Slažem se. Gledajući kvalitet tvojih postova, na nivou si urugvajca. Da ti neko nije ukrao account, ja sam stvarno mislio da se iza tvog nicka krije pametan čovjek?ultima_palabra wrote:Postulat foruma je da su svi anonimni, i ozbiljnost diskutanta se mjeri isključivo njegovim upisimaMaystor wrote:
Says who?
Na osnovu čega se ti smatraš kompetentnim da ocjenjuješ? Da bi ocjenjivao neku kategoriju, moraš bit iznad, ne može se ocjenjivat "odozdo".
Svi, koji su ikad, igdje, ušli u politiku, ušli su s istim motivom: da osvoje vlast. Po tvojoj logici, Angela Merkel je, recimo, Ejup Ganić s pičkom?
Demokratska fronta Željko Komšić
- Maystor
#31776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#31777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Urugvajac je mnogo jači i pametniji forumaš od tebe.
Over and out.
Over and out.
-
VjecitiStudent
#31778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
+1ultima_palabra wrote:Đonlagić je strogi prosjek, u skladu sa standardima EFSA zadnjih 10-15 godina.Maystor wrote:Nemoj zajebavat, imaš deset emisija na udarnim terminima FTV-a gdje je Đonlagić poder'o morone iz SDA. Što se tiče Hanke, ne volim je ni ja, ali žena je izašla na izbore, imenom i prezimenom, i ušla u državni parlament, što recimo iz iste izborne jedinice, nije pošlo za rukom Zlatku Lagumdžiji. Što se i ti ne izvagaš, umjesto što palamudiš na forumu?ultima_palabra wrote:Da sam Bakir Izetbegović i da mogu birati sebi opoziciju, izabrao bih to dvoje i njima slične.
Hanka je ušla u politiku iz istih razloga kao Esed Radeljaš, zato ne vidim zašto se ne bi mogli porediti.
Tema nisam ja, nego DF-ŽK.
S tim što je i ostatak ENSA tu negdje, Đ.Đ se savršeno uklapa.
- Banksy
#31779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić nudio da ostane dio koalicije, Izetbegović ga odbio
''Koalicija SDA-DF-SBB bi bila najbolja, ali nije do mene''
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
aaaaaaaaa polahko dečko de malo kad napišem da je Hanka Esso s phichkom, onda budi pošten pa isto tako citiraj zašto je tako zovem....dakle ne dovodim ja u pitan je njenu stručnost, no etiku i integritet. S obzitrom kako je djecu zapošljavala i dizala ručicu za SDA u zamjenu za promociju šćeri u CB po tome između Essa a.s. i tvioje prof. dr. Hankice nikakve razlike nema. U stvari ima, za Essa a.s. jasno svi znamo da je čoban i to ni on ne krije, potpuno je transparentan glede toga u odnosu na Essa s mindžom, i stoiga mi i jeste draži od hinjeće verzijeMaystor wrote:Bilo je ljudi, i DFu i u drugim strankama, koji su napravili velike stvari u životu, a doživjeli su isti tretman forumske bagre. Ne može bosanska fukara podnijeti da neko ima, da vrijedi, da iskače; o tome su pisali Meša Selimović, Ivo Adndrić i drugi velikani (vidiš, ja citiram njih, a ti ovog sa slike, al meni moje, a tebi tvoje).JoseMujica wrote: taman naletih na veliku misao apostola
Samo dvije stranice unazad, imate jednog jadu koji vrijeđa profesora Đonlagića, redovnog profesora na ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Ili recimo, ovaj megatrol JoseMujica profesoricu Hanku Vajzović, koja je ugledni profesor na UNSA i koja je direktnim glasovima izabrana u državni parlament, naziva "Esed Radeljaš s pičkom". Mislim, na stranu sve, ali da te je Mića Vukašinović odgaj'o - otesaniji bi isp'o.
a de mi samo napiši jesam li slagao da je Hanka zaposlia sina kod sebe na fakultetu?
Jesam li slagao da je Hanka svojom zlatnom ručicom oborila Vladu Fikreta Musića i instalirala SDA, da bi malo nakon toga njena ščer bila unaprijeđena u viceguvernerku CBBiH ili ttako neku high poziciju?
