MufljuzMali wrote:a) da li to znaci da neposlusni zasluzuju represiju?
b) kakve veze ima sad bosna sa ovim !?!? znaci slazes se da jedna mala grupa ljudi u iranu odlucuje o vecini?c) e2) niko ne trazi da budes kritican, nego objektivan. pazi, objektivan je nivo iznad. posto ti samo hvalis iran, sam ja primjetio da nemas niti jedan kritican stav o istom, sto znaci da nisi objektivan.
e4) znaci svi kriticno nastrojeni emigranti iz irana su frustriani? oprosti molim te na osnovu cega si ti to zakljucio? e5) "debela manjina" - koja statistika koju ti posjedujes to tvrdi? kolicina ljudi na ulicama ne redstavljaju u mojim ocima debelu manjinu.
par pitanja za razmislit:
Zasto je tako tesko priznati da iranski sistem nije perfektan?
Zasto je nemoguce shvatiti da poredjenjem sa amerikom iran nemoze biti dobar ili los, nego jedino bolji ili gori?
Zasto ne zelis da cujes / procitas drugacija misljenja o iranu?
ja samo zelim da ti ponovim slijedece: branis jedan sistem koji sistematski ugnjetava, muci i ubija ljude drugacijeg misljenja i pokusavas zato naci opravdanja.
a1) ja to ne nazivam represijom, vec prakticno upotreba legalnog zakona.
b1)evo, ne mora bosna... uzecemo primer vb gde ih kraljevska familija handri ko volove u kupus... ne rukovodi samo iranom, vec sve jednom drzavom rukovodi uski krug ljudi... recimo u usa je to deo pentagona, u turskoj - deo generalstaba. za izrael se prica da svaka odluka dolazi iz bazela (ch) i da je vlada u kudsu (jerusalem) marionetska .
e2) objektivnost je relativna stvar... ja sam na X mesta do sada pisao kako je usa super sila za iran... krtitikovao sam taj "muta brak", koji iskreno ne verujem da postoji, ali sam ga osudio na osnovu price forumasa... itd.
- da bi neko o necemu ima kriticno misljenje, treba da dozivi i prezivi puno toga... ja nemam puno iskustva sa iranom i irancima. secanja su mi (pre)lepa... iran nije ratovao vec nekoliko vekova van svojih granica, ljudi su susretljivi, miroljubivi i prilicno zadovoljni sa onim sto imaju... na osnovu antiiranskih medijskih napisa, nemam namere biti kritican, ne samo o iranu, vec ni o venecueli, al kaidi...
e4) o frustrianim emigrantima je moje neko licno iskustva... naravno da tu ima ljudi koji su politicki progonjeni, isledjivani, ljudi koji su radili i rade na podrivanju ustava te zemlje, nezadovoljnika ove i one vrste.., itd.
zna se kako se postupa sa petokolonasima, svuda, pa i u iranu.
e5) pa svet je video da debela manjina protestvuje protiv rezima... recimo, na ulicama je izlazilo kud i kamo manje od 1% od ukupne populacije irana.
- iranski sistem je meni puno prakticniji i delotvorniji od zapadnog, ali i kineskog i ruskog.
- iran je od amerike bolji u svakom segmentu, ali u svakom, mimo nasilja.
- odkud ti to da ja ne zelim da cujem drugacije misljenje mimo mog o iranu? da je tako, ja sa tobom nebi ni pisao.
- shvati, drzava arabom (zapregom) juri zeceve, tj., svaka drzava nad svojim tzv disidentima ima iste metode...