Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
direstraits0078 wrote:
Eis, ti kao da si virio odnekud. Odinova prva pratilja je prodata za lijepe pare, i dalje se jase na 6 cilindrica, doduse s 200 ccm manje i malo modernijom opremom mejd in Đermani. Malo vise Nm, mnogo vise ždrijebaca, i tako...
direstraits0078 wrote:130 km/h, nekih 4k rpm. Tempomat i lagano. Trosi nesto sitno. Ali kad ga odvrnes na 8k rpm, oce potrosit. Ne znam zasto.
jel to honda neka kod tebe
Eis, ti kao da si virio odnekud. Odinova prva pratilja je prodata za lijepe pare, i dalje se jase na 6 cilindrica, doduse s 200 ccm manje i malo modernijom opremom mejd in Đermani. Malo vise Nm, mnogo vise ždrijebaca, i tako...
Na koliko se vrti (rpm) i koliko trosi Mazda oko 150-160km/h? Interesuje me cisto usporedbe radi.
oko 3000-3100 na 160km/h , potrosnja po ravnom 7.5 , uz brdo 10.5-11
to je ona trenutna
amar1994 wrote:joj ne znam Bgmi, nemam kad da gledam u to na tim brzinama , al pogledam iduci put kad budem vozio pa ti javim na 100 se vrti na 1700 u sestoj , tada po ravnom poakzuje 3,9-4.2 , a uz brdo 5.5-6
koliko kia kod tebe trenutnu pokazuje, pri toj brzini(150-160) uz brdo , jer nije isto ravno i uz brdo
Ne može oboje podvučeno biti tačno. Barem ne u istom stepenu prenosa.
Ili se vrti na 1.700 o/min pri 100 km/h, a 2.700 do 2.750 o/min pri 160 km/h.
Ili je na 3.000 do 3.100 o/min pri 160 km/h, a na 1.875 do 1.950 o/min pri 100 km/h.
Vjerujem da je to Amar uradio odokativnom metodom,pa postoji sansa da se fuli 100-200 obrtaja gore dole.
Kod mene je npr u 6 st prijenosa,na 2000 obrtaja 110 km/h,na 3000 malo jace od 160 km/h. Na cca 3600-3700 se vozim oko 200 km/h
direstraits0078 wrote:Treba uzeti u obzir i obim točka, stvarna brzina i kilometraža nekad ne odgovaraju onoj prikazanoj na bc.
Naravno,najtacnije se moze izracunati ako se zna obim tocka,prijenosni omjer npr 6 brzine i diferencijala,da se izracuna i dobije tacna brzina.
Sto se brze ide,sat vise laze
mali_milojica wrote:Vjerujem da je to Amar uradio odokativnom metodom,pa postoji sansa da se fuli 100-200 obrtaja gore dole.
Kod mene je npr u 6 st prijenosa,na 2000 obrtaja 110 km/h,na 3000 malo jace od 160 km/h. Na cca 3600-3700 se vozim oko 200 km/h
direstraits0078 wrote:Treba uzeti u obzir i obim točka, stvarna brzina i kilometraža nekad ne odgovaraju onoj prikazanoj na bc.
Naravno,najtacnije se moze izracunati ako se zna obim tocka,prijenosni omjer npr 6 brzine i diferencijala,da se izracuna i dobije tacna brzina.
Više laže, ali izraženo u km/h. U procentima laže isto. Dakle opet linearno, kao što i brzina raste linearno sa porastom broja obrtaja motora, u istom stepenu prenosa.
Više laže, ali izraženo u km/h. U procentima laže isto. Dakle opet linearno, kao što i brzina raste linearno sa porastom broja obrtaja motora, u istom stepenu prenosa.
Da
Tako jednom mene zaustavi policija,vozio 61,ogranicenje 40,jbg zamislio se. Kaze zaustavljamo ove sto prekorace za 20,a ja pitam kolika je tolerancija uredjaja,oni me gledaju. Kazem,koliko laze u % taj uredjaj? On meni,ne laze 100% tacan.
Ne moze biti tacno,nista na svijetu sto je covjek napravio nije tacno,mora biti tolerancija. Ako laze za 5%,to je 3 km/h,dakle ja sam vozio 58,niste me trebali zaustaviti . Oni me blijedo gledaju
Na kraju mi napisase kaznu od 20 KM.
Ne, starim putem.
Ja motor drzim u intervalu 2000-2800 o/min, prosjek je 2200-2400 o/min, a bilo nas je troje.
Istu dionicu Grande Punto 1,3 Mjet je prelazio sa 4,3l s tim da je on ispod 2200 o/min mrtav pa se vrti uglavnom na preko 2500 o/min.
I jedno i drugo je za moje poimanje odlicna potrosnja.
Kod mene je jedan podiok na mjeracu goriva oko 7l. Inace predjem oko 150km otvorene dok se kazaljka pomjeri s jednog podioka na drugi. Jucer u Sa, guzve + hladno sam presao 60ak km i kazaljka se pomjerila skoro za taj sav podiok :S
Kataklinger wrote:Kod mene je jedan podiok na mjeracu goriva oko 7l. Inace predjem oko 150km otvorene dok se kazaljka pomjeri s jednog podioka na drugi. Jucer u Sa, guzve + hladno sam presao 60ak km i kazaljka se pomjerila skoro za taj sav podiok :S
meni je svaka kockica oko 4.5l , na otvorenoj padne nakon 65-70km, a u gradu na oko 40km pa cak i 30 nekad
prva traje preko 200km otvorene, po gradu 120km
mirzet87sa wrote:Sta se zalite.. zima ide, guzve, potrosnja je nenormalna.. meni na dizelu ljeti ide 6l grada, sad zimi ako sam u kakvoj guzvi 11l.. duplo, haman
meni iznivelisu gume ljeti, tako da doje isto i ljeti i zimi
Ma kod mene na Peugeotu se vec nakon 15ak km predjenih pocne pomjerat. Ovi VW-ovci u zabludi da im malo trosi, jer im kazaljka ne opada linearno. Predjes 100km i skoro se ne pomjeri, ali zato u nekom trenutku spane ko rukom pomjerena...
mirzet87sa wrote:Sta se zalite.. zima ide, guzve, potrosnja je nenormalna.. meni na dizelu ljeti ide 6l grada, sad zimi ako sam u kakvoj guzvi 11l.. duplo, haman