Sirija

Locked
T-72

#31776 Re: Sirija

Post by T-72 »

Co0l wrote:Ma ne hranite trolove,nek sikcu i pisu gluposti,ionako nista drugo i ne znaju.
Slazem se,pocevsi od tebe,i ostalih obozavalaca ,,radova" isil-a,nusre,islamskog fronta,odlicnu rec si upotrebio,samo sikcete i kmecite na internetu umesto da ste na terenu sa bracom.
dragma
Vozim: Pješe

#31777 Re: Sirija

Post by dragma »

"NATO ne razmatra uspostavu no-fly zone u sjevernom dijelu Sirije" - tvrdi u izjavi za Reuters jedan od vodećih generala alijanse:
http://www.dailystar.com.lb/News/Middle ... z3KBQ7XtPS

SAA i NDF u borbama protiv ISIL-a oslobodili dva sela (Bab Al-Khayr i Al-Jamoua) u južnom dijelu Al Hasaka provincije.
http://www.almasdarnews.com/article/al- ... ed-battle/
dječak sa šibicama

#31778 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Image
husein_kapetan

#31779 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Opetja033 wrote:
husein_kapetan wrote:Nešto čitam.. i ne mogu da se načudim.. zagovornici lika i djela nusre, isila &C pod lažnom maskom mržnje prema "diktatoru".. danas.. i ovdje.. daju sebi za pravo od svoga.. devijantnog i izopačenog..dijeliti lekcije o dobrim i lošim, četnicima i braniteljima, Bosni i Bošnjaštvu, praveći od svoga nekakav" fakat" koji bi.. ko biva ostali trebali prihvatiti kako takav.. a njihovu mentalnu onaniju prihvatiti kao javno mnjenje većine Bošnjaka.. KO STE?? i odakle vam pravo? Šta bolan vi znate o četnicima? Najveća hipokrizija današnih neofila ekstremizama sadržava i ovo nezabožačko "glasnogovorništvo ??" i interpretiranje Bošnjačkog duha... a ne vide dalje od vlastitog nosa. U ratu " podrumske miševe nisi (osim silom) mogao istjerati na svijetlo dana.. većina tih danas sebe opisuje kao "heroje" odbrane.. možda treba tako.. nismo bolje zaslužili.. Danas sledbenici nusre daju sebi za pravo interpretirati Bošnjaštvo-- KO STE??
Pa kad vi proassadovske "bosnjacke" patriote ponizno sutite na otvoreno velicanje cetnickog pokreta i ismijavanje bosnjastva da se ne bi zamjerili svojim saveznicima (i nalogodavcima?) - neko mora reagovati.

I pun mi te kurac vise, onako iskreno. I tebe i tvojih besmislenih i nebuloznih kilometarskih postova punih beskonacnog sranja a sa manjkom bilo kakvog smisla, poente i konciznosti. Ergo.
Reče majstor podjebavanja.. istina linijarnog i predvidivog..ali ostaje ono što jeste..
Nego u čemu se ti.. mrčo.. prepoznade pa 'vako žustro reaugješ, nešto iz napisanog mora da "boli".. To što se moraš napeti iz petnih žila dabi razumio iole komleksniji upis je tvoj... problem. Reci mi gdje si bio na liniji tokom 92-95 pa da poštujem tvoje "argumente".. Tvoje poštovanje ovdašnjeg se svodi na mahalaško polemisanje, upotrijebljivo kada odgovara. Ja sam svoje davno dokazao i pokazao..znaju mnogi.. A ti ako mi želiš nešto "pravo važno reći" da se nađemo na kahvi.. pa da riješimo to ...
Opetja033

#31780 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

husein_kapetan wrote:
Opetja033 wrote:
husein_kapetan wrote:Nešto čitam.. i ne mogu da se načudim.. zagovornici lika i djela nusre, isila &C pod lažnom maskom mržnje prema "diktatoru".. danas.. i ovdje.. daju sebi za pravo od svoga.. devijantnog i izopačenog..dijeliti lekcije o dobrim i lošim, četnicima i braniteljima, Bosni i Bošnjaštvu, praveći od svoga nekakav" fakat" koji bi.. ko biva ostali trebali prihvatiti kako takav.. a njihovu mentalnu onaniju prihvatiti kao javno mnjenje većine Bošnjaka.. KO STE?? i odakle vam pravo? Šta bolan vi znate o četnicima? Najveća hipokrizija današnih neofila ekstremizama sadržava i ovo nezabožačko "glasnogovorništvo ??" i interpretiranje Bošnjačkog duha... a ne vide dalje od vlastitog nosa. U ratu " podrumske miševe nisi (osim silom) mogao istjerati na svijetlo dana.. većina tih danas sebe opisuje kao "heroje" odbrane.. možda treba tako.. nismo bolje zaslužili.. Danas sledbenici nusre daju sebi za pravo interpretirati Bošnjaštvo-- KO STE??
Pa kad vi proassadovske "bosnjacke" patriote ponizno sutite na otvoreno velicanje cetnickog pokreta i ismijavanje bosnjastva da se ne bi zamjerili svojim saveznicima (i nalogodavcima?) - neko mora reagovati.

