Sirija
-
stopp
#3176 Re: Sirija
Teheran:Demonstranti uzvikuju 'Pustite Sirijce na miru nek budu slobodni, umjesto toga mislite na nas!
http://www.youtube.com/watch?v=yJKCHErA ... r_embedded
- Murat Sabanovic
#3177 Re: Sirija
a sto otjeraste onog seljacica, neka psuje .. seljak ne zna sabrati 2 broja, a zeli ucestvovati u diskusiji..
- Murat Sabanovic
#3178 Re: Sirija
u kuranu i hadisima sve stoji !samo treba citati i slusati ucenjake koji tumace sveta slova.Challenger__ wrote:Da, da... Promjene nezapamćenih razmjera.Murat Sabanovic wrote: jest' ima njih ! nalazimo se pred velikim promjenama . ustavri, one su vec pocele,samo narod jos nije u stanju da to prepozna.
Mislim da je sreća što su ovi narodi, ne svojom voljom, nego sticajem okolnosti, zaštićeni od svoje sopstvene "pameti" te, nismo ni u kakvom vojnom bloku. Mi smo izvan priče i nismo odavde...moje misljenje;treba stati na stranu putina !![]()
A što se tiče tvojih riječi, mislim da će prva četiri stiha Sure Rum, dobiti novo značenje, reprizu jer, Rum će "pobijediti...i prije i poslije... i tada će se vjernici radovati".
Živio Murate!
- Challenger__
#3179 Re: Sirija
Murat Sabanovic wrote:a sto otjeraste onog seljacica, neka psuje .. seljak ne zna sabrati 2 broja, a zeli ucestvovati u diskusiji..
-
Smail Aga
#3180 Re: Sirija
Nevazno je da li je to godina oslobodjenja,uostalom,ja to nisam ni pomenuo. Cinjenica je da je to godina pocetka formiranja bosnjackog naroda i cinjenica je da smo od te godine ( u stvari i ranije ) bili uz Tursku,u preko 30 zemalja,od Afganistana do Austrije od Sudana do Rusije. Moja podrska turskoj drzavi i vojsci osim licne ljubavi prema Turskoj,pociva i na tome da nema veceg pencilina za islamiste od turskih nacionalista i mladoturkovaca.
Naravno ,ko ne zna na slici imate znak prepoznavanja Sivih Vukova
- bogoljub
#3181 Re: Sirija
Pred turskim parlamentom prosvjedi.stopp wrote:Teheran:Demonstranti uzvikuju 'Pustite Sirijce na miru nek budu slobodni, umjesto toga mislite na nas!
turci uzvikuju pustite Sirijce na miru, nek budu slobodni, umjesto toga mislite na Kurde koje bijete svaki dan.
Reuters prenosi kako je skupina uzvikivala "Ne želimo rat!" i "Sirijski narod su naša braća!". Turski list Cumhuriyet potvrđuje kako je policija suzavcem zaustavila prosvjednike te kako su tenzije i dalje visoke.
-
BalkanPrince1
#3182 Re: Sirija
Ma Erdogan sada ganja Kurde, ne Assada. Zna da je ga popusio sa svojom politikom prema Assadu. Erdogan se kurcio i pricao o nekakvim povratku Otomanskog carstva pa kreno protiv Assada, a ovaj se fino povukao iz Sjeverne Sirije i u sustini dao Kurdima jos jedan dio slagalice "Put do Kurdistana". Erdogan je oslabio Tursku sa svojim glupostima ali mislim da nije sve u njegovim rukama jer je on ipak marioneta NATO-a, SAD-a, i Cionista.
Svi uz Iran, Hezbollah, i Siriju!!!
Jedini koji imaju muda zacepiti cifutima usta.
Svi uz Iran, Hezbollah, i Siriju!!!
- bogoljub
-
jOFLA
#3184 Re: Sirija
bogoljub wrote: Pred turskim parlamentom prosvjedi.
turci uzvikuju pustite Sirijce na miru, nek budu slobodni, umjesto toga mislite na Kurde koje bijete svaki dan.
