Demokratska fronta Željko Komšić

Maystor

#31801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

malakh wrote:
Maystor wrote:
malakh wrote: malo je ponizno govoriti pozitivno o hanki, a zažmiriti na oba oka i ne vidjeti kako je ona uhljebila i sina i kćerku baš u trenutku kada je bila poslanik u skupštini kantona. da stvar bude poniznija, njen glas je bio odlučujući u smjeni fikreta musića ili ti ga preciznije u obaranju sdpove vlade.
taj glasić je ona debelo unovčila, a komšić je nagradi funkcijom u predsjedništvu stranke.

ne treba pretjerana pamet da bi se povezale neke, na očigled sviju, vidljive stvari...
Imaš li dokaz za to? Odnesi u tužilaštvo i ode Hanka u Zenicu, Gumenom da pravi društvo.
da je tužilaštvo kako treba to se ne bi ni dogodilo, kao ni silni samostalni zastupnici u raznim slojevima vlasti. pa ti mene ubijedi da su oni "samostalni" zbog ličnih uvjerenja ili neslaganja sa bivšom strankom.
Kakvo je takvo je, nemoj se izvlačit. Ako ne vjeruješ tužilaštvu, dokaze uzmi i odnesi u CCI, NVO, UNHCR, Svemirski Parlament, ima valjda neko kome vjeruješ.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Maystor wrote:
Kakvo je takvo je, nemoj se izvlačit. Ako ne vjeruješ tužilaštvu, dokaze uzmi i odnesi u CCI, NVO, UNHCR, Svemirski Parlament, ima valjda neko kome vjeruješ.
cijenim tvoj trud. samo ću to reći. :thumbup:
VjecitiStudent

#31803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Maystor wrote:
malakh wrote: malo je ponizno govoriti pozitivno o hanki, a zažmiriti na oba oka i ne vidjeti kako je ona uhljebila i sina i kćerku baš u trenutku kada je bila poslanik u skupštini kantona. da stvar bude poniznija, njen glas je bio odlučujući u smjeni fikreta musića ili ti ga preciznije u obaranju sdpove vlade.
taj glasić je ona debelo unovčila, a komšić je nagradi funkcijom u predsjedništvu stranke.

ne treba pretjerana pamet da bi se povezale neke, na očigled sviju, vidljive stvari...
Imaš li dokaz za to? Odnesi u tužilaštvo i ode Hanka u Zenicu, Gumenom da pravi društvo.
Evo ga ko Pedja ... :-)

Hoće li ijedno stranačko biće u ovoj zemlji ikad izgovoriti nešto poput izvinjavam se, zajebali smo se, prevarili su nas, itd. ...
Maystor

#31804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

VjecitiStudent wrote:
Maystor wrote:

Evo ga ko Pedja ... :-)

Hoće li ijedno stranačko biće u ovoj zemlji ikad izgovoriti nešto poput izvinjavam se, zajebali smo se, prevarili su nas, itd. ...
Peđa je institucija. Da sam ja bio na njegovom mjestu, poslao bih vas u 3PM nakon dva dana, on vas je trpio godinama.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

i treba da on nas trpi a ne mi njega jer on od nas živi

to što si napisao najbolje govori o tvome poimanju demokratije i pravnog sistema.......znači kad uzjašem od mene počinje i računanje vremena :roll:

ispričavam se uzoritom Poslaniiku i Prosvjetitelju Essi a.s. i on je dingospo za vas, likove iz Nušićevih igrokaza :-)

#gistrobančo
Maystor

#31806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Patetični ste. Ne mogu se više sa vama zajebavat, odoh na Siriju :run:
mario001

#31807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

ultima_palabra wrote:Da sam Bakir Izetbegović i da mogu birati sebi opoziciju, izabrao bih to dvoje i njima slične.
Bakir to i bira
JoseMujica

#31808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Maystor wrote:Patetični ste. Ne mogu se više sa vama zajebavat, odoh na Siriju :run:
tako je!

kapaciteti poput tebe ne trebaju trošiti resurse na nadjebavanje sa nama lokalnim čobanima, nepismenim, arogantnim i punim predrasuda, vego idite spašavajte svecku revoluciju

#akouspijetenaćisirijunakarti
palermo

#31809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:
Maystor wrote:
Ljeljko je imao izborni rezultat koji mu je garantovao učešće u vlasti.
Šta znači garantovao? To kad imaš treći izborni rezultat neko ti nešto garantuje? :D

SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 275728
SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 145946
DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 128058

