Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
jefff

#31751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Kad je ta kravica tako dobra nemoj ti nju ni prodavati. Zadrzi je za sebe.
kmirsad

#31752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

jefff wrote:Kad je ta kravica tako dobra nemoj ti nju ni prodavati. Zadrzi je za sebe.
Izgovorio si pravu tiječ... kravica... to i jeste naš največi problem. Večina kandidata na članstvo u stranci gledaju na stranku kao na kravicu simentalku... koju bi da muzu dok dok je ne iscjede mlijeko i ne isasaju krv... a onda pređu na drugu...
Nego ni ti ne reče koja je to stranka po poštenju bolja od NS.
drug_profi

#31753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Nije ovo doba za poštene stranke, u tom je problem. Mora se biti prefrigan i pokvaren dovoljno da znaš i prepoznati to i doskočiti tome.
Moraš znati i kad treba iza kulisa, i po mraku, i sa fantomkama...
Paradigma koja je stvorena, ne moze se drugacije promijeniti, jer pošten čovjek u našoj stvarnosti je i naivan čovjek. On ne bi bio u stanju pomjeriti ništa.

Ili drugačije rečeno klin se klinom izbija, ljutu travu na ljutu ranu itd.
jefff

#31754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Ma nisu ni oni posteni. Samo su marginalni pa hi sazaljevamo. Po demagogiji i populizmu ova stranka je sampion.
criticos

#31755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

jefff wrote:Ma nisu ni oni posteni. Samo su marginalni pa hi sazaljevamo. Po demagogiji i populizmu ova stranka je sampion.
Po demagogiji, populizmu, radu i obećanjma, njihova se vaga vagom za određivanje težine zlata (u 0,1-0,2 mg), dok se ovim na vlasti vaga teretnom ''stočnom'' vagom (kojih 20-30kg gore dole).
drug_profi

#31756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Kako vam nije jasno da nema poštenog političara? To je oximoron.
Biraš spram onoga šta ti želiš da se ostvari i nađeš onog ko je sposoban to da ostvari.
A najmanje je važno jel pošten ili nije.
NeDirajSirotinju

#31757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NeDirajSirotinju »

drug_profi wrote:Kako vam nije jasno da nema poštenog političara? To je oximoron.
Biraš spram onoga šta ti želiš da se ostvari i nađeš onog ko je sposoban to da ostvari.
A najmanje je važno jel pošten ili nije.
Upravo to. Za političare ne postoji kategorija morala i poštenja. Po pravilu, trebali bi da rade (sve) u interesu onih koji su za njih glasali.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#31758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Roccohljup wrote:ako ikako mognu vlast praviti bez SBB gamadi to bi bilo super. U suprotnom dobijaju samo jos "gladniju" verziju SDA za vratom.
Ne bih nazvao nikoga "gamad" iz sasvim racionalnih razloga. Samo, podrazumjeva se da rad sa strankom kojom šefuje tajkun a saopštenja oblikuju najveći spin&hate majstori Avaza- nije poželjan. Ne treba trpati sve u isti koš, mislim na članstvo SBB( jer poznajem dobre ljude i sjajne kolege iz moje struke koji su u SBB), ali veoma mi je dobro poznata geneza te "stranke" i način funkcioniranja koji je nepraktičan za konkretnu saradnju. Posebno bih tu dotakao Ministarstvo zdravstva KS naprimjer ili tabloidni stil ostalih funkcionera SBB, te bizarnu ideologiju koju Radončić opisuje kao miks Berlusconija i Alije Izetbegovića, što je tema za South Park.Ukratko, lično nikad ne bih ulazio sa njima u važnije poslove.
Last edited by dr.gog on 31/08/2018 13:12, edited 1 time in total.
cyprus

#31759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

drug_profi wrote:Kako vam nije jasno da nema poštenog političara? To je oximoron.
E jebiga :-) :-)
Novak20

#31760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

drug_profi wrote:Nije ovo doba za poštene stranke, u tom je problem. Mora se biti prefrigan i pokvaren dovoljno da znaš i prepoznati to i doskočiti tome.
Moraš znati i kad treba iza kulisa, i po mraku, i sa fantomkama...
Paradigma koja je stvorena, ne moze se drugacije promijeniti, jer pošten čovjek u našoj stvarnosti je i naivan čovjek. On ne bi bio u stanju pomjeriti ništa.