Turski parlament odobrio upad u Siriju:
http://www.cbc.ca/news/world/story/2012 ... sumes.html
Prije skoro šest mjeseci rekoh 'samo prati, biće nešto iscenirano, kao kad su "Poljaci napali" Njemačku kasarnu 1939'. Neko u turskoj vlasti ili od generala traži, namješta, iščačkava povod za rat sa Sirijom.
- desni
-
stopp
#3186 Re: Sirija
Aleppo:Ranije smo pisali o bazi 46. pješadijskog puka režimskih snaga koju već danima opozicioni borci drže opkoljene i pod napadima.
Danas su aktivisti postavili zanimljiv video snimak koji potvrđuje da se baza nalazi pod opsadom.
Naime opozicioni borci su gađali helikopter koji je dostavljao zalihe puku, na kraju se ispostavilo da im helikopter dostavlja hljeb,ovo sasvim dovoljno govori da su na izmaku snaga i zaliha te da je samo pitanje dana kada će baza pasti
http://www.youtube.com/watch?v=uj1wKt71 ... r_embedded
Danas su aktivisti postavili zanimljiv video snimak koji potvrđuje da se baza nalazi pod opsadom.
Naime opozicioni borci su gađali helikopter koji je dostavljao zalihe puku, na kraju se ispostavilo da im helikopter dostavlja hljeb,ovo sasvim dovoljno govori da su na izmaku snaga i zaliha te da je samo pitanje dana kada će baza pasti
http://www.youtube.com/watch?v=uj1wKt71 ... r_embedded
-
stopp
#3187 Re: Sirija
Slučaj ispaljivanja granata sa sirijske strane na teritorije Turske našao se i na dnevnom redu međunarodne zajednice.
Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov je u izjavi na ovu temu rekao da je "važna procjena Sirije o slučaju nesreće na turskoj granici".
Kakva god procjena bude Rusi su slabi za bilo sta

Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov je u izjavi na ovu temu rekao da je "važna procjena Sirije o slučaju nesreće na turskoj granici".
Kakva god procjena bude Rusi su slabi za bilo sta
-
stopp
#3188 Re: Sirija
Nakon artiljerijskog napada Sirije na jugoistočnu općinu u Turskoj Akcakale, turske snage su pogodile nekoliko tačaka u Siriji iz haubica 'oluja', koje su inače turska domaća proizvodnja.
'Oluja' je turski proizvod sa razvijenim sistemom kretanja i pokretljivošću na svakoj vrsti terena, i u pokretu u roku od 30 sekundi može biti spremna za paljbu. Ima mogućnost da u roku od jedne minute izvrši šest paljbi.
'Oluja' također ima mogućnost da u rasponu od osam do 25 kilometara može istom snagom ispaliti tri granate zaredom iz različitih pozicija cijevi, pritom da sve tri u isto vrijeme stignu do cilja. Ova osobina je razvijena od strane turske Vojne elektronske industrije (ASELSAN).
'Oluja' je turski proizvod sa razvijenim sistemom kretanja i pokretljivošću na svakoj vrsti terena, i u pokretu u roku od 30 sekundi može biti spremna za paljbu. Ima mogućnost da u roku od jedne minute izvrši šest paljbi.
'Oluja' također ima mogućnost da u rasponu od osam do 25 kilometara može istom snagom ispaliti tri granate zaredom iz različitih pozicija cijevi, pritom da sve tri u isto vrijeme stignu do cilja. Ova osobina je razvijena od strane turske Vojne elektronske industrije (ASELSAN).
-
stopp
#3189 Re: Sirija
Aleppo:Opozicioni borci oslobodili El Saba' Behrat
http://www.youtube.com/watch?v=aH8fVZOc ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=aH8fVZOc ... r_embedded
-
stopp
#3190 Re: Sirija
Opoziciona Slobodna vojska Sirije, zauzela je 70 posto površine grada Halepa, a snage odane režimu predsjednika Bashara al-Assada kontrolišu zapadni dio grada, izjavio je za agenciju Anadolija glasnogovornik Koordinacionog revolucionarnog komiteta Sirije Muhammed Al Halebi.