I pun mi te kurac vise, onako iskreno. I tebe i tvojih besmislenih i nebuloznih kilometarskih postova punih beskonacnog sranja a sa manjkom bilo kakvog smisla, poente i konciznosti. Ergo.
Reče majstor podjebavanja.. istina linijarnog i predvidivog..ali ostaje ono što jeste..
Nego u čemu se ti.. mrčo.. prepoznade pa 'vako žustro reaugješ, nešto iz napisanog mora da "boli".. To što se moraš napeti iz petnih žila dabi razumio iole komleksniji upis je tvoj... problem. Reci mi gdje si bio na liniji tokom 92-95 pa da poštujem tvoje "argumente".. Tvoje poštovanje ovdašnjeg se svodi na mahalaško polemisanje, upotrijebljivo kada odgovara. Ja sam svoje davno dokazao i pokazao..znaju mnogi.. A ti ako mi želiš nešto "pravo važno reći" da se nađemo na kahvi.. pa da riješimo to ...
Naravno da cu se pronaci u komentaru u kojem me prozivas sto sam se porjeckao sa tvojim cetnikom. A za kafu nikakav problem. Imas pp "gazijo". Ergo.
Last edited by Opetja033 on 26/11/2014 21:36, edited 1 time in total.
Fantassin

#31781 Re: Sirija

Post by Fantassin »

dječak sa šibicama wrote:Image
Pobunjenicima pravo dobro ide :mrgreen: sarajevoxxx ... koliko su punktova uzeli danas :mrgreen:
diwani

#31782 Re: Sirija

Post by diwani »

Opetja033 wrote:Moram dodati i slijedece: vrlo je indikativno to sto NIJEDAN Assadov idolopoklonik na ovoj temi nije osudio ovo otvoreno cetnicko orgijanje i ismijavanje Bosnjaka od strane njihovog istomisljenika.
Ili sute ili ga brane time sto se upustaju u diskusiju sa nama kada ukazujemo na njegovo otvoreno propagiranje cetnistva.
To je najbolji dokaz kako bi onu majku, a ne drzavu, prodali za interese Putina i svojih nalogodavaca iz BG.
zato što se radi uglavnom, 95 % o pravim četnicima. ;-)
husein_kapetan

#31783 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Opetja033 wrote:
husein_kapetan wrote:

Naravno da cu se pronaci u komentaru u kojem me prozivas sto sam se porjeckao sa tvojim cetnikom. A za kafu nikakav problem. Imas pp "gazijo".
Ergo.
Junače.. nezrelost nije mana.. a svijet nije napravljen po tvojoj mjeri. Način na koji rezonuješ govori mnogo toga..( moj četnik!!) Da ti nešto kažem..
U ratu sam kao saborce imao srbe i hrvate koji su vredjeli 1000 puta više od podrumaša koje ni puskom nisi iz podruma mogao istjerati.. taman da je samo jedan bio.. Možda u svome imaš nedorečenog i možda pogrešno shvaćenog. Ova zemlja nikada nije bila eksluzivitet bilo koga..Četiri puta sam ranjen i mislim da imam dovoljno kredibiliteta govoriti o ovom, ne podastiri meni svoje frustracije.. niti stoje niti na to imaš pravo..
Rampage

#31784 Re: Sirija

Post by Rampage »

Bravo Kapetane ljudino, živ nam i zdrav bio :thumbup: :bih:
Opetja033

#31785 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

husein_kapetan wrote:
Opetja033 wrote:
husein_kapetan wrote:

Naravno da cu se pronaci u komentaru u kojem me prozivas sto sam se porjeckao sa tvojim cetnikom. A za kafu nikakav problem. Imas pp "gazijo".
Ergo.
Junače.. nezrelost nije mana.. a svijet nije napravljen po tvojoj mjeri. Način na koji rezonuješ govori mnogo toga..( moj četnik!!) Da ti nešto kažem..
U ratu sam kao saborce imao srbe i hrvate koji su vredjeli 1000 puta više od podrumaša koje ni puskom nisi iz podruma mogao istjerati.. taman da je samo jedan bio.. Možda u svome imaš nedorečenog i možda pogrešno shvaćenog. Ova zemlja nikada nije bila eksluzivitet bilo koga..Četiri puta sam ranjen i mislim da imam dovoljno kredibiliteta govoriti o ovom, ne podastiri meni svoje frustracije.. niti stoje niti na to imaš pravo..
Ocito je sa imas vrlo ogranicene kapacitete koje nevjesto pokusavas sakriti verbalnom dijareom u svojim komentarima. Jer samo to moze opravdati tvoje povezivanje casnih saboraca nebosnjaka sa ovim trolom sto otvoreno velica cetnicki pokret i ismijava Bosnjake. Ergo, siguran sam prilicno da tvoji saborci to nisu radili.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31786 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

