Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3176 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Bakir1 wrote:Sta je milojice jos nisi saka haliso :mrgreen:
:lol: :thumbup:
Bakir1

#3177 Re: Alfa Romeo

Post by Bakir1 »

Bula ti je vidim da ti nije svejedno, dzaba smajlici :lol:
mali_milojica

#3178 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

530i

#3179 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

mali_milojica wrote: - Kontrole na tunelu su na dohvat ruke ali izvršenje se može poboljšati
Gledam ovaj snimak, ali opet nisam skonto - kasni kad se pritisne dugme ili šta!? Premda po mom skromnom mišljenju više mi se dopada alfin prolaz kroz meni nego mercedesov...ali to je subjektivno. I u ovoj klasi luksuznih limuzina nema majci da mi pobijedi auto sa prednjom vučom...al' eto.
mali_milojica

#3180 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

530i wrote:
mali_milojica wrote: - Kontrole na tunelu su na dohvat ruke ali izvršenje se može poboljšati
Gledam ovaj snimak, ali opet nisam skonto - kasni kad se pritisne dugme ili šta!? Premda po mom skromnom mišljenju više mi se dopada alfin prolaz kroz meni nego mercedesov...ali to je subjektivno. I u ovoj klasi luksuznih limuzina nema majci da mi pobijedi auto sa prednjom vučom...al' eto.
Kao sporiji je nego na Audiju koji ima najbolji,BMW je nesto bolji,Alfin je spor ali nista strasno i moze se kroz neki novi software i poboljsati.
530i

#3181 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

To i može biti i bit će ispravljeno prvom prilikom...malo dok se software uhoda. Zamjerati auto radi toga je čista glupost.
mali_milojica

#3182 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

530i wrote:To i može biti i bit će ispravljeno prvom prilikom...malo dok se software uhoda. Zamjerati auto radi toga je čista glupost.
Nisu ni zamjerili. Zanimljibo je da ista firma radi za BMW i Alfu. Magneti Mareli,ali je kod Alfe najnovija generacija,pa vjerovatno ga treba malo "ispeglati". A ovo je i prvi put da koriste nesto sl u svojim proizvodima,jer Fiat ima svoj UConnect,iako je MM u vlasnistvu FCA :-) :lol:
mali_milojica

#3183 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Stelvio render.
Image
530i

#3184 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

mali_milojica wrote:
530i wrote:To i može biti i bit će ispravljeno prvom prilikom...malo dok se software uhoda. Zamjerati auto radi toga je čista glupost.
Nisu ni zamjerili. Zanimljibo je da ista firma radi za BMW i Alfu. Magneti Mareli,ali je kod Alfe najnovija generacija,pa vjerovatno ga treba malo "ispeglati". A ovo je i prvi put da koriste nesto sl u svojim proizvodima,jer Fiat ima svoj UConnect,iako je MM u vlasnistvu FCA :-) :lol:
Šta onda, zapravo, zamjeraju Giuliji? Po mom mišljenju prilično su strogi...kažem, u segmentu luksuznih limuzina pobjeđuje auto sa prednjim pogonom :roll:
mali_milojica

#3185 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

530i wrote:
mali_milojica wrote:
Šta onda, zapravo, zamjeraju Giuliji? Po mom mišljenju prilično su strogi...kažem, u segmentu luksuznih limuzina pobjeđuje auto sa prednjim pogonom :roll:
Iskreno,ja nemam problema da je A4 sveukupno gledajuci za nijansu bolji auto od Giulije. Gdje to posebno vidljivo,barem na videu koji sam pogledao je unutrasnjost. Audi je perverzan sa digitalnom tablom,one kontrole klime,rucica mjenjaca,infoteinment,cini mi se da je sve to barem malo iznad ostalih.
Ono sto mene zanima kod auta je dinamika,vozne osobine,dizajn,ubrzanje,da se na cestama ne vidja puno i sve to je daleko na strani Giulije. Vjerujem da slicno razmisljaju i ljudi kojima je BMW ili Mercedes prva opcija. Svako ce za sebe naci razlog zasto uzeti jedan ispred drugog.
U testu su svakako nijanse odlucivale.
Last edited by mali_milojica on 01/08/2016 21:18, edited 1 time in total.
amar1994

