Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
broj dva

#3176 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Da li vam je gospodin Osmanagic ponudio neke dokaze za postojanje 4 najvece i najstarije piramide na planeti ?
Da li vam je gospodin Osmanagic ponudio dokaze o tome da graditelji piramida poticu iz sazvjedzja Plejada ?
Da li vam je gospodin Osmanagic ponudio neke dokaze o "ljekovitoj radijaciji" u "piramidi" ?
Ili se i dalje sve svodi na "ima tu nesto" i alternativno "ako moze Medjugorje mogu i piramide" te "kome smeta jako Visoko/ko ne zeli novce od turizma" ?
zforumas

#3177 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zforumas »

broj dva wrote: 08/10/2020 09:06 Da li vam je gospodin Osmanagic ponudio neke dokaze za postojanje 4 najvece i najstarije piramide na planeti ?
Da li vam je gospodin Osmanagic ponudio dokaze o tome da graditelji piramida poticu iz sazvjedzja Plejada ?
Da li vam je gospodin Osmanagic ponudio neke dokaze o "ljekovitoj radijaciji" u "piramidi" ?
Ili se i dalje sve svodi na "ima tu nesto" i alternativno "ako moze Medjugorje mogu i piramide" te "kome smeta jako Visoko/ko ne zeli novce od turizma" ?
Pa zar ne vidis crvena slova i kolicinu uzvicnika? Zar ti nije dovoljno?
broj dva

#3178 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

zforumas wrote: 08/10/2020 09:23
broj dva wrote: 08/10/2020 09:06 Da li vam je gospodin Osmanagic ponudio neke dokaze za postojanje 4 najvece i najstarije piramide na planeti ?
Pa zar ne vidis crvena slova i kolicinu uzvicnika? Zar ti nije dovoljno?
U pravu si, do mene je. Velika crvena slova i tri uzvicnika, trebalo mi je odmah biti jasno :D
EmirTr

#3179 Re: Bosanska dolina piramida

Post by EmirTr »

Nije nijedno od toga. Doduše nisam to ni pitao. A izgleda da nisi ni ti ni pročitao šta sam napisao ( "zamolio za razgovor da pitam šta mi nije jasno" / "nisam decidno ni za ni protiv" ) a izgleda da nisi ni pogledao video. Možemo i tako komentarisati ali iskreno bezveze je. Ne vidim razloga za to. Ja pitao za sebe. Amaterska pitanja. Možda neko ima ista pitanja pa ako ga zanima neka pogleda. I to sam napisao prije. Ne spominjem Međugorje. Ne spominjem turizam. Ne promovišem ništa. Ne osuđujem ništa. Pomislio da možda mogu dati doprinos ovoj temi. Jednostavno.
Škobo Habu

#3180 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Škobo Habu »

EmirTr wrote: 08/10/2020 15:07
Nije nijedno od toga. Doduše nisam to ni pitao. A izgleda da nisi ni ti ni pročitao šta sam napisao ( "zamolio za razgovor da pitam šta mi nije jasno" / "nisam decidno ni za ni protiv" ) a izgleda da nisi ni pogledao video. Možemo i tako komentarisati ali iskreno bezveze je. Ne vidim razloga za to. Ja pitao za sebe. Amaterska pitanja. Možda neko ima ista pitanja pa ako ga zanima neka pogleda. I to sam napisao prije. Ne spominjem Međugorje. Ne spominjem turizam. Ne promovišem ništa. Ne osuđujem ništa. Pomislio da možda mogu dati doprinos ovoj temi. Jednostavno.
Pa što onda video-interwiew sa Semirom?

Kao da ovakve vrste video-uradaka nema na stotine po YouTube?
broj dva

#3181 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

EmirTr wrote: 08/10/2020 15:07
Dobio sam utisak da ste proveli skoro cjeli dan tamo (ili makar mnogo duze od trajanja videa) i rekoh mozda ste dobili neke informacije iz prve ruke.
Nadam se da mozete shvatiti skepsu prema Semirovim tvrdnjama. Dao bi svoju ljevu ruku da te piramide postoje, bio bi to neprocjenjiv doprinos razumjevanju istorije covjecansta i preporodilo bi BiH sto se tice turizma i ekonomije.
Samo je problem sto tako radikalne tvrdnje zathejvaju izuzetne dokaze a Semir ne nudi nista osim price vec evo deceniju.
Edit - mogu vam i malo zamjeriti nedostatak kritickih pitanja - recimo kada je izjavio da su piramide gradjene na svih 6 kontinenata - to je znanje koje samo on posjeduje jer niko nije vidio nikakve piramide na Juznom i Sjevernom polu, mogli ste ga tu malo pritisnuti i traziti detalje.
Henry Chinaski

