Sirija

Locked
asurbanipal

#31751 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

sarajevoxxxx wrote:Gul:IS je politicki a ne vjerski pokret

Produkt turske munafičke politike, između ostalog...
sarajevoxxxx

#31752 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Orient news: U jucerasnjem rezimskom bombardovanju Reke vise od 170 poginulih civila, unisteno 25 zgrada i oko 70 poslovnih objekata.
T-72

#31753 Re: Sirija

Post by T-72 »

Sumnjam da je broj utrostrucen ali bez obzira na to,ko se maca lati od maca i strada! Sad ocekujem lavinu komentara od ,,islamistickih boraca za ljudska prava" o nekoj ,,deci" u stilu cnn-a,bbc-a i ostale zapadne propagande.
diwani

#31754 Re: Sirija

Post by diwani »

T-72 wrote:Sumnjam da je broj utrostrucen ali bez obzira na to,ko se maca lati od maca i strada! Sad ocekujem lavinu komentara od ,,islamistickih boraca za ljudska prava" o nekoj ,,deci" u stilu cnn-a,bbc-a i ostale zapadne propagande.
nećemo sad o nejači, to je rezervisano samo za srpski narod čiju decu bacaju lavovima
T-72

#31755 Re: Sirija

Post by T-72 »

Steta sto SAA nema/ne koristi napalm :?
Fantassin

#31756 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Inace ovaj masakr u reki pocinjen je pred ocima snaga medjunarodne koalicije, jer reku konstantno bombarduje americko-arapska koalicija
Iako ne vole Asada bilo bi im glupo da sprecavaju istog da mlati njihove neprijatelje..... dva neprijatelja se biju .. pa jel moze bolje :mrgreen:
Fantassin

#31757 Re: Sirija

Post by Fantassin »

T-72 wrote:Steta sto SAA nema/ne koristi napalm :?
Ne... medijska steta bi bila veca nego od koristi da se bacaju..... odma bi ovi Isisovci poceli da kukaju o ljudskim pravima :mrgreen:
Fantassin

#31758 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Orient news: U jucerasnjem rezimskom bombardovanju Reke vise od 170 poginulih civila, unisteno 25 zgrada i oko 70 poslovnih objekata.
Lazes zlato lazes duso..... lazes vjestice :mrgreen: - dobra pjesma zar ne.
'Massacre'

Activists said that in Tuesday's air raids, government warplanes targeted at least nine sites, including a popular market near Raqqa's museum.

Most of the casualties were caused by two strikes in quick succession on the industrial area near the train station. The Syrian Observatory said people who rushed to help those wounded by the first were caught up in the second.

The UK-based group said the air strikes had killed at least 95 people, among them three women and four children. It could not confirm whether the 43 dead not listed as civilians were IS militants, but said some of the strikes took place near the jihadist group's positions.
T-72

#31759 Re: Sirija

Post by T-72 »

sarajevoxxxx wrote:Inace ovaj masakr u reki pocinjen je pred ocima snaga medjunarodne koalicije, jer reku konstantno bombarduje americko-arapska koalicija
Zar se grad/provincija ne zovu Raka,i na arapskom se tako kaze,mada mozda se misli na grad u Hrvatskoj Rijeku :mrgreen:
husein_kapetan

#31760 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Nešto čitam.. i ne mogu da se načudim.. zagovornici lika i djela nusre, isila &C pod lažnom maskom mržnje prema "diktatoru".. danas.. i ovdje.. daju sebi za pravo od svoga.. devijantnog i izopačenog..dijeliti lekcije o dobrim i lošim, četnicima i braniteljima, Bosni i Bošnjaštvu, praveći od svoga nekakav" fakat" koji bi.. ko biva ostali trebali prihvatiti kako takav.. a njihovu mentalnu onaniju prihvatiti kao javno mnjenje većine Bošnjaka.. KO STE?? i odakle vam pravo? Šta bolan vi znate o četnicima? Najveća hipokrizija današnih neofila ekstremizama sadržava i ovo nezabožačko "glasnogovorništvo ??" i interpretiranje Bošnjačkog duha... a ne vide dalje od vlastitog nosa. U ratu " podrumske miševe nisi (osim silom) mogao istjerati na svijetlo dana.. većina tih danas sebe opisuje kao "heroje" odbrane.. možda treba tako.. nismo bolje zaslužili.. Danas sledbenici nusre daju sebi za pravo interpretirati Bošnjaštvo-- KO STE??
sarajevoxxxx

#31761 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Razgovor između iranskih oficira na ratištima u Deri, u Shaykh Miskinu:

https://www.youtube.com/watch?v=v1l1hHT ... e=youtu.be

Inače, oko 70 Asadovih vojnika je poginulo u zadnjih nekoliko dana u nesuspjelom pokušaju da vrate izgubljene teritorije u Shaykh Miskinu.Veliki broj poginulih su strani dobrovoljci iz Iraka, Irana, i Libanona, pripadnici Asainul Hakka i Hezbollaha itd.
sarajevoxxxx