Ili drugačije rečeno klin se klinom izbija, ljutu travu na ljutu ranu itd.
Neka bude kako narod odluči. Ne treba se puno sekirati unaprijed. Treba furati svoj fazon kojim će se pošteni i naivni glasači pokušati ubijediti da na političkoj pijaci ima nešto novo što nisu probali u praksi.
NS objektivno najviše izgleda ima u KS i treba se na njega usmjeriti da po mogućnosti osvoji vlast i pokaže šta zna i može. "Državotvorna" stranka neće biti ali jedna ručica u BiH i dvije u F BiH bili bi nekakav politički kapital u uvjetima nepostojanja čvrstih parlamentarnih većina. Tek toliko da čuvaju leđa kantonalnim vlastima ako u njima bude NS.

U KS, NS nema potrebe da se nadmeće u "patriotizmu" i "nacionalizmu" sa drugim, dokazano lopovskim pojedincima, strankama i njihovim izdanačkim satelitima. Pokvarenjake i prefrigance ne možeš savladati njihovim načinom rada niti u tome možeš biti bolji od njih.
Treba se fokusirati na loš rad prethodnih vlasti koje nemaju olakšavajućih okolnosti i na posljedice takvog rada. S druge strane nuditi primjenu zakona, propisa, razbijanje dugogodišnjih veza i halke pojedinaca iz zakonodavne, sudske i izvršne vlasti. Halabuka, smiješna i nerealna obećanja NS ne pomažu. Pomogla bi, recimo, veća izlaznost na izbore preostalog gradskog stanovništva.
drug_profi

#31761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kao i svakoj stranci, i u SBB ima cestitih ljudi (pod cestit mislim sposoban da osim za svoje interese, uradi nešto i za opšte dobro). Sad je samo stvar u kojoj stranci takvih ima više na ključnim položajima.
studiorum_tuzlaensis

#31762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by studiorum_tuzlaensis »

Upravo zbog toga su demokratska uređenja ovog oblika osuđena na propast u državama gdje obrazovanje nema određeni minimalni nivo.

Pravo glasanja ostvaruješ samim sticanjem 18. godina starosti, a to što si mentalni duduk nesposoban da razlikuje dobro od lošeg, nije ni bitno.

Moje neko viđenje modernog sistema upravljanja narodom kaže da mora da se transformiše u demokratsku oligarhiju(skupštinu) obrazovanih i moralnih ljudi koji će biti predstavljani direktnim izborom među kandidatima.

Utopijski jeste, ali je nekako i prirodno ako se teži poštenju, dobroti i napretku. Pozitivna sprega obrazovanja i dobrote danas je budućnost čovječanstva i generator napretka, a i zato jer dobro vazda pobjeđuje. :D :D

Naša stranka nema ništa od ovoga, na početku ideje su bile iskrene da se teži ka ovome. Danas više ne, ona je jedna u moru stranaka po važnosti i tu će vjerovatno i ostat jer nije napravila dovoljan skok u smislu širenja, niti je razvila neku vlastitu politiku kroz sve ove izbore.

Zaključak svega, nema stranke za koju se može glasat. Njemačka i dozvola stalnog borakva tamo ti daje sve ostalo, osim tog prava glasanja. Dobra stvar je što te to svejedno ne zanima, želiš samo da ne trpiš nepravdu i korupciju. :)
drug_profi

#31763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

cyprus wrote:
jebiga ne jebiga...
Eto reci mi ti zašto bi se neko zahebavo sa ENV matricom, posten, cestit, sposoban?
Sa istom ulozenom energijom moze pokrenuti svoj biznis, pa zaraditi i vise, i legalno zaposljavati bez konkursa u svoju firmu.