T-72 wrote:
Co0l wrote:Ma ne hranite trolove,nek sikcu i pisu gluposti,ionako nista drugo i ne znaju.
Slazem se,pocevsi od tebe,i ostalih obozavalaca ,,radova" isil-a,nusre,islamskog fronta,odlicnu rec si upotrebio,samo sikcete i kmecite na internetu umesto da ste na terenu sa bracom.
ne valja tako
sopstvenim primjerom pokaži

put pod noge pravac sirija i brani aSSada
tek tada češ imati kredibilitet da pozivaš i šalješ ljude na teren

mani se interneta idi u siriju da se boriš protiv svih vojski svijeta i oslobodiš čovječanstvo mraka i zlih sila
Rampage

#31787 Re: Sirija

Post by Rampage »

diwani wrote:
Opetja033 wrote:Moram dodati i slijedece: vrlo je indikativno to sto NIJEDAN Assadov idolopoklonik na ovoj temi nije osudio ovo otvoreno cetnicko orgijanje i ismijavanje Bosnjaka od strane njihovog istomisljenika.
Ili sute ili ga brane time sto se upustaju u diskusiju sa nama kada ukazujemo na njegovo otvoreno propagiranje cetnistva.
To je najbolji dokaz kako bi onu majku, a ne drzavu, prodali za interese Putina i svojih nalogodavaca iz BG.
zato što se radi uglavnom, 95 % o pravim četnicima. ;-)
Kako, majku mu, pa ja okružen "Bošnjama", muslimanima, ljudima s kojim dijelim (ponosno) i vjeru i naciju pa opet još ne upoznah nijednog koji u ovom sirijskom ludilu podržava one koje ti i takvi kao ti podržavate?

Nekad na samom početku najveće laži i obmane našeg vremena, tzv. "Arapskog proljeća", bilo ih je par koji su pomislili da je u pitanju iskrena revolucija, nešto što bi moglo donijeti pozitivne promjene sirijskom narodu. Međutim, nije im puno trebalo da vide ko su ustvari "revolucionari". Kao što je jako brzo bilo jasno i svakom drugom iole normalnom insanu.
sarajevoxxxx

#31788 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Erdogan:
''Zašto dolaze sa 12 000 kilometara udaljenosti na ove prostore?Želimo da znate da smo protiv ove drskosti, neozbiljnosti i beskrajnih zahtjeva.Nisu uopšte reagovali dok je Asad klao 300 000 naše braće, čutali su i nalazili razna opravdanja za Asada, a sada im je proradila savijest kada se radi o Kobaneu? Riješit ćemo ove probleme ne uz pomoć njihovih sofisticiranih mozgova, već uz pomoć našeg naroda.Sve države koje su se suprostavile terorizmu IS-a, imaju na to pravo, ali u isto vrijeme te iste države sa suosjećanjem gledaju na terorizam PKK-a.A sada gledamo kako zemlje Evrope nastoje legitimirati terorističku organizaciju PKK-a "
husein_kapetan

#31789 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Opetja033 wrote:
husein_kapetan wrote:
Opetja033 wrote:

Ergo.
Ocito je sa imas vrlo ogranicene kapacitete koje nevjesto pokusavas sakriti verbalnom dijareom u svojim komentarima. Jer samo to moze opravdati tvoje povezivanje casnih saboraca nebosnjaka sa ovim trolom sto otvoreno velica cetnicki pokret i ismijava Bosnjake. Ergo, siguran sam prilicno da tvoji saborci to nisu radili.
Kako ih to nazivaš.. nebošnjaka..!!??.. i onih ostalih( možda)..?? Nije problem tvoje ubjeđenje niti orijentacija.. već izkonstuisana laž i kleveta koju pod nos drugim guraš... ili mi navedi gdje podržah ono što mi spočitavaš ili mi se ne obraćaj nikada više ovdje... nisam ja niti sličan tebi..
i da se zna na sve PP poruke sam di dosledno odgovorio..
sarajevoxxxx

#31790 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Šiitske milicije u iračkoj pokrajini Dijali dignule u zrak 7 sunitskih džamija u samo nekoliko sati!
Last edited by sarajevoxxxx on 26/11/2014 22:39, edited 2 times in total.
Opetja033

