Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ok, ako priznam da je validan test, sto ne mislim, kako je opet sporiji od auta sa 136KS? Jel to pobija tvrdnju da ima 139? Ide kao auto od 122, sto je vidljivo i iz vremena 0-100, cak i tog izmjerenog koje je upitno.
Performanse su sasvim dobre za taj rang snage i cijene, 99% tih manjih dizela ide na 100 za 11s.
Brži i po deklarisanim i po simulacijskim ciframa. Ima i videa na yt ubrzanja, pošto je tebi to relevantniji izvor.
Da ne pričam sad o subjektivnom dojmu ko je vozio taj auto.
Eto, od prvobitno tvoje izjave da je brži od "svakog", nije više brži ni od 99% ostalih. Samo ti nizvodno idu procenti muzaro, gdje nas dalje vode gimnastika i diple?
Pezo
Eto amar dosao sa hdi-a, nek on kaze sta je brze @Evolution_IV
Brži i po deklarisanim i po simulacijskim ciframa. Ima i videa na yt ubrzanja, pošto je tebi to relevantniji izvor.
Eto, od prvobitno tvoje izjave da je brži od "svakog", nije više brži ni od 99% ostalih. Samo ti nizvodno idu procenti muzaro, gdje nas dalje vode gimnastika i diple?
Pezo
Pezo
Pezo je mozda zeru brzi jer je laksi dosta, plastika ga ubi
probat cu se mozda sa bas talvim pa cemo vidjet, ovo auto ne ide ko 120ks, ide kao jace, mlzda je do el.motora hibridnog ne znam...
u odnosu na staru trojku 116ks, nema naglog naleta al brze nabija brzinu, a jos je njsam posteno zavrtio
Zadnji veliš? A otkad ih Mazda ima u tom 2.2? Zar ti nije vazda bila spika da Mazda nema nepotrebnih dodatnih džidža?
sta seres sviju ti?
pisano je to za benzince, ne za dizele
Gimmastika.
Ti si zlato u gimnastici na olimpijadi nakon svih skokova i izvijanja u ovih proteklih 7 dana... Naizvaljivao si se za trojice, tačno se rezime može napraviti
canvra888 wrote: ↑10/06/2024 17:15
I btw, kad se već senzori spominju, ima li kakvog spomena o dva EGR-a na 2.2 Mazdinom?
Spomenuti hiljadu puta, ima ih i tdi zadnji, jesam ih mozda krio ?
Zadnji veliš? A otkad ih Mazda ima u tom 2.2? Zar ti nije vazda bila spika da Mazda nema nepotrebnih dodatnih džidža?
Koja zamjena teza jebote
Bilo egr+egr a vauvau egr+scr, draze mi je prvo, da ti udovoljim na pitanje iako je totalno debilno jer niko nije rekao da dizel nema dzidza, nego bas da ima.
canvra888 wrote: ↑10/06/2024 17:42
Amare, tvoj kolega fanatik je spomenuo dva scr modula na dizelima, zato i jesam spomenuo Mazdina skoro pionirska dva EGR-a u dizelu
I mazda definitivno nema nepotrebnih gluposti, auto za cudne ljude i totalno demode
Amare, tvoj kolega fanatik je spomenuo dva scr modula na dizelima, zato i jesam spomenuo Mazdina skoro pionirska dva EGR-a u dizelu
I mazda definitivno nema nepotrebnih gluposti, auto za cudne ljude i totalno demode
Koji će im onda klinac dva EGR-a u 2012. kad skoro niko nije imao u tim godinama?
Spomenuti hiljadu puta, ima ih i tdi zadnji, jesam ih mozda krio ?
Koja zamjena teza jebote
Bilo egr+egr a vauvau egr+scr, draze mi je prvo, da ti udovoljim na pitanje iako je totalno debilno jer niko nije rekao da dizel nema dzidza, nego bas da ima.
Znači Mazda je imala prije fauvea bespotrebno više komponenti na koje se vi osipate?
Koji će im onda klinac dva EGR-a u 2012. kad skoro niko nije imao u tim godinama?
Koja zamjena teza jebote
Znači Mazda je imala prije fauvea bespotrebno više komponenti na koje se vi osipate?
kravamuzara wrote: ↑10/06/2024 17:49
I btw onaj 1.8 u cx-30 ima jedan egr i nema adblue, i opet je benzin pametniji izbor.
Vauvau aktuelni sa egr+egr+scr+scr je van konkurencije
Ja bih opet prije izabrao dizela da mogu, ista oprema, u tom slucaju. Dizelski Nm su mi nekako drazi...
Ako gledas na samu kupovinu novog vozila, to je stvar ukusa, potreba,.licno mi ne smeta malo bucniji rad motora.
Da im ne treba scr, logicno.
I eventualno opet SCR tu, ma genijalno, nema šta
Jedan a ne dva, opet manje
Eno 3.3D sa manje dzidza cetiri puta duzi intervali medju regeneracijama i cetiri puta manja potrosnja pisaline nego to govno sa 100 konja manje
Za dizel danas u malo auto moras bas biti mazohista.
Jedan a ne dva, opet manje
Eno 3.3D sa manje dzidza cetiri puta duzi intervali medju regeneracijama i cetiri puta manja potrosnja pisaline nego to govno sa 100 konja manje
Za dizel danas u malo auto moras bas biti mazohista.
Ima zato dva EGR-a. Je li svaki E6 dizel ima dva EGR-a?
Ne znam uopće zašto si i spominjao dva scr-a kao pokušaj argumenta nečeg, jer bi se to ovdje offalo kad krene zezati isto kao što bi se offala ta dva EGR-a na Mazdi.
Last edited by canvra888 on 10/06/2024 18:01, edited 1 time in total.