#3182 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Henry Chinaski »

Bio sam u parku. Da ne ulazim u raspravu o piramidama, park je lijepo zamišljen, napravljen sa ograničenim budžetom i nadam se da će na kraju dobiti svoj pravi sjaj. Trenutno prilično zadovoljava svoju svrhu, a to je da bude mjesto na kojem se stvarno možete opustiti. Trebalo bi da bude poput nekog japanskog vrta gdje je sve napravljeno da smiruje i opušta samo što ima grugačiju filozofiju. Bilo mi je potpuno nevažno da li piramida postoji i da li tuneli liječe. Ako će ljudi dolaziti da se opuštaju zbog vjerovanja u piramidu, to mi je ok. Zvanična arheološka zajednica to neće priznati i svi su sretni.
EmirTr

#3183 Re: Bosanska dolina piramida

Post by EmirTr »

Škobo Habu wrote: 08/10/2020 15:20
Pa što onda video-interwiew sa Semirom?

Kao da ovakve vrste video-uradaka nema na stotine po YouTube?
Ma ima mnogo boljih uradaka ovo što ja radim je amaterski. Nego uopšte na svom kanalu snimam ono što mi se dešava, nekad dobru hranu, nekad auta, jednom mi drug pozajmio Caprija starog kao i ja, pa kako sam preležao koronu i tako, snimam ono što doživljavam, sad ovo bilo na redu i ja snimio. Ugledao ovu temu i kontam možda nekome bude zanimljivo. Ništa posebno.
broj dva wrote: 08/10/2020 15:24
Dobio sam utisak da ste proveli skoro cjeli dan tamo (ili makar mnogo duze od trajanja videa) i rekoh mozda ste dobili neke informacije iz prve ruke.
Nadam se da mozete shvatiti skepsu prema Semirovim tvrdnjama. Dao bi svoju ljevu ruku da te piramide postoje, bio bi to neprocjenjiv doprinos razumjevanju istorije covjecansta i preporodilo bi BiH sto se tice turizma i ekonomije.
Samo je problem sto tako radikalne tvrdnje zathejvaju izuzetne dokaze a Semir ne nudi nista osim price vec evo deceniju.
Edit - mogu vam i malo zamjeriti nedostatak kritickih pitanja - recimo kada je izjavio da su piramide gradjene na svih 6 kontinenata - to je znanje koje samo on posjeduje jer niko nije vidio nikakve piramide na Juznom i Sjevernom polu, mogli ste ga tu malo pritisnuti i traziti detalje.
Bio sam oko 6 sati, ali intervju je trajao 25 minuta, a ostatak vremena me je doktor pozvao da se uključim sa jednom grupom i obidjem park.
A to za pitanja se mogu složiti, vjerujem da je bilo zanimljivijih pitanja od mojih, ali za prvi dolazak sam ovo uspio smisliti. Drugi put će biti bolje. :thumbup:
Henry Chinaski wrote: 08/10/2020 15:37 Bio sam u parku. Da ne ulazim u raspravu o piramidama, park je lijepo zamišljen, napravljen sa ograničenim budžetom i nadam se da će na kraju dobiti svoj pravi sjaj. Trenutno prilično zadovoljava svoju svrhu, a to je da bude mjesto na kojem se stvarno možete opustiti. Trebalo bi da bude poput nekog japanskog vrta gdje je sve napravljeno da smiruje i opušta samo što ima grugačiju filozofiju. Bilo mi je potpuno nevažno da li piramida postoji i da li tuneli liječe. Ako će ljudi dolaziti da se opuštaju zbog vjerovanja u piramidu, to mi je ok. Zvanična arheološka zajednica to neće priznati i svi su sretni.
I ja vjerujem u takav scenario, i slažem se da je u vrtu / parku lijepo i opuštajuće. Zanimljivo je da je parking besplatan a takođe i park. Koliko sam vidio plaća se samo ulaz u tunele.
avenija

#3184 Re: Bosanska dolina piramida

Post by avenija »

Bio sam opet, fasiniran sam energijom u tunelima , jednostavno ta mirnoca, to sve, umiri covjeka, uklesani znakovi na kamenu su dokaz da je tu nesto bilo daaavno. Mnogo je naroda pogotovo iz Srbije.
Helikopter

#3185 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Helikopter »

Sta ima veze i ako nema autenticnih BH Piramida, Gospodin. Osmanagic ce ih ako treba izmisliti, prokopati, izgraditi i pokriti, koliko ih god bude potrebno :lol: :thumbup: :bih:
thekupus

#3186 Re: Bosanska dolina piramida

Post by thekupus »