#nabijemtitakuprofesorkunakurac
- Maystor
#31781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljeljko je imao izborni rezultat koji mu je garantovao učešće u vlasti. Probao, nije išlo, časno se povukao. Mogao je ostati, popuniti sve pozicije koje danas drži SBB (Aerodrome, Autoceste, Fondove ... ) ali nije. Tada bi i svi Stojnići, Challengeri i ostala bagra ostali na okupu. Ovo da je nudio da ostane je saopštenje SDA i bespredmetno je komentarisati.Banksy wrote:
Komšić nudio da ostane dio koalicije, Izetbegović ga odbio
''Koalicija SDA-DF-SBB bi bila najbolja, ali nije do mene''
- Maystor
#31782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /170306082
Univerzitetski profesori Zlatan Begić i Edin Delić od danas su zvanično članovi dviju političkih partija. Naime, danas je u Lukavcu upriličena zajednička konferencija za medije Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske fronte (DF) na kojoj je Delić zvanično pristupio SDP-u, dok je Begić postao član DF-a.
Ovo je najbolji odgovor.

Univerzitetski profesori Zlatan Begić i Edin Delić od danas su zvanično članovi dviju političkih partija. Naime, danas je u Lukavcu upriličena zajednička konferencija za medije Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske fronte (DF) na kojoj je Delić zvanično pristupio SDP-u, dok je Begić postao član DF-a.
Ovo je najbolji odgovor.

- Banksy
#31783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta znači garantovao? To kad imaš treći izborni rezultat neko ti nešto garantuje?Maystor wrote:
Ljeljko je imao izborni rezultat koji mu je garantovao učešće u vlasti.
SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 275728
SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 145946
DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 128058
Ne, nego je Ljeljko Bakirova pudlica koja je brutalnom, neviđenom prevarom, pokupila sve glasove ljevice i isporučila ih direktno u SDA, a kandidaturom Suljagića sabotirala Radončića u već gotovoj operaciji skidanja Izetbegovića. Ukratko, bila je SDA izum, za SDA je obavila posao i održala ih još jedan ciklus na vlasti, a onda se, nabijena nogom, raspala, kako je i zaslužila.
DF je najveća poslijeratna prevara u političkom životu Bosne i Hercegovine, najveći ološ i najveća banda koju smo gledali u zadnjih 25 godina, a ološa smo se baš nagledali...
- JoseMujica
#31784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
eto maystore...Banksy vas je od početka podržavala pa vidiš dokle su je doveli vaše poštenje i stručnost
ja sam od prve milisekunde bio protiv ove ublehe od sranke i to samo zahvaljujući tome što mi je činjenica, da je Esso s mindžom u samom vrhu sranačke piramide, kao lakmus papir pokazala koji su vaši dometi.
#uhljebinakvadrat i #imt
na kraju da je bilo ko tu valjo i bio nekakav ljevičar borio bi se kroz SDP
ja sam od prve milisekunde bio protiv ove ublehe od sranke i to samo zahvaljujući tome što mi je činjenica, da je Esso s mindžom u samom vrhu sranačke piramide, kao lakmus papir pokazala koji su vaši dometi.
#uhljebinakvadrat i #imt
- Banksy
#31785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:eto maystore...Banksy vas je od početka podržavala pa vidiš dokle su je doveli vaše poštenje i stručnost![]()
![]()
![]()
- Maystor
#31786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene podržavala ???JoseMujica wrote:eto maystore...Banksy vas je od početka podržavala pa vidiš dokle su je doveli vaše poštenje i stručnost![]()
![]()
![]()
#uhljebinakvadrat i #imt![]()
I ako je od tebe - previše je.
- JoseMujica
#31787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maystor wrote:Mene podržavala ???JoseMujica wrote:eto maystore...Banksy vas je od početka podržavala pa vidiš dokle su je doveli vaše poštenje i stručnost![]()
![]()
![]()
#uhljebinakvadrat i #imt![]()
I ako je od tebe - previše je.
mislim na DF kao novu i obećavajuću sranku
stanačke trolove niko ne podržava #ohkakojelijepopraviti selud
no ništa mi ne odgovori na moje laži o hankinoj djeci
-
VjecitiStudent
#31788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dvoje od ovo petoro isjerati iz poliike, utjerati u kakvu hapsanu i sve dure.
Maystor wrote:
Ovo je najbolji odgovor.
Last edited by VjecitiStudent on 06/03/2017 16:31, edited 1 time in total.
