Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lua

#3176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lua »

insomnia78 wrote:A kako mislis da ce uzeti koji dinar ako je kriv?
Jos ce izgubiti bonus kod osiguranja

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Udarila bih ga u zadnji dio vozila, a on bi mogao muriji slagati šta hoće. Na kraju krajeva, oca bih nazvala i ne bih platila logično, al' vjerovatno mi je izletio samo da mi ide na živce.
sema911s

#3177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

insomnia78 wrote:A kako mislis da ce uzeti koji dinar ako je kriv?
Jos ce izgubiti bonus kod osiguranja

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
valjda od iduce godine bi trebalo auto osiguranje da poskupi ko ima mnogo prekrsaja i pravi stete i to,., ko sto je po zapadnim zemljama,., ima kolone pa u koju upadnes,.,

kod nas se svi vode u najjeftinijoj koloni kao da nemamo nikakavih prekrsaja,. ceka se neki zakon gdje ce osiguravajuce kuce moci da vas provjere kakav ste vozac,., losi ce da placaju vise bolji manje
fidoremilienko

#3178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Ja tvrdim da lijeva traka ima veću izbočinu (betonsku) od desne. Govorimo o stupu i tom prelazu, gdje se beton odvojio od asfalta, odnosno asfalt je upao toliko da moraš prikočiti. Desna strana je nešto sasvim drugo.

Valjda je sivma jasno da su gužve, i prije ovih radova, uvijek bile: stup, otoka, pofalići-malta. Uvijek je tu bilo zastoja sa 3 trake u punom kapacitetu. I sad bitanga hoće da mene ubijedi da je zastoj zbog toga što neko smanji sa 50 na 30 da bi sačuvao auto...i poslije toga nastavio normalnom vožnjom. Kako da ne.

Šta bi ti jarane, da svi voze glavnom magistralom 100 km/h. Možda tada ne bi bilo gužve, jelde stručnjak?
klaki

#3179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

Bas me neki dan podsjeti

Parkirao kod zmaja na stanici. I hajd kad sam obavio to sto sam trebao krenuo sam da izadjem sa onog parkinga.

Nista ubacim u rikverc, pogledam nazad, krecem lagano, pa pogledam naprijed jedan momenat, vracam glavu nazad kad nekakva cura se stvori iza mene. Trznula me fino. Uletila je pravo brzo u parking, koji je 90% prazan. Ne znam gdje zuri kog kurca.

Bezobzirni ljudi. Treba da je neko udari tako...
sema911s

#3180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

fidoremilienko wrote:Ja tvrdim da lijeva traka ima veću izbočinu (betonsku) od desne. Govorimo o stupu i tom prelazu, gdje se beton odvojio od asfalta, odnosno asfalt je upao toliko da moraš prikočiti. Desna strana je nešto sasvim drugo.

Valjda je sivma jasno da su gužve, i prije ovih radova, uvijek bile: stup, otoka, pofalići-malta. Uvijek je tu bilo zastoja sa 3 trake u punom kapacitetu. I sad bitanga hoće da mene ubijedi da je zastoj zbog toga što neko smanji sa 50 na 30 da bi sačuvao auto...i poslije toga nastavio normalnom vožnjom. Kako da ne.

Šta bi ti jarane, da svi voze glavnom magistralom 100 km/h. Možda tada ne bi bilo gužve, jelde stručnjak?
sad sam prosao stupom i jeste malko potonuo asfalt max 3-4 cm,., ali samo lijevim tockom gazis tu ko izbocinu,. ta ko izbocina rupa je nekih 30cm duzine i nista nije cudno ima vecih opasnosti i prepreka i nije razlog vozit 0,8kmh preko iste , desna je okk ,.,

guzva na otoci je zbog semafora i kamere koja slika pa narod uspori, skrece se pa srednja ostane prazna(na malti iduci semafor nema guzve) stup prije guzva zbog semafora, pofalici isto zbog skretanja,,.

a to da voze stoju iskreno onda bih morao top od155mm na krov natakarit da odabijem sve budale koje bi letile il cak kakav pat mozd aje bolji,.,. po glavnoj max je 50 dovoljno za normalno kretanje,.,.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

da svi smanje na 30 ne bi bilo ovolike guzve,a ni kolona,ne citas sta sam napisao??? 2 km/h voze sa grobovima,tipa golf trica ,opel astra f,golf 4,punto 1 i slicno.da svi voze 30 ne bi ja stajao u koloni i vozio se 15 min od gazprom pumpe do hifa pumpe,mislim da to nema nikakvog smisla....ja bi da svi voze 60 km/h kako i pise na onim okruglim plehovima sto su postavljeni na one stapove pored ceste i nikad ne bi bilo tolike guzve koja je sada....
fidoremilienko

#3182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Izgleda da se ne možemo dogovoriti.

Suženje je na stupu, sa 3 na 2 trake i to je samo po sebi dovoljno za stvaranje gužve. Dakle, suština problema stupa, a i cjelokupnog grada, u većini slučajeva nije brzina vožnje (ostavljam prostor i da jeste), već kapacitet saobraćajnica, koje ne mogu da prime nalet svih vozila tokom dana.

