Nebi trebalo biti carine.ZOB wrote:Hvala vam na odgovorima konkretno me to zanimalo kako ide ta procedura oko pokretanje kartice,još jednu stvar da pitam kako se kreće carina npr oko proizvoda za ličnu higijenu,radi se o proizvodu od 10 $ koliko bi se kretala carina na to ?,ako je već negdje spomenuto izvinjavam se nisam baš upoznat pa pitam.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Chuckie
#3176 Re: eBay - Vaša iskustva
- _Reds_
#3177 Re: eBay - Vaša iskustva
Isto me zanima.kako to wrote:Moze li se promijeniti jezik na ebay.de, na engleski? Kako?
- Qler
#3178 Re: eBay - Vaša iskustva
kako to wrote:Moze li se promijeniti jezik na ebay.de, na engleski? Kako?
http://translate.google.com/translate?s ... 2F&act=url
-
Chuckie
#3179 Re: eBay - Vaša iskustva
Ulogujte se na ebay.co.uk npr sa istim usernameom._Reds_ wrote:Isto me zanima.kako to wrote:Moze li se promijeniti jezik na ebay.de, na engleski? Kako?
- _Reds_
#3180 Re: eBay - Vaša iskustva
Pitali smo za ebay.deChuckie wrote:Ulogujte se na ebay.co.uk npr sa istim usernameom._Reds_ wrote:Isto me zanima.kako to wrote:Moze li se promijeniti jezik na ebay.de, na engleski? Kako?
Logujem se ja na ebay.de ali mi je na njemačkom, i nisam nigdje našao opciju da stavim na engleski.
- holowey
#3181 Re: eBay - Vaša iskustva
uloguje se preko google chrome browsera i ponudice ti automatski prevod na odabrani jezik_Reds_ wrote: Pitali smo za ebay.de
Logujem se ja na ebay.de ali mi je na njemačkom, i nisam nigdje našao opciju da stavim na engleski.
-
quarterback
#3182 Re: eBay - Vaša iskustva
ne carini se vrijednost do 50/70 km (kako kad)ZOB wrote:Hvala vam na odgovorima konkretno me to zanimalo kako ide ta procedura oko pokretanje kartice,još jednu stvar da pitam kako se kreće carina npr oko proizvoda za ličnu higijenu,radi se o proizvodu od 10 $ koliko bi se kretala carina na to ?,ako je već negdje spomenuto izvinjavam se nisam baš upoznat pa pitam.
- ZOB
#3183 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala na odogovorima,koknretno da pitam vidim da većina ovih free shiping je iz Hong Kong-a barem meni tako piše,gledao sam ove paste za zube Sensodyne,Crest itd i ako na njima piše na engleskom (opis itd )stoje neke naljepnice na kineskom jesu ti proizvodi orginal USA ili je Made in China ? po što ne vidim da piše ime proizvođača ili ja možda nešto propuštam 
-
Chuckie
#3184 Re: eBay - Vaša iskustva
Neces valjda pastu za zube iz Kine narucivati?!? Sugurnije ti je da je porucis iz Cernobila.
-
quarterback
#3185 Re: eBay - Vaša iskustva
vecina stvari iz HK je free shipping, po mom iskustvu, uglavnom se samo gabaritima vece stvari naplacuju
sto se tice toga da li je original ili nije - veliko je pitanje, ako zelim kupiti (vjerovatno) bas original onda kupujem iz usa, veca je sansa da je OK
sto se tice toga da li je original ili nije - veliko je pitanje, ako zelim kupiti (vjerovatno) bas original onda kupujem iz usa, veca je sansa da je OK
- ZOB
#3186 Re: eBay - Vaša iskustva
@Chuckie pa samo pitam nisam ni mislio ,vidim da iz Kanade na jedan od tih proizvoda ima Free Shiping a valjda su oni malo bolji a i svejedno mi je što se tiče cijena jer više volim platiti one poštarine 9,99$ nego dobiti kinesku home made pastu,tako da ciljam na USA,Amazon je dobar sa cijenama ali te proizvode neke sad neznam je li sve ove koje sam ja tražio ne šalje za Bosnu jer navodno nekakve stvari sa garancijama itd,sad će te reći naruči na nekoga drugog vani gdje šalju pa da ti donese,bi ali nemam na koga 
- seoBIH
#3187 Re: eBay - Vaša iskustva
Da upitam ovde..zna li neko gdje ima kupiti dobre replike fudbalskih dresova za cijenu ispod 12$ s ukljucenim transportom !? 
- 4zr4
#3188 Re: eBay - Vaša iskustva
Imas odgovor na onoj drugoj temi. Evo jos jednom probaj na http://www.ioffer.com123456789 wrote:Da upitam ovde..zna li neko gdje ima kupiti dobre replike fudbalskih dresova za cijenu ispod 12$ s ukljucenim transportom !?
- seoBIH
#3190 Re: eBay - Vaša iskustva
Upravo naurucujem nesto s ebay.de i vidjeh opciju "pay on pickup", odmah ispod "pay via paypal"
Zar je moguce platiri prilikom preuzimanja u BIH !?
-
pathyeshme
#3191 Re: eBay - Vaša iskustva
Moguće je ali pod uslovom da uopće dostavljaju u BiH.123456789 wrote:Upravo naurucujem nesto s ebay.de i vidjeh opciju "pay on pickup", odmah ispod "pay via paypal"Zar je moguce platiri prilikom preuzimanja u BIH !?
