Moderator: anex

dječak sa šibicama wrote:jel ovo Nusret Gokce sjekao meso
Vjerujem da je FR...- imam knjigu o sirevima - pogledat cu .dječak sa šibicama wrote:Meni je licno dobar svaki, i dalmatinski i talijanski i spanski i kraski i crnogorski, bar ono sto sam imao priliku probati.
Najbolji, po mom ukusu, njeguski iz CG i istarski.
Od nasih siroeva, meni licno najvise odgovara domaci dimljeni od prokuhanog mlijeka, nista to specijalno nije ali je savrsen. Vlasicki i slicni su mi preslani, livanjski nije los, ne znam racuna li se trapist kao nas sir ili je ipak francuski. Ne znam odakle je originalna receptura trapista, odnosno odakle je taj svecenicki red originalno, a i ne prave ga vise u Banjaluci. Nekad bilo, sad se spominjalo.
Francuska, Belgijamoonca wrote:Vjerujem da je FR...- imam knjigu o sirevima - pogledat cu .dječak sa šibicama wrote:Meni je licno dobar svaki, i dalmatinski i talijanski i spanski i kraski i crnogorski, bar ono sto sam imao priliku probati.
Najbolji, po mom ukusu, njeguski iz CG i istarski.
Od nasih siroeva, meni licno najvise odgovara domaci dimljeni od prokuhanog mlijeka, nista to specijalno nije ali je savrsen. Vlasicki i slicni su mi preslani, livanjski nije los, ne znam racuna li se trapist kao nas sir ili je ipak francuski. Ne znam odakle je originalna receptura trapista, odnosno odakle je taj svecenicki red originalno, a i ne prave ga vise u Banjaluci. Nekad bilo, sad se spominjalo.
- manje vishe, i meni se vecina svidja.. ali, periodicno napodnem na jedan...