"Revolucionari kontrolišu većinu Halepa, grada kojeg smatraju najstarijim na svijetu. S druge strane, Assad kontroliše zračni prostor i koristi mogućnost da svakodnevno bombarduje grad", pojasnio je Al Halebi.
Slobodna vojska Sirije u protekla dva dana zauzela je naselja Teliz Zerazir, Sulejman Al Halebi i Al Arkut, dok se, tvrdi Al Halebi, sprema ofanziva i na zapadni dio grada u cilju uspostavljanja kontrole nad čitavim Halepom.
Uništeno kulturno-historijsko blago
Al Halebi je rekao kako opoziciona vojska kontroliše gotovo sva ruralna naselja u okolini Halepa, te da se "sva kontrola režimske vojske svodi na snajperiste i visoke mjere opreza". On je dodao i da je vojska predsjednika Assada napadima sa kopna i iz zraka, koristeći podršku teške artiljerije pokušala zauzeti Halep, ali da u tome nisu bili uspješni.
"Historijski spomenik, čaršija stara dvije hiljade i 300 godina je uništena. U njoj je izgorjelo 500 prodavnica u vrijednosti od oko 350 miliona dolara. Izgorjelo je jedno javno kupatilo staro oko 900 godina. Dvije godine stara tvrđava je granatirana", podsjetio je on.
Od marta 2011. godine, kada je u Siriji počeo ustanak protiv režima Bashara al-Assada, u Halepu je smrtno stradala tri hiljade i 741 osoba. Diljem Sirije poginulo je oko 30 hiljada ljudi, dok je više od 200 hiljada Sirijaca, napustilo ovu zemlju.
"Revolucionari kontrolišu većinu Halepa, grada kojeg smatraju najstarijim na svijetu. S druge strane, Assad kontroliše zračni prostor i koristi mogućnost da svakodnevno bombarduje grad", pojasnio je Al Halebi.
Slobodna vojska Sirije u protekla dva dana zauzela je naselja Teliz Zerazir, Sulejman Al Halebi i Al Arkut, dok se, tvrdi Al Halebi, sprema ofanziva i na zapadni dio grada u cilju uspostavljanja kontrole nad čitavim Halepom.
Uništeno kulturno-historijsko blago
Al Halebi je rekao kako opoziciona vojska kontroliše gotovo sva ruralna naselja u okolini Halepa, te da se "sva kontrola režimske vojske svodi na snajperiste i visoke mjere opreza". On je dodao i da je vojska predsjednika Assada napadima sa kopna i iz zraka, koristeći podršku teške artiljerije pokušala zauzeti Halep, ali da u tome nisu bili uspješni.
"Historijski spomenik, čaršija stara dvije hiljade i 300 godina je uništena. U njoj je izgorjelo 500 prodavnica u vrijednosti od oko 350 miliona dolara. Izgorjelo je jedno javno kupatilo staro oko 900 godina. Dvije godine stara tvrđava je granatirana", podsjetio je on.
Od marta 2011. godine, kada je u Siriji počeo ustanak protiv režima Bashara al-Assada, u Halepu je smrtno stradala tri hiljade i 741 osoba. Diljem Sirije poginulo je oko 30 hiljada ljudi, dok je više od 200 hiljada Sirijaca, napustilo ovu zemlju.
- Klavikula
#3191 Re: Sirija
i dalje ne vjerujem da ce Turska krenuti u otvoreni sukob sa Sirijom, prvo to im svakako ne treba, drugo nemaju kapacitet za ofanzivni rat protiv vojske kakva je sirijska..to sigurno znaju i oni, ali isto tako znaju da ni Siriji ne treba rat sa Turskom pa ce do neke granice popustati na artiljeriske napade na njihov teritoriji, ali sigurno je da ce jos snaga i oni dovuci na granicu.
vrlo moguce je ili da "osloboditelji" u Alepu jako, jako lose stoje, pa ih treba malo rasteretiti, bilo je informacija da 30 hiljada sirijskih vojnika ide u Alep, to ne ide nikako na ruku teroristima, ili su uvidjeli priliku da se obracunaju sa PKK, koja je usput danas u zrak digla naftovod u Turskoj.
po meni te dvije opcije su u igri, vidjecemo narednih sati ili dana sta ce se desavati.
vrlo moguce je ili da "osloboditelji" u Alepu jako, jako lose stoje, pa ih treba malo rasteretiti, bilo je informacija da 30 hiljada sirijskih vojnika ide u Alep, to ne ide nikako na ruku teroristima, ili su uvidjeli priliku da se obracunaju sa PKK, koja je usput danas u zrak digla naftovod u Turskoj.
po meni te dvije opcije su u igri, vidjecemo narednih sati ili dana sta ce se desavati.
