Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:Ama po čemu slabiji, Derby je bio sila tad, Brian Clough ga vodio. Na putu do polufinala otresli Benficu 3-0, tamo ispali od Juventusa koji je podmitio sudiju, bar tako Wikipedia kaže
Ok bio je sila u odnosu na ovo sto su sad, ali u evropskim okvirima tesko u odnosu na Anderlecht, Hamburg i naravno United. I sto kazes bljesnu jednu (ili par godina) i tad su jaki, ok, ali postoji nesto sto se zove tradicija velikog kluba i ona definitivno igra ulogu u Evropi, bez obzira na trenutni rezultat u domacem prvenstvu. Mislim da za to postoji bezbroj primjera, a ne moras ici dalje od BiH da ih vidis. Sutra moze Lester biti prvak, ali u Evropi bi radije protiv njih nego protiv Celzija koji je 15i.
Ma neuporedivo je to sa danasnjim fudbalom... dzaba Benfici tradicija kad je Derby isprasi.
Leicester i da bude prvak, nema sanse da ce dogodine dogurati do polufinala LP.
Koliko je te godine bio jak kup UEFA dovoljno je pogledati koje su se ekipe takmicile:
hrasno38 wrote:
Nit je bilo vece Sarajevo nit je bio veci Zeljo.....Zeljo je imao vece evropske uspjehe a Sarajevo u YU ligi. Tesko je bilo objektivnom navijacu reci ikada koji je veci od ta dva kluba jer jeste tacno da je Zeljo ispao u drugu ligu ali je isto tako tacno da kad je Sarajevo trebalo da ispadne liga se prosirivala. Od nastanka nove drzave Zeljo je puno uspjesniji klub u domacim okvirima a Sarajevo u medjunarodnim ali ne tako uvjerljivo.
Sarajevo je od svog postanka u Evropi odigralo 64 utakmice sa 21 pobjedom, 13 nerjesenih i 30 poraza
Zeljeznicar je odigrao 62 utakmice sa 20 pobjeda, 13 nerjesenih i 27 poraza (naravno govorimo samo o UEFA ligama jer je Zeljo igrao i Intertoto, Mitropa itd). Dakle nema tu neke velike razlike kada se gleda globalno ali ako se podijeli prije i posliej rata onda razlike postoje.
Kad pocne prica o drugoj ligi-zapad, cak i ovi stariji i objektivniji nekako postanu mutavi i nikako, ali bas nikako, ne mogu da se suoce sa faktima.
Hrasno, jadan ne bio znas, i sam da ste ispadali cesto, ne samo jednom. Mrsko mi kopat ali ste jedno cetvrtinu vremena u bivsoj drzavi, proveli kao nizeligas.
Sto je to toliki problem priznat?
hrasno38 wrote:
Nit je bilo vece Sarajevo nit je bio veci Zeljo.....Zeljo je imao vece evropske uspjehe a Sarajevo u YU ligi. Tesko je bilo objektivnom navijacu reci ikada koji je veci od ta dva kluba jer jeste tacno da je Zeljo ispao u drugu ligu ali je isto tako tacno da kad je Sarajevo trebalo da ispadne liga se prosirivala. Od nastanka nove drzave Zeljo je puno uspjesniji klub u domacim okvirima a Sarajevo u medjunarodnim ali ne tako uvjerljivo.
Sarajevo je od svog postanka u Evropi odigralo 64 utakmice sa 21 pobjedom, 13 nerjesenih i 30 poraza
Zeljeznicar je odigrao 62 utakmice sa 20 pobjeda, 13 nerjesenih i 27 poraza (naravno govorimo samo o UEFA ligama jer je Zeljo igrao i Intertoto, Mitropa itd). Dakle nema tu neke velike razlike kada se gleda globalno ali ako se podijeli prije i posliej rata onda razlike postoje.
Kad pocne prica o drugoj ligi-zapad, cak i ovi stariji i objektivniji nekako postanu mutavi i nikako, ali bas nikako, ne mogu da se suoce sa faktima.
Hrasno, jadan ne bio znas, i sam da ste ispadali cesto, ne samo jednom. Mrsko mi kopat ali ste jedno cetvrtinu vremena u bivsoj drzavi, proveli kao nizeligas.
Sto je to toliki problem priznat?
