Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
_Reds_

#3176 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

BadBoy wrote:
Qler wrote:danas je premija kad imas tel kojem baterija traje dva dana. Sjecam se da sam sa Sony j70 otisao na exkurziju 7 dana bez punjaca, jos se u busu igrao onih majmuna sto se gadjaju bananama :) sad na N8 baterija traje dva dana haman pa u minutu. Doduse wi-fi je uvijek upaljen, 3G, i fm transmitter u autu...
Pa dobro teško je očekivati da moderna čudovišta sa dual core procesorima i 1GB memorije, a da ne spominjemo HD rezolucije i ogromne displeje ne troše više od starih telefona koji su bili samo telefoni. Kad se usporedi napredak hardware-a i tehnologija baterije - baterije praktično tapkaju u mjestu. Još uvijek se čeka veća revolucija u tehnologiji baterija, do tada puniti telefon svaku noć i to je to.
Pa tapka tu gdje tapka. Koliko laptop drzi bez struje ??

Sadasnjsi telefoni su postali po performansama vrlo blizu laptopima. Btw, i da bateriju traju 7 dana, vi bi nasli nesto novo ne sumnja, ostalom svi vi napredni korisnici, neka vam bude navika kad krenete na spavanje, stavite telefon da se puni, uostalom oni kojima telefon uvjek treba, imaju i rezervnu uvijek negdje.

Ili ako vec hocete telefon, nabavite samo telefon, i trajace vam baterija 7 dana, a ne neki ultra cool smarthphone, koji nema sta ne radi, i jos ocekuju da ne trosi energiju za to sto radi.
Lucazode

#3177 Re: Android OS

Post by Lucazode »

_Reds_ wrote:
plejka2 wrote:
zaritisinebrute wrote:Imam Samsung Galaxy Google Nexus (ili kago god vec da mu je ime) i baterija mi traje jedva dan ako ga koristim ono sms, internet, aplikacije (mahom fejs i twitter) ... je li to normala ili ipak nesto drugo ... ????
normala.nemoj koristit nikako wireless a prije toga narokaj bateriju pa ces vidjet koliko ce da traje.npr na s2 galaxiju traje 2 dana uz umjereno koristenje neta i sl....
Sa stock androidom i koristenje igrica i wirelessa i ne moze vise od dana, ako hoce da prilagodis telefon sebi onda nadjes custom rom koji odgovara najvise tvojim navikama.

Za ono gore imas pp.
I grdno ćeš se razočarat, u uz to si u mogućnosti ako se zaletiš da zbog nepažnje brickuješ tel.
Najbolji je stock ROM ne može me niko uvjeriti u drugačije. Promijenio sam brat bratu više od 5 romova i mogao bi napisat 10 strana zašto ti romovi ne valjaju ali ukratko:
Developeri kroz te romove implementiraju stvari koje misle da su najbitnije, tj rade "Strip" stock adroida i ostavljaju osnovno. Ubacuju UI skinove drugih telefona, kao što je HTC, Xperia itd, što rezultira sa milion bagova. Takvi romovi su puni stvari poput "force close" i "wait application to respond" ...

Neki od romova koje sam probao...

Froyobread 2.2.9 V023b: Tečan prilikom skorolanja menija, aplikacije stabilne dok je skrolanje browserom kriza. Zapinje svako malo. Da bi na kraju mi totalno softwer zaštopao wifi, nisam se mogao konektovat ni na jednu mrežu. Što mu je jedan od velikih mana.
Froyobread 2.2.9 V025b: Tečan u svakom pogledu, skrolanje menija, skrolanje browsera, pinch to zoom odličan ali... :D
Wifi totalno nestabilan, sad ga ima sad nema. Baterija jedva traje 9 sati uz umjereno korištenje, ikona baterije ne prikazuje činjenično stanje (prikazuje 10% a u postavkama ostalo više od 70%) , prilikom završetka poziva se ušlagira, treba mu minut da dođe sebi. :-)

Hackdorid: Prilično stabilan, skrolanje tečno, prima većinu aplikacija, istalacije preko 15 megabajta zavrašavaju se laganjem sistema. Treba mu vječnost da pristupi memorijskoj kartici, i još jedan od mene da ne dužim

Ginger DX: Pozitivno sam iznenađen od prve minute. Poslije bijega sa froya ovo se činilo kao osvježenje dok nisu problemi počeli sa skrolanjem kroz menije. Iznenadna gašenja praćena famoznim "force close", vječnost da se otvori Opera i manje zahtjevne stvari poput Gmaila...

