Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidim sabraste bodove vec, nisam uspio jbg ranije glasat... Jebeno gostovanje i ipak pobjeda. Uslovi kriminalno losi za igru.
Vidim previse se hvali Fab pa da budem partybraker Boga mi onako 1-2 poprecna losa pasa protiv boljih ekipa, hmmm... Ne znam sad je li do terena ili jednostavno losa procjena, kako god ne smije se desavat zadnjim veznim. I on i Keita 2-3 puta su bas zajebali.
Lovren samom pojavom na terenu daje utisak nesigurnosti. Kako on na prevaru odigra onu sezonu u Southamptonu meni ni dan danas nije jasno
Ostali bili na nivou. Alisson siguran i ne pokazuje srecom da je greska protiv Uniteda uticala na njega. Prevazna pobjeda kad se jos uzme u obzir kiks Citya.
Pearce za Njuku najavio promjenu na desnom beku (Clyne, možda čak i TAA), također pretpostavljam da će i Shaq početi, vjerovatno zato sinoć nije ni igrao.
Fab jeste imao dva-tri loša pasa; umalo da gol primimo zbog jednog lošeg; ali je mnogo više korisnog i preciznog uradio; oduzimao lopte, presijecao pasove protivničke ekipe, davao fine lopte naprijed. Uvjeti za igru loši; svako je griješio.
Firmino ima posve novu ulogu; sad je to njegova stalna pozicija - šeta terenom, više na sredini nego naprijed i svuda je prisutan. Pas je popravio; bit ćemo sve bolji mislim. Ostaje još da Keita profunkcioniše i imamo savršenu ekipu.
Vidim - britanski mediji Van Dijka već promoviraju u najboljeg igrača Premiershipa.
Za sada mi Keita nije pokazao ništa posebno. Rekao bih da je ova tekme protiv Wolvesa slika njegove igre do sada. A još mu ova formacija kad je jedan od trojice iza Salaha otvara puno prostora i dobio je par dobrih lopti na otvorenom prostoru od kojih ništa nije napravio. Od takvih lopti Salah, Mane, Firminho, pa i Šaćiri prave golove ili barem šanse. I defanzivno mi je poprilično nevidljiv.
Fabinho solidan, premda mi se čini da još malo igra pod ručnom, kao da ima malo grča i straha od greške. E sad je li taj grč zbog neznanja ili se još prilagođava i uigrava, vidjećemo. A nezgodna mu je i pozicija na kojoj igra, pa je bolji grč nego srljanje. Zato polako sa poređenjima sa Vierom, jer je taj sam gazio u sredini timove kao onaj Mutd.
U ovoj tekmi sam uočio previše greški u opasnim pozicijama, i to ne samo od Lovrena, na kojeg ste vidim natakareni, nego i od Fabinha, pa i Robertsona koji je taman finu šansu namjestio za 2:1 pred kraj, a dobro znate šta takav rezultat znači kad se ulazi u sudijsku naknadu. Ozbiljniji tim od Wolvesa bi kaznio te greške, a i malo me podsjećaju na ‘stari’ Liverpool.
Ali guraju dobro, odlično je da u ovaj period Božić, NG, kad se često zna odlučiti EPL, ulaze sa pobjedom, a City sa porazom, ali puno tu još ima da se igra.
Premotao utakmicu čitavu opet, da se drugo poluvrijeme igralo još 160 minuta pitanje je dal bi nam ga zabili. Strašno rutinski i zrelo privedena tekma kraju, jesu Vukovi imali taj period pred kraj prvog poluvremena ali ostaje nekako dojam kako je to sve jalovo bilo.
I da, druga poluvremena su nam postala rutina u zadnje vrijeme, lagano se čuva/povećava stečena prednost ili pak nadoknađuje, okreće. Ekipa definitivno raste iz utakmice u utakmicu.
A GOAT je dao dobru izjavu na kraju (da znam smiješno al tako je ) u fazonu kako bi sinoćnju utakmicu kiksali u nekoj od prethodnih sezona. Mentalitet se definitivno gradi, i i dalje vjerujem da je Napoli mnogo kumovao tome.
I ja sam evo malo premotavao. Najbolji je onaj momenat u drugom kad Traore dobi neku loptu i izgleda će proći, Van Dijk ga stiže i otrese kao slinu bez da se lomio da to uradi.
Sve mirnije gledam kako Liverpool čuva prednost za razliku od prethodnih sezona kad ni 3:0 nije garantovalo bodove.
To je strašan pokazatelj kakav pace posjeduje Virgil, onako uštopat i smiriti jednog od najbržih igrača lige bez nekog prevelikog problema, pod prehladom i temperaturom, strašno.
Ko očekuje bezgrešnu utakmicu sa 100% tačnih passova i štatijaznam od Fabinha treba da se ozbiljno zapita. Pa po onom vremenu i terenu Busquets i Modrić zajedno ne bi bolje odigrali!
zomri wrote:Kritike za Keitu i mogu shvatiti, mada sam mišljenja da je odigrao dobro nekoliko zadnjih utakmica a biće samo bolji. Ovo za Faba je baš niđe veze.
Ma Fab je bio igrač utakmice za mene protiv Uniteda (iako je svakako Shaq bio taj koji je okrenuo utakmicu), protiv Wolvesa isto tako i više nego dobar.
Protiv Njuke vjerovatno odmara kako bi bio frišak za Arsenal. I neću se puno začuditi ako u srijedu izleti neki sastav kao protiv Burnleya, Stu, Shaq, i tako. Clyne vjerovatno počinje, možda i Bobby pošto je ranije izašao u petak.
Sta dramite jebo vas led mahniti! Jesam rek'o da je los igrac, da je sramotno pojacanje, da treba da ide? Kazem samo da se ne zajebaje sa poprecnim pasovima u onako opasnoj zoni, svakako je update 10.0 u odnosu na Hendersona, Wijnalduma, Lallanu, nekad Leivu....
Svi gledaju City, niko ove mrske Kokoske ne spominje, Boga mi su opasni bas.
Nego, nevezano za temu, nemam gdje da se pohvalim - prvi sam klixforum fantasy igrač mjeseca decembra - zasad. Čak mi i prekaljeni fantazist, @zomri gleda u leđa (generalno - bolje je pozicioniran )