#31762 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sve više novih tabuta boraca Hezbollaha u Libanonu.Veliki broj je poginuo u sukobima sa Nusra frontom i FSA u Kalemunu, na području Felute, ali i u sukobima sa režimskom šebihom u Jebrudu:

Image

Hezbollah je crvena linija, kažu Iranci, te savjetuju Asada da ostane suzdržan i da sluša naredbe iz Teherana.Prilog Orienta https://www.youtube.com/watch?v=HwScGko ... PkiE4X47FA
zrakomlat

#31763 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Sve više novih tabuta boraca Hezbollaha u Libanonu.Veliki broj je poginuo u sukobima sa Nusra frontom i FSA u Kalemunu, na području Felute, ali i u sukobima sa režimskom šebihom u Jebrudu:

Image

Hezbollah je crvena linija, kažu Iranci, te savjetuju Asada da ostane suzdržan i da sluša naredbe iz Teherana.Prilog Orienta https://www.youtube.com/watch?v=HwScGko ... PkiE4X47FA
Ovdje je jedan tabut, rahmet mu duši, ko je god.
sarajevoxxxx

#31764 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Džejš el-Islam poništila sve nazive vojnih formacija u okolini Damaska, te ih zamjenila sa brojevima.Prilog Orinet News-a: https://www.youtube.com/watch?v=-XV1p56 ... PkiE4X47FA
Opetja033

#31765 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

husein_kapetan wrote:Nešto čitam.. i ne mogu da se načudim.. zagovornici lika i djela nusre, isila &C pod lažnom maskom mržnje prema "diktatoru".. danas.. i ovdje.. daju sebi za pravo od svoga.. devijantnog i izopačenog..dijeliti lekcije o dobrim i lošim, četnicima i braniteljima, Bosni i Bošnjaštvu, praveći od svoga nekakav" fakat" koji bi.. ko biva ostali trebali prihvatiti kako takav.. a njihovu mentalnu onaniju prihvatiti kao javno mnjenje većine Bošnjaka.. KO STE?? i odakle vam pravo? Šta bolan vi znate o četnicima? Najveća hipokrizija današnih neofila ekstremizama sadržava i ovo nezabožačko "glasnogovorništvo ??" i interpretiranje Bošnjačkog duha... a ne vide dalje od vlastitog nosa. U ratu " podrumske miševe nisi (osim silom) mogao istjerati na svijetlo dana.. većina tih danas sebe opisuje kao "heroje" odbrane.. možda treba tako.. nismo bolje zaslužili.. Danas sledbenici nusre daju sebi za pravo interpretirati Bošnjaštvo-- KO STE??
Pa kad vi proassadovske "bosnjacke" patriote ponizno sutite na otvoreno velicanje cetnickog pokreta i ismijavanje bosnjastva da se ne bi zamjerili svojim saveznicima (i nalogodavcima?) - neko mora reagovati.

I pun mi te kurac vise, onako iskreno. I tebe i tvojih besmislenih i nebuloznih kilometarskih postova punih beskonacnog sranja a sa manjkom bilo kakvog smisla, poente i konciznosti. Ergo.
Opetja033

#31766 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Moram dodati i slijedece: vrlo je indikativno to sto NIJEDAN Assadov idolopoklonik na ovoj temi nije osudio ovo otvoreno cetnicko orgijanje i ismijavanje Bosnjaka od strane njihovog istomisljenika.
Ili sute ili ga brane time sto se upustaju u diskusiju sa nama kada ukazujemo na njegovo otvoreno propagiranje cetnistva.
To je najbolji dokaz kako bi onu majku, a ne drzavu, prodali za interese Putina i svojih nalogodavaca iz BG.
Challenger__

#31767 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Živ bio ne pričaj gluposti. Ovdje se čita nekoliko likova a ne novoregistrovani anonimusi koji su po pravilu trolovi. Što se mene lično tiče, presačem i neke stare nikove, a kamo li nove.
T-72

#31768 Re: Sirija

Post by T-72 »

Opetja033 wrote:
husein_kapetan wrote:Nešto čitam.. i ne mogu da se načudim.. zagovornici lika i djela nusre, isila &C pod lažnom maskom mržnje prema "diktatoru".. danas.. i ovdje.. daju sebi za pravo od svoga.. devijantnog i izopačenog..dijeliti lekcije o dobrim i lošim, četnicima i braniteljima, Bosni i Bošnjaštvu, praveći od svoga nekakav" fakat" koji bi.. ko biva ostali trebali prihvatiti kako takav.. a njihovu mentalnu onaniju prihvatiti kao javno mnjenje većine Bošnjaka.. KO STE?? i odakle vam pravo? Šta bolan vi znate o četnicima? Najveća hipokrizija današnih neofila ekstremizama sadržava i ovo nezabožačko "glasnogovorništvo ??" i interpretiranje Bošnjačkog duha... a ne vide dalje od vlastitog nosa. U ratu " podrumske miševe nisi (osim silom) mogao istjerati na svijetlo dana.. većina tih danas sebe opisuje kao "heroje" odbrane.. možda treba tako.. nismo bolje zaslužili.. Danas sledbenici nusre daju sebi za pravo interpretirati Bošnjaštvo-- KO STE??
Pa kad vi proassadovske "bosnjacke" patriote ponizno sutite na otvoreno velicanje cetnickog pokreta i ismijavanje bosnjastva da se ne bi zamjerili svojim saveznicima (i nalogodavcima?) - neko mora reagovati.