#31791 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

husein_kapetan wrote:
Opetja033 wrote:
husein_kapetan wrote: Junače.. nezrelost nije mana.. a svijet nije napravljen po tvojoj mjeri. Način na koji rezonuješ govori mnogo toga..( moj četnik!!) Da ti nešto kažem..
Kako ih to nazivaš.. nebošnjaka..!!??.. i onih ostalih( možda)..?? Nije problem tvoje ubjeđenje niti orijentacija.. već izkonstuisana laž i kleveta koju pod nos drugim guraš... ili mi navedi gdje podržah ono što mi spočitavaš ili mi se ne obraćaj nikada više ovdje... nisam ja niti sličan tebi..
i da se zna na sve PP poruke sam di dosledno odgovorio..
Ti otvori blog pa odredjuj ko ce ti odgovarati, ovdje neces. Valjda ti je to jasno.
A za poruke: kao sto sam i ja tebi. Prozvao me, ja ti odgovorio i sve cemo vidjeti.
solar7

#31792 Re: Sirija

Post by solar7 »

Pa ako se za asada navija onda je i cetnik dobar,ma delije momci nema sta
salik79

#31793 Re: Sirija

Post by salik79 »

Sunitske falange u irackoj pokrajini Al Anbar za nepuni sat digle u zrak 17 siitskih dzamija.
husein_kapetan

#31794 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Shvatam da.. kada neko želi zloupotrijebiti bilo šta ima mnogo načina da to napravi, i kada želimo u najrođenijem tražiti mane za čas ćemo ih naći stotinu.. naum je važan..
Ovdje se javno profilira teza.. uvijek pod plaštom "borbe protiv diktatora" nekakve "ispravnosti" djelovanja i ideje nusre i nusrića kao opravdane i ispravne.. u milion sivih nijansi..i sve to se vezuje za nešto naše ovdašnje..prave se nekava pravila razmišljanja i ljudima nameće oprečno i pogrešno.. ponekad to neko.. zasigurno i koristi u vlastite svrhe.. Mene lično diskusija sa takvim bi stavila u istu ravan sa njima.. ma ko da su.. To sebi nikada dozvoliti neću..
budza

#31795 Re: Sirija

Post by budza »

asurbanipal wrote:
sarajevoxxxx wrote:Gul:IS je politicki a ne vjerski pokret

Produkt turske munafičke politike, između ostalog...

ramadanovski, nije lepo to sto si u ovo ubedjen.
politika generalstaba je munaficka, a civilna vlast je tu samo kao dekoracija.
treba razgraniciti to da erdogan i co nemaju ingerencije nad vanjskom politikom. ni jedan promil.
budza

#31796 Re: Sirija

Post by budza »

sarajevoxxxx wrote:Papa:Nedopustivo je zatvarati vrata dijaloga sa Islamskom drzavom

pametno zbori. mudar je pop.
nije sve tako crno u ID kako to tendecioni zap. mediji prikazuju sa ciljem sirenje straha.
vece zlo od ID-a su tzv izrael, usa, rusija, engleska, sirija i sl.
sarajevoxxxx

#31797 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijska nacionalna koalicija:Čutnja međunarodne koalicije na masakr u Reki je prihvatanje ili potvrđivanje tog masakra
Stjui

#31798 Re: Sirija

Post by Stjui »

sarajevoxxxx wrote:Papa:Nedopustivo je zatvarati vrata dijaloga sa Islamskom drzavom
Pope Declares Evolution & Big Bang Theory Are Real
bio mi je simpa na početku,al kako vrijeme prolazi sve sam ubjeđeniji da se lupa u nuve :D
zrakomlat

#31799 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Fantassin wrote:
Pobunjenicima pravo dobro ide :mrgreen: sarajevoxxx ... koliko su punktova uzeli danas :mrgreen:
Četiri punkta, dva zaseoka, dulum obradive zemlje, i plastenik, poginulo i ranjeno na desetine režimskih vojnika, zaplijenjeno stotine komada lahkog i teškog naoružanja, uništeno i zaplijenjeno nekoliko tenkova i oklopnih vozila, ma saso mange.
salik79

#31800 Re: Sirija

Post by salik79 »

zrakomlat wrote:
Fantassin wrote:
Četiri punkta, dva zaseoka, dulum obradive zemlje, i plastenik, poginulo i ranjeno na desetine režimskih vojnika, zaplijenjeno stotine komada lahkog i teškog naoružanja, uništeno i zaplijenjeno nekoliko tenkova i oklopnih vozila, ma saso mange.

Dzaba sve ako nije bar 50-tak Hizbullahovaca zaginulo :D
Locked