SDA-All about

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3176 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Innovation wrote:Madner, tacno si nabrojao, samo Novo Sarajevo 100 % Nacelnik Koldzo, a zaboravila sam Novi Grad. To je ukupno 6 Nacelnika. Trnovo SBiH, Centar SDP i Stari Grad pod upitnikom SDA ili SBB. :)
SBB neće pobijediti u Starom Gradu. Tu je bilo najmanje migracionih promjena i teško da će stranka sa Sandžaklijom na čelu pobijediti. Koliko god ovo segregatovo zvučalo. Kako nisam od onih koji se zgražavaju na nacionalno i regionalno, mogu reći da tako mislim.
Nego, upravo sad šetam psa i skup nekih SDA. Od SDA mladeži izgubljenog pogleda, onih par žena za kvotu i parada krkanluka i kića, te lažne prepotencije.
Uvijek me takve situacije podsjete na jednu Andrićevu misao.. parafraziram.. Kad bi ljudi znali kako malo pameti vlada svijetom zabrinuli bi se.
Tako i mi, neka smo sretni ko nam i kakav kroji kapu i sudbinu i kome plaćamo poreze :-)
ultima_palabra

#3177 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Neće pobijediti SBB, ali hoće Hadžibajrić.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3178 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Neće pobijediti SBB, ali hoće Hadžibajrić.
Jok. :D Prihvatam opklade :D
Hodidid

#3179 Re: SDA-All about

Post by Hodidid »

hepekcina wrote:kad ih vidim vake fine počmem mislit da je ona socijobijologija prava nauka
Mislis Eugenika?
valterbranisarajevo

#3180 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

Odličan predizborni slogan! :thumbup:

BAKIRE NEDAJ KAURIMA BOSNE NIJE TI DAO NI NAŠ ALJO ALLAH RAHMETILLE

i nevidženi brezobrazluk :x

ma ih i u 27 godini zivota koji su u pemziji uzivaju je samo tako 800 kM. A ZNA SE KOSU TO SU SDP PA TO JE DA ZEMNJA PROPLACE BOZE SACUVAJ DRAGII.....
udrch

#3181 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Vidim ovdje veselo kao i uvijek pred ozbore.
SDP-ovci na temi o SDA ponižavaju Bosance i Hercegovce, a ovi drugi na temi o SDP-u uzvraćaju..lijepo ste se Bogami podijelili..Fahro će vam biti zahvalan dugo godina..pogotovo ako utali Avaz na račun Telecoma..
StupskaBitanga

#3182 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Ilijaš im je pod uppitnikom
Innovation

#3183 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Nije, nije sigurno. :)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3184 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

madner wrote:
-LIBERO- wrote:
Innovation wrote:Madner,govorim samo za KS. Pobjeda minimalno u 5 Opcina za Nacelnika. :)
Optimisticni SDA akademci :D . Puno li je 5, a?? :D
Pa i nisu: Vogosca, Ilidza, Hadzici i Ilijas.
Trnovo ne znam prognozu, tu je 1000 glasaca ukupno.

Dakle nadaju se citavoj jednoj opcini u gradskim opcinama. :roll:

S tim da u Novom Sarajevu nacelnik mozda prodje, ali vijece nikad.
Sabina će pobijediti u Novom Sarajevu. SDA-ovci to nisu očekivali, ali izgleda da su počeli vjerovati vlastitim anketama pa kreiraju "demokratsku" atmosferu rasprave kao sinoć.
Innovation

#3185 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Cut ce se, vidjet ce se. :)
Opetja033

#3186 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

KatarinaKosaca wrote:
Ja se slazem sa @ultimom. SBB sigurno nece pobijediti, ali smijem se u bilo sta kladiti da ce Hadzibajric uzeti. SDA uzima OV a SBB mjesto nacelnika. Apsolutno sam siguran. Uz sve to, par vidjenijih ljudi Carsije, ljudi koje Carsija postuje otvoreno propagiraju za SBB i u prvim safovima su na ovim predizbornim skupovima (izmeju ostalih sifra Bakije). Nece SBB tako lose proci u Starom Gradu. Nakon SDA imace najveci broj vijecnika, vidjeces.
Treebeard

#3187 Re: SDA-All about

Post by Treebeard »

tvsabina wrote:Sabina će pobijediti u Novom Sarajevu. SDA-ovci to nisu očekivali, ali izgleda da su počeli vjerovati vlastitim anketama pa kreiraju "demokratsku" atmosferu rasprave kao sinoć.
Mislim da si fulila temu, evo link Vic dana 2004/2005/2006/.../2010/2011/2012, poslije mi zahvaljuj :mrgreen:
Treebeard

#3188 Re: SDA-All about

Post by Treebeard »

