Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

taureg71

#31826 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by taureg71 »

Rampage wrote:
Stargate Punk wrote:Ne znam da li je netko vec spomenuo "Sicario" koji je jako dobar film.
Malo akcija, malo drama pa cak mozda i malo triler.
NIje loš film, ali nije nam donio baš ništa novo, sve smo uglavnom već vidjeli:)

Kakogod, solidan film koji predstavlja "best of" kompilaciju raznoraznih ideja/filmova koje smo gledali u zadnjih dvadesetak i kusur godina:)

kako su ga neki forumasi nahvalili ocekivah masterpiece, kad ono, prosjecan filmic...nista posebno...cak da nije vrijedan gledanja :mrgreen:
karanana

#31827 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

prvih 45 minuta - sat filma strasno.
u tunelu u sred mraka film krece na dole.
Ivo Lola

#31828 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Ivo Lola »

ovaj povratnik je tesko sranje od filma
a sta drugo ocekivati od filma koji je bio kandidat za oskara prije svoje premijere
di caprio je trebao dobit oscara za vuka i mozda jos neki film prije, ovo... ovo je smijesno
karanana

#31829 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

give this man a fucking oscar!
Image
sumirprimus

#31830 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sumirprimus »

slj.. vrijedi bar 3 dikapria...
doduse i do tarantina je...

nije los ni in the heart of the sea...
par greskica...al izgleda mobi dick nema nista protiv... :D
wolf07

#31831 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by wolf07 »

bato99 wrote:
wolf07 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Jedan od filmova koji je pravljen da osvaja nagrade, da mu se kritika divi, da ne smiješ pisnut' protiv njega jer se odmah vidi "da ga nisi shvatio".... A istina je vrlo jednostavna, ovo je jedan vrlo, vrlo dosadan film!
veze ti nemaš o filmovima...izgleda da ga nisi shvatio
Dakle, kako i rekoh, čim kažeš koju protiv ovakvog filma, ili uopšte protiv ove vrste filmova - odmah ti slijedi "zakucavanje" tipa "veze ti nemaš o filmovima". Stvarno ne vidim razlog da se bilo čije, i bilo kakvo mišljenje o nekom filmu odmah pretvori u napad na čovjeka. Pobogu ljudi, to je samo film, lagano, nema razloga za skidanje glave!
wolf07

#31832 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by wolf07 »

karanana wrote:prvih 45 minuta - sat filma strasno.
Ako govoriš o filmu "Sicario" (a čini mi se da govoriš) onda potpisujem svaku riječ. Mislim da sam već nešto slično rekao o ovom filmu, kao da je režiser nahajco priču do pola, a onda ni on sam nije znao šta bi s filmom!
karanana

#31833 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

wolf07 wrote:
karanana wrote:prvih 45 minuta - sat filma strasno.
Ako govoriš o filmu "Sicario" (a čini mi se da govoriš) onda potpisujem svaku riječ. Mislim da sam već nešto slično rekao o ovom filmu, kao da je režiser nahajco priču do pola, a onda ni on sam nije znao šta bi s filmom!
da sicario.
i ja sam govorio ranije.

jedna od boljih i dramaticnijih scena/dijelova u filmova u zadnje vrijeme je onaj odlazak i povratak iz mehica. nakon toga standarica, moglo je bolje.
Officer Crabtree

#31834 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Officer Crabtree »

wolf07 wrote: Dakle, kako i rekoh, čim kažeš koju protiv ovakvog filma, ili uopšte protiv ove vrste filmova - odmah ti slijedi "zakucavanje" tipa "veze ti nemaš o filmovima". Stvarno ne vidim razlog da se bilo čije, i bilo kakvo mišljenje o nekom filmu odmah pretvori u napad na čovjeka. Pobogu ljudi, to je samo film, lagano, nema razloga za skidanje glave!
iako je ono gore možda bilo namjerno napisano, ne možeš ti ni očekivati da te uvodi tipa "eh ako kažem da se ne smije reći ništa protiv njega" da onda to znači da je tvoj stav ispravan :D

realno, film je beton, i to dva put da ga neko saljev'a jedan na drugi...