Valter+ wrote: 03/12/2020 01:01
joint union wrote: 28/07/2020 14:51 Evo jedan primjer kako i glupi Ameri (kao i glupi Bosanci) varaju posten svijet, garant je Sem to tamo i naucio:

https://www.nationalgeographic.co.uk/tr ... fo-tourism
Nemas poima o arheologiji a napadas Sema.Treba valjda da smo samo poznati po ratu i masakrima.
Imaš li ti pojma o arheologiji?
thekupus

#3187 Re: Bosanska dolina piramida

Post by thekupus »

Valter+ wrote: 03/12/2020 02:07
thekupus wrote: 03/12/2020 01:48
Nemas poima o arheologiji a napadas Sema.Treba valjda da smo samo poznati po ratu i masakrima.
Imaš li ti pojma o arheologiji?
Ne blatim covjeka koji se time bavi i nastoji da BiH nije samo poznata po ratu.
Dakle treba da bude poznata po prevarama? Pored toliko stvarnih ljepota, prirodnih i historijskih, trebaju nam laži?
thekupus

#3188 Re: Bosanska dolina piramida

Post by thekupus »

Valter+ wrote: 03/12/2020 02:40
Nije nikakva prevara amerikanci su dolazili i gledali.Nivo kisika je veci unutra nego napolju to su mjerili i jos neke stvari.Predpostavlja se da je to iscezla civilizacija Maja.Bilo na americkoj televiziji.
Američkih televizija ima svakakvih. Kažem ti kao neko ko ima završava drugi magistarski iz arheologije, mani se tih gluposti. To je priča za glupe i naivne. Kakve Maje, ne mogu da vjerujem šta pišeš. Čovjek mora biti baš neobrazovan da u to povjeruje.
thekupus

#3189 Re: Bosanska dolina piramida

Post by thekupus »

Valter+ wrote: 03/12/2020 02:56
thekupus wrote: 03/12/2020 02:42
Valter+ wrote: 03/12/2020 02:40
Nije nikakva prevara amerikanci su dolazili i gledali.Nivo kisika je veci unutra nego napolju to su mjerili i jos neke stvari.Predpostavlja se da je to iscezla civilizacija Maja.Bilo na americkoj televiziji.
Američkih televizija ima svakakvih. Kažem ti kao neko ko ima završava drugi magistarski iz arheologije, mani se tih gluposti. To je priča za glupe i naivne. Kakve Maje, ne mogu da vjerujem šta pišeš. Čovjek mora biti baš neobrazovan da u to povjeruje.
Ako ovi americki arheolozi lazu onda lazem i ja.Jesi li bio tamo ?
To koga su oni tebi predstavili kao stručnjaka (ili na tom kanalu) je vrlo upitno.

Jesam. Pisao sam i ovdje detaljno zašto se ne radi o piramidi sa naučne i sa logičke strane. Pogledaj zadnjih par stranica, nedavno sam quotao to.
broj dva

#3190 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

avenija wrote: 25/11/2020 13:52 Bio sam opet, fasiniran sam energijom u tunelima , jednostavno ta mirnoca, to sve, umiri covjeka, uklesani znakovi na kamenu su dokaz da je tu nesto bilo daaavno. Mnogo je naroda pogotovo iz Srbije.
O kojoj vrsti energije se radi ? Kako se mjeri, izrazava...Ili se radi o «energiji kristala» i dobrim vibracijama.
joint union

#3191 Re: Bosanska dolina piramida

Post by joint union »

joint union wrote: 28/07/2020 14:51 Evo jedan primjer kako i glupi Ameri (kao i glupi Bosanci) varaju posten svijet, garant je Sem to tamo i naucio:

https://www.nationalgeographic.co.uk/tr ... fo-tourism
I po ćevapima. A gdje vidiš da ga napadam?
Point.

#3192 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Point. »

Ma najbolje pišamo i omložavamo sami sebe. Nikome ni iz džepa ni u džep, Semir u svom svijetu pokušava napraviti neku priču, malo pozitive, turisti se privlače, koja para se i potroši, da malo i Visočki poduzetnici zaradr al eto ne valja nam ni to. Još se nije rodio, što je narodu ugodio.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3193 Re: Bosanska dolina piramida

Post by mk ultra »

broj dva wrote: 03/12/2020 06:51
avenija wrote: 25/11/2020 13:52 Bio sam opet, fasiniran sam energijom u tunelima , jednostavno ta mirnoca, to sve, umiri covjeka, uklesani znakovi na kamenu su dokaz da je tu nesto bilo daaavno. Mnogo je naroda pogotovo iz Srbije.
O kojoj vrsti energije se radi ? Kako se mjeri, izrazava...Ili se radi o «energiji kristala» i dobrim vibracijama.
koga briga
jel fino - jeste
jel prica OK - jeste
ima turista - ima
ima para - ima

doviđenja :lol:
joint union

#3194 Re: Bosanska dolina piramida

Post by joint union »