Opetja033 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ja se slazem sa @ultimom. SBB sigurno nece pobijediti, ali smijem se u bilo sta kladiti da ce Hadzibajric uzeti. SDA uzima OV a SBB mjesto nacelnika. Apsolutno sam siguran. Uz sve to, par vidjenijih ljudi Carsije, ljudi koje Carsija postuje otvoreno propagiraju za SBB i u prvim safovima su na ovim predizbornim skupovima (izmeju ostalih sifra Bakije). Nece SBB tako lose proci u Starom Gradu. Nakon SDA imace najveci broj vijecnika, vidjeces.
Slazem se sa ovim gore, al' neki od ovih sto spominjes (sifra Bakije) nakon sto su pitani direktno jesu li to presli u SBB pa su u prvim safovima na njihovim predizbornim skupovima kazu, nisam, samo sam dosao svom prijatelju (Hadzibajricu), ali ja sam i uvijek cu biti za SDA.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3189 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

KatarinaKosaca wrote:
Hajde Ultima, kladi se :D
Opetja033

#3190 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Moguce da si u pravu, fakat ne znam.
Medjutim mislim da @Kosaca grijesi u analizi mentaliteta Starog Grada. U Starom Gradu nije bitno gdje si rodjen, vec je bitan "rodoslov". Dakle mentalitetu Carsije puca neka stvar da li si ti rodjen recimo na Ciglanama ako nemas "porijeklo" ili u Sjenici. Cak sta vise, mogu sasvim odgovorno tvrditi da je animozitet prema Sandzaklijama najmanji upravo u Starom Gradu jer veliki dio ljudi tu kao prvo nema osjecaj da nesto mora dokazivati (pa onda pljuvati po Sandzaklijama) a kao drugo - ovaj moj primjer sa pocetka. Mimo "Bakija" ima takodje jos dobar dio vidjenijih ljudi na Carsiji koji podrzavaju SBB na ovim izborima upravo radi Hadzibajrica. Znam jako puno ljudi (i ja sam medju njima, priznajem) koji ce glasati za Hadzibajricu a za OV za kandidate SDA. Ne vidim ni minimalnu mogucnost da Hadzibajric izgubi Stari Grad. Jednostavno ne postoji.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3191 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

@Opetja, znam da je mali off, ali posto si iz Starog Grada da te pitam: Kakva je situacija sa podrskom Zlataru? Ja kontam da i on dobro stoji barem u nekim dijelovima te opstine.
Opetja033

#3192 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

-LIBERO- wrote:@Opetja, znam da je mali off, ali posto si iz Starog Grada da te pitam: Kakva je situacija sa podrskom Zlataru? Ja kontam da i on dobro stoji barem u nekim dijelovima te opstine.
Mislim da ce dobar rezultat napraviti i on i SDU. Dosta kandidata imaju iz mahala. Ali mislim da ce im mjera biti 3-4 vijecnika (sto je ogroooman napredak u odnosu na danas). Neces vjerovati ali su oni u Starom Gradu poceli "kampanju" jos prije godinu dana. Ne znam kakva je situacija u drugim opcinama, ali ovdje fakat rade i ulazu dosta truda u kampanju. Mada nece biti ni blizu da ugrozi Hadzibajrica. Nijedan nacelnik do sada nije imao ni pribliznu podrsku, znam mnostvo ljudi koji su simpatizeri/clanovi drugih stranaka (SDA, SDP, BPS pa i sam SDU) koji ce glasati za Hadzibajrica.
Tayyip

#3193 Re: SDA-All about

Post by Tayyip »

Opetja033 wrote:Moguce da si u pravu, fakat ne znam.
Medjutim mislim da @Kosaca grijesi u analizi mentaliteta Starog Grada. U Starom Gradu nije bitno gdje si rodjen, vec je bitan "rodoslov". Dakle mentalitetu Carsije puca neka stvar da li si ti rodjen recimo na Ciglanama ako nemas "porijeklo" ili u Sjenici. Cak sta vise, mogu sasvim odgovorno tvrditi da je animozitet prema Sandzaklijama najmanji upravo u Starom Gradu jer veliki dio ljudi tu kao prvo nema osjecaj da nesto mora dokazivati (pa onda pljuvati po Sandzaklijama) a kao drugo - ovaj moj primjer sa pocetka. Mimo "Bakija" ima takodje jos dobar dio vidjenijih ljudi na Carsiji koji podrzavaju SBB na ovim izborima upravo radi Hadzibajrica. Znam jako puno ljudi (i ja sam medju njima, priznajem) koji ce glasati za Hadzibajricu a za OV za kandidate SDA. Ne vidim ni minimalnu mogucnost da Hadzibajric izgubi Stari Grad. Jednostavno ne postoji.
mogu da potvrdim :thumbup:
moji su svi sa sumbuluše i vratnika, nana, dedo i ostali će glasati za ibru bez obzira gdje je :-D
a ja sam odrastao u novom sarajevu :)
Opetja033