Kao prvo nismo ispadali cesto nego samo jednom od kada postoji FK Torpedo pa onda Sarajevo naravno ako ne racunas ona vremena kada je UDBA oduzela pola tima Zelji i natjerala igrace da igraju za Torpedo. Ako mislis na to onda cu ti ja reci "cega se pametan stidi time se budala ponosi". Svakom pravom navijacu Sarajeva je to jasno i tu sramotu nece nikada spominjati. Zamisli sada dodje vlast i kompletan tim Sarajeva prebaci recimo u Olimpic a vi morate igrati sa juniorima citavo prvenstvo! To se zove sila prijatelju i sa tim se tesko iko normalan moze ponositi.
Drugo je ispadanje iz lige 77 godine ali smo makar ispali casno i nije se radi nas prosirivala liga. Mislim mozes ti pricati i biti bezobrazan koliko hoces medjutim ne postoji niti jedan jedini argument koji moze pobiti cinjenicu da ste vi nastali od Zelje i tim Zelju gurnuli u nizi rang i da ste uvijek bili rezimski klub. I eto bez obzira na sve vase "uspjehe" i rok trajanja bez sipadanja statisticki niste u nicemu bolji od Zelje. Eto bili ste toliko duze u prvopj ligi YU i koliko ste puta bili prvaci?? Dva puta a Zeljo jednom. U Evropi vas je Zeljo popisao u svim statiskima jer tamo je UDBA mogla samo pusiti cundaru. Dakle dzaba zajedljivost i tvoja prica kad jednostavno mozete samo izmisljati argumente...doduse mitomanija je sastavni dio vasih zivota!!!
Last edited by hrasno38 on 27/01/2016 12:16, edited 1 time in total.
leškarenje wrote:Daj ba hrasno, kad si se vec toliko potrudio kako ti je promaklo da ste vi vec bili ispali rezultatski, te da je radi toga osnovan klub koji će predstavljati grad jer vi to više niste mogli vidim da guglas, onda si namjerno to fulio kao i ovu glupost sto namjerno plasiras da smo vas mi izbacili iz lige. Nevjerovatno.
Nisam ni ocekivao od tebe da ces biti realan. Nije poenta da li smo trebali ispasti nego je poenta da su nam oduzeti najbolji igraci i klub tim cinom devastiran te napravljen Torpedo jer su tadasnje vlasti morali imati u svakoj republici jedan svoj klub. Zeljo se nikako nije uklapao u to jer je bio radnicki klub ili ako ce te vise zadovoljiti "sirotinjski". Na kraju krajeva Josko to najbolje zna kako je bilo i lijepo je ispricao....ne vi nas niste izbacili iz lige nego smo vama zahvaljujuci ostali par godina u nizem rangu a to je puno gore.
bjelave wrote:Hrasno@, Bio sam na utakmica kad smo vas sa petakom ispratili u drugu ligu-zapad . Ispali ste te sezone, jel to 77
I mrsko mi vise a znas i sam da ste bili ponavljaci i da ste kazem bar cetvrtinu vremena u bivsoj drzavi proveli kao nizeligas.
Vise utakmica smo odigrali sa Velezom nego s vama.
A kad smo kod mitomanije, to torpedo, udba, sudba i ostalo mozes prodavat proleterskoj braci
sto ne napisa koliko ste dobili po usima istu tu godinu na Grbavici????? ili onu 78 kad se Zeljo vratio iz lige....kao sto rekoh mitomani sa pomalo zaista nekim bolesnim osobinama. Cetvrtinu vremena kao nizeligasi a isti broj nastupa u Evropi ko Sarajevo sto dovoljno govori kakva ste uvijek bili jad od kluba!!! jebi ga tamo niste mogli dovesti UDBU da vam cisti puteve!!!
bjelave wrote:Hrasno@, Bio sam na utakmica kad smo vas sa petakom ispratili u drugu ligu-zapad . Ispali ste te sezone, jel to 77
I mrsko mi vise a znas i sam da ste bili ponavljaci i da ste kazem bar cetvrtinu vremena u bivsoj drzavi proveli kao nizeligas.
Vise utakmica smo odigrali sa Velezom nego s vama.