Poenta je da custom rom nabacuješ samo i samo ako ti trenutni sistem ima ozbiljnih ograničenja. Tipa imaš Eclair koji muči korisnike sa distrubucijom aplikacija i želiš da pređeš na drugi gdje možeš upravljat istim na memorijskoj kartici...
Baterija ti kratko traje, jarane meni baterija ne može trajat na C.Romovima ni 5 sati kad ga pritisnem sa YouTube, sa torrentom, sa sinhronizacijom maila, sa surfanjem :-) I kasnije opet skontam"dobro je izdržao ovoliko šta mu radim"
Stock romovi su meni lično beton, stabilni u svako pogledu +sad će ti doći (ako je foun planiran) ICS i imaćeš puno veću kontrolu pozadinskih aplikacija i ostalih sistemskih procesa što bi trebalo produžiti život baterije. Ako se ipak odlučiš za instalaciju C.Roma moj ti je savjet prethodno dobro iščitaj šta sve moraš uraditi, i gledaj turorijale na Tubu jedno 5 dana. Sretno.
_Reds_

#3178 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Vecina ROM-ova se razvija, ako imaju neke probleme, ukazes onome koji je razvijao taj forum na XDA forumu, i ljudi poprave greske.

KA18 ROM koji koristim ja trenutno za NEO V je meni odlican, neuporedivo bolji, od stock-a, baterija traje minimalno duplo vise, telefon je brzi, moze se overclocovati, igrice rade bolje, ima podrsku sa usb memoriju, itd i dr.

Dakle ako je tebi bolji stock ti kotisti stock, i to je to. Vecini naprednijih korisnika nije, i eto.

I sansa da unistis telefon je u promilima, ili cak i manja. XDA forum, i sve imas, dalje ne trebas.
burekodsira

#3179 Re: Android OS

Post by burekodsira »

slazem se s tobom @Lucazode
zato ja svoj stock rom rootovan "sakatim" po svojoj zelji i ubacujem ono sta mi je merak. za to mi nije potreban custom rom. nema vece gotive :thumbup:
Quaresma

#3180 Re: Android OS

Post by Quaresma »

koji je onaj samsung scumbag, na aosp romu mi zauzece oko 100 mb ram memorije :x
Lucazode

#3181 Re: Android OS

Post by Lucazode »

_Reds_ wrote:Vecina ROM-ova se razvija, ako imaju neke probleme, ukazes onome koji je razvijao taj forum na XDA forumu, i ljudi poprave greske.

KA18 ROM koji koristim ja trenutno za NEO V je meni odlican, neuporedivo bolji, od stock-a, baterija traje minimalno duplo vise, telefon je brzi, moze se overclocovati, igrice rade bolje, ima podrsku sa usb memoriju, itd i dr.

Dakle ako je tebi bolji stock ti kotisti stock, i to je to. Vecini naprednijih korisnika nije, i eto.

I sansa da unistis telefon je u promilima, ili cak i manja. XDA forum, i sve imas, dalje ne trebas.
Nemoj me pogresno shvatit drug. Nisam te citirao zbog "ja sam u pravu ti nisi" vec da istaknem gluposti koje developeri (vecini slucajeva djeca)rade. Sustina je u tome da dobijes duzi vijek baterije na ustrb stabilnosti, ili vec cega...Svaki taj custom Rom ima svoje "prons and cons". Tako ti je i sa stockom. Stim da na stock ne gubis gararanciju i ne mozes briknut tel. Nisam probao iOS ali meni je licno Android smece od OS-a kojeg je Google progurao na"misice":-)

Sent from my X8 using Tapatalk 2
sani__17

#3182 Re: Android OS

Post by sani__17 »

ljudi kupio sam kineski telefon dapeng a 850 koji je android i od prvog dana kad sam ga kupio kad ga zakljucam gasi mi se :x !!e da li neko zna jel to moze biti do android sistema ili je neki kvar u telefonu??ako je do sistema da li neko zna uraditi sistem i kolko bi to kostalo????? Model:Dapeng A8500 GPS WIFI TV 5.0" Quadband Android 2.2 CPU:Media Tek MTK6516 460MHz+280MHz ·512MB ROM+256MB RAM extend to 32GB!!! :-? unaprijed hlava na razumjevanju!!!
Edinho2011

#3183 Re: Android OS

Post by Edinho2011 »

sani__17 wrote:ljudi kupio sam kineski telefon dapeng a 850 koji je android i od prvog dana kad sam ga kupio kad ga zakljucam gasi mi se :x !!e da li neko zna jel to moze biti do android sistema ili je neki kvar u telefonu??ako je do sistema da li neko zna uraditi sistem i kolko bi to kostalo????? Model:Dapeng A8500 GPS WIFI TV 5.0" Quadband Android 2.2 CPU:Media Tek MTK6516 460MHz+280MHz ·512MB ROM+256MB RAM extend to 32GB!!! :-? unaprijed hlava na razumjevanju!!!
:shock: Kud bas to nadje da kupis, to je vjerovatno neka greska na telefonu !
Urban B.

