Jako dobar film
Moderator: _BataZiv_0809

Sve je to film pokazao, al najveci problem sto su prikazali je taj sto ti bankari nisu prekršili nikakav zakon. Jednostavno vlada nije odradila svoj posao da ih prati sta rade to jest regulise. A ovi su vidjeli da je nebo granica i opleti po tudjim parama. Takodjer su imali lekciju iz kasnih 80tih kada je pukla lopta sto se tice inside trading da na kraju svega vlada ih spasi.derion wrote:
Vjerovatno misliš tematike finansija i engleskog jezika?![]()
Film je vrlo dobar, pokazuje svu beskrupuloznost i ciničnost kapitalista, tj. bankara, koji su se igrali i igraju novcima običnih ljudi, platiša, štediša i poreznika.

Jasno da je vlada glavni krivac, samim tim što gotovo niko nije odgovarao za kolaps koji se desio (i koji će se opet desiti). Vladu nisam ni spominjao, jer mi se to sporazumijeva. Da zakoni i politička praksa nisu kakvi jesu, ne bi se krah ni dogodio.Jack Be Nimble wrote:Sve je to film pokazao, al najveci problem sto su prikazali je taj sto ti bankari nisu prekršili nikakav zakon. Jednostavno vlada nije odradila svoj posao da ih prati sta rade to jest regulise. A ovi su vidjeli da je nebo granica i opleti po tudjim parama. Takodjer su imali lekciju iz kasnih 80tih kada je pukla lopta sto se tice inside trading da na kraju svega vlada ih spasi.derion wrote:
Film je vrlo dobar, pokazuje svu beskrupuloznost i ciničnost kapitalista, tj. bankara, koji su se igrali i igraju novcima običnih ljudi, platiša, štediša i poreznika.
Ja lično nemam ništa protiv wall st, ali sam od prvog momenta bio ogorčen na vladu.
Super film.

https://www.netflix.com/ba/ registrujes se 1 mjesec trial period / trenutno nema titlova nasih naroda i narodnosti / i to je to . ja sam preko dvd playera spojenog na net malo gledao i tak...razbu wrote:može li mi neko objasniti što se digla hajka oko netflixa, u čemu je zonfa?

Nije lopta nego balon miša mu malogJack Be Nimble wrote:Sve je to film pokazao, al najveci problem sto su prikazali je taj sto ti bankari nisu prekršili nikakav zakon. Jednostavno vlada nije odradila svoj posao da ih prati sta rade to jest regulise. A ovi su vidjeli da je nebo granica i opleti po tudjim parama. Takodjer su imali lekciju iz kasnih 80tih kada je pukla lopta sto se tice inside trading da na kraju svega vlada ih spasi.derion wrote:
Ja lično nemam ništa protiv wall st, ali sam od prvog momenta bio ogorčen na vladu.
Super film.
Znam da je balon, ali nekako bolje mi lopta. Igra li se lopte i kada je pukla haj kuci.Daryl Dixon wrote:Nije lopta nego balon miša mu malogJack Be Nimble wrote:Sve je to film pokazao, al najveci problem sto su prikazali je taj sto ti bankari nisu prekršili nikakav zakon. Jednostavno vlada nije odradila svoj posao da ih prati sta rade to jest regulise. A ovi su vidjeli da je nebo granica i opleti po tudjim parama. Takodjer su imali lekciju iz kasnih 80tih kada je pukla lopta sto se tice inside trading da na kraju svega vlada ih spasi.derion wrote:
Super film.Film je dobar, za sve je kriva vlada i banke koje su kreirale te loše kreditne aranžmane a tu su u mnogome doprinijele agencije koje daju kreditne rejtinge tipa Standard and Poor, Fitch, Moody's jer su junk kredite ocjenjivali sa najvećim ocjenama (AA,AAA) oslanjajući se na dugogodišnje povjerenje i saradnju sa bankama... Ma bolest, svaka cast momcima koji su se kladili protiv sistema (tuzno jeste sto se obistinilo to pa je mnogo ljudi bez krova nad glavom ostalo)... Pitanje je gdje li se krije slijedeći balon
![]()
razlaz hahahhahahahhJack Be Nimble wrote:Znam da je balon, ali nekako bolje mi lopta. Igra li se lopte i kada je pukla haj kuci.Daryl Dixon wrote:Nije lopta nego balon miša mu malogJack Be Nimble wrote:
Sve je to film pokazao, al najveci problem sto su prikazali je taj sto ti bankari nisu prekršili nikakav zakon. Jednostavno vlada nije odradila svoj posao da ih prati sta rade to jest regulise. A ovi su vidjeli da je nebo granica i opleti po tudjim parama. Takodjer su imali lekciju iz kasnih 80tih kada je pukla lopta sto se tice inside trading da na kraju svega vlada ih spasi.
Super film.Film je dobar, za sve je kriva vlada i banke koje su kreirale te loše kreditne aranžmane a tu su u mnogome doprinijele agencije koje daju kreditne rejtinge tipa Standard and Poor, Fitch, Moody's jer su junk kredite ocjenjivali sa najvećim ocjenama (AA,AAA) oslanjajući se na dugogodišnje povjerenje i saradnju sa bankama... Ma bolest, svaka cast momcima koji su se kladili protiv sistema (tuzno jeste sto se obistinilo to pa je mnogo ljudi bez krova nad glavom ostalo)... Pitanje je gdje li se krije slijedeći balon
![]()

Gledam jedan od prvih Kurosawinih filmova, ne sjećam se koji, kad sve scene i muzika iz Emirovih filmova.animus wrote:U nedjelju na HRT 3 sam gledao malo stariji film, Ruzni, prljavi i zli(1976), koji me odusevio. Odavno nista bolje i ludje nisam vidio. Nije mi samo jasno da ga do sada nisam gledao. Ovo je onaj film koji se mora pogledati. Sad mi je jasno od koga je Kusturica kopirao (ukrao) ideje za svoje filmove.
http://www.imdb.com/title/tt0074252/
kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:dobra uloga tobeya kao bobbya fischera
Buckethead wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:dobra uloga tobeya kao bobbya fischerabaš mu je legla, jer je i on pomalo čudak... odlično odglumio