A kad smo kod mitomanije, to torpedo, udba, sudba i ostalo mozes prodavat proleterskoj braci
sto ne napisa koliko ste dobili po usima istu tu godinu na Grbavici????? ili onu 78 kad se Zeljo vratio iz lige....kao sto rekoh mitomani sa pomalo zaista nekim bolesnim osobinama. Cetvrtinu vremena kao nizeligasi a isti broj nastupa u Evropi ko Sarajevo sto dovoljno govori kakva ste uvijek bili jad od kluba!!! jebi ga tamo niste mogli dovesti UDBU da vam cisti puteve!!!
Ja stvarno jadnijih ljudi od vas dvojice ne sretoh na ovom forumu
leškarenje wrote:Jah, imaju iste pa u nekim segmentima i lošije rezultate kroz istoriju, a oni se ravnaju sa nama koji smo mladji 25 godin.. Imponuje da znaš
U statistku koju sam postavio su ubaceni samo rezultati od vremena kada je nastalo Sarajevo jer ja nisam dzukela pa da igram na taj nacin!!!!
leškarenje wrote:Pa vi ste već bili devastirana ekipa čim ste već rezultatski bili ispali.Je li vam i to bio kriv Torpedo? Pa tim igračima ponuđeno da predju u novi klub, neki prešli, neki nisu. Sta je Josko osjetio toliko na svojoj koži zato sto nije prešao, je li bio u gulagu, je li osuđen na goli otok....
Cuj bili devastirani, a 46 bili prvaci republicke lige i iste godine torpedo nabusili 9-1
leškarenje wrote:Interesuje me i ta vaša statistika, je li to kad vas je Slavija derala po 15:0
Ajmo @lesko ponovo otici do vitrina voljenog kluba i roniti suze (ujebo vas klub koji je cetvrtinu proveo u nizim ligama). Jebi ga i 15:0 izgubiti je sportski poraz i nismo zvali UDBU da nas vadi iz govana niti smo zvali pojedince iz SDA da nam traze sponzore niti smo za vrijeme rata bjezali da sirimo istinu o BiH bez jasnog povratka pa se predstavljali kao reprezentacija BiH. Doduse za ovu zemlju i jeste se borila i ginula sirotinja i casni ljudi......Mene bi bilo sramota kada bi navijao za takav klub!!!
SARAJEVO ZELJO
2 Prva liga SFRJ 1
3 Premijer liga BiH 6
5 Kup BiH 5
1 Superkup 3
11 15
leškarenje wrote:Interesuje me i ta vaša statistika, je li to kad vas je Slavija derala po 15:0
Ajmo @lesko ponovo otici do vitrina voljenog kluba i roniti suze (ujebo vas klub koji je cetvrtinu proveo u nizim ligama). Jebi ga i 15:0 izgubiti je sportski poraz i nismo zvali UDBU da nas vadi iz govana niti smo zvali pojedince iz SDA da nam traze sponzore niti smo za vrijeme rata bjezali da sirimo istinu o BiH bez jasnog povratka pa se predstavljali kao reprezentacija BiH. Doduse za ovu zemlju i jeste se borila i ginula sirotinja i casni ljudi......Mene bi bilo sramota kada bi navijao za takav klub!!!
SARAJEVO ZELJO
2 Prva liga SFRJ 1
3 Premijer liga BiH 6
5 Kup BiH 5
1 Superkup 3
11 15
Samo da uzmem peškir, malo je maramica... Ukrali tribinu sa M.Dvora i prenijeli je,dobili zemlju za stadion, svima koji su radili se uzimale pare za izgradnju istog, poslije rata ga država obnovila i ono dodje i kmeci.
Naravno, zeljeznicarovci obranili državu, respect....Evo ljiljan gratis od mene
Ka prvo zemlja je bila vlasnistvo zeljeznica, kao drugo Zeljin stadion je spaljen do temelja jer je bio na prvoj liniji i kurac ga je obnovila drzava za razliku od Koseva na kojem igrate a marke za njega niste izdvojili ali ste poletili i ispisali ime kluba na njemu sto pokazuje da se uvijek bili najobicniji gotovani, poltroni i korisnici drzavne sise ma ko da je ona bila. Kada ste trebali biti otjerani sa Koseva u Vogoscu na Hakiju Mrsu opet je politika umjesala prste nakon silnih krokodilskih suza uprave manjeg sarajevskog kluba. Dalje tako je vodja navijaca Djilda je poginuo za ovaj grad a vas vodja Ramljak je drko kurac po Berlinu citav rat. Oces dalje ....jedini igrac koji se vratio u ratu od igraca koji su pobjegli iz Sarajeva je Behlulovic......bolan @lesko mala si ti raja za mene da mozes pricati i o Sarajevu i o Zelji!!!! Znas li kolikom plavom zastavom su mahali vodje navijaca Sarajeva na finalu kupa u Beogradu Velez:Zeljo 3:2??? Ono nesto prica o stadionu a citav zivot se guzicare i grebu od vlasti za nesto!!!!
