Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
tzipiripi

#3176 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

505sCrtom wrote:Salvation in beautiful truth...
:thumbup: Ali djaba ova prica. Neki hoce krvi da gledaju.
sumirprimus

#3177 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sumirprimus »

130 strana, :shock: nemooooooj me zezti :D
da bi se sta,ko je bolji?
mogu se ovi i valjat kolko hoce po zemlji bar kad se ne valjaju igraju lopte 8-)
5 0 5

#3178 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

@sumirprimus:
Ide brze od "kaladonta"
Ukratko. 10 strana fudbal, 120 crveni karton, sudjenje, Pepe, Mourinho, Alves...
skafiskafsnjak

#3179 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

Hah unaprijed okrivljuju sudiju ... a utakmica nije ni pocela . Oj kako ste smijesni .... aaaaaaaaaaaaaa.
Sta cete pricati ako sudija svira nepostojeci penal za Real ? ili dadne neopravdani crveni za Barsu ?
sumirprimus

#3180 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sumirprimus »

505sCrtom wrote:@sumirprimus:
Ide brze od "kaladonta"
Ukratko. 10 strana fudbal, 120 crveni karton, sudjenje, Pepe, Mourinho, Alves...
ovo ja ocekujem vec duze vrijeme,dosadili su i bogu i narodu.
ne moze ih niko pobijedit,nego da ih udaraju, i kuju teorije zavjere.cinjenica.
elem DA BI izbjegao polemisanje bilo koje vrste,olaksacu ,jeste kupuju,sudije,valjaju se po zemlji,varaju,uefa je na njihovoj strani,patuljci su,ruzni su,barsa farsa,al opet brate milina bozja za oci.sta bi trebo gledat ova murinjova zatvaranja protivnika.kad to pozelim ja ispred zgrade opletem s penzionerima sahA.
guzicar jednom guzicar uvijek.
fixer

#3181 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Od vas toliko samo je par normalnih s kojima se moze komunicirati. Svi ostali ste za zaobici u sirokom luku. Skenderija :thumbup:
Momak je inteligentan i zdrav. Dva preduslova za normalnu komunikaciju. :thumbup:
Borej

#3182 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Borej »

skenderija04 wrote:Pocelo je da se kuha!!!!!!!!!! Naime iz Madrida stizu objasnjenja Mourinhove konferencije za stampu nakon prvog susreta polufinala lige smpiona. Da se prisjetimo, Mourinho je optuzio nekoliko sudija i Uefu da guraju Barselonu. Rekao je da je to "mozda" zato sto nose reklamu UNICEF na dresu. Izgleda da Mourinho nema nista protiv UNICEF-a ali spominjanje organizacije je indirektna prozivka. Prozvao je covjeka po imenu

SENES ERZIK

O ovom gospodinu iz Istambula pise sljedece u prezentaciji na stranici UEFE:

Nationality: Turkish
Date of Birth: 18 September 1942
Executive Committee member since: 1990
Current UEFA roles
Executive Committee (vice-president)
FIFA Executive Committee (member)
Club Licensing Committee (chairman)
Fair Play and Social Responsibility Committee (chairman)
Referees Committee (deputy chairman)
Professional Football Strategy Council (EXCO representative)
• A banker, a UNICEF project manager and a businessman at various stages in his career, Şenes Erzik studied Business and Economics at Bosphorus University and was appointed to the board of the Turkish Football Association (TFF) for the first time in 1977…...

vise o njemu na linku:
http://en.uefa.com/uefa/aboutuefa/organ ... index.html

Da li je gospodin Erzik "pocastio" R.Madrid i Mourinha nominacijom De Bleeckerea jednog sa Mouove crne liste?