#3184 Re: Android OS

Post by Urban B. »

Eh ovako ljudi treba mi mala pomoc,hocu moji da kupe telefon kao poklon do nekih 300KM,sad mi treba neka vasa preporuka,pozeljno je touch screen :D
ako imate kakvih ideja pisite a moze i mjesto gdje da se kupi :D
hvala
neo7

#3185 Re: Android OS

Post by neo7 »

dodas jos 50KM i kupis galaxy ace, extra za poklon :)
Lucazode

#3186 Re: Android OS

Post by Lucazode »

Uvijek je "dodaj jos":-D Pogledaj SE Xperia mini, ima sve a i planiran je za nju ICS.

zateznistub

#3187 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Lucazode wrote:Uvijek je "dodaj jos":-D Pogledaj SE Xperia mini, ima sve a i planiran je za nju ICS.

Ma daj, to je za djecu do 6 godina starosti. Moja cerkica ga ima. igracka. i otkud ti da je za nju ICS kad jaci telefoni nemaju ICS?
Quaresma

#3188 Re: Android OS

Post by Quaresma »

zateznistub, svi SE telefoni iz 2011 su dobili ICS ;)
zateznistub

#3189 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Quaresma wrote:

Ozbiljno? Sorry ne znadoh, a zasto onda cerkicin x10 mini nije?
Lucazode

#3190 Re: Android OS

Post by Lucazode »

zateznistub wrote:
Lucazode wrote:Uvijek je "dodaj jos":-D Pogledaj SE Xperia mini, ima sve a i planiran je za nju ICS.

Ma daj, to je za djecu do 6 godina starosti. Moja cerkica ga ima. igracka. i otkud ti da je za nju ICS kad jaci telefoni nemaju ICS?

Baš mu zato i preporučujem. Bolji od Ace-a za klasu ako zanemarimo veličinu displaya: 720p, jači procesor, brdo rama...
Planned upgdare to: ICS
zateznistub

#3191 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Lucazode wrote:
zateznistub wrote:

Baš mu zato i preporučujem. Bolji od Ace-a za klasu ako zanemarimo veličinu displaya: 720p, jači procesor, brdo rama...
Planned upgdare to: ICS
Sorry, tek sad vidjeh da ne govorimo o istim telefonima. Ovaj tvoj je ipak bolji, mada dimenzijama tu negdje. Nekako ne mogu da zamislim musko sa onako malim telefonom u ruci, ali o ukusima ne vrijedi...
Lucazode

#3192 Re: Android OS

Post by Lucazode »

Quaresma wrote:

Galaxy će bit oko 1.200 :roll: Naginjem na HTC, djeluje mi zrelije i jeftinije :D
Quaresma

#3193 Re: Android OS

Post by Quaresma »

zateznistub wrote: Ozbiljno? Sorry ne znadoh, a zasto onda cerkicin x10 mini nije?
ne znam koji je u tebe mini, jer vec ima par takvih verzija
Urban B.

#3194 Re: Android OS

Post by Urban B. »

Bas jucer sam gledao samsung ace i najvjerovatnije da ce se on i kupiti,ja imam galaxy s pa nekako najvise gotivim ove samsung telefone :D
i naravno hvala vam :D
Chuckie

#3195 Android OS

Post by Chuckie »

Ti s konja na magarca?

Sent from my iPhone using Tapatalk
zateznistub

#3196 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Quaresma wrote:
zateznistub wrote: Ozbiljno? Sorry ne znadoh, a zasto onda cerkicin x10 mini nije?
ne znam koji je u tebe mini, jer vec ima par takvih verzija
upravo kako sam napisao xperia x10 mini. doduse malo stariji od ovoga koji pominje @lucazode
Urban B.

#3197 Re: Android OS

Post by Urban B. »

Chuckie wrote:Ti s konja na magarca?

Ne kupujem ja sebi telefon,ovo ide kao poklon :D
Moj sljedeci ce sigurno da bude neka bolja varijanta ovog sad sto imam,neki galaxy s 3 :D
Quaresma

#3198 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Chuckie wrote:Ti s konja na magarca?

Ma hoce reci da ga vise podsjeca ace na iphone :D

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Chuckie

#3199 Android OS

Post by Chuckie »

Haha mora da je to.

staradis

#3200 Re: Android OS

Post by staradis »

staradis wrote:Imam galaxy ace i postao je uzasno spor,da li imate savjete kako ovo podesiti.

Vodim racuna o aplikacijama i ramu ali je opet spor do bola.

Dobio sam savjet da formatiram sd card i da telefon vratim na fabricke postavke.
Ako nekome bude trebalo da zna,uradio backup telefona ,resetovao ga na fabricke postavke i poslije uradio update na zadnji software :dance: :dance: radi odlicno.
Post Reply