I pun mi te kurac vise, onako iskreno. I tebe i tvojih besmislenih i nebuloznih kilometarskih postova punih beskonacnog sranja a sa manjkom bilo kakvog smisla, poente i konciznosti. Ergo.
:D E nasmejao si me ovom poslednjom recenicom. Nego, isil-ov i nusrin obozavatelj umislja neke zavere koje su se urotile i vise nemaju veze sa temom Sirije i kraljem Basarom nego sa cetnicima i nekim ,,izdajnicima" koje su samo iz njemu znanih razloga isplivale na povrsinu,a niko ih nije pominjao.Kada u temi rata u Siriji to postane bitno znaci da nisi u stanju da sakrijes svoju mrznju,versku zatucanost a ni ljubav prema tebi slicnima iz nusre i isil-a.Vidis i zbog toga je strana kralja Basara prava strana.
Co0l

#31769 Re: Sirija

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:Ubijati civile je ratni zlocin, pa makar se radilo i o tvom ocu.
Onaj bilde na kojeg se ovo odnosilo cak nije ni skonto sta mu je receno :lol:
Savo'oxe,haveru,odavno se nisam vise nasmijao na ovom forumu ko sad :lol: :thumbup:
Opetja033

#31770 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

T-72 wrote:
Opetja033 wrote:

:D E nasmejao si me ovom poslednjom recenicom. Nego, isil-ov i nusrin obozavatelj umislja neke zavere koje su se urotile i vise nemaju veze sa temom Sirije i kraljem Basarom nego sa cetnicima i nekim ,,izdajnicima" koje su samo iz njemu znanih razloga isplivale na povrsinu,a niko ih nije pominjao.Kada u temi rata u Siriji to postane bitno znaci da nisi u stanju da sakrijes svoju mrznju,versku zatucanost a ni ljubav prema tebi slicnima iz nusre i isil-a.Vidis i zbog toga je strana kralja Basara prava strana.
Nisam simpatizer ni IS-a ni Nusre. Ko god je duze na temi zna to.
Ako cetnici nemaju veze sa ovom temom zasto si ti prvi poceo sa njihovim velicanjem? Prije nego sam ih ja i spomenuo.
Zasto ismijavas bosnjastvo? Ako nema veze sa ovom temom..
Dakle ne kenjaj karanfile nego stani iza onoga sto pises.
T-72

#31771 Re: Sirija

Post by T-72 »

E u redu je,to se zove zamena teza,jeste ja sam krenuo na ovoj temi da velicam cetnistvo,a ti siroti islamista si stao u odbranu jer niko drugi nece,jao jadan ti :-) Ja nisam prvi nista poceo,osim sto sam tebe i slicne tebi koji se raduju kad isil ubija nazvao vehabijom,sto nije daleko od istine.A onda su krenuli da me zovu cetnikom i da me vredjaju nekakvim opisima,i sta sad. Hoces da zoves Brisel ili Istanbul da osude moje ponasanje :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31772 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

kao što davno reče neki forumaš vrli - "ovi zaasadovci samo znaju ad homeini napad je najbolja odbrana"
walter kurtz

#31773 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Co0l wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ubijati civile je ratni zlocin, pa makar se radilo i o tvom ocu.
Onaj bilde na kojeg se ovo odnosilo cak nije ni skonto sta mu je receno :lol:
Savo'oxe,haveru,odavno se nisam vise nasmijao na ovom forumu ko sad :lol: :thumbup:
Babo ti je bilde :wink:
dragma
Vozim: Pješe

#31774 Re: Sirija

Post by dragma »

Sirijska vojska ušla u južni dio Khan Sheikhoun-a, oslobođen kamp Khazanat:
http://www.almasdarnews.com/article/idl ... sheikhoun/

Jabhat al-Nusra se povlači iz okoline Al-Zahre i Nubla nakon što su pretrpjeli teške gubitke:
http://www.almasdarnews.com/article/al- ... ahra-nubl/

Reportaža Alaim News-a iz Al-Zahre:

Nakon što su neki aktivisti u Aleppu "potvrdili" kako YPG potpomaže SAA i Hezbollah u borbi protiv pobunjenika u Nublu i AL-Zahri za očekivati je rasplamsavanje sukoba između Nusre i YPG-a u reonu grada Afrin.
Iz YPG-a tvrde da su oni bili neutralna strana tokom zadnjih borbi između SAA i Nusre oko ova dva grada:
Proponents of war want to target Afrin
http://en.firatajans.com/news/news/ypg- ... -afrin.htm
Last edited by dragma on 26/11/2014 19:50, edited 1 time in total.
Co0l

#31775 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ma ne hranite trolove,nek sikcu i pisu gluposti,ionako nista drugo i ne znaju.
Locked