Mozda Ultima Palabra ima pravo?
ja predlazem da murinjo ubuduce delegira suce, bar za utakmice njegovih klubova i da mu dodijele vishe prava u uefi ipak je on special one. cijeli svijet protiv njega, a on tako fin, cak nema nista niti protiv unicefa. "sportiste" bi prvo trebalo nauciti kako da se nose s porazima pa tek onda ostalo....
5 0 5

#3183 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:Od vas toliko samo je par normalnih s kojima se moze komunicirati
Jesi se razbudio? Hajde molim te odgovori mi na pitanja od juce. Ostao si mi to duzan. Bio si brz kad se pljuvalo i imao si puno energije ispravljajuci krive Drine, a na ovako jednostavna pitanja nemas odgovor. Ostavio sam ti i slike sa sastavima u zadnje 4 utakmice pa izaberi, ako ti sam nemas ideju.
Znaci, cilj je 0:3 ili 1:4 ili 0:2 (pa penali). Kako bi ti postavio igru i tim da postignes ovaj cilj?
fixer

#3184 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote:Od vas toliko samo je par normalnih s kojima se moze komunicirati
Jesi se razbudio? Hajde molim te odgovori mi na pitanja od juce. Ostao si mi to duzan. Bio si brz kad se pljuvalo i imao si puno energije ispravljajuci krive Drine, a na ovako jednostavna pitanja nemas odgovor. Ostavio sam ti i slike sa sastavima u zadnje 4 utakmice pa izaberi, ako ti sam nemas ideju.
Znaci, cilj je 0:3 ili 1:4 ili 0:2 (pa penali). Kako bi ti postavio igru i tim da postignes ovaj cilj?
Jesi naporan. Nisam ti ostao duzan od jucer, jer sam ti rekao da ti necu odgovoriti. Haj nadji negdje gdje sam ti ja rekao da cu ti odgovoriti, pa cu se onda fkt potruditi da odgovorim. Uglavnom, nemam volje da razmisljam, a barem to ne bi bilo problem. Sta god da sastavim mogu tvrditi da ce donijeti rezultat, a ti ne mozes to osporiti i obratno :-)
skafiskafsnjak

#3185 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

fixer vs ostali :D
fixer

#3186 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

L00d wrote:fixer vs ostali :D
Eto sad ispade da samo ja navijam za Real. :) Nema sta, svi protiv mene :) Sta sam ja? Murinho ovog foruma :D
Ma moj kume, ja se iskreno veselim svakom postu skenderije, pa cak i ako ne volimo isti tim. I nemam nista protiv, osim ljubomore, ako Barcelona osvoji sve. Pa bolji-bolji. Sta se tu moze. Ali ako im se krene jos u tome pomagat, pa rekao bi jednu protiv, pa taman bilo rijec o Realu.
5 0 5

#3187 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

@fixer:

Jasno mi je vec odavno da nemas volje da razmisljas. Draz rasprave i jeste u tome da postavis neku tezu koja se moze pokusati osporiti i analizirati. Zar ti ne bi bilo zanimljivije o tome spekulirati nego 3 dana silovati ovaj forum sa crvenim kartonom, sudijama, Alvesom, Pepeom i Mourinhom?
Ne volim pisati ovdje na osobnom nivou, i izvinjavam se unaprijed zbog toga, ali ipak cu ti reci. Mislim da ti ne znas mnogo o nogometu, i jos zalosnije, ni o klubu za koji tvrdis da navijas. Od tebe nisam nista naucio, niti pametno procitao na ovom forumu. Pored svega toga si jako plitak i predvidljiv. Znaci, apsolutno si beskoristan za raspravu.
fixer

#3188 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

505sCrtom wrote:@fixer:

Jasno mi je vec odavno da nemas volje da razmisljas. Draz rasprave i jeste u tome da postavis neku tezu koja se moze pokusati osporiti i analizirati. Zar ti ne bi bilo zanimljivije o tome spekulirati nego 3 dana silovati ovaj forum sa crvenim kartonom, sudijama, Alvesom, Pepeom i Mourinhom?
Ne volim pisati ovdje na osobnom nivou, i izvinjavam se unaprijed zbog toga, ali ipak cu ti reci. Mislim da ti ne znas mnogo o nogometu, i jos zalosnije, ni o klubu za koji tvrdis da navijas. Od tebe nisam nista naucio, niti pametno procitao na ovom forumu. Pored svega toga si jako plitak i predvidljiv. Znaci, apsolutno si beskoristan za raspravu.
:lol:
Nemoj majke ti. Ako mi ti kazes da ja ne znam mnogo, nema mi nista draze. Pa ti si u kratko vrijeme osporio bit sporta. Cuj probali. :D Kakva je to samo glupost bila. Da si javna licnost, ovo bi bilo shit of the year :)
sumirprimus