#3186 Re: Alfa Romeo

Post by amar1994 »

ko? :? :mrgreen: , audi :lol: :lol: , ne bi ga pored ove giulije pa taman da je bolji od nje u svim segmentima (a nije :mrgreen: ) . Ma da je zlatan ne bi koliko je ruzan :izet: :)

Image
:izet:
530i

#3187 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

mali_milojica wrote: Iskreno,ja nemam problema da je A4 sveukupno gledajuci za nijansu bolji auto od Giulije. Ono sto mene zanima kod auta je dinamika,vozne osobine,dizajn,ubrzanje,da se na cestama ne vidja puno i sve to je daleko na strani Giulije. Vjerujem da slicno razmisljaju i ljudi kojima je BMW ili Mercedes prva opcija. Svako ce za sebe naci razlog zasto uzeti jedan ispred drugog.
Nemam ni ja problem ako je zaista bolji auto. Samo izgleda da audi ima bolje reklame u 4routeu...
mali_milojica

#3188 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

530i wrote:
mali_milojica wrote: Iskreno,ja nemam problema da je A4 sveukupno gledajuci za nijansu bolji auto od Giulije. Ono sto mene zanima kod auta je dinamika,vozne osobine,dizajn,ubrzanje,da se na cestama ne vidja puno i sve to je daleko na strani Giulije. Vjerujem da slicno razmisljaju i ljudi kojima je BMW ili Mercedes prva opcija. Svako ce za sebe naci razlog zasto uzeti jedan ispred drugog.
Nemam ni ja problem ako je zaista bolji auto. Samo izgleda da audi ima bolje reklame u 4routeu...
Nisam to htio spominjati,ali eto kad vec jesi,ljudi koji su drzali casopis 4ruote u rukama kazu da su prve 4 stranice reklama za A4 :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3189 Re: Alfa Romeo

Post by Romeo 80 »

Pade mi nešto na pamet da sam odmah nakon rata kod Vijećnice i pijace Telali znao viđati Alfin van napravljen na osnovi Fiata Ducato! Ovako nekako :-D
Image

To je bila jedina situacija da sam uživo vidio Alfin van, a ovaj model mi se pravo sviđa!

Image
:-D :izet:
mali_milojica

#3190 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Potvrdjeno.
Dolazi 2.0 TwinTurbo TBi sa 280 i 340 KS. Verzija od 340 KS trebala bi imati el. turbo i posebnu instalaciju od 48v.
Dolazi 2.2 TwinTurbo JTDm sa 250 KS.
ElRe

#3191 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

Da li ima kakva 159 2.0 Mjet, 2010 god, sa do 80000 predjenih kilometara :)
commendatore

#3192 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

ElRe wrote:Da li ima kakva 159 2.0 Mjet, 2010 god, sa do 80000 predjenih kilometara :)

Ima al nema za dz :mrgreen:
Seawolf

#3193 Re: Alfa Romeo

Post by Seawolf »

mali_milojica wrote:Potvrdjeno.
Dolazi 2.0 TwinTurbo TBi sa 280 i 340 KS. Verzija od 340 KS trebala bi imati el. turbo i posebnu instalaciju od 48v.
Onda se, vjerovatno, neće pojaviti izvedba sa 6-cilindričnim dizel motorom.
Ned071

#3194 Re: Alfa Romeo

Post by Ned071 »

ElRe wrote:Da li ima kakva 159 2.0 Mjet, 2010 god, sa do 80000 predjenih kilometara :)

Ne znam kilometre al sam neki dan u Sirokom vidio lijepu bijelu 159. Cini mi se zoom auto da se zove salon...
ElRe

#3195 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

Ned071 wrote:

Ne znam kilometre al sam neki dan u Sirokom vidio lijepu bijelu 159. Cini mi se zoom auto da se zove salon...
Presla 147000km, puno
commendatore

#3196 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

mali_milojica

#3197 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Seawolf wrote:
Vjerovatno ne.
Mislim da im trenutni V6 dizel ne odgovara iz vise razloga. Tezak je,predugacak da ga se smjesti iza prednje osovine i nije full alu. Ne znam da li takav motor uopste razvijaju,jedino da ga mozda vidimo u nasljedniku 166 ili da stave ovaj "stari". Tu mozda i stane iza osovine jer ce MOR biti veci.
condy

#3198 Re: Alfa Romeo

Post by condy »

amar1994 wrote:ko? :? :mrgreen: , audi :lol: :lol: , ne bi ga pored ove giulije pa taman da je bolji od nje u svim segmentima (a nije :mrgreen: ) . Ma da je zlatan ne bi koliko je ruzan :izet: :)
Ne bi ga pored Giulije ?