mogo je bit pravljen za nagrade, pare, ljubav neke muze il moju konu šerifu koja voli pasijans (ne znam zašto bi to bilo negativno, pogotovo ako se ravna prema standardima za nagrade, bolje nego james bond zadnji sto se ravna prema standardu nadri naučnika i neke loše osnove zakona fizike :lol:) ... kao konačni proizvod je beton (za svoju kategoriju naravno)...
Officer Crabtree

#31835 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Ivo Lola wrote:ovaj povratnik je tesko sranje od filma
a sta drugo ocekivati od filma koji je bio kandidat za oskara prije svoje premijere
di caprio je trebao dobit oscara za vuka i mozda jos neki film prije, ovo... ovo je smijesno
zašto bi to imalo veze, pa neće prema box officeu određivati kandidata ili mišljenju publike
annoy

#31836 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by annoy »

aux wrote:Image

Jako dobar film sa odlicnom glumom,mnostvo teskih rijeci i sa poprilicno sporom radnjom ali meni se ovaj film bas svidio posto drzi paznju i ima neocekivan kraj sve u svemu preporuka
Meni je isto bio zanimljiv film iako spor
Ni Emma Stone ga nije uspjela pokvariti :D
Jedino mi se kraj baš nije svidio
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#31837 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

annoy wrote:
aux wrote:Image

Jako dobar film sa odlicnom glumom,mnostvo teskih rijeci i sa poprilicno sporom radnjom ali meni se ovaj film bas svidio posto drzi paznju i ima neocekivan kraj sve u svemu preporuka
Meni je isto bio zanimljiv film iako spor
Ni Emma Stone ga nije uspjela pokvariti :D
Jedino mi se kraj baš nije svidio
ok film . woody puca na sigurno opet.
Reisova

#31838 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Reisova »

Officer Crabtree wrote:
zašto bi to imalo veze, pa neće prema box officeu određivati kandidata ili mišljenju publike
Znate šta...Meni je Di Caprio stvarno izrastao u glumčinu. Pogledala film, ono ok dobar je ali imam nekako dojam da je napravljen (ružno od mene) u svrhu da bi ovaj konačno dobio Oscara. Mislim i zaslužio je nema šta. A ona scena sa medvjedom je baš dobra par puta sam vraćala scenu, odlična. I stvarno ne znam šta je ovo više, toliko je postao trend da dobitnici oscara moraju raditi neke esktremen stvari da više ne znam gdje je kraj....Ono jel nagrada za glumu ili zalaganje :-)

I da ne dosađujem za kraj po meni je Di Caprio imao par ranijih uloga za koje je regularno mogao dobiti Oscara na primjer za "Shutter Island" gdje je bio zaista fenomenalan....
Daryl Dixon

#31839 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Daryl Dixon »

hmm interesting :)

last mohicans

#31840 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by last mohicans »

taureg71 wrote:
Rampage wrote:
Stargate Punk wrote:Ne znam da li je netko vec spomenuo "Sicario" koji je jako dobar film.
Malo akcija, malo drama pa cak mozda i malo triler.
NIje loš film, ali nije nam donio baš ništa novo, sve smo uglavnom već vidjeli:)

Kakogod, solidan film koji predstavlja "best of" kompilaciju raznoraznih ideja/filmova koje smo gledali u zadnjih dvadesetak i kusur godina:)

kako su ga neki forumasi nahvalili ocekivah masterpiece, kad ono, prosjecan filmic...nista posebno...cak da nije vrijedan gledanja :mrgreen:
Također, nimalo me nije odusevio. Nit je drama, nit akcija.
Moguc SPOILER
Akcije svega dvije scene. Prespor i dosadan za ovakav zanr. Uloga Emily apsolutno bespotrebna, kao da su je nazor ugurali u film. Al što je mentalno jaka, pa i fizički, malo je riječ. Kao da je pripravnicki odradila u nekoj našoj PU.
Jedina svijetla tačka Benicio koji je izvukao i ono malo što valja.
last mohicans

#31841 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by last mohicans »