leškarenje wrote:
Poštovanje Dzildi, ali ti je priča nidje veze. Ti znaš koji su navijači izginuli i gdje, jasta ba sve ijedan navijač Sarajeva pobjegao pa se vratio na kraju rata. Koja bolan Vogošća, šta pričaš... u čijem su vlasništvu bile željeznice, da nije možda u državnom i kad su vas jebavali od postanka zašto vam dade država zemlju, tribine,.... Eto vi renovirali stadion nekad me podsjećaš na nekog balavca, kažem nekad
Hehehe ja sam rekao "jedan od vasih prijeratnih dugogodisnjih vodja" i vec pocinje da te baca. Gdje sam ja napisao da su navijaci Sarajeva pobjegli....pobjegli su igraci a to je gore.Eto koliko ti nemas pojam niti blage veze sa desavanjima u svom klubu pa pitas koja Vogosca. Ona koja je bila za malo u planu radi dugovanja FK Sarajevo prema vlasniku stadiona Kosevo jer ste godina igrali na lijepe oci! Ali ti to ne znas ali bi volio da znas:) I zabo li mme na koga ja tebe podsjecam ali te mogu pojesti sa podacima vezanim za oba kluba i njihovom istorijom zadnjih 40 i kusur godina koliko ih pratim. Sta god da nam je drzava dala malo je u odnosu na vas guzicare koji GRADSKI STADION svojatate i 2008 godine ste htjeli da idete opet u Vogoscu zato sto je Olimpik dobio dozvolu da igra na Kosevu. Doduse za vase posjete Vogosca je idealan stadion
I @lesko stvarno mi vise ne imponira da se raspravljam sa navijacima koji navijaju za manje uspjesne BH klubove u odnosu na onaj za kojeg navijam....sto u prevodu znaci rasprava zavrsena jer boljeg nema...bar jos uvijek!!!!
Ista prica je i na temi o Edinu Dzeki jer ste jednostavno vi, navijaci Sarajeva, limitirani time da nemate mogucnosti pricati o nekom igracu koji je potekao iz vasih redova a da je iole uspjesan u Evropi....te onda drvlje i kamenje po nasem najboljem igracu jer je naravno dijete Grbavice. A stvarno tako "veliki klub" a niti igraca za Evrope...niti igraca za reprezentacije....jedno veliko NISTA!!! Cista legija stranaca!!!! I molio bih da se ne pominje Cimirot jer on je vas igrac isto onoliko koliko su i Josip Kvesic ili Srdjan Stanic igraci Zelje!
hrasno38 wrote:I @lesko stvarno mi vise ne imponira da se raspravljam sa navijacima koji navijaju za manje uspjesne BH klubove u odnosu na onaj za kojeg navijam....sto u prevodu znaci rasprava zavrsena jer boljeg nema...bar jos uvijek!!!!
Ista prica je i na temi o Edinu Dzeki jer ste jednostavno vi, navijaci Sarajeva, limitirani time da nemate mogucnosti pricati o nekom igracu koji je potekao iz vasih redova a da je iole uspjesan u Evropi....te onda drvlje i kamenje po nasem najboljem igracu jer je naravno dijete Grbavice. A stvarno tako "veliki klub" a niti igraca za Evrope...niti igraca za reprezentacije....jedno veliko NISTA!!! Cista legija stranaca!!!! I molio bih da se ne pominje Cimirot jer on je vas igrac isto onoliko koliko su i Josip Kvesic ili Srdjan Stanic igraci Zelje!
A taj najbolji nije bio ni stabilan prvoligas a kamoli sta dalje. Kad im pomenes koliko su sezone proveli u N[/b]NIZELIGASKIM takmicenjima nastupi pjenje.
Ja znam tacno koliko sezona ste proveli u drugoj i inim nizeradnim ligama u bivsoj drzavi.
Stisni ti, pa takodje reci, a znas vrlo dobro.Hajde, najbolji i najveci....Smijes li istinu prevalit preko usta.