Ne, nego je Ljeljko Bakirova pudlica koja je brutalnom, neviđenom prevarom, pokupila sve glasove ljevice i isporučila ih direktno u SDA, a kandidaturom Suljagića sabotirala Radončića u već gotovoj operaciji skidanja Izetbegovića. Ukratko, bila je SDA izum, za SDA je obavila posao i održala ih još jedan ciklus na vlasti, a onda se, nabijena nogom, raspala, kako je i zaslužila.
DF je najveća poslijeratna prevara u političkom životu Bosne i Hercegovine, najveći ološ i najveća banda koju smo gledali u zadnjih 25 godina, a ološa smo se baš nagledali...
to im je najveći propust.......neoprostiv
Dr Arsla

#31810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

ultima_palabra wrote:
Maystor wrote:
ultima_palabra wrote:Da sam Bakir Izetbegović i da mogu birati sebi opoziciju, izabrao bih to dvoje i njima slične.
Nemoj zajebavat, imaš deset emisija na udarnim terminima FTV-a gdje je Đonlagić poder'o morone iz SDA. Što se tiče Hanke, ne volim je ni ja, ali žena je izašla na izbore, imenom i prezimenom, i ušla u državni parlament, što recimo iz iste izborne jedinice, nije pošlo za rukom Zlatku Lagumdžiji. Što se i ti ne izvagaš, umjesto što palamudiš na forumu?
Đonlagić je strogi prosjek, u skladu sa standardima EFSA zadnjih 10-15 godina.

Hanka je ušla u politiku iz istih razloga kao Esed Radeljaš, zato ne vidim zašto se ne bi mogli porediti.

Tema nisam ja, nego DF-ŽK.
Čovjek kojeg je lično Reis Cerić i SDA poslala na besplatne studije u Maleziji za vrijeme agresije na BIH. Završio trogodišnji studij bez ijednog usmenog ispita, sve i jedan pismeni ispit po sistemu pitanja i tri ponuđena odgovora a šanse iako bubneš odgovor su ti 33,33 % da pogodiš. Toliko o njegovoj stručnosti a plus što Smućko voli kazati da želi da bude okružen ljudima patriotama koji su bili za vrijeme agresije u BIH. Đon(obraz) lagić(lažov) je najbolji primjer kakva gnjida je ŽK poznati Smućar koji skija po Alpama i Soldenu o državnom trošku i usput besplatnim skijanjem časti i svoje savjetnike i vozača. Što se tiče prof Delića SDP je tu na velikom dobitku a prof. Begić je izmijenjao sve moguće stranke, prijeratni SKBIH, za vrijeme rata SDA, poslije SDP, SDU, pa opet Komunistička stranka BIH čiji je i kandidat bio na jednim izborima. Valjda je skontao da još samo u Df nije bio pa da i tu pokuša. A Smućko i voli takve
Banksy

#31811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

mario001 wrote:
Bakir to i bira...
... a u svom stranačkom biltenu i promovira:

NIKŠIĆ I KOMŠIĆ U KONTRAOFANZIVI: Ljevica zbija redove i pokušava preokrenuti negativni trend!

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/476 ... trend.html
Izgleda da je za Bakira priča s Radončićem zaista završena i da se SDA vraća prvoj ljubavi, SDP-u. Ako ne odmah, onda nakon izbora 2018.
Iako Lagumdžijini kadrovi zadnjih dana ubrzano napuštaju SDP, priča se da je ovo ponovno približavanje starih koalicionih partnera baš Lagumdžijino djelo. Nije baš najjasnije gdje su tu Gačani i kako će se riješiti previranja u SDA, je li ovo samo Bakirova akvizicija ili i stranka stoji iza nje. Vidjećemo...
JThomas

#31812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

jer se u nas po zaslugama gleda ko će raditi u institucijama poput centralne banke...
JoseMujica

#31813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

JThomas wrote:jer se u nas po zaslugama gleda ko će raditi u institucijama poput centralne banke...

jakako...isto je tako Esso a.s. dobiJo ZZO na upravljanje i par direktorskih mjesta
palermo

#31814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Izgleda, sudeći po ovim zadnjim postovima, da je jedina preostala nada koalicija Fahre sa Fahrom :?
JoseMujica

#31815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

palermo wrote:Izgleda, sudeći po ovim zadnjim postovima, da je jedina preostala nada koalicija Fahre sa Fahrom :?
fuj

ako se dođe dotle da se bira Neonko ili Tornjak, najbolje je izabrati štrik
zulfo

#31816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zulfo »