- nosara
#3192 Re: Sirija
stopp wrote:Slučaj ispaljivanja granata sa sirijske strane na teritorije Turske našao se i na dnevnom redu međunarodne zajednice.
Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov je u izjavi na ovu temu rekao da je "važna procjena Sirije o slučaju nesreće na turskoj granici".![]()
![]()
![]()
![]()
Kakva god procjena bude Rusi su slabi za bilo sta![]()
![]()
![]()
Last edited by nosara on 04/10/2012 21:14, edited 1 time in total.
- alibegoa
#3193 Re: Sirija
Jel ovako i Iran izmislja i pravi sve?stopp wrote:Nakon artiljerijskog napada Sirije na jugoistočnu općinu u Turskoj Akcakale, turske snage su pogodile nekoliko tačaka u Siriji iz haubica 'oluja', koje su inače turska domaća proizvodnja.
O ovoj osobini sam citao prije 3-4 godine ali naravno Njemacki ili Svedski patent. Jednostavno se pomirite sve sto Turci i Iran proizvodi je samo licencirano. Hell will freeze over prije nego Turci nesto tako smisle.
Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2
-
stopp
#3194 Re: Sirija
Kazem ti ja "ba" rusi su mackice a one me ne mogu impresionirati ni u kom slucaju ali zato mogu ceceni 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3195 Re: Sirija
mnogo dobar odgovor svaka častstopp wrote:Kazem ti ja "ba" rusi su mackice a one me ne mogu impresionirati ni u kom slucaju ali zato mogu ceceni
-
vrbas1979
#3196 Re: Sirija
Da se razumijemo - Osmanlije su bili agresori i okupatori! Oni su i uništili srednjovjekovnu Bosnu i njeno kraljevstvo.Smail Aga wrote:Nevazno je da li je to godina oslobodjenja,uostalom,ja to nisam ni pomenuo. Cinjenica je da je to godina pocetka formiranja bosnjackog naroda i cinjenica je da smo od te godine ( u stvari i ranije ) bili uz Tursku,u preko 30 zemalja,od Afganistana do Austrije od Sudana do Rusije. Moja podrska turskoj drzavi i vojsci osim licne ljubavi prema Turskoj,pociva i na tome da nema veceg pencilina za islamiste od turskih nacionalista i mladoturkovaca.
Naravno ,ko ne zna na slici imate znak prepoznavanja Sivih Vukova![]()
![]()
-
Hodidid
#3197 Re: Sirija
@Smailaga: Jel ti to napisa da bosnjacki narod datira od 1463 godine? a kruh te rodio 
- mO k3
- Cyrax
#3199 Re: Sirija
Ovi "oslobodioci" sve po 70% zauzmu. Daj brate nek promijene taj postotak na 75% ili 65%.
Ureko im se ovaj postotak jer obicno dobiju po nosingeru kad "zauzmu 70%" necega.
Ureko im se ovaj postotak jer obicno dobiju po nosingeru kad "zauzmu 70%" necega.
- Cyrax
#3200 Re: Sirija
Bili su jedno vrijeme Ceceni a sad vise nisu nista. Doslovce su "nista".Religious Fantastic wrote:Pa sta su Checheni ako nisu Rusistopp wrote:Kazem ti ja "ba" rusi su mackice a one me ne mogu impresionirati ni u kom slucaju ali zato mogu ceceni![]()
![]()
![]()
Dabogda nijedan narod "pobijedio" ko sto su oni Ruse mada postoji neka alternativna istorija koju mi ocigledno ne znamo.