Deal je ovakav: ja ti nudim da zavrsim ovo i ovo, a ti meni das kljuc od sehare.
PROSTO KO PASULJ!
kmirsad

#31764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Dil je ovakav... :-D
da-bog-da-mi-oci-ispale-ako-lazem-t150153s325.html

Gomila šuplje... evo... brojke...
:lol:
SimkeA

#31765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SimkeA »

Dok se mi naprdjujemo po forumima, covjek se prihvatio posla :-D
https://www.facebook.com/borisafalatar/ ... 395328189/
kmirsad

#31766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Dosadilo mi je da gledam kako neke stranke za sitne pare i paketiče kupuju glasove i hoče tako da sebi obezbjede još 4 godine tiranije, pljačke i slobode van prdekane.

Gade mi se i ovi što prodajuči SVOJ glas, prodaju i nemilosrdno uništavaju NAŠU sudbinu i budučnost...

MOjU i moje porodice, komšija, sugrađana, otađbine...

Dosta je više vladanja bogate manjine nad siromašmom večinom ! ! !

U želji da dam svoj doprinos spriječavanju prodaje glasova, dajem sljedeči oglas :

Plačam 50 km, svima koji odustanu da svoj glas prodaju SDA, PDA, HDZ, SNSD, SBB, NiP, HDZ1990, ASDA, SDP, DF, GS... njihovim genetskim mutantima..._______________( navedi ime stranke) !

Plaćanje na teku, kad budem imao para !
Capsicum

#31767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Mogao bi ti zbog javnog propagiranja krivičnog djela malo da sviraš klavir :wink:
starisalko

#31768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Boli kmirsu kurac zasto god da ga optuze.Advokat prilozi sudiji njegove postove i on je slobodan
kmirsad

#31769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:Mogao bi ti zbog javnog propagiranja krivičnog djela malo da sviraš klavir :wink:
Gdje vidiš da je krivično djelo spriječavanje prodaje glasova... ovo je dobro i humano djelo... :-D Nagrašujem i dajem poticaj ljudima ga ne prodaju svoj glas onima koji glasove kupuju...
Last edited by kmirsad on 01/09/2018 09:52, edited 1 time in total.
kmirsad

#31770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:Boli kmirsu kurac zasto god da ga optuze.Advokat prilozi sudiji njegove postove i on je slobodan
:lol: :lol: :lol: :lol:Ako mi Klix da ispis svih mojih postova... :lol:
furlan

#31771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

kmirsad wrote:
Capsicum wrote:Mogao bi ti zbog javnog propagiranja krivičnog djela malo da sviraš klavir :wink:
Gdje vidiš da je krivično djelo spriječavanje prodaje glasova... ovo je dobro i humano djelo... :-D
U pp imas cetri imena i broj ziro racuna. Sto ti nakupim iznad cetri glasa, dacu ti popust od 2%. :D
kmirsad

#31772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:
kmirsad wrote:
Gdje vidiš da je krivično djelo spriječavanje prodaje glasova... ovo je dobro i humano djelo... :-D
U pp imas cetri imena i broj ziro racuna. Sto ti nakupim iznad cetri glasa, dacu ti popust od 2%. :D
:lol: :lol: :lol:
furlan

#31773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

furlan wrote:
kmirsad wrote:Gdje vidiš da je krivično djelo spriječavanje prodaje glasova... ovo je dobro i humano djelo... :-D
Ja, zaboravio sam, plus dzugum. :D
kmirsad

#31774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:
furlan wrote:
kmirsad wrote:Gdje vidiš da je krivično djelo spriječavanje prodaje glasova... ovo je dobro i humano djelo... :-D
Ja, zaboravio sam, plus dzugum. :D
E za Đugum ćep morati zabraniti kompletnoj dijaspori u Italiji da prodaju svoj glas. Dobiješ i mangalu, ako ih ubijediš da izađu na glasanje.
Mlin za kafu i šiš... onda bude gratis... od mene... s halalom...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

cyprus wrote:
Naravno da ima postenih politicara.
Ali nema niti jednog-jedinog koji se sustinski odrekao ekstremno visokih plata i naknada , apsurd je veci , sto je politicar bogatiji ili ima visa primanja , njegova glad za novim budzetskim prihodima na razne nacine je sve veca.

95 % njih su apsolutno neproduktivni i ne zasluzuju ni pola tog iznosa.

Onaj koji je u opoziciji , duzan je da na to upozorava a ako dodje na vlast da takvu praksu mijenja.
Nasa stranka je prvi dio zadatka obavila.
Pozdrav.
Locked