drugi profil wrote:
Hajd. Razbijaj. Ko je svjestan opasnosti vlasti SDA nema načina da ga razuvjeriš grobnicama, referendumima, revizijama...
Kome su grobnice, revizije, referendumi najbitnija stvar u zivotu, njemu i treba dozivotno ostaviti SDA i Bakira.
Pa sad sve zavisi od bloka i njegove kampanje. Ako ljude uvjere da hoće obezglavit Kerberusa, to će možda i proći. Lagumdzija je jedini kojeg znam i kojem se divim što je znao taj sentiment pogoditi na mitinzima i podici ljude. Na stranu sta mislim o njemu. Svi ostali su mlaki i anemicni. Ne mogu te ubjediti ni usta.
Bravo, ali Lagumdžijina postavkla nije bila skonimo SDA sa vlasti po svaku cijenu.....Lagumdžijina postavka je bila napravimo zapadnu njemačku ovdje...iako nikad nisam glasao za Komšića na izborima za predsjedništvo, ono drugo glasanje je bilo primjer prave mobilizacije.....ljudi su tada stvarno sa zanosom glasali za Komšića, i uspješno im se prodao model patriote, bosanca, nenacionaliste......dakle, mobilišeš ih na tezi ovako će biti,ovo smo mi, a ne na tezi svi protiv SDA......
A ovo razbij, pa mislim da sam ti rekao već, dovoljno je da kažeš....je li SDA najveći problem ove države, jesmo li to mi već odustali od Bosne i Hercegovine i smatramo naš trokutistan državom, hoće li ovi novi opet u vlast sa Dodikom i HDZ-om, zar je Fahro onaj ko će predstavljati Bošnjake ..itt, itd.....