#3189 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sumirprimus »

pestopetica,nemoj djaba,pusti kraju.
bolji ce proc,ko izgubi ide kuci.the end.
argumenti ovdje nista ne znace,jednostavno imas ljudi koji se ne mogu pomirit sa porazom i to je to.

utorak,Next match
Competition: Champions League
Home team: FC Barcelona FC Barcelona
Visiting team: Real Madrid Real Madrid
Date: 03-05-11 Time: 20:45
Stadium: Camp Nou

ihhh,sta bude bice,uglavnom rijetki nece gledat :) :dance:
5 0 5

#3190 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: :lol:
Nemoj majke ti. Ako mi ti kazes da ja ne znam mnogo, nema mi nista draze. Pa ti si u kratko vrijeme osporio bit sporta. Cuj probali. :D Kakva je to samo glupost bila. Da si javna licnost, ovo bi bilo shit of the year :)
Dokazao si upravo sve sto tvrdim u predhodnom pisanju. I potvrdio si uz to, sto si sam za sebe rekao: Da nemas volje da razmisljas. Super, samo nastavi tako. Ja sam zavrsio sa tobom.
5 0 5

#3191 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

A love-hate relationship - how Jose Mourinho fell out with Barcelona

The Portuguese enjoyed happy times as an assistant at the Catalan club, but has become a despised figure at Camp Nou following a series of spats with his previous employers

“Barca, in my heart – today, tomorrow, and forever.” It may be hard to believe now, but those words were uttered by Jose Mourinho in 1997. The Portuguese stood alongside Bobby Robson on the balcony of the Generalitat [Catalunya’s government building] in the centre of the city and swore eternal love to the club, in front of thousands of Barcelona fans, through a loud microphone.

The Portuguese was starting out alongside Bobby Robson and would work for three more years at the Catalan club as assistant to coach Louis van Gaal. The Dutchman even let Mourinho take charge of some first-team games in the Copa del Rey as Mourinho cut his teeth on one of the football's most privileged benches.

Mourinho eventually left in 2000 to take up a full-time coaching role in Portugal, and in those early days at Uniao Leiria, when he began to impress with positive performances and results, he would joke to reporters that although things were going well, he wasn’t ready to coach Barca just yet. A return to Camp Nou was clearly in his plans, but surely even he could not have imagined the kind of return he will experience when he returns to the spiritual home of his former club tomorrow with Real Madrid.

So how did it come to this? The footballing world began to sit up and take notice of Mourinho in 2003, when the Portuguese led Porto to success in the UEFA Cup. A year later, he had achieved the unthinkable - a Champions League win with the unfancied Dragons. A move to Chelsea followed and the Londoners met Barca in a mouthwatering last-16 tie in the Champions League.

That’s where the relationship began to sour. After Barca's 2-1 first-leg win, Mourinho claimed then-coach Frank Rijkaard had spoken to referee Anders Frisk in the changing room at half-time. Frisk received death threats and decided to quit the game, while Mourinho incurred the wrath of Barca fans. Chelsea advanced to the quarter-finals at the expense of the Catalans, winning 4-2 in the second-leg, but for Mourinho it was the beginning of the end of a love story which had looked destined to enjoy a successful conclusion.

A year later, Barca and Chelsea met again in the last 16. This time, Barca won the first-leg at Stamford Bridge after Asier del Horno had been sent off for hauling down Lionel Messi close to the corner flag. Mourinho reacted angrily as he slammed Barca’s bright young star. “How do you say cheating in Catalan?” he said. “Barcelona is a cultural city with many great theatres and this boy has learned very well. He's learned play-acting.”