#3194 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Ma i SDA je sama otpisala poziciju nacelnika u Starom Gradu cim je kandidovala malog Skaku. Momak je formalno postao clan stranke OVE godine i odmah ga kandiduju za nacelnika. Dakle vidi se da ni oni sami ne ocekuju da vrate mjesto nacelnika. Pa Carsija vec ima nadimke za Skaku tipa "kurban", "sehid", itd. :D
bogumila

#3195 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

ko sto neko rece, "porijeklo se pika" u SG, u pravu je, a zlatar je stara porodica. iz istog razloga su sve 3 stranke (sdu, sda, sbb) stavile starosjedioce na liste, jer druge nema ako misle pobijediti.. ako se jedan "starosjedilac" prijavi, i ostali moraju naci pandane.. jedina sansa je ako niko nije starosjedilac pa onda su sve opcije otvorene.. za sdu je vladao prilican interes po mjesnim zajednicama, vecinom od strane nezadovoljnih sdp/ovaca. tako da mislim da ce zlatar proci onako srednje, ni dobro ni lose.. dosta raje mu zamjera (prilicno neopravdano, ali dzaba) sto je za njegovog "stolovanja" (u fondu kovaci kao direktor) miniran r.Alijin mezar (a nisu radile kamere itd, stvari za koje je on bio odgovoran), nakon toga je tiho uklonjen i iz fonda i stranke (tada sda). presao u sbih, oni ga postavili na kantonalnu tv, i tamo je odradio dobar posao (programski) i dijelom se "izvadio".. sad se nudi socijaldemokratima, nakon sto je prosao dvije "etno" stranke.. tako da ne znam.. raji se svidja sto je radikalan u nastupima i izjavama (pobit cuke, srusit nelegalne, stvari koje svi misle a prave se fini pa nece da kazu javno), ali hoce li to biti dovoljno, vidjecemo..
Opetja033

#3196 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

bogumila wrote:ko sto neko rece, "porijeklo se pika" u SG, u pravu je, a zlatar je stara porodica. iz istog razloga su sve 3 stranke (sdu, sda, sbb) stavile starosjedioce na liste, jer druge nema ako misle pobijediti.. ako se jedan "starosjedilac" prijavi, i ostali moraju naci pandane..
To je to. Ukratko.
bogumila wrote:nakon toga je tiho uklonjen i iz fonda i stranke (tada sda). presao u sbih, oni ga postavili na kantonalnu tv, i tamo je odradio dobar posao (programski) i dijelom se "izvadio".. sad se nudi socijaldemokratima, nakon sto je prosao dvije "etno" stranke.. tako da ne znam.. raji se svidja sto je radikalan u nastupima i izjavama (pobit cuke, srusit nelegalne, stvari koje svi misle a prave se fini pa nece da kazu javno), ali hoce li to biti dovoljno, vidjecemo..
Koliko se ja sjecam (a prilicno sam siguran) Zlatar nikada nije bio kadar SDA. Na funkciji u Fondu je sjedio kao kadar BPS-a i bio je clan BPS-a sve do prelaska u SDU. Znaci poprilicno sam siguran da nikada nije bio ni u SDA ni u SBiH.
bogumila

#3197 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

ima li formalno clansku ne znam, ali i sda i sbih imaju praksu davanja podrske ne-clanovima, ako misle da ce odraditi neki posao.. pri cemu se naravno moraju dovesti u okvire koje ta stranka zastupa.. a moguce i da je bio clan i formalno, to bih morala nekog pitati, ako je bas bitno.. ja licno sam isto bila na granici da glasam za njega, ali mi se ogadio nakon podatka da se jos vodi kao zaposlen na tvsa i da kampanju radi s bolovanja koje je tamo uzeo..
bogumila

#3198 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

a u fond ga nije postavio bps nego sda, to 100%
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3199 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

bogumila wrote: da se jos vodi kao zaposlen na tvsa i da kampanju radi s bolovanja koje je tamo uzeo..
Daj nemoj zezati??? :shock: :lol: :lol:

I ja imam dosta validne informacije da je u pojedinim intervalima bio blizak i sa SDA i sa SzaBiH, sasvim sigurno. Tako da mu je ovo 3 ili 4 (ako racunamo i BPS) promjena dresa.

Hajd' jednom da se kao zeznes pa predjes u drugu stranku, i to ideoloski priblizno slicnu, to se svakome moze desiti. Ali ove prelaske koje on ima... :shock: :run:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3200 Re: SDA-All about

Post by odesveuhonduras »

Ja ljepote na Ilidži živjet... znaš da SDP nema šanse i ne moraš na izbore izlaziti :D
Post Reply