Do prije par godina, otprilike se znalo kada su gužve. jutarnja špica i tamo iza 16, standard. Sad već nema pravila. Kad god kreneš u grad ili prema Ilidži gužve su, osim u 2,3 ujutru. Tad su ceste prazne.

I ja sam za varijantu da se vozi strogo po ograničenju i koliko ti uslovi na cesti dopuštaju. Ni manje ni više.
NediM17

#3183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Nema nista gore od ovih strucnjaka...

Image
mefistofilis

#3184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

NediM17 wrote:Nema nista gore od ovih strucnjaka...

Image
najgore od sve je sto strucnjak onda slozi gascinu kad izadje iz krivine i ne mozes ga stici... do slijedece krivine
bitanga_sa_otesa

#3185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

fidoremilienko wrote:Izgleda da se ne možemo dogovoriti.
mozemo se dogovoriti ,ne osporavam ja to da je guzva zbog suzenja traka,ali zbog puzeva i debila se otegne na 15 minuta umjesto da prodjes za 1.5 minutu....ne podrzavam bilo kakvo trkanje po gradu a ni voznju preko ogranicenja....
fidoremilienko

#3186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

bitanga_sa_otesa wrote:
mozemo se dogovoriti ,ne osporavam ja to da je guzva zbog suzenja traka,ali zbog puzeva i debila se otegne na 15 minuta umjesto da prodjes za 1.5 minutu....ne podrzavam bilo kakvo trkanje po gradu a ni voznju preko ogranicenja....
E aferim onda. Ali generalno, malo nam više fali strpljenja u saobraćaju. Sve nam smeta.

S ostalim se slažem. :wink:
bitanga_sa_otesa

#3187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

svaki dan prodjem najmanje 4 puta tom dionicom,gdje god krenem doceka me to sranje...da sam od celika izgubio bi vise strpljenje.....
fidoremilienko

#3188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Ovo je još podnošljivo, šta će se desiti za koju godinu. Biće kolona od ulaza do izlaza.
bitanga_sa_otesa

#3189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

onda cu se odselit u brezu :lol: :lol: :lol:
fidoremilienko

#3190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Moraš odmah i posao tamo tražiti, jer ništa nisi uradio. Osima ko nisi u penziji :D
bitanga_sa_otesa

#3191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

posao je najmanji problem,ne trebam ga traziti,naci ce on mene ....a kolaps ce tek nastati kad puste ona sva iskljucenja sa petlje na glavnu ulicu, pa kad niko u desnoj traci ne bude pustao ove sto se ukljucuju i nakamaraju se oni sto se ne smiju ubaciti nikome.....
fidoremilienko

#3192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Rekoh li ja maloprije :D

Nismo mi još uvijek svjesni činjenice, da broj vozila i stanovnika iz godine u godinu raste. Dodaj tu vozila koja tranzitiraju kroz sarajevo, dijasporu, one koji su poslom tu...i belaj. A belaj je i bez njih svakako.
klaki

#3193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

fidoremilienko wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
E aferim onda. Ali generalno, malo nam više fali strpljenja u saobraćaju. Sve nam smeta.

S ostalim se slažem. :wink:
KOME TI GOVORIS DA TREBA STRPLJENjA JEL.
Salim se, slazem se :thumbup:

e pogledajte ovo

https://www.youtube.com/watch?v=DY6JukEA1oM

Ja bi crkao od smijeha da mene ovako neko prepadne
zdruzdjo

#3194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Da iskljucimo stup i sve to oko izgradnje, stvarno ima likova koji na najmanji naznak ulegnuca/rupe/izbocine....skoce po kocinici i onda 2km/h. Pa daj da ga prenesemo rukama preko toga jebemu misa malog.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
bitanga_sa_otesa

#3195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

klaki imam ja odavno sve spremno za ovakvu sirenu ,ali mi to mrsko montirati u auto....
Emir92

#3196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

Haj sto uspore sa 30 na 10 nego sto ima i onih koji prolete kraj tebe sa 100+ i onda preko onih rupa 5 :evil: :evil: :evil: ti su mi najgori
omar little

#3197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by omar little »

nasmije me ova tema cesto, nek mi izlazi u njuzfidu. :D
makse seljanko makse

#3198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by makse seljanko makse »

Image

E slabo me ko iznervira kao ovakvi likovi.Kao sto neko napisah na pravcu ga skoro pa ne mozes stici a svaka krivina mu je kocenje i prebacivanje u 2 :D

Po graduu me najvise nerviraju ovi indijanci sto ne znaju koristit zmigavac pa svako malo vreba mogucnost da se zabijes u nekog,
petardom pocesljan

#3199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by petardom pocesljan »

Image
I mene je ovaj specijalista iznervirao prosli vikend na potezu Jablanica - Mostar, svaka krivina koci i onda na pravcu raspali po gasu sve dok nije skrenuo gdje su ribinjaci ko da kupi svjeze pastrmke. Tip sa djozlucima oko 45 godina ima. :evil: :evil: :evil:
GAU8

#3200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GAU8 »

Po gradu me najvise nerviraju Auto skole (sto se motaju po Dobrinji i N. Gradu) i "kratka" svjetla koja ustvari ubise u oci...
Post Reply