Realno, na koje auto najviše liči Giulija ? :)

Nevezano, čitao sam diskusiju, i pogledao Giuliju na netu, ljepo je auto ima sportski duh, unutrašnjost sportska i jednostavna. Prednji dio mi je najbolji dio auta. Ne sviđa mi se zadnji kraj auta, pokazivači žmigavaca, a prednji dosta liči na audija i malo na bmw-a. Novi audi a4 bolje je urađen unutra. Ima sličnosti jer meni Giulija sliči na njega pa i unutra ili su to neki novi trendovi, međutim volan mi avangardniji i ljepši kod audija, kokpit sa digitalnom tablom daleko najbolji u toj klasi, komande za klimu su perverzija iako mi se način rada klime ne sviđa, unutrašnjost generalno kod novog audija a4 je bolja, izuzev unutrašnje strane vrata koja ni kod Giuliji nisu baš nešto. Izbor motora kod audija je bolji jer nudi V6 motore i V8 motor koji ako ga sad nema biće. Upravljivost i osjećaj za volanom to bi bilo dobro uporediti kada bi drug @milojica preveo iz onog testa, kod alfe i kod audija.
commendatore

#3199 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

condy wrote:
amar1994 wrote:ko? :? :mrgreen: , audi :lol: :lol: , ne bi ga pored ove giulije pa taman da je bolji od nje u svim segmentima (a nije :mrgreen: ) . Ma da je zlatan ne bi koliko je ruzan :izet: :)
Ne bi ga pored Giulije ?

Realno, na koje auto najviše liči Giulija ? :)

Nevezano, čitao sam diskusiju, i pogledao Giuliju na netu, ljepo je auto ima sportski duh, unutrašnjost sportska i jednostavna. Prednji dio mi je najbolji dio auta. Ne sviđa mi se zadnji kraj auta, pokazivači žmigavaca, a prednji dosta liči na audija i malo na bmw-a. Novi audi a4 bolje je urađen unutra. Ima sličnosti jer meni Giulija sliči na njega pa i unutra ili su to neki novi trendovi, međutim volan mi avangardniji i ljepši kod audija, kokpit sa digitalnom tablom daleko najbolji u toj klasi, komande za klimu su perverzija iako mi se način rada klime ne sviđa, unutrašnjost generalno kod novog audija a4 je bolja, izuzev unutrašnje strane vrata koja ni kod Giuliji nisu baš nešto. Izbor motora kod audija je bolji jer nudi V6 motore i V8 motor koji ako ga sad nema biće. Upravljivost i osjećaj za volanom to bi bilo dobro uporediti kada bi drug @milojica preveo iz onog testa, kod alfe i kod audija.
porediti djuliju sa audi rugobom je smijesno.... sve ostalo se da diskutovat jer je djulija tek izasla.... jedino mozda A7 ili RS6 da lice na nesto originalno.... ovo ostalo sve bezlicno.... za BMW isto vazi - s tim da je dvica i cvrka stvarno dizajnersko remek djelo..... ovo ostalo njesra - utopili se u njemacku osrednjost....
Seawolf

#3200 Re: Alfa Romeo

Post by Seawolf »

mali_milojica wrote:
Seawolf wrote:
Vjerovatno ne.
Mislim da im trenutni V6 dizel ne odgovara iz vise razloga. Tezak je,predugacak da ga se smjesti iza prednje osovine i nije full alu. Ne znam da li takav motor uopste razvijaju,jedino da ga mozda vidimo u nasljedniku 166 ili da stave ovaj "stari". Tu mozda i stane iza osovine jer ce MOR biti veci.
Kad kažeš "stari", pretpostavljam da misliš na VM A630 (2.987 ccm, 202 kW / 275 PS), kakav ide u Maserati Ghibli (M157), Quattroporte (M156) i Levante.

Sumnjam da će taj moći preživjeti uvođenje novih standardiziranih načina mjerenja emisije izduvnih gasova (WLTC Euro6c i WLTC-RDE / hvala VW-u), koji će se pojaviti prije nego što nasljednik 166-ice bude spreman za homologiranje.
Post Reply