@MailSport]
The Anfield club's current kit deal with New Balance ends at the end of the 2019-20 season and it is understood that talks to extend the current deal under improved terms have already got under way. [@MailSport]
Liverpool's current deal is worth £45m-a-year - but while the club and American kit company consider the agreement a massive success - it is understood New Balance will have to increase their sponsorship offer by at least £30m a year for it to continue. [@MailSport]
A source close to the talks: “Liverpool will be competing with Manchester United's £75M-a-year deal. They are open to extending with New Balance, but if they don't come up with the cash, the club would be open to finding another partner.” [@MailSport]
Odličan potez, ili keš ili idemo po novog. Korektno sa strane kluba.
King_Kenny

#31830 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

zomri wrote:
King_Kenny wrote:Odlične vijesti.

Nego, nevezano za temu, nemam gdje da se pohvalim - prvi sam klixforum fantasy igrač mjeseca decembra - zasad. Čak mi i prekaljeni fantazist, @zomri gleda u leđa (generalno - bolje je pozicioniran :D )
svaka čast :thumbup:
u naletu sam, hitam po prvo mjesto ove sezone. rekoh ovima još prije da džaba igraju. pošto mi je ovo druga ekipa prije sam se zezao s njom, sada sam pristupio ozbiljno :oops: opet imam problem što ne znam protiv koga igram, ko su ova dvojica ispred neka se jave ako čitaju :)
Držiš se dobro ove sezone. Utrka za titulu je otvorena. :-D
AmiĐa_Idriz

#31831 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ox je danas prvi put od utakmice sa Romom izašao na travu i počeo trčati :)
BHF_Manijak

#31832 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote:Ox je danas prvi put od utakmice sa Romom izašao na travu i počeo trčati :)
Iako ga ne mirisem nesto, ali mislim da ce biti osvjezenje u odnosu na Hendersona, pa i Ginija. S tim sto ce se cekati na njegov povratak jos sigurno mjesec-dva najmanje. Govorim o ulasku u kakvu-takvu formu.

Raja se navadila na Keitu. Dobro i ja imam sigurno veca ocekivanja u odnosu na ulozeno u njega, nije to jos opravdao, ali mislim da je u paru sa Fabom zalog za buducnost i sigurno mnogo sigurnija varijanta od hendersona, ginija i inih... Vec prema naprjed kad ga gurnes, da bude iza napadaca, nije to to realno. Bas se vidi da nije njegova pozicija.

I dalje sam misljenja da fali ekstra jaka 10-ka. Shaq je dobar back up, a da bi neko Coutinho bio k'o kec na 11. :mrgreen:
zomri

#31833 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

To je trebao biti Fekir da nije seronje Aulasa.
HarunKovac

#31834 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

zomri wrote:To je trebao biti Fekir da nije seronje Aulasa.
Ima jos 1.5 sezonu ugovora. Valjda nam se posreci, ako ne sad, naljeto
no_sekirli

#31835 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Eno Fekira sad poceo i Real vrbovati.

Kako nekoga u karijeri moze trznuti bilo kakva poveznica sa Liverpoolom :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#31836 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gledaće Aulas sad da ga tušne pošto poto. Spominje se Chelsea kao najizglednija opcija, tu su negdje i Bayern sa Realom. Nas nema nigdje u kombinacijama, mada nije nas bilo ni prije 365 dana kad je Virgil iskočio ispod jelke odjednom... :mrgreen:

Mada, teško. Ako išta dođe to će biti pojačanje za odbranu.

A glede Keite, on je protiv Vukova igrao najviše kao lijevo krilo, Mane desno, Salah najistureniji a Bobby znamo već free rola totalna. Ne snalazi se tu baš najbolje ali dobro, malo adaptacije i moglo bi se tu šta izvući.

Meni je najbolje legao u onim 4231 formacijama kada Shaqiri igra, tada i on zuji puno po terenu, ima ga svuda. Protiv Burnleya npr.
AmiĐa_Idriz

#31837 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz wrote::D

TAA i Naby su fit za Njuku :thumbup:
Odradili su danas full trening.
HarunKovac

#31838 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

AmiĐa_Idriz wrote:Gledaće Aulas sad da ga tušne pošto poto. Spominje se Chelsea kao najizglednija opcija, tu su negdje i Bayern sa Realom. Nas nema nigdje u kombinacijama, mada nije nas bilo ni prije 365 dana kad je Virgil iskočio ispod jelke odjednom... :mrgreen:
Valjda se i Fekir nesto pita. Pretpostavljam da bi on najvise volio u LFC.
Da igra u dosadnoj Bundesligi, ili Realu koji te poslije 1-2 sezone kad ne odigras na top levelu sutne ili kad dodje druga zvijezda(npr Di Maria morao otic kad je James dosao) :wink:
BHF_Manijak

#31839 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: A glede Keite, on je protiv Vukova igrao najviše kao lijevo krilo, Mane desno, Salah najistureniji a Bobby znamo već free rola totalna. Ne snalazi se tu baš najbolje ali dobro, malo adaptacije i moglo bi se tu šta izvući.