After a 1-1 draw saw Barca seal passage to the last eight, Mourinho moaned: “We have not seen two games where we had 11 players versus 11, so we have not seen Barcelona win against 11 - that's all I can say,” he said - sounds familiar.

Barca went on to win the competition, but the two teams met again in the group stages the following season. Mourinho felt no reason to complain after a 1-0 win at Stamford Bridge, but continued his feud with the Catalans following an entertaining 2-2 draw at Camp Nou two weeks later.

“I think it is not easy for a referee to be a referee when the players are diving minute after minute,” he said. “Frank Rijkaard is a lucky manager because his Barcelona stars are protected match after match.” Rijkaard’s time at Barca came to an end in 2008 following two trophyless seasons and then-club president Joan Laporta decided a change was necessary.

Mourinho was heavily tipped to take over and one newspaper even published his preferred starting XI. The Portuguese was considered, but Laporta took advice from Barca legend Johan Cruyff and decided against employing the Portuguese. The former Barca boss admitted Mourinho had been the “safe option”, but opted for current coach Pep Guardiola for football reasons.

“Barca have their own style that should be respected whenever a new coach is chosen. The team likes to control the game and to have the ball at our feet as our game play leads us to victory. Those that are suggesting other coaches for this team who have a very different style are completely wrong. No coach will ever come here that has a different belief to that.” That ruled out Mourinho.

The Portuguese moved to Inter instead, but found himself up against Barca four times in his second season at the Italian club. In the side's semi-final second-leg at Camp Nou, Mourinho was greeted with banners ridiculing him as 'the translator', alluding to his role under Robson, with whom he had begun working in Portugal as an interpreter in the early 1990s. Before the match, which Inter lost 1-0 but advanced to the final courtesy of a 3-2 aggregate win, Mourinho upset Barca again as he claimed the Catalans were obsessed with winning the Champions League at the home of their biggest rivals, Real Madrid - the venue of the 2010 final.

“It’s an obsession you can see and feel. I was here in 1997 and I lived a Copa del Rey final at the Bernabeu between Real Betis and Barca. It seemed like we had won the World Cup. To have a Catalan flag in the Bernabeu is an obsession. It’s anti-Madridismo."

Now, Mourinho has been reported to UEFA by Barcelona following his hugely controversial comments after last week’s 2-0 defeat to the Catalans in the first leg of the teams’ Champions League semi-final, when he claimed Guardiola’s side receive favourable refereeing decisions from European football’s governing body and questioned the club’s agreement with Unicef. But standing on the balcony of the Generalitat in 1997, with that very same Copa del Rey in his hands, he declared his undying affection for Barca. There’s a fine line between love and hate.

http://liten.be//BB5Z7

Guardiola tells Barca to finish job against Real
al_akhisari

#3192 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by al_akhisari »

...guus hiding :thumbup: tako to radi gospodin, covjek od znanja i javna osoba :thumbup: valjda ce i gospodinu bahatom jednom doci iz gu.ce u glavu :dance:

...pred nama je jos jedna utakmica; nadam se igrom bolja nego prethodne, sto ce opet sigurno najvise zavisiti od postavke rm ( sobzirom da barci ne treba nista i da nisu prinudjeni napadati, dok realu samo napad odgovara ); pitanje je kako ce bahati narcis :D postaviti igru ( pogotovo uzevsi u obzir cinjenicu da nema pepea )...po mom skromnom sudu, ovaj put ce odstupiti od taktike sa 3 zadnja vezna i odluciti se za nesto ofanzivniju igru ( defanzivnija i ne moze biti od prethodnih :D ), a razloge pripisujem i ogorcenju vecine navijaca rm, predstavama i kukavicjom taktikom u ogledima s barcom ( bez obzira na umjesnost jm u oblasti manipulacije, mislim da vise ne bio mogao uspjesno skretati paznju sa ociglednih i pravih uzroka )...uglavnom, nadam se jos jednoj pobjedi barce i osvajanju naslova lp
Alpha

#3193 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Alpha »

Nijedan od zadnja 3 el classica nije bio nešto posebno, a nevjerujem da će i ovaj jer nema ni Pepea, ni Ramosa, kao ni Mourniha na klupi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3194 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