Point. wrote: 03/12/2020 08:24 Ma najbolje pišamo i omložavamo sami sebe. Nikome ni iz džepa ni u džep, Semir u svom svijetu pokušava napraviti neku priču, malo pozitive, turisti se privlače, koja para se i potroši, da malo i Visočki poduzetnici zaradr al eto ne valja nam ni to. Još se nije rodio, što je narodu ugodio.
Pa bilo bi u džep, i ja tu ne vidim ništa loše. Ako ima kupaca za proizvod koji Sem prodaje, zasto da ne, ja tu neku prevaru ne vidim. Eno gore link kako ameri imaju ufo-turizam, niko ne govori da je prevara, niko nikoga ne tjera puškom da dodje. Odeš, vidiš, ocijenis sam, ako ti se svidi, dodješ opet, ako ne, ne dođeš i mirna Bosna. Jbt, u Pragu ima prozor odakle je neki patriota pucao na Nijemce, i ovi mu uzvratili, ostale 2-3 rupe od metka, tu je obavezno hrpa turista koji to gledaju, slikaju, vodič im priča o tome, prodaju se suveniri, kafanice okolo sa motivima tog poduhvata. Mi imamo mjesto gdje je počeo prvi svjetski rat, turistička zajednica Bosne i pola Bosne bi mogla živjeti od toga da znamo, i da postavimo prave ljude koji bi to reklamirali, promovirali po svijetu, dovodili turiste, napravili neki popratni sadrzaj. Ovo sto Sem radi, jedino možda ostaviti misteriju oko toga, ne tvrditi eksplicitno da su piramide, nego ostaviti da su možda, a da posjetitelj donese sam sud oko toga. A Visocani neka tog gosta lijepo ugoste, prirede mu nezaboravan boravak da poželi da se vrati, naprave popratnog sadržaja za turiste, piramida da bude samo kao neki mistični bonus.
broj dva

#3195 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

mk ultra wrote: 03/12/2020 08:31
broj dva wrote: 03/12/2020 06:51
koga briga
jel fino - jeste
jel prica OK - jeste
ima turista - ima
ima para - ima

Valjda su istine i činjenice i dalje bitne ? Ima energije - kakve, kako se mjeri, kako se manifestuje, odakle potiče...daj nešto.
Da ima i malo istine u piramidama to bi vrvilo od naučnika, ne bi mogo cigaru s piramide bacit da ne pogodiš nekog.A ovako preko decenije od otkrića 4 najveće najstarije piramide na svjetu nama je pokazano jedno brdo.
Neka para samo nemoj tražit da neko vjeruje u tu priču.
dustaban

#3196 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dustaban »

mk ultra wrote: 03/12/2020 08:31 koga briga
jel fino - jeste
jel prica OK - jeste
ima turista - ima
ima para - ima

Sve to i mnogo više nam je nudio druga lopina - Torabi.
Njega otjeraše a lopini Semiru išli na noge i reis i svi bošnjački velikani, bošnjački ministri mu para nadavali jer piramide su BOŠNJAČKE!

Suncetiyebem koji mahnitluk!
swanfilter

#3197 Re: Bosanska dolina piramida

Post by swanfilter »

I tvoja konstatacija je debilna, blago receno ...
avenija

#3198 Re: Bosanska dolina piramida

Post by avenija »

Samo lud covjek ne vidi piramidu. Otidji vidi pusti se pametovanja po internetu.
Point.

#3199 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Point. »

Koga bolan boli kurac ima li stvarno piramida, to uopšte nije bitno, bitno je da ima neka pozitivna priča, da se malo priča o BiH a da nije rat, stradanja i zločini. Ameri imaju čitav UFO turizam, u Point Pleasant ima razvijen turizam za mothmana, koji se navodno pojavio nekad davno pred neku nesreću, u Portugalu gdje se onim seljankama ukazala Marija, Međugorje da ne spominjem. Ništa tu se ne može dokazati al daj nabiti Semira jer ne može da dokaže da imaju piramide.

Pozitivna priča, turisti, razvoj lokalnog turizma to ue važno.
thekupus

#3200 Re: Bosanska dolina piramida

Post by thekupus »

avenija wrote: 03/12/2020 10:51 Samo lud covjek ne vidi piramidu. Otidji vidi pusti se pametovanja po internetu.
Samo nepismen i neobrazovan vidi piramidu. Pročitaj neku knjigu, obrazuj se, pusti se pametovanja po internetu.
Post Reply