Meni je najbolje legao u onim 4231 formacijama kada Shaqiri igra, tada i on zuji puno po terenu, ima ga svuda. Protiv Burnleya npr.
Pa tako i ja nesto kontam. Idealan vezni red on, Fab i ispred neko recimo kao Fekir. Wermacht, realno. :mrgreen:

Odbrana se definitivno mora pojacati u smislu sirine. Dokad ona zencika soha ima ugovor, jebo sve svoje? Njega se kutarisati, naci solidnu stopersku zamjenu. Imas tu vec Virgila kao broj 1, za poziciju se "tuku" Gomez i Matip (ove sezona obojica imali odlicnih utakmica. Matipa taman krenulo, kad... :( ) i jos ti neko treba kao back up.
Na bekovskim pozicijama imas alternativu Milnera, ali treba neki pravi bek naravno.
Nedavno si Amidja neku djecu spominjao, ne sjecam se ili iz omldinskih selekcija ili su na posudbi u nekom klubu, a bekovi su?
AmiĐa_Idriz

#31840 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma kod Aulasa se ne zna ni ko pije ni ko plaća :mrgreen:

Btw ovi iz Njuke će morati na tekmu busem, aerodrom zatvoren za Božić u Liverpoolu. A žalio se Rafa generalno na umor ekipe.
BHF_Manijak wrote: Odbrana se definitivno mora pojacati u smislu sirine. Dokad ona zencika soha ima ugovor, jebo sve svoje? Njega se kutarisati, naci solidnu stopersku zamjenu. Imas tu vec Virgila kao broj 1, za poziciju se "tuku" Gomez i Matip (ove sezona obojica imali odlicnih utakmica. Matipa taman krenulo, kad... :( ) i jos ti neko treba kao back up.
Do 2021. je Lovren osiguran :mrgreen:

Ma za njega smo 100x pričali, nije on u suštini loš igrač ali ima te tamne rupe i periode u utakmici koje ga sjebavaju i opasno mu udaraju na samopouzdanje i naprave ćitu od njega do kraja utakmice. Mada dolaskom Virgila se i on malo sabrao, čim nije on "vođa" dobro je.

Da nema povreda bila bi to jako dobra situacija i u zadnjoj liniji, ali eto opet sreća u nesreći je što ni te povrede Gomeza i Matipa nisu neke duže prirode, mada mi je sumnjivo ovo oko Joela, ne bi bio prvi put da se rastegne boravak u krevetu duže od predviđenog.

I da, može Fabinho i na stopera ako zagusti :mrgreen:
Na bekovskim pozicijama imas alternativu Milnera, ali treba neki pravi bek naravno.
Nedavno si Amidja neku djecu spominjao, ne sjecam se ili iz omldinskih selekcija ili su na posudbi u nekom klubu, a bekovi su?
O omladincima sam pisao, ima tu bisera i možda ubuduće ozbiljnih fudbalera, Lewis je recimo kapiten, lijevi bek postavljao sam onaj odlični slobodnjak što je omladincima Zvezde u Beogradu zabio, a drugi kojeg često spominjem je Ki Hoever, ljetos ga vrbovali i dovukli iz Ajaxa, sa 16 godina je već u U21 ekipi a već dvije sedmice trenira sa prvim timom, lajka ga Jurgen baš, ali opet 2002. godište, rano je za razmatranje ikakvo.

A kad smo već tu a gore pisasmo o stoperima, ima i Connor Masterson, Trentovo godište, išao je ljetos na pripreme i igrao sa Virgilom i Alissonom skupa na onoj tekmi sa Torinom, mogao bi i on ponekad možda uletiti za proširenje rostera ukoliko odluče da ne treba dovoditi ništa tipa Caulker one godine.
Korovjev

#31841 Re: Liverpool FC

Post by Korovjev »

Što se tiče ofanzivnih veznjaka meni je Ox bio odličan prije povrede, premda sam mislio da se radi o još jednoj engleskoj ublehi. Nestandardno igra za tu poziciju, nije neki tehničar, ali se savršeno uklopio u onaj Liverpool od prošle sezone, kad im je trebao neki igrač sredine koji može brzo povući naprijed, dati po neki gol i odigrati sa ovom trojicom.
Tako da ne bih baš letio sa tim Fab Nab Fekir sredinama od 150 ili više miliona kad su po ovome što sam vidio ove sezone najbolji igrači sredine i dalje Wijnaldum, Milner, Henderson. Fabinho odigrao dvije i po dobre tekme, a Wijnaldum je za Keitu Xavi.
AmiĐa_Idriz

#31842 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Utakmice u kojima su počinjali Gini - Hendo - Milner:

PSG - Liverpool 2:1 - poraz
Liverpool - City 0:0
Napoli - Liverpool 1:0 - poraz (ovdje je Hendo počeo na klupi ali je već u 18oj ušao umjesto Keite)
Chelsea - Liverpool 1:1

To su te, osim možda ovog remija sa Cityem najlošije utakmice sezone, upravo sa njima u sredini. Daleko od toga da su oni loši igrači, ali oni nisu skupa kompaktibilni. Ne fercera baš najbolje.