Press konferencija Demokratske fronte

Komšić: Ne želimo ući u vlast sa banditima i reketašima

Objavljeno: 15. 10. 2014 - 11:48
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/140691/komsic ... Io1yB.dpuf
zippoo87

#31817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

Profesora Delica znam,sjedio sam par puta sa njim i onako neformalno razgovarao,dobar covjek a kako vidim i politicar
ali i on ide linijom manjeg otpora,u vrijeme kada sam ga poznavao,nije bio spreman preuzimati neke vaznije uloge i uvijek je bjezao od odgovornosti
evo sada je izabran za nacelnika,pa nece bas moci bjezati od odgovornosti

ali sve u svemu,Delic je pozitivan primjer i ne ocekujem od njega nikakve ekscese ni kriminal
ovog Begica znam samo sa portala,on je nako vise za nevladin sektor,puno prica,dize prasinu....a vidjeti cemo hoce li uraditi sta konkrentije u narednom periodu
a evo neko napisa da je promijenio sve moguce partije a od takvih ne ocekujem nista osim da su glasni
Android Knego

#31818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Android Knego »

Dr Arsla wrote:a prof. Begić je izmijenjao sve moguće stranke, prijeratni SKBIH, za vrijeme rata SDA, poslije SDP, SDU, pa opet Komunistička stranka BIH čiji je i kandidat bio na jednim izborima
je li to sve sto imas reci o prof. Zlatanu Begicu?
Novak20

#31819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Nije ni čudo što se pošten svijet ne bavi politikom. Trik je u tome što se politika bavi svim i svačim.

http://ba.n1info.com/a141381/Vijesti/Vi ... ngeru.html
cvrčak_na_hedonizmu

#31820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

sabina1 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
drugi profil wrote:Rješenje za naš problem i jeste stalna smjena vlasti. Time će se sve stranke ozdraviti.
Koja je nemoguća, jer SDA ima cirka 150.000 sigurnih glasova što od dzabojeda il' preko džamija i pričama o našim i njihovim.

Logično i realno rješenje je smanjenje javne potrošnje za cirka 30% i korištenje tog novca za otvaranje novih radnih mjesta odnosno stvaranja klime za ulaganje i poslovanje. Također je potrebno skroz ukinuti ili na minimum svesti plaćanje u cashu da se mogu pratiti tokovi novca i maksimalno ojačati raznorazne inspekcije koje bi radile u interesu drzave i poslodavaca/radnika.

Strane investicije, različite stope PDV-a, stvaranje novih vrijednosti, planski državni poticaji, razvoj infrastrukture, obrazovanje, znanje i svizac koji je zamotao čokoladu.

Vladavina prava je, naravno, osnovni postulat svega.

Realno, jebali smo ježa u leđa, a biće i gore. Oko toga nemam ni trunku dileme.
Ali ako Faraon preuzme osnovne postulate sa pocetka posta , stvari se osjetno mijenjaju.
Faraon je toliko drzak da je u stanju da "brani"lik i djelo Alije Izetbegovica od Bakira Izetbegovica i ostatka SDA.
Faraon je toliko drzak da je jedini organizovao ozbiljne proteste protiv vlasti iako je sam vlast u tom trenutku.

Da se razumijemo i njegove vodonose i dvorjani nisu nista manje zeljni funkcija , moci , love , nepotizma...
Da se razumijemo tu ce biti na hiljade na desetine hiljada "preletaca" iz maticne stranke...

Ali on je nazalost potreban kako bi SDA konkretno izgubila mjesto policijskog komesara , kako bi se polako ali sigurno uz pomoc NJEGOVIH borackih organizacija PREUZELA VLAST.

Da krenemo od pocetka pa dokle stignemo. Sada smo predaleko od pocetka i tonemo u rupi Alise iz zemlje cuda.

Dobro jutro :-).
Pozdrav.
Iskreno mislim da je Fahraon gora opcija od SDA ( sreća pa nema stranačke "infrastrukture" ). Osoba koja je bila "prijatelj" sa Keljmendijem, koja se pominje u ubistvu Ramiza Delalica, koju proziva bračni par Turkovic - znači lik je uspio da se uplete u neke priče i dešavanja sa najvećim krimosima i ubicama poslijeratnog Sarajeva ne može biti dobro rješenje.

Također, lik je uspio da izda Aliju Harisa, Lagumdziju, a ako me sjećanje ne vara i Sefera. E jebiga, takav ne može biti nikakvo rješenje, naročito ne može biti "dobro" rješenje.