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
- seoBIH
#3192 Re: eBay - Vaša iskustva
Nije nije, regularno sam platio ittem, platio shipping i onda na kraju me pita kako cu da izvrsim placanje. Uredno navedena adresa u BIH, pa me iznenadi ta opcija jer sam je prvi put vidio.
Ne mogu ponoviti jer moras ici na ono "commit to buy"
Ne mogu ponoviti jer moras ici na ono "commit to buy"
-
jahh
#3193 Re: eBay - Vaša iskustva
Trebam savjet. Na ebayu imam preko 100 kupljenih itema tako da nisam bas laik.
Narucio slusalice (steelseries 7H) krajem aprila. Stigle nakon 2-3 sedmice, pokvarene i smrde na ljepilo. Javio se selleru koji mi je rekao da odem negdje popravit i da će mi platit popravku. Nakon mjesec dana ja nisam nasao majstora (nisam nesto puno ni trazio) i javio sam se Ebay supportu. U petak su mi odgovorili da posaljem item nazad u Kinu u roku od 7 dana i kad stigne tamo da cu dobiti pare nazad.
Dva problema. Ne mogu da nadjem adresu prodavaoca. Oni su mi napisali gdje da nadjem, ali kad tamo odem bude prazno (nisam kuci, predvecer ce update tacno). Nemam dakle kome da šaljem. Javio sam se ponovo supportu odmah ali nisam još dobio odgovor, a onih 7 dana teče.
Drugo, rekli su mi da moram slati sa tracking numberom. Da li u našoj pošti daju tracking number, ili moram u DHL/Fedex (je li Brza pošta opcija), pa da bude skuplja pita nego tepsija?
Slušalice su bile $70. Hvala!
Narucio slusalice (steelseries 7H) krajem aprila. Stigle nakon 2-3 sedmice, pokvarene i smrde na ljepilo. Javio se selleru koji mi je rekao da odem negdje popravit i da će mi platit popravku. Nakon mjesec dana ja nisam nasao majstora (nisam nesto puno ni trazio) i javio sam se Ebay supportu. U petak su mi odgovorili da posaljem item nazad u Kinu u roku od 7 dana i kad stigne tamo da cu dobiti pare nazad.
Dva problema. Ne mogu da nadjem adresu prodavaoca. Oni su mi napisali gdje da nadjem, ali kad tamo odem bude prazno (nisam kuci, predvecer ce update tacno). Nemam dakle kome da šaljem. Javio sam se ponovo supportu odmah ali nisam još dobio odgovor, a onih 7 dana teče.
Drugo, rekli su mi da moram slati sa tracking numberom. Da li u našoj pošti daju tracking number, ili moram u DHL/Fedex (je li Brza pošta opcija), pa da bude skuplja pita nego tepsija?
Slušalice su bile $70. Hvala!
- seoBIH
#3194 Re: eBay - Vaša iskustva
Mozes poslati s nasom postom, no problem je sto tracking radi samo dok izadje iz BIH, sto znaci kada stigne u Kinu prodavac moze reci da nisu stigle 
Imas na pakovanju u kojem su dosle slusalice njegovu adresu, jer svako pakovanej to mroa imati.
Imas na pakovanju u kojem su dosle slusalice njegovu adresu, jer svako pakovanej to mroa imati.
-
Chuckie
#3195 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja bi ti preporučio da batališ to vraćanje, tracking bh pošte je beskoristan, a da šalješ nekim kurirom tipa DHL, Fedex, ne isplati se. Iz grešaka se uči. Jebiga.
-
jahh
#3196 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma kutiju sam bacio odmah. Očito da sam trebao prodavaču reći da mi da $20 za popravku, bar bi bolje prosao?123456789 wrote:Mozes poslati s nasom postom, no problem je sto tracking radi samo dok izadje iz BIH, sto znaci kada stigne u Kinu prodavac moze reci da nisu stigle
Ili da odem u Poštu sutra i vidim detaljno kako šta. Mada su one na šalteru većinom nepismene 70+.
-
Nermin_BH
#3197 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne znam sto se peglas sa slellerom ako nece da vrati pare a pokvarena roba. Otvori case na ebayu ili paypalu i reci nece da ti vrati pare poslao ti je pokvarene polovne slusalice. To je bezobrazluk znaju da je skupa postarina iz bosne pa ti kaze vrati robu da ti vratim pare nidze veze.
-
pathyeshme
#3198 Re: eBay - Vaša iskustva
To je, jednostavno, pravilo ebaya. Vratiš robu pa dobiješ pare nazad, što je donekle i logično.Nermin_BH wrote:Ne znam sto se peglas sa slellerom ako nece da vrati pare a pokvarena roba. Otvori case na ebayu ili paypalu i reci nece da ti vrati pare poslao ti je pokvarene polovne slusalice. To je bezobrazluk znaju da je skupa postarina iz bosne pa ti kaze vrati robu da ti vratim pare nidze veze.
-
jahh
#3199 Re: eBay - Vaša iskustva
Javio sam se selleru da se nađemo na pola, da mi pošalje nekih $20-$25 i da ne vraćam artikal ^^.
-
jahh
#3200 Re: eBay - Vaša iskustva
Da se pohvalim, javio mi se seller i napisao da će poslati $30 kao kompenzaciju
.