Svakako respect za tekmu sa Napolijem na Anfieldu koju su iznijeli, ali generalno su jalovi skupa na terenu. Milner - Gini skupa su suvišni sa Hendersonom iza, tu jedan Keita koji se kreće poput motora čitavim terenom ili pak Xherdan sa svojim proigravanjima dosta znače.

Uostalom vezni red je dio terena koji se konstantno rotira, tako da nekog standardnog tria/kvarteta i nema.
no_sekirli

#31843 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Da, ali ne treba ni zaboraviti da je ta trojka odradila prosle godine polusezonu nakon sto je Cou otisao, skoro pa savrseno.
Kad ona trojka naprijed dobro odradi gegen, i poentira prvu ili drugu sansu, to je totalno druga prica. Tada cak i Hendine dosadne lopte prema golmanu ne izgledaju tako ubitacne. Mada, njegove lopte prema naprijed su jako cesto odlicne, samo steta sto ne radi to konstantno, nesto kao Fabino. Previse ziheraski igra i to mu je po meni najveca mana.
Cim nasi napadaci fulaju prvih 5 kontri ili zicera, uvuce se neka nemoc u ekipu, bez obzira tko je na terenu odnosno tko je u vezi.
Po meni, nas trenutno najveci nedostatak je jako slaba realizacija iz mnostva kornera koje stvaramo svaku utakmicu. Kad bi svaku, barem trecu utakmicu pao gol nakon kornera :thumbup:
Korovjev

#31844 Re: Liverpool FC

Post by Korovjev »

Također ne treba zaboraviti da su ova trojica povukla daleko najviše i u ovoj polusezoni na sredini, tako da sigurno ima i tekmi da ih sad ne nabrajam, na pamet mi pada prva sa PSG-om, u kojima su ova trojica igrala a da je Live pobijedio i dobro igrao. A s obzirom da su u ligi bez poraza, sa daleko najboljom odbranom, te da su još u CL i da počinju sve velike tekme kad niko nije povrijeđen, biće da i Klop misli slično. Jeste takva postava malo jalova prema naprijed ali je za defanzivu daleko bolja od bilo koje druge kombinacije, što se pokazalo i u zadnjoj tekmi kad je bio veći broj greški u opasnim pozicijama (koje se Hendersonu recimo ne dešavaju baš zbog tih bočnih i pasova unatrag), a bilo je i dužih perioda kad su vas Wolvesi nadjačali u sredini.
Ajde možda ovaj Fabinho može uskočiti umjesto Hendersona ove ili zamijeniti Milnera sljedeće sezone, ali trenutno su Wijnaldum i Milner po meni prva dvojica igrača sredine a sad u ovisnost o protivniku i taktici treći treba biti Henderson, Fabinho, Saqiri, Keita, Lallana.
A možda mi je samo malo zasmetala priča o pojačanjima, dovođenju ovog, onog, kritici postojećeg kadra, a prvi ste na tablici i imate odličan tim sa najboljim trenerom na svijetu.
Ili ste kao Liverpool navijači toliko godina u sljedeća sezona je naša sezona načinu razmišljanja, da više ne znate uživati u trenutku.
BHF_Manijak

#31845 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Za vecinu se mogu sloziti, posebno zadnji dio i uzivanje u trenutku, osim za Wijnalduma. Previse spor igrac, posebno u predaji lopte, previse prodatih lopti po utakmici i previse izgubljenih duela. Ali OK, dok je tu i igra, pobjedjuje se, nemas sta reci/prigovoriti... Komentarisem ono samo sto na terenu vidim od pojedinca.
AmiĐa_Idriz

#31846 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Najave su za sutra da počinju Clyne, Moreno, Henderson, Shaqiri. Bobby će odmoriti po svim prilikama.
zomri

#31847 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

AmiĐa_Idriz wrote:Najave su za sutra da počinju Clyne, Moreno, Henderson, Shaqiri. Bobby će odmoriti po svim prilikama.
Kako i napisah neki dan. Bajram bojsi ubijaju :izet:
King_Kenny

#31848 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Ne znam kako bismo sutra mogli ispustiti bodove pred ove dvije bitne tekme.
Treba malo više miksati sutra.
AmiĐa_Idriz

#31849 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Najave su za sutra da počinju Clyne, Moreno, Henderson, Shaqiri. Bobby će odmoriti po svim prilikama.
Kako i napisah neki dan. Bajram bojsi ubijaju :izet:
Ne znam šta ću za bodove ako Morono i Lovren budu skupa na terenu :shock:
King_Kenny wrote:Ne znam kako bismo sutra mogli ispustiti bodove pred ove dvije bitne tekme.
Treba malo više miksati sutra.
Rafini dečki će sutra mrtvi biti, hem će autobusom doći hem se žalio na presici kako fizički nisu baš na nivou i da će biti svega kod njih za ovaj praznični period :mrgreen:
King_Kenny

#31850 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Rafa je gubio 3:0 na poluvremenu u Istanbulu protiv ONOG Milana. :D
Post Reply