Pozdrav :)
drug_profi

#31821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ne branim Fahru, ali zasto mislis da je SDA manje krvavih ruku? SDA je samo bolje organizovana mafija.
JoseMujica

#31822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Fahro aka Tornjak je i gore smetlje od Baketa Don Neonka...pa samo pratite kako brižljivo pušta pipke unutar i oko pravosudnog haparata :shock:

Sjetite se što se dogodilo njemačkim radnicima u 1920-ima i 1930-ima. Bili su svedeni na strašno siromaštvo, poraženi i poniženi financijskom agresijom, posebno iz Francuske i Velike Britanije.

U tom trenutku Adolf Hitler je tim osiromašenim ljudima rekao neka više ne razmišljaju o sebi kao o poraženim radnicima, nego kao o bijelim njemačkim ratnicima. Ista stvar događa se sad u Europi i SAD-u. Ista socijalna dinamika koja je onomad na vlast u Njemačkoj dovela naciste, sad na vlast u zemljama na Zapadu dovodi ljude poput Donalda Trumpa, Therese May, Marine Le Pen, Orbana, Kaczyńskog i slične.

Vratio se taj jezivi koncept bijele rase. A tko je za to kriv? Po mojem mišljenju, za to što se nacisti opet vraćaju diljem svijeta povijesnu krivnju snosi ljevica, i to prije svega ljudi poput Blaira, Hollandea, D'Aleme, Renzija, Schrödera... Ta banda kriminalaca, izdajica, koja je pripremila teren za povratak fašizma, tako što su prethodno ponizili radnike i osiromašili ih, okrenuvši leđa ljevici. To je suština neoliberalizma diljem svijeta, sustava koji se provodi zahvaljujući u prvom redu lijevim vladama.
-Franco Bifo Berardi -

a u nas se za isto moremo zahvaliti samoljubnim i servilnim Slućajnim Prolaznicima, Smućkama, Trenerkama, Noletima,Ajfonima i Šamarđijama :roll:
cvrčak_na_hedonizmu

#31823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

drugi profil wrote:Ne branim Fahru, ali zasto mislis da je SDA manje krvavih ruku? SDA je samo bolje organizovana mafija.
Ni Tornjak nije ništa bolji od kriminalne hobotnice zvane SDA, samo nije imao prilike. Ako je on spas, gasi sve i neka zadnji koji izađe ugasi svjetlo.

Po meni je problem što se spinuje da su sve stranke iste kao SDA. To može pisati jal' budala, jal' placenik, nema trećeg objašnjenja.
drug_profi

#31824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
drugi profil wrote:Ne branim Fahru, ali zasto mislis da je SDA manje krvavih ruku? SDA je samo bolje organizovana mafija.
Ni Tornjak nije ništa bolji od kriminalne hobotnice zvane SDA, samo nije imao prilike. Ako je on spas, gasi sve i neka zadnji koji izađe ugasi svjetlo.

Po meni je problem što se spinuje da su sve stranke iste kao SDA. To može pisati jal' budala, jal' placenik, nema trećeg objašnjenja.
Pa evo pridružio si se izjednačavanju, pa se nameće zaključak da je bolje ništa ne dirat jer ne znamo jel neko još gori.
Ja mislim da trebamo raditi prema onome što neupitno znamo. SDA je zločinačka organizacija. Možda jesu i drugi, ali ovi su se dokazali i pokazali. I sad je već u pitanju zločin prema vlastitom narodu koji prijeti da nadmaši etničko čiščenje iz rata.
Kad počnem vagati: jel gore ubiti 40-50 hiljada nevinih ljudi u ratu ili bez nade ostaviti, bez posla, bez perspektive, bez pravde, bez obrazovanja, bez zdravstvene zaštite, njih skoro 2 miliona?
Ja ne znam šta bih rekao. Zlo je jedno i drugo, samo su prvo učinili neprijatelji i njima sudimo, progonimo ih, tužimo, a drugo čine tzv. tvoji koje ponovo i ponovo i ponovo biraš na izborima... zato što se bojiš da neko nije još gori.
Tipična priča o žabi u loncu.
SDA se mora maknuti ne birajuči politička sredstva. Kad se oni maknu, lakše će se svako drugi ukloniti. Nije još niko izdržao više od jednog mandata.
VjecitiStudent

#31825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

drugi profil wrote:...
SDA se mora maknuti ne birajuči politička sredstva. Kad se oni maknu, lakše će se svako drugi ukloniti. Nije još niko izdržao više od jednog mandata.
Pa onda, nakon kopije SDA, dobiješ originalnu SDA, što je film koji upravo sada gledamo.
To nešto sa Fahrom, Nikšićem i Komšićem nije nikakvo rješenje.
Post Reply