_Reds_ wrote:plejka2 wrote:zaritisinebrute wrote:Imam Samsung Galaxy Google Nexus (ili kago god vec da mu je ime) i baterija mi traje jedva dan ako ga koristim ono sms, internet, aplikacije (mahom fejs i twitter) ... je li to normala ili ipak nesto drugo ... ????
normala.nemoj koristit nikako wireless a prije toga narokaj bateriju pa ces vidjet koliko ce da traje.npr na s2 galaxiju traje 2 dana uz umjereno koristenje neta i sl....
Sa stock androidom i koristenje igrica i wirelessa i ne moze vise od dana, ako hoce da prilagodis telefon sebi onda nadjes custom rom koji odgovara najvise tvojim navikama.
Za ono gore imas pp.
I grdno ćeš se razočarat, u uz to si u mogućnosti ako se zaletiš da zbog nepažnje brickuješ tel.
Najbolji je stock ROM ne može me niko uvjeriti u drugačije. Promijenio sam brat bratu više od 5 romova i mogao bi napisat 10 strana zašto ti romovi ne valjaju ali ukratko:
Developeri kroz te romove implementiraju stvari koje misle da su najbitnije, tj rade "Strip" stock adroida i ostavljaju osnovno. Ubacuju UI skinove drugih telefona, kao što je HTC, Xperia itd, što rezultira sa milion bagova. Takvi romovi su puni stvari poput "force close" i "wait application to respond" ...
Neki od romova koje sam probao...
Froyobread 2.2.9 V023b: Tečan prilikom skorolanja menija, aplikacije stabilne dok je skrolanje browserom kriza. Zapinje svako malo. Da bi na kraju mi totalno softwer zaštopao wifi, nisam se mogao konektovat ni na jednu mrežu. Što mu je jedan od velikih mana.
Froyobread 2.2.9 V025b: Tečan u svakom pogledu, skrolanje menija, skrolanje browsera, pinch to zoom odličan ali...
Wifi totalno nestabilan, sad ga ima sad nema. Baterija jedva traje 9 sati uz umjereno korištenje, ikona baterije ne prikazuje činjenično stanje (prikazuje 10% a u postavkama ostalo više od 70%) , prilikom završetka poziva se ušlagira, treba mu minut da dođe sebi.
Hackdorid: Prilično stabilan, skrolanje tečno, prima većinu aplikacija, istalacije preko 15 megabajta zavrašavaju se laganjem sistema. Treba mu vječnost da pristupi memorijskoj kartici, i još jedan od mene da ne dužim
Ginger DX: Pozitivno sam iznenađen od prve minute. Poslije bijega sa froya ovo se činilo kao osvježenje dok nisu problemi počeli sa skrolanjem kroz menije. Iznenadna gašenja praćena famoznim "force close", vječnost da se otvori Opera i manje zahtjevne stvari poput Gmaila...
Poenta je da custom rom nabacuješ samo i samo ako ti trenutni sistem ima ozbiljnih ograničenja. Tipa imaš Eclair koji muči korisnike sa distrubucijom aplikacija i želiš da pređeš na drugi gdje možeš upravljat istim na memorijskoj kartici...
Baterija ti kratko traje, jarane meni baterija ne može trajat na C.Romovima ni 5 sati kad ga pritisnem sa YouTube, sa torrentom, sa sinhronizacijom maila, sa surfanjem

I kasnije opet skontam"dobro je izdržao ovoliko šta mu radim"
Stock romovi su meni lično beton, stabilni u svako pogledu +sad će ti doći (ako je foun planiran) ICS i imaćeš puno veću kontrolu pozadinskih aplikacija i ostalih sistemskih procesa što bi trebalo produžiti život baterije. Ako se ipak odlučiš za instalaciju C.Roma moj ti je savjet prethodno dobro iščitaj šta sve moraš uraditi, i gledaj turorijale na Tubu jedno 5 dana. Sretno.