Reisova wrote:
Officer Crabtree wrote:
Znate šta...Meni je Di Caprio stvarno izrastao u glumčinu. Pogledala film, ono ok dobar je ali imam nekako dojam da je napravljen (ružno od mene) u svrhu da bi ovaj konačno dobio Oscara. Mislim i zaslužio je nema šta. A ona scena sa medvjedom je baš dobra par puta sam vraćala scenu, odlična. I stvarno ne znam šta je ovo više, toliko je postao trend da dobitnici oscara moraju raditi neke esktremen stvari da više ne znam gdje je kraj....Ono jel nagrada za glumu ili zalaganje :-)

I da ne dosađujem za kraj po meni je Di Caprio imao par ranijih uloga za koje je regularno mogao dobiti Oscara na primjer za "Shutter Island" gdje je bio zaista fenomenalan....
Slozio bih se sa komentarom o kriterijima za kipić, kao i o potencijalu Lea.
Scena s medom nenadj....,fakat kako su ono snimili? Je li digitalizacija, kao da se tukao sa vazduhom, a medvjeda kasnije dodali. Djeluje mi tako realno, ono medvjedovo puhanje i rikanje je vrh.Mogao bi uzeti oskara za specijalne efekte. Kakvi su konkuretni filmovi sa specijalnim efektima? Marsovac je dobar, ali ovdje su scene puno zahtjevnije.
Officer Crabtree

#31842 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

ne zaboravi mad max :D
Reisova

#31843 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Reisova »

Znači tegoba :D Neki tipični muški žanr ala ovaj sa Terrentinom...Okey odoh tražiti neku laganicu :D[/quote]

nek si moju preporuku izignorisala :D[/quote]

Pogleda j Brooklyn mislim jeste pravo ženski film, ali meni se sviđa ova britanska gluma stvarno su dobri a i priče su baš lijepe...
Reisova

#31844 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Reisova »

Evo može se pogledati novi film sa maestorom Anthony Hopkinskom SOLACE...on je neki naučnik koji pomaže kod rasvjetljavanja nekog teškog zločina.. Ma mora valjati :D da li je neko gledao ?
dale cooper

#31846 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by dale cooper »

Image

Biografski film o lideru Beach Boysa Brianu Wilsonu koji prikazuje dva različita razdoblja njegova života.
Najkreativnije i najmračnije. Odličan!
sizifinho

#31847 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

ja samo ne znam kako neko moze reci da je di caprio trebao dobiti oskara za vuka, a da ovaj novi film ne valja hahah, mislim ako je vuk bolji od revenanta onda nemam pojma o filmu.
last mohicans

#31848 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by last mohicans »

Officer Crabtree wrote:ne zaboravi mad max :D
Dobro si. Ima pravo odličnih scena i efekata.
BlackSnake

#31849 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

Mislio sam sutra u kino. Šta gledati ?
1. Pawn Sacrifice
2. The Big Short
3. The Hateful Eight

Najviše me vozi ovaj The Big Short.
Stargate Punk

#31850 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Stargate Punk »

last mohicans wrote:
taureg71 wrote:
Rampage wrote:

Također, nimalo me nije odusevio. Nit je drama, nit akcija.
Moguc SPOILER
Akcije svega dvije scene. Prespor i dosadan za ovakav zanr. Uloga Emily apsolutno bespotrebna, kao da su je nazor ugurali u film. Al što je mentalno jaka, pa i fizički, malo je riječ. Kao da je pripravnicki odradila u nekoj našoj PU.
Jedina svijetla tačka Benicio koji je izvukao i ono malo što valja.
Mislim da su mnogi ovdje promasili poentu filma. Film pokazuje novi pristup borbi protiv droge.
Jedan od agenata CIA joj je i sam reako da je ona (i drugi FBI agent) tu da bi akcija dobila na legitimetu a posebno zbog toga sto CIA ne moze raditi akcije u SAD-u.
Mucenja i ubijanja kako Americkih tako i Meksickih gradjana (pa cak i djece).
Kad joj sef objasnjava da akcija nije odobrena od nekog koje dobio posao nego od nekog koje izabran na funkciju.
Ovo nije bio film koje je trebao specijalne efekte vec je film nakon kojeg treba dobro razmisliti.
Post Reply