- Maystor
#31789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možemo pretpostaviti da sam ja stranački trol. Možemo pretpostaviti i da me neko plaća za to. Ostavljam ti na volju, kao i svim drugim čitaocima. No, ako isprofiliramo tvoj karakter, to je već za analize druge vrste ...JoseMujica wrote: mislim na DF kao novu i obećavajuću sranku
stanačke trolove niko ne podržava #ohkakojelijepopraviti selud
no ništa mi ne odgovori na moje laži o hankinoj djeci
Rado ću ti odgovoriti za Hankinu djecu (znam samo Ninu). Izuzetna osoba, pametna, prijatna, kulturna, obrazovana (sve ono što ti nisi, pa i ne čudi da ih blatiš krijući se iza forumske anonimnosti). Apsolutno zaslužuje poziciju viceguvernera CBBiH, a činjenica da je neki dan obnovila mandat, iako joj je mama u opoziciji (a narodni poslanik Radeljaš u zatvoru), kazuje da je tu zbog osobnih kvaliteta. Bez mrlje u karijeri.
- JoseMujica
#31790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
naravno kada iza nje stoji mamina zlatna ručica
koja stoji i iza sinčine, uposlene na FPN kod mame, isto jelde naučna karijera bez mrlje
postoje ljudi koji zaslužuju svaki respekt, ali malo je takvih u ovoj zemlji, a ovi drugi ugodno sakriveni iza milion titula i papirčina pišaju i seru po nama u ovij 20 i nešto najtežih godina...takvi ne zaslužuju ništa drugo nego da ih raskrinkamo i poseremo inače stagnacija se nastavlja, a Esso s mindžom ugodno plovi u tim fekalijama jer ipak zlatna ručica je zlatna slamčica
e ja te slamke nemam...ni još barem 50 hiljada nas što smo se ko zadnji glupani jebavali 4 godine po Treskavici, Bjelašnici, Nišićima i drugim vukojebinama...mi vec dugo jedemo ta govna i to mi daje itekako pravo da im svima bez pardona jebem mater usta kad nas počnu zatrpavat govnima
koja stoji i iza sinčine, uposlene na FPN kod mame, isto jelde naučna karijera bez mrlje
postoje ljudi koji zaslužuju svaki respekt, ali malo je takvih u ovoj zemlji, a ovi drugi ugodno sakriveni iza milion titula i papirčina pišaju i seru po nama u ovij 20 i nešto najtežih godina...takvi ne zaslužuju ništa drugo nego da ih raskrinkamo i poseremo inače stagnacija se nastavlja, a Esso s mindžom ugodno plovi u tim fekalijama jer ipak zlatna ručica je zlatna slamčica
e ja te slamke nemam...ni još barem 50 hiljada nas što smo se ko zadnji glupani jebavali 4 godine po Treskavici, Bjelašnici, Nišićima i drugim vukojebinama...mi vec dugo jedemo ta govna i to mi daje itekako pravo da im svima bez pardona jebem mater usta kad nas počnu zatrpavat govnima
- Maystor
#31791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možemo pričati i na temu gdje je ko bio '93. (ja nemam problem s tim). Ono što je ključni problem tebe, VjecitogStudenta i mnogih drugih u ovoj zemlji, je to što za svoj neuspjeh krivite sistem (rat je posebna priča, i svi mi koji smo ga preživjeli smo trajno obilježeni tom traumom). Šta ste uradili 20 godina poslije rata? U šta ste ih potrošili? Ja sam uradio mnogo. I dobro mi je. Bez ikakve stranke. Radio, dan-noć, nisam se krio iza propale države, lošeg sistema ...JoseMujica wrote:naravno kada iza nje stoji mamina zlatna ručica
koja stoji i iza sinčine, uposlene na FPN kod mame, isto jelde naučna karijera bez mrlje![]()
Imam dosta prijatelja, privrednika, koji žive u Sarajevu i imaju milionsku imovinu, voze auta od 200 hiljada KM, sve zaradili pošteno, bez ikakve stranke. Fukara ih prezire više nego političare, ne mogu da podnesu da neko ima.
- Banksy
#31792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maystor wrote:
Imam dosta prijatelja, privrednika, koji žive u Sarajevu i imaju milionsku imovinu, voze auta od 200 hiljada KM, sve zaradili pošteno, bez ikakve stranke. Fukara ih prezire više nego političare, ne mogu da podnesu da neko ima.