Mislim da je najbolje da sMorinjo lično probere sudije za utorak :D ...ako ne bude tako već vidim iste priče kad ispadnu :-)
fixer

#3195 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
Ja se nadam da ce u iducoj utakmici Madrid ici na pobjedu od prve minute pa da napokon vidimo sta mogu sve te silne zvijezde iz oba tima. Od onog proslogodisnjeg El Clasica nismo se bas nagledali lijepog fudbala, mada je bilo uzbudljivo u sve 3 utakmice. La Liga je bila ok, nista posebno, finale kupa je bilo lijepo za gledati. Mogla je lopta uci u bilo ciji gol, usla je u Barcelonin. Ako ne mogu dati gol u 2 sata igranja onda i ne zasluzuju pehar. Madridjani odlicno odigrali, to sto su igrali. Zadnja utakmica, za mene nista nije tu bilo kontraverzno, sigurno ne u onolikoj mjeri koliko Mourinho hoce pokazati. Necu se lijepiti na tu pricu.

Opet, bilo bi super da Madrid pokaze sta zna, pa i ako izgube ili pobjede, bar znaju da su probali. Ako ostanu doslijedni ovoj strategiji, onda i ne zasluzuju prolaz dalje, sto se mene tice. Ovaj zadnji El Clasico, mogao bi zatvoriti krug na isti nacin na koji je i poceo. A to je onih preslatkih 5:0. Tad je bar Madrid probao igrati svoju igru. I ako nisu nikad dosli na red. Ali, bar su probali. Pozitivno je da ce Carvallo igrati, a srecom Pepe i Ramos ne.

Jedno pitanje, Morhino je kaznjen sa crvenim kartonom. Da li to znaci da ce njegov pomocnik postaviti (svoju) igru, ili ce to ipak napraviti Mourinho (prije utakmice), a on samo sprovesti. Ako je ovo prvo u pitanju, mogla bi utakmica izgledati puno svjezije.
Znalacki :)
fixer

#3196 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3197 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

Jesi to namontiro fixer :D
fixer

#3198 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

rashtiman wrote:Jesi to namontiro fixer :D
Aha. U Paintu ne znam raditi :D
Neko ce reci iso na loptu pa zakasnio. A zamah oko sekundu :D Sto nije isao postaviti nogu, ranije bi dosao :D
fidoremilienko

#3199 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

Ja očekujem dobru tekmu, i pobjedu RMD-a, ali ne i prolaz. 8-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3200 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

pošto ne znam ništa o fudbalu reko da lupam bezze :D pa nađoh mišljenje negog švicarskog anonimusa :lol: ša' će Švicarci...Ćiro se na njima učio zanatu :lol:
Ottmar Hitzfeld

"Mourinho je arogantan i neotesan, narušio je ugled Reala"

Osude taktike, ali i ponašanja trenera Real Madrida Josea Mourinha nakon poraza u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka od Barcelone (2-0) dolaze sa svih strana.

Posljednji koji je žestoko kritikovao portugalskog stručnjaka je švicarski selektor Ottmar Hitzfeld, čovjek koji je, kao i Mourinho, osvojio Ligu prvaka s dva različita kluba (Borussia Dortmund i Bayern).

"Mourinhova destruktivna igra ne odgovara kraljevima iz Madrida. To je prava sramota za Real, narušen je ugled legendarnog kluba", izjavio je Hitzfeld za Kicker.

Kritikovao je potom Mourinhove napade na sudiju Wolfganga Starka, a izjavama kako Barcelona ima popust kod sudija zbog povezanosti s UNICEF-om, Portugalac je, smatra Hitzfeld, prešao granicu. No, njemački stručnjak istovremeno tvrdi da ga ponašanje kolege iz Reala nije previše iznenadilo.

"Viđao sam ga na sastancima koje je organizovala UEFA. Ponašao se arogantno, nedodirljivo, stalno je u ustima imao žvakaću gumu, djelovao je pomalo neotesano", dodao je Hitzfeld.
Locked