I na kraju kad nemaju nikavih argumenta uhvate se supljih o patriotyzmu,ko je gdje bio za vrijeme rata, ko je zbirisao, koje zasluzio ljiljana a ko nije.
Dno dna.
Kad cujem tu suplju sjetim se Samuel Johnson koji je napisao da je ''patriotizam zadnje utociste hulja, nitkova''.
Da sad ne pominjem ciji tata i zakletva je osvajao Kup u BG, bio trener partizana, tima JNA, dok su ti cetnici rusili ovaj grad rusio. Da ne otvaramo pricu koja mi se gadi.
Kao i lazi koje misle ako ponove hiljadu puta da ce postat istina
Last edited by bjelave on 27/01/2016 17:38, edited 1 time in total.
ultima_palabra wrote:Ama po čemu slabiji, Derby je bio sila tad, Brian Clough ga vodio. Na putu do polufinala otresli Benficu 3-0, tamo ispali od Juventusa koji je podmitio sudiju, bar tako Wikipedia kaže
Ok bio je sila u odnosu na ovo sto su sad, ali u evropskim okvirima tesko u odnosu na Anderlecht, Hamburg i naravno United. I sto kazes bljesnu jednu (ili par godina) i tad su jaki, ok, ali postoji nesto sto se zove tradicija velikog kluba i ona definitivno igra ulogu u Evropi, bez obzira na trenutni rezultat u domacem prvenstvu. Mislim da za to postoji bezbroj primjera, a ne moras ici dalje od BiH da ih vidis. Sutra moze Lester biti prvak, ali u Evropi bi radije protiv njih nego protiv Celzija koji je 15i.
Kad vec pricas o tim slabim protivnicima Zelje reci cu ti da je Videoton kolo prije Zelje izbacio taj strasni Manchester United, pa prije toga razvalio Partizan koji je za Sarajevo i Zelju bio institucija u BH fudbalu, pa prije toga izbacio "strasni" PSG i na kraju u polufinalu u zadnjoj minuti Zelju sto pokazuje koliko je Videoton tada bila jaka ekipa.
FC Universitatea Craiova prije nego sto je izbacio Zeljo dobila je Olimpijakos te Real iz Betisa dakle Grckog i predstavnika Spanije.
Sion prije nego sto je ispao od Zelje je dobio u prvom kolu Atletiko iz Madrida.
Dakle kad malo udjes prijatelju u dubinu tek onda vidis koliko su bile te jake ekipe sa kojima je Zeljo igrao i koga su dobijale prije nego ih je Zeljo izbacio.
hrasno38 wrote:I @lesko stvarno mi vise ne imponira da se raspravljam sa navijacima koji navijaju za manje uspjesne BH klubove u odnosu na onaj za kojeg navijam....sto u prevodu znaci rasprava zavrsena jer boljeg nema...bar jos uvijek!!!!
A taj najbolji nije bio ni stabilan prvoligas a kamoli sta dalje. Kad im pomenes koliko su sezone proveli u N[/b]NIZELIGASKIM takmicenjima nastupi pjenje.
Ja znam tacno koliko sezona ste proveli u drugoj i inim nizeradnim ligama u bivsoj drzavi.
Stisni ti, pa takodje reci, a znas vrlo dobro.Hajde, najbolji i najveci....Smijes li istinu prevalit preko usta.
I na kraju kad nemaju nikavih argumenta uhvate se supljih o patriotyzmu,ko je gdje bio za vrijeme rata, ko je zbirisao, koje zasluzio ljiljana a ko nije.
Dno dna.
Kad cujem tu suplju sjetim se Samuel Johnson koji je napisao da je ''patriotizam zadnje utociste hulja, nitkova''.
Da sad ne pominjem ciji tata i zakletva je osvajao Kup u BG, bio trener partizana, tima JNA, dok su ti cetnici rusili ovaj grad rusio. Da ne otvaramo pricu koja mi se gadi.
Kao i lazi koje misle ako ponove hiljadu puta da ce postat istina
Ahahahahaha pricaju navijaci kluba ciji je doktor bio vrlo uskoro osudjeni ratni zlocinac Radovan Pitar Karadzic!!!! Vidis li ti covjece koliko ti sebe topis.........Aha i necemo pricati o nicemu sto vama ne odgovara nego samo o onome sto vama pase.....al u curku!!!!