Od ''dosta prijatelja'', daj mi imena bar trojice.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#31793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zar u sarajevu ima privrednika, milionera, koji makar jednom nisu zataškali porez ili podmitili inspekciju?Maystor wrote:Možemo pričati i na temu gdje je ko bio '93. (ja nemam problem s tim). Ono što je ključni problem tebe, VjecitogStudenta i mnogih drugih u ovoj zemlji, je to što za svoj neuspjeh krivite sistem (rat je posebna priča, i svi mi koji smo ga preživjeli smo trajno obilježeni tom traumom). Šta ste uradili 20 godina poslije rata? U šta ste ih potrošili? Ja sam uradio mnogo. I dobro mi je. Bez ikakve stranke. Radio, dan-noć, nisam se krio iza propale države, lošeg sistema ...JoseMujica wrote:naravno kada iza nje stoji mamina zlatna ručica
koja stoji i iza sinčine, uposlene na FPN kod mame, isto jelde naučna karijera bez mrlje![]()
malo je ponizno govoriti pozitivno o hanki, a zažmiriti na oba oka i ne vidjeti kako je ona uhljebila i sina i kćerku baš u trenutku kada je bila poslanik u skupštini kantona. da stvar bude poniznija, njen glas je bio odlučujući u smjeni fikreta musića ili ti ga preciznije u obaranju sdpove vlade.
taj glasić je ona debelo unovčila, a komšić je nagradi funkcijom u predsjedništvu stranke.
ne treba pretjerana pamet da bi se povezale neke, na očigled sviju, vidljive stvari...
- Maystor
#31794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@Banksy
Ko si ti da ti ja dajem bilo šta? Okani me se.
Ko si ti da ti ja dajem bilo šta? Okani me se.
Last edited by Maystor on 06/03/2017 17:22, edited 1 time in total.
- Banksy
#31795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
...
Last edited by Banksy on 06/03/2017 17:23, edited 1 time in total.
- Maystor
#31797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imaš li dokaz za to? Odnesi u tužilaštvo i ode Hanka u Zenicu, Gumenom da pravi društvo.malakh wrote: malo je ponizno govoriti pozitivno o hanki, a zažmiriti na oba oka i ne vidjeti kako je ona uhljebila i sina i kćerku baš u trenutku kada je bila poslanik u skupštini kantona. da stvar bude poniznija, njen glas je bio odlučujući u smjeni fikreta musića ili ti ga preciznije u obaranju sdpove vlade.
taj glasić je ona debelo unovčila, a komšić je nagradi funkcijom u predsjedništvu stranke.
ne treba pretjerana pamet da bi se povezale neke, na očigled sviju, vidljive stvari...
- JoseMujica
#31798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tvoj problem je što pretpostavljaš da je nama loše
mene boli kita za parama i zk izvacima....da mi je do toga imao bih i ja partijsku knjižicu i nekome ga dudlao ili trgovao za pozicije
a loše mi je jedino u tom segmentu šireg okruženja, što ne gumo da mi prodaju muda pod bubrege ni lažni ljevičari ni lažni nacionalisti
inače problem svih vas što ste se oparili, a juče od opanaka rastali, je što mislite da ste boga za muda ufatili, upirete se u šesnest i glumite nekakvu elitu no sve u svemu krajnji vam je domet i ujedno i zajednički sadržilac Esso a.s. ....džaba vam i milioni i svo upiranje kad nikad iznad Poslanika i Prosvjetitelja nećete dobaciti jer on je vaše iskonsko poimanje čovječanstva i njegove uloge u svemiru.
a loše mi je jedino u tom segmentu šireg okruženja, što ne gumo da mi prodaju muda pod bubrege ni lažni ljevičari ni lažni nacionalisti
inače problem svih vas što ste se oparili, a juče od opanaka rastali, je što mislite da ste boga za muda ufatili, upirete se u šesnest i glumite nekakvu elitu no sve u svemu krajnji vam je domet i ujedno i zajednički sadržilac Esso a.s. ....džaba vam i milioni i svo upiranje kad nikad iznad Poslanika i Prosvjetitelja nećete dobaciti jer on je vaše iskonsko poimanje čovječanstva i njegove uloge u svemiru.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#31799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da je tužilaštvo kako treba to se ne bi ni dogodilo, kao ni silni samostalni zastupnici u raznim slojevima vlasti. pa ti mene ubijedi da su oni "samostalni" zbog ličnih uvjerenja ili neslaganja sa bivšom strankom.Maystor wrote:Imaš li dokaz za to? Odnesi u tužilaštvo i ode Hanka u Zenicu, Gumenom da pravi društvo.malakh wrote: malo je ponizno govoriti pozitivno o hanki, a zažmiriti na oba oka i ne vidjeti kako je ona uhljebila i sina i kćerku baš u trenutku kada je bila poslanik u skupštini kantona. da stvar bude poniznija, njen glas je bio odlučujući u smjeni fikreta musića ili ti ga preciznije u obaranju sdpove vlade.
- Banksy
#31800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:
Eso im je, đuture, i